Šta je novo?

Menjačnice

od te dve jedna je skorije bila hakovana

I vratila sve skinuto kroz tokene

Pa jel to njihov problem, token vredi 1$ koliko su i obećali

pa onda ce tako biti i sa wex(btc-e) znaci i ona je sigurna, cak sta vise nije ni bila hakovana :)

Pa jel to njihov problem, token vredi 1$ koliko su i obećali

Da sigurno, ali video bi te da menjacnica ne radi 2 nedelje, i da po prvi put u zivotu vidis token :D

Tako sad ovi sa Wex-a se napalili da ce token za par meseci biti 1:1 (jer su videli na bitfinex-u) pa kupovali ko manijaci kad ono corak, cena ide samo dole.... ne razumeju da menjacnica mora imat para da otkupi sve tokene a ako to uradi na 50% te pare se projektuju u ozbiljan kesh

Hahaha pa ok jeste, al kao što je taj neko pukao kad je prodao tokene na 0.2$ tako je neko drugi ko ih je od njega kupio kasnije zaradio... Bfx je ispoštovao obećanje i token doveo na 1$.
A šta je poenta priče. Po meni su sigurnije menjačnice koje su bile hakovane i nastavile da rade nego one koje nisu imale incident. Bitstamp je vrv broj 1 tu, korisnici nisu ništa ispaštali, čak su dali i 0 fee ako se ne varam. Finex je uzeo korisnicima 30% pa vratio. Btce će nadamo se vratiti. A šta bi se desilo npr da kraken bude orobljen (koliko se sećam do sada nije)? Ili cex. Nemamo pojma, možda bi to hendlovali bolje nego ovi, možda lošije, možda bi nestali kao mintpal... Ove hakovane su ipak nekako proverene u kriznim situacijama.

ja se slazem da je stamp ipak no1, ali *** nema parova. Poenta je da uopste nema sigurne menjacnice. Sve se radi na svoj rizik.

Hahaha pa ok jeste, al kao što je taj neko pukao kad je prodao tokene na 0.2$ tako je neko drugi ko ih je od njega kupio kasnije zaradio... Bfx je ispoštovao obećanje i token doveo na 1$.
A šta je poenta priče. Po meni su sigurnije menjačnice koje su bile hakovane i nastavile da rade nego one koje nisu imale incident. Bitstamp je vrv broj 1 tu, korisnici nisu ništa ispaštali, čak su dali i 0 fee ako se ne varam. Finex je uzeo korisnicima 30% pa vratio. Btce će nadamo se vratiti. A šta bi se desilo npr da kraken bude orobljen (koliko se sećam do sada nije)? Ili cex. Nemamo pojma, možda bi to hendlovali bolje nego ovi, možda lošije, možda bi nestali kao mintpal... Ove hakovane su ipak nekako proverene u kriznim situacijama.

Pa nije ih niko kupio za 20% vec ih je bitfinex kupovao P/D dok 80% tokena nije otkupio za 20-35% i tada su postepeno digli cenu na 1:1
Da ih ljudi nisu dumpovali za 20-30% bitfinex NIKAD ne bi izasao iz bule, vec bi ko btc-e cekao da dumpuju cenu kako bi otkupili vecinu tokena ispod cene

To je poenta :D

Idi onda kupi WEX token ako si siguran da nije tako :D

Ako je neko prethodnih dana imao problema sa verifikacijom na bittrexu, mozda ce mu koristiti informacija da su poceli da resavaju problem. Juce sam razmenila nekoliko poruka sa supportom i konacno mi je prosla enhanced.

mene baš danas odbili... cvrc. otvorio ticket, osim onog generičkog odgovora gde sumnjaju da sam retard za sad još ništa

I meni su prvo slali te tupave odgovore..onda su me nekoliko dana u potpunosti ignorisali, da bi me nakon toga konacno udostojili koliko-toliko primerene poruke. E sad, nijedanput se nisu osvrnuli na to u cemu je konkretno bio problem.

mene baš danas odbili... cvrc. otvorio ticket, osim onog generičkog odgovora gde sumnjaju da sam retard za sad još ništa

Ne radi bitrex verifikaciju
ENHANCED Verifikacija se radi automatski preko jumio.com servisa koji se bavi verifikacijom
Vjerovato ti je bila mutna slika ili tako nesto probaj da ponovis ,a moze da se desi da je ime na crnoj listi jumio.com
jumio.com koriste mnogi drugi online servisi naprimjer Skrill ga koristi za verifikacijusvojih korisnika

ja nisam imao problema ,skenirao licnu kartu na skeneru ,usliko se i sve je zavrseno za 5 minuta
basic podatke sam bio unio davno kad sam otvarao bitrex nalog

Ma nije mutna, popalio sva svetla u sobi, sa S8 slikano [emoji16] ne mogu ni da probam opet jer samo piše da je došlo do greške, nemam opciju da opet odradim proces.

