Šta je novo?

Menjačnice

usdt=$ (manje vise neki promil)

Jel koristi neko Glass Wallet, sta znaci ovih 38000?
iza toga stoji neki SMART contract i nemoj ga ni slučajno aktivirati ! to su većinom maliciozne stvari koje se šalju u novčanike generički na random ETH i slične adrese. većinom služe za otimanje tvojih sredstava iz tvog walleta, aktiviraš nešto što ne znaš (u pozadini). Ignoriši najbolje.
Inače, ja bi bio multimilijarder do sada, trenutno na Trust walletu mislim da imam više od 50 sličnih kamara para, koje mi je neka dobra duša poslalala tek onako ;)

Da li je neko koristio P2P opciju na nekoj od menjačnica, koliko je to bezbedno?

Ljudi jel i dalje moguća kupovina na binance i cex našim karticama. Sećam se da je 2021e provizija bila 2% na binance dok je na cex-u bila nešto viša. Kakva je sad situacija što se toga tiče?

Hocu da prebacim USDT sa Exodus wallet-a na Binance, u exodusu mi trazi da imam minimum ETH-a radi fee-ja ali kada hocu da uradim swap USDT->ETH, izbaci mi poruku da mi je i za tu transakciju potrebna mala kolicina ETH-a i baca me samo na opciju da kupim ETH preko Fiata. Da li je ovo neki bug ili nesot ne radim dobro? Jednostavno ne mogu da uradim swap sa USDT na ETH (ili bilo koji drugi kripto)....

Nije bag, to tako funkcioniše.

Mora to tako jer da bi poslao USDT treba da platis fee mrezi, a on je na ETH mrezi, dakle moras platiti fee u ETH. Vidi da dodjes do neke male kolicine ETH (0.01 - valjda je dosta) da mozes odraditi sta treba i kad sve zavrsis mozes i to prodati ako bas nesto ostane.

U pravu ste, tako funkcionise mreza, nisam znao, logicno mi je bilo da automatski skine/konvertuje USDT u ETH za fee, malo mi je paradox da ne mozes izvrsiti takav transfer/swap (kripto za kripto) vec moras prvo kupiti kripto sa Fiatom (pa se tu malo gubi smisao)...uglavnom njihov support mi je poslao ETH (15USD vrednost) pa sam dalje zavrsio transfer.

Komplikovano mi je to iskreno.

Da li je neko povlačio relativno veće (petocifrene) iznose preko ECD, jel su pouzdani?

Imam nesto novca na Cex menjacnici.
Oko 1700 dolara.

Koji je najbrzi nacin da ih pretvorim u papirne novcanice :) ?

Idealno nesto licno u Beogradu.

Najbrži način da prodaš kripto je da pročitaš naslove 4 izdvojene teme u ovom delu foruma. Sve će ti se samo kazati.

Jel se desilo nekome u skorije vreme na Binance u da mu stigle mail da je njegov account dodat novi uredjaj i ako ima 2fa i ako je sifra razlicita od svega drugog? Drugaru se desilo reaogovao je na vreme zvao London support i sve ok.

Ja sad nista ne kapiram. Mail je stigao da je da je binance dodat novi uredjaj?
Mozda je samo phishing mail bio.
Sta su mu rekli kad je zvao?

Nisam za ovo cuo do sada.

Ma procureo mu je email negde i onda pecaju. Ne vidim da bi moglo biti nešto drugo iz ovog što je napisano.

Molba za savet kako da najjednostavnije prebacim bilo koji kripto u USDT?

Dugo nisam koristio ni jednu menjačnicu a u Ledger Live app vidim da postoji swap opcija s tim što mi nudi 4 USDT opcije (Ethereum, Binance Smart Chain, Tron, Polygon).

Da li je to recimo OK sistem za konverziju i koji USDT izabrati uopšte? :)

Molba za savet kako da najjednostavnije prebacim bilo koji kripto u USDT?

Dugo nisam koristio ni jednu menjačnicu a u Ledger Live app vidim da postoji swap opcija s tim što mi nudi 4 USDT opcije (Ethereum, Binance Smart Chain, Tron, Polygon).

Da li je to recimo OK sistem za konverziju i koji USDT izabrati uopšte? :)
Ne bih koristio swap preko Ledger-a, em je rip off em njihov 3rd party može da ti bukvalno holduje tvoj kripto koliko god oni hoće. Za ovo možeš da se uveriš preko reddita koliko horror priča je bilo sa Ledger swap-om, čista glupost.

Najbolje je da prebaciš na Binance, i tamo prodaš ili kupiš šta želiš pa posle pošalješ taj kripto nazad na Ledger.

