Šta je novo?

Menjačnice

Trezor radi po istom principu.
ja prebacujem sa polygon i transakcije kostaju nesto mizerno.
Ono sta mene nervira sto kad prebacujes sa recimo binance na bybit koji god network koristis USDT ti stigne kao USDT, a kad prebacujes na Trezor stigne ti kao USDT na networku koji koristis,
Polygon USDT u mom primeru

Pogledajte prilog 482539
Bilo bi lepse i lakse kad bi to objedinili kao na menjacnicama, no dobro, moze da se zivi sa tim.
Da, to sam i ja primetio. Pristigli USDT na bilo kom walletu je zarobljen u mrezi sa koje je pristigao. I samo sa te mreze ga mozes slati natrag na menjacnicu. Sto je skroz bez veze, ili ga mozes swapovati sa walleta ali je to skroz nepovoljno.
Transakcije su suludo velike sa walleta to treba imati u vidu. Vise se isplati drzati na menjacnici.

Da, to sam i ja primetio. Pristigli USDT na bilo kom walletu je zarobljen u mrezi sa koje je pristigao. I samo sa te mreze ga mozes slati natrag na menjacnicu. Sto je skroz bez veze, ili ga mozes swapovati sa walleta ali je to skroz nepovoljno.
Transakcije su suludo velike sa walleta to treba imati u vidu. Vise se isplati drzati na menjacnici.
Pa da, mozes swap recimo za posUSDT za USDT (erc20) i swap te kosta 100$, to mi stvarno ne radi posao.

Pisao sam Trezoru dal mogu malo da se uozbilje povodom te gluposti, jer je to potpuno normalna stvar na binance i bybit, videcemo sta kazu.

Pa da, mozes swap recimo za posUSDT za USDT (erc20) i swap te kosta 100$, to mi stvarno ne radi posao.

Pisao sam Trezoru dal mogu malo da se uozbilje povodom te gluposti, jer je to potpuno normalna stvar na binance i bybit, videcemo sta kazu.
Nije Trezor centralizovana menjačnica već interfejs od blockchain-a.

Suštinski ne razumeš kako funkcioniše menjačnica a kako hw wallet.

Trezor je interfejs ka blokchain-u i prikazuje šta imaš na svojoj blockchain adresi i omogućava ti da na siguran način upravljaš svojim adresama preko njihovog interfejsa.

Menjačnica prikazuje cifre na tvom nalogu koja ona vodi u svom sistemu da pripadaju tebi a ne stanje na blockchain-u. Bar ne za većinu valuta i u vecini slucajeva. Oni ne swap-uju za tebe svaki put kada ti poželiš, i ne vode posebnu blockchain adresu za svakog korisnika već imaju svoje centralizovane hot i cold wallete i adrese koje koriste za mnoge korisnike.

Ti i ovaj Bata HTC ste vrlo aktivni u temi o cenama. Puni samopouzdanja za svoje procene kretanja cena a ne razumete osnove kripta. On ne razlikuje ni šta je support a šta resistance. A ovo što sada pišete je noobovski maksimalno. Za to ne treba znanje o kriptu, dovoljna je zdrava logika.

Poslednja izmena:
Moje pisanje se odnosilo na visinu provizija prilikom slanja bilo cega sa walleta

Zasto Bybit.com ne prihvata Intesinu Visu, pokusavam da kupim one-click-buy USDT za 10 evra? Verifikovan mi je Bybit nalog selfi, licna karta i potvrda prebivalista.

1747495280065.png

1747495186885.png

mogu li preko Wise ili Revoult da kupim USDT na Bybit, jel rade oni u Srbiji?

meni stigao email da ne mogu vise preko yettel banke master card raditi transakcije sa crypto sajtovima (metamask) ...da li postoji neka banka koja dopusta?

Koji je to ukratko paket koji ima dinarski i devizni racun i Visu karticu u Raiffeisen banci? Koliko kosta otvaranje, odrzavanje i zatvaranje?

Koja je trenutno "najjeftinija" fora da nešto akumuliranih USD sa PayPal-a (bez spuštanja na karticu) prebacim na Binance u USDT?
Ranije sam viđao u njihovoj P2P sekciji trgovce USDT-om koji prihvataju PayPal transfere, sad ih nešto nema ili ja nešto dobro ne gledam...

