Šta je novo?

Menjačnice

Jel moze neko da mi pomogne sa objasnjenjem? Pre nekog vremena jedan komsija (stariji covek) me je zamolio da mu kupim btc za neku manju sumu novca (on nije tehnicki obrazovan da to uradi). Posto mene to ne interesuje, nasao sam negde da je cex,io najbolja opcija. Ukratko, kupio sam na svoje ime, odnosno preko svog naloga koji sam za tu namenu napravio. Sada je trazio da mu povucem pare. Ja sam dodao svoju visu od raiffeisen banke, uradio withdraw i sve je naizgled proslo ok. Dobio sam i mail da je zahtev procesuiran a stigao mi je i sms sa slike ispod. Medjutim, nema para na racunu. Kao da banka to nije registrovala. Prvo sam pomislio da je potrebno da taj novac legne, da prodje neko vreme, medjutim, nije mi jasno kako je onda stigao taj sms. Sto je najgore ne znam da li smem da zovem banku, jer mi nije jasno da li oni uopste priznaju te kripto menjacnice i da li ce mi praviti neke probleme. LSS imate li neki prdlog ili objasnjenje sta da radim?

IMG_6416.jpg

I jos jedno pitanje. Posto vidim da se pominje neki porez na dobit. Jel ja sada tu imam neke obaveze ili ne? I pitanju je manja suma, od par stotina eur.

Jel moze neko da mi pomogne sa objasnjenjem? Pre nekog vremena jedan komsija (stariji covek) me je zamolio da mu kupim btc za neku manju sumu novca (on nije tehnicki obrazovan da to uradi). Posto mene to ne interesuje, nasao sam negde da je cex,io najbolja opcija. Ukratko, kupio sam na svoje ime, odnosno preko svog naloga koji sam za tu namenu napravio. Sada je trazio da mu povucem pare. Ja sam dodao svoju visu od raiffeisen banke, uradio withdraw i sve je naizgled proslo ok. Dobio sam i mail da je zahtev procesuiran a stigao mi je i sms sa slike ispod. Medjutim, nema para na racunu. Kao da banka to nije registrovala. Prvo sam pomislio da je potrebno da taj novac legne, da prodje neko vreme, medjutim, nije mi jasno kako je onda stigao taj sms. Sto je najgore ne znam da li smem da zovem banku, jer mi nije jasno da li oni uopste priznaju te kripto menjacnice i da li ce mi praviti neke probleme. LSS imate li neki prdlog ili objasnjenje sta da radim?

Pogledajte prilog 465868

I jos jedno pitanje. Posto vidim da se pominje neki porez na dobit. Jel ja sada tu imam neke obaveze ili ne? I pitanju je manja suma, od par stotina eur.
Sačekaj, par dana je nekad potrebno da se to zaista "proknjiži" kod banke. I meni je ta poruka stizala odmah, ali pare nisu odmah raspoložive.
Ustvari, kad bi mi leglo na Raj mogao sam odmah da ih trošim preko kartice u prodavnici npr, ali ne i da podignem ili pošaljem drugde. .

CEX.io generalno treba izbegavati (ubuduće traži alternative).

Za porez? To ne znam ;)

Poslednja izmena:
Raiffeisen banka Treba 24h,, da postane dostupno, stice ti opet poruka.

Да ли на binance пролази уплата картицама Адико банке?
Хоћу да купим нешто мало doge/shibа inu и да то чувам.
Да ли је binance сигуран за дуже чување или мора неки новчаник?

Binance je generalno siguran, ali (ne)pisano pravilo glasi da na menjačnici držiš samo ono što ti je za trejd...

Kratko pitanje: Imam nalog na cex.io, i tamo neki XRP koji stoji nekoliko godina. Posto mu je cena zacementirana, resih da se ulogujem na cex i vidim da su totalno promenili interfejs (nisam se logovao zadnje 3 godine).
Moze li neko ukratko da mi objasni gde mogu da vidim koliko sam taj XRP platio svojevremeno, da znam koliko gubim ako ga sada prodam. Trazio sam po opcijama ali nisam nigde nasao. Hvala.

Zdravo.
Na Binance-u imam neku kolicinu USDT koja stoji vec godinama. Nisam se trudio oko toga da to nekako pretvorim u papir jer me kripto apsolutno ne zanima i smara pa samim tim, znanje mi je i vise nego skromno.
Ukazala mi se zgodna prilika nesto da kupim za ta sredstva pa moje pitanje glasi : da li mogu direktno sa Binance-a da platim nekom licu ili online shopu ili moram sredstva da prebacim na softverski wallet pa tek onda da izvrsim placanje iz walleta?
Hvala na pomoci.