Hvala,

Je l' Binance šljaka sve uredno za Srbiju? Sećam se kroz maglu da je bila neka frka sa njima pre par godina?

Ne bih koristio swap preko Ledger-a, em je rip off em njihov 3rd party može da ti bukvalno holduje tvoj kripto koliko god oni hoće. Za ovo možeš da se uveriš preko reddita koliko horror priča je bilo sa Ledger swap-om, čista glupost.

Najbolje je da prebaciš na Binance, i tamo prodaš ili kupiš šta želiš pa posle pošalješ taj kripto nazad na Ledger.
Juče baš pročitao iskustvo nekog lika koji kaže da je za 600k kupio BTC tj. swapovao preko Ledgera USDT za BTC.
Prošlo je 3 meseca čini mi se i on i dalje nije dobio BTC, support se pravi lud.
Savetovali mu da uzme advokata, mada neki kažu da mu to neće pomoći i da može da se pozdravi sa 600k, hmm .... 🤷‍♂️

Svakako najbolje je Binance.

Vidim da na Binance nisam nikada verifikovao nalog.

Je l' i Poloniex OK? Pošto mi je tamo odavno verifikovan nalog pa bi mi to bila brža opcija.

Juče baš pročitao iskustvo nekog lika koji kaže da je za 600k kupio BTC tj. swapovao preko Ledgera USDT za BTC.
Prošlo je 3 meseca čini mi se i on i dalje nije dobio BTC, support se pravi lud.
Savetovali mu da uzme advokata, mada neki kažu da mu to neće pomoći i da može da se pozdravi sa 600k, hmm .... 🤷‍♂️

Svakako najbolje je Binance.
Da, bukvalno bez zezanja, horror priče i dešavanja sa tim Ledger swap-om. Strašno. Znači taj 3rd party bukvalno drži kripto "hijackovan" od ljudi, prave se ludi ili guraju u nedogled pitanja i zahteve za glupi KYC. Čitao sam i ja baš nekoliko ovakvih situacija, nisam video baš to za 600k ali sam video drugi post za oko 100k USD vrednost BTC-a čoveku mesecima drže u holdu za "KYC" koji je naravno poslao sve što je bilo potrebno, bar tako je čovek napisao i pokazao delimično. Druga stvar, nema svako dokaze za kripto kako oni traže, ako je moj "source of crypto" iz praistorije sa nekog sajta za trade što više ne postoji i nisam sačuvao dokaze i neki takve "virtualne transakcije" ne prihvataju kao dokaz kad se traži "source of crypto/funds" onda si bukvalno u debelom problemu i najverovatnije neće nikad da ti pošalju taj kripto jer po njima to može da bude nabavljen iz "ilegalnih" izvora i boli ih uvo. To je isto i Bitstamp probao, ali pre toga izvadio sav kripto i kad su videli da nemaju razlog za blokadu onda batalili naravno. I od njih bih bežao, već sam o Bitstamp-u pisao ranije ove godine otprilike.

Ko ne veruje, samo neka upiše u google, ima dosta i o Bitstamp-u i o Ledger Swap.

Evo jedan noviji post gde čak na kraju posle dosta vremena i mnogo razmenjenih email-a čovek dobio svoj kripto i još na kraju su mu tražili da skine tj. obriše ovaj reddit post naravno ovo sad može da se protumači da su ga isplatili jer je napravio veliku famu na redditu i ovo je loše za tu kompaniju. Ko zna, svašta može čovek da pomisli, ali jedno je sigurno da nikad ne bih koristio Ledger Swap funkciju, bukvalno tretiram kao da ni ne postoji.
( Reddit thread o čemu sam pisao iznad: )

Evo taj post, juče postavljen.
Mada sad vidim neke komentare da lik laže, ko će ga znati, ali ja svejedno nisam nikada niti bih koristio tako nešto.

Pozdrav, jel zna neko zasto ne prolazi uplata na skrillu? Koristio sam Binance p2p, proveren korisnik, kaze poslao je, please release, medjutim na skrillu ni traga ni glasa od uplate.

Pozdrav, jel zna neko zasto ne prolazi uplata na skrillu? Koristio sam Binance p2p, proveren korisnik, kaze poslao je, please release, medjutim na skrillu ni traga ni glasa od uplate.
Proveri status uplate na Skrill-u u transakcijama, dešava se da je u "pending"-u ili jednostavno "failed" transakcija u crvenom pa nije poslato. Očajan je Skrill, ako primete da radiš u komercijalne svrhe sa baš dosta transakcija onda očekuj da ti ugase nalog. Ako nema ništa u transakcijama na nalogu onda nije ništa poslao ili je problem do dotičnog.

Nazad
Vrh Dno