Sa Bybit virtuelnom karticom na telefonu plaćam u prodavnicama, ali ne koze da se podizu pare na bankomatu, koja je tu razlika, zasto jedno moze a drugo ne? Od skoro su “otključali” i Srbiju za podnošenje zahteva za fizičku karticu.

Sa Bybit virtuelnom karticom na telefonu plaćam u prodavnicama, ali ne koze da se podizu pare na bankomatu, koja je tu razlika, zasto jedno moze a drugo ne? Od skoro su “otključali” i Srbiju za podnošenje zahteva za fizičku karticu.
Verovatno da otezaju pranje novca i jos bitnije... Ako ti daju kes prosao si bez pdv-a. Ako kupujes robu placas PDV na nju. Jel i sa fizickom karticom isto kao sa virtuelnom?

Za fizičke su tek od skoro odobrili da može da se podnosi zahtev, i rok za dostavu je valjda 30 dana, neće skoro.

na taj nacin potpuno zaobilazis porez? plata leze u coine i ti ovde "ne postojis", a mozes da trosis novac

Da li na binance moze da se izvrsi order i da se postavi stop loss i take profit? Ima tu gomilu opcija, al nekako ne mogu da dobijem ono sto hocu.

Znaci sta zelim da postignem: Hocu da shortujem btc (spot) i u momentu kad ga prodam, hocu da postavim cenu po kojoj ce se btc kupiti, jednu gornju (stop loss) i donju (take profit).

Probao sam ovo sa slike, medjutim prodao mi se btc, a ova dva druga ordera su rejected. Ok mi je i to, da ga ja prodam i sad nekako da napravim dva ordera za buy, po jednoj ili drugoj ceni. Gledao sam OCO, al nesto ne mogu da skontam.
1748716718443.png

Mozes preko "Trustee Plus | Wallet & Card" da prodas direktno kripto za eur. i onda saljes na bilo koju karticu Visa-Master ili bilo koju dr. s' tim sto ako saljes na dr. karticu u sr., banka ti automatski konvertuje u din. Skoro sam pisao o ovom novcaniku, pa pretrazi moje postove u ovom podforumu.
Evo da citiram moj post od 24.04.2024.

-Kome treba virtuelna kartica ima "Trustee Plus | Wallet & Card", extra je, moze da se koristi i samo kao kripto novcanik, mada ima malo dostupnih kripto valuta koje mozete da cuvate na njemu (jedno 15-tak). Virtuelna kartica kosta 10 eur. i validna je 5 god., nema nikakvog odrzavanja i mozete kreirati koliko hocete subacount-a i izmedju njih je slanje kripta i fiat-a besplatno. Na jednom nalogu za svaki subacount mozete imati zasebno virtuelnu karticu, ukoliko nekome treba. Ja sam sa njom bez problema placao na nasim sajtovima i sa "Temu" narudzbine.

Binance, mexc, cex.io - gde je osim ovih menjačnica još moguće kupiti kripto iz Srbije?

Bas zelis direktno na menjacnici? Moras da imas legalni ulaz? Ako ne moras najbolje je uzivo od nekoga.

Binance, mexc, cex.io - gde je osim ovih menjačnica još moguće kupiti kripto iz Srbije?
Najbolje ti je da kupis u dinarima na menjacnici ovlascenoj od strane NBS.
Tada imas idokaz o kupovini digitalne imovine koji ce kasnije sluziti kao pokrice porekla i kao ulaznu cenu za placanje poreza na kapitalnu dobit, ako ga imas.
Sve osim toga moze biti, a ne mora da znaci prica. Osim otvaranja investicionog racuna i kupovine preko njega gde ces naznaciti sta i kad kupujes a od strane menjacnice traziti potvrdu o kupovini, kao kad kupujes akcije na recimo ibkr.
Bar ja tako mislim.

Najbolje ti je da kupis u dinarima na menjacnici ovlascenoj od strane NBS.
Tada imas idokaz o kupovini digitalne imovine koji ce kasnije sluziti kao pokrice porekla i kao ulaznu cenu za placanje poreza na kapitalnu dobit, ako ga imas.
Sve osim toga moze biti, a ne mora da znaci prica. Osim otvaranja investicionog racuna i kupovine preko njega gde ces naznaciti sta i kad kupujes a od strane menjacnice traziti potvrdu o kupovini, kao kad kupujes akcije na recimo ibkr.
Bar ja tako mislim.
Prijavljivao sam već bez problema sa dokazom o uplati na Binance

Vrh Dno