Zdravo.
Na Binance-u imam neku kolicinu USDT koja stoji vec godinama. Nisam se trudio oko toga da to nekako pretvorim u papir jer me kripto apsolutno ne zanima i smara pa samim tim, znanje mi je i vise nego skromno.
Ukazala mi se zgodna prilika nesto da kupim za ta sredstva pa moje pitanje glasi : da li mogu direktno sa Binance-a da platim nekom licu ili online shopu ili moram sredstva da prebacim na softverski wallet pa tek onda da izvrsim placanje iz walleta?
Hvala na pomoci.
Imas binance P2P.

Ja zaista ne vidim kakve veze ima ovaj tekst sa onim sto sam pitao.

Mozes poslati ili platiti sa USDT direktno ako osoba ili shop prima taj vid placanja.

Pozdrav, zanima me gde su najmanje provizije prodaje kripto valuta na binance? Prodao sam p2p preko skrill-a. Na skrill nalogu mi pise da ce uplata na racun biti 100 evra, leglo mi 85??? Jel moguce da je Rajfanzen uzeo 15 evra provizije, yettel je uzeo njihovih 300 rsd.

Za dinarske transakcije nema nikakve provizije... Tražiš npr. 50k dinara, neko ti uplati 50k dinara, ti mu otključaš crypto i kraj. Jedinu proviziju plaća onaj ko popunjava nalog kod svoje banke, a i to je simbolično - tipa 20-50 dinara...

Za dinarske transakcije nema nikakve provizije... Tražiš npr. 50k dinara, neko ti uplati 50k dinara, ti mu otključaš crypto i kraj. Jedinu proviziju plaća onaj ko popunjava nalog kod svoje banke, a i to je simbolično - tipa 20-50 dinara...
Kako rešavate problem povlačenja veće količine sredstava sa Binance-a? Jel postoji problem u tome neki? Neka ograničenja vezana za naše Banke? Recimo ako neko proda svaki dan po 1000USDT preko P2P sa nekim klijentom u RSD, da li naše banke prave probleme kad vide priliv svakodnevni? Konkretno ako neko zna za Poštansku štedionicu?

Po kom modelu ste najviše količinski prodavali?

Poslednja izmena:
Pozdrav, treba mi pomoc . Kako da kupim wise monky preko kucoina ? U uputstvu pise da idem ne deposit odaberem wise monkey i posaljem valutu iz walleta .Ali u valetu nikako ne mogu da swapujem u wise monkey , ni so ni usdt ?

Pozdrav, treba mi pomoc . Kako da kupim wise monky preko kucoina ? U uputstvu pise da idem ne deposit odaberem wise monkey i posaljem valutu iz walleta .Ali u valetu nikako ne mogu da swapujem u wise monkey , ni so ni usdt ?
  1. Trading: 10:00 on December 12, 2024 (UTC)

Da ne ulazim u izbor valute... trejding krece sutra, tek ces onda moci da kupis. Trebace ti usdt.

Pomoc mala... ne pitajte me kako i znam da treba tri puta proveriti itd...
Na MARGEX sam imao USDC, a prebacio na KU COIN na USDT wallet. Nisam se neko vreme logovao na margex i nisam video da su mi sa USDT prebacili na USDC.
Transakcija je prosla ali na KU COIN nista nije leglo. Da li to znaci da se oprostim od tih para?
Jel imao neko slicno iskustvo ?

Hvala

Pomoc mala... ne pitajte me kako i znam da treba tri puta proveriti itd...
Na MARGEX sam imao USDC, a prebacio na KU COIN na USDT wallet. Nisam se neko vreme logovao na margex i nisam video da su mi sa USDT prebacili na USDC.
Transakcija je prosla ali na KU COIN nista nije leglo. Da li to znaci da se oprostim od tih para?
Jel imao neko slicno iskustvo ?

Hvala
Ako si prebacio na istoj mrezi trebalo je da ti stigne. Kucoin ima univerzalne adrese za sve tokene za vecinu mreza.
Proveri tx id, i proveri na kucoin adresu za usdc, pa ces znati.

Dobra vest je da nisu izgubljeni, losa je da kucoin deposit usdc na tron mrezi ne radi vec dugo. Probaj da pitas support njihov ali verovatno ces dobiti odgovor da cekas.
Da to sam i ja skontao. Nazalost vidim unazad 1 god da ne radi. Pustio sam im mail da vidim sta mogu da uradim. Hvala svakako na savetu.

Dobra vest je da nisu izgubljeni, losa je da kucoin deposit usdc na tron mrezi ne radi vec dugo. Probaj da pitas support njihov ali verovatno ces dobiti odgovor da cekas.

Dobio sam odgovor od support-a ku coin ali nije mi bas jasno, hoce da urade refund ali samo na adresu sa koje je poslata ali ni jedna od tih adresa nije moj wallet sa margex-a.