Isli slučaj kao Vojkan. Uslikao se fotoaparatom, visoka rezolucija. Isto za lk. Bittrex odbio. Poslao ponovo, ali vozačku umesto lk. Odbili i više nemam ni opciju da pokušam ponovo. CEX mi rekli (pitao pre kreiranja naloga) da unesem pravo ime i prezime (sa našim slovima) i pošaljem ćiriličnu lk. Ne mogu ni ime da unesem, sistem ne prihvata naša slova. Poslao e-mail na Bittrex, CEX i Jumio, već 5 dana nikakvog odogovora (osim prvih automatskih blabla).

@vojkan Ista situacija, sve je bilo zablokirano. Verovatno ce ti to biti uskoro reseno..inace, ja sam im pisala skoro svakog dana, mada ne verujem da je to imalo nekog velikog uticaja.

Bittrex - Bitcoin Gold

Interesuje me mišljenje iskusnijih članova u vezi Bittrex-ove objave:

https://support.bittrex.com/hc/en-us/articles/115002320451-Statement-on-Bitcoin-Gold-BTG-

Oni su ovde objavili da će podržati Bitcoin Gold i da će korisnici dobiti BTG u odnosu 1:1 sa BTC, ali da još uvek tehnički to sve nije pripremljeno ...

Da li je slično bilo i u avgustu kad je došlo do podele na BitcoinCash?
Da li je potrebno prebacivati BTC sa Bittrexa u offline wallet nakon ove objave?

Ni meni nije najjasnije, ali u poslednjem pasusu kažu da ništa ne garantuju i nema nove poruke.
S druge strane, rekao bih da je sad već kasno i za bilo kakvu reakciju:
"Bittrex will close deposits and withdrawals of Bitcoin (including 2nd layer protocol XCP/OMNI and associated assets) 24 hours prior at block 491,263"

U prevodu - zatvorili su mogućnost prebacivanja btc bilo na ili sa menjačnice, jer blockchain.info kaže da je poslednji blog 491,273.
Dakle, kome su koini već kod njih može samo da se nada, ne može više ništa da učini. Ako nisam nešto potpuno pogrešno shvatio.

Ni meni nije najjasnije, ali u poslednjem pasusu kažu da ništa ne garantuju i nema nove poruke.
S druge strane, rekao bih da je sad već kasno i za bilo kakvu reakciju:
"Bittrex will close deposits and withdrawals of Bitcoin (including 2nd layer protocol XCP/OMNI and associated assets) 24 hours prior at block 491,263"

U prevodu - zatvorili su mogućnost prebacivanja btc bilo na ili sa menjačnice, jer blockchain.info kaže da je poslednji blog 491,273.
Dakle, kome su koini već kod njih može samo da se nada, ne može više ništa da učini. Ako nisam nešto potpuno pogrešno shvatio.
Je. Ja sam upravo izašao iz vertcoina (proda ih) i kad sam u walletu pogleda btc. Stoji informacija da se do daljnjeg ne može povlačiti.

Poslano sa mog A0001 koristeći Tapatalk

Da li postoji neka mjenjacnica gdje mogu gradjani Bosne i Hercegovine trgovati?

Isli slučaj kao Vojkan. Uslikao se fotoaparatom, visoka rezolucija. Isto za lk. Bittrex odbio. Poslao ponovo, ali vozačku umesto lk. Odbili i više nemam ni opciju da pokušam ponovo. CEX mi rekli (pitao pre kreiranja naloga) da unesem pravo ime i prezime (sa našim slovima) i pošaljem ćiriličnu lk. Ne mogu ni ime da unesem, sistem ne prihvata naša slova. Poslao e-mail na Bittrex, CEX i Jumio, već 5 dana nikakvog odogovora (osim prvih automatskih blabla).

@vojkan Ista situacija, sve je bilo zablokirano. Verovatno ce ti to biti uskoro reseno..inace, ja sam im pisala skoro svakog dana, mada ne verujem da je to imalo nekog velikog uticaja.

evo rešeno. nisam im uopšte ništa pisao nakon inicijalnog otvaranja ticketa u subotu, danas stigao mail da je rešeno, i u settingsu stoji da sam verifikovan.

Evo ja odnedavno otkrio Exodus. Predivan GUI, integrisan exchange (nije nista posebno skuplji od menjacnice) i sto je najvaznije imas svoj private key.Mislim da cu na menjacnicu (CEX) samo kad budem hteo da povlacim pare na racun jer su mi ovi sa Wirex-a ukinuli karticu

evo rešeno. nisam im uopšte ništa pisao nakon inicijalnog otvaranja ticketa u subotu, danas stigao mail da je rešeno, i u settingsu stoji da sam verifikovan.

Meni i dalje ništa, samo vidim da mi na sajtu sad piše da je u pitanju Name mismatch. A oni su mi sami promenili ime, ja ga lepo uneo.

Ne radi cex, valjda azuriraju...

Vrh Dno