Dear Valued KuCoin User,

Thank you for reaching out to KuCoin Customer Support.

Please be informed that our only solution is returning the token to the sending address, and as you can see at blockchain(https://tronscan.org/#/transaction/6cd0b9569ce2c7a78ee0d45e319d476f335ca6653d31d19dbaf9c060de4426ab), the address is [TXWo66cDmuyBkaiEU3qQQcEH2UpEwp7LZc] or [TR84cwaNxskewMkJnGLK3CGfpR36KZFHP7]. Please try to contact the related platform and confirm if they can help you to credit the refund for you.

Da li je neko mozda imao slucaj slican da me uputi sta dalje da radim i da li vredi pisati direktno na TRONSCAN?

Hvala

Dobio sam odgovor od support-a ku coin ali nije mi bas jasno, hoce da urade refund ali samo na adresu sa koje je poslata ali ni jedna od tih adresa nije moj wallet sa margex-a.

Dear Valued KuCoin User,

Thank you for reaching out to KuCoin Customer Support.

Please be informed that our only solution is returning the token to the sending address, and as you can see at blockchain(https://tronscan.org/#/transaction/6cd0b9569ce2c7a78ee0d45e319d476f335ca6653d31d19dbaf9c060de4426ab), the address is [TXWo66cDmuyBkaiEU3qQQcEH2UpEwp7LZc] or [TR84cwaNxskewMkJnGLK3CGfpR36KZFHP7]. Please try to contact the related platform and confirm if they can help you to credit the refund for you.

Da li je neko mozda imao slucaj slican da me uputi sta dalje da radim i da li vredi pisati direktno na TRONSCAN?

Hvala
To je wallet od te menjacnice. Ti sad treba da kontaktiras Margex, da ih pitas hoce li ti vratiti usdc ako kucoin vrati njima. Ako potvrde da hoce, onda javi Kucoinu da vrate transakciju.

Jedno tehnicko pitanje zasto mobile walleti uzimaju ogroman fee za transakcije? Ako saljem recimo usdt sa recimo Trust walleta uzece mi GAS 3$ na transakciju od 10 USDT?!
Zbog cega walleti uzimaju GAS kao sredstvo naplate provizije a menjacnice ne koriste takav vid naplate nego direktno uzimaju svoj fee od iznosa koji saljes?
Ako sa walleta saljes usdt sa trc20 mreze treba ti trx ako saljes usdt sa bnb mreze treba ti bnb kao GAS za slanje?
Da li po istom principu rade i trezor i lager?

Jedno tehnicko pitanje zasto mobile walleti uzimaju ogroman fee za transakcije? Ako saljem recimo usdt sa recimo Trust walleta uzece mi GAS 3$ na transakciju od 10 USDT?!
Zbog cega walleti uzimaju GAS kao sredstvo naplate provizije a menjacnice ne koriste takav vid naplate nego direktno uzimaju svoj fee od iznosa koji saljes?
Ako sa walleta saljes usdt sa trc20 mreze treba ti trx ako saljes usdt sa bnb mreze treba ti bnb kao GAS za slanje?
Da li po istom principu rade i trezor i lager?
Trezor radi po istom principu.
ja prebacujem sa polygon i transakcije kostaju nesto mizerno.
Ono sta mene nervira sto kad prebacujes sa recimo binance na bybit koji god network koristis USDT ti stigne kao USDT, a kad prebacujes na Trezor stigne ti kao USDT na networku koji koristis,
Polygon USDT u mom primeru

0-02-05-e73101e80f3abd80f73f89a38978d08a9b6860834472e4889d273e74d53eb651_6e8f2eb60c3d0b82.jpg
Bilo bi lepse i lakse kad bi to objedinili kao na menjacnicama, no dobro, moze da se zivi sa tim.

Jebeš ga, ovo je valjda sve normalno, za Bitcoin barem, kad se grafik odzumira što mnogi vole da kažu ?
Trebalo bi da bude slično ko i na prethodnom ATH, valjda ?

1740575962841.png

Altovi su mnogo veći upitnik.
Al eto juče se i moj paćeni WIF držo bolje maltene nego BTC.. bumo videli...

DCA buy kad god se puno crveni verovato je i dalje najbolja taktika..

Jebeš ga, ovo je valjda sve normalno, za Bitcoin barem, kad se grafik odzumira što mnogi vole da kažu ?
Trebalo bi da bude slično ko i na prethodnom ATH, valjda ?

Pogledajte prilog 482546

Altovi su mnogo veći upitnik.
Al eto juče se i moj paćeni WIF držo bolje maltene nego BTC.. bumo videli...

DCA buy kad god se puno crveni verovato je i dalje najbolja taktika..
Jesi malko omasio temu? 😁

Vrh Dno