Šta je novo?

Meizu m2 note

Samo da javim da sam ima A verziju,prebacio na I i tada mi je receno da necu imati OTA update,uradio sam unroot i danas mi se pojavio update na 4.5.4.1 verziju,trenutno nemam wifi u blizini,kad dodjem kuci probacu da li moze update da odradi pa javim.

ne bi trebalo da imaš problema ako si uradio unroot...OTA se gubi samo kod rootovanih telefona...te nove I verzije inače nije bilo do juče, ali ako ti se pojavilo onda su je možda već izbacili...

što se tiče ove zabune trebalo bi obratiti pažnju na verzije 578 telefona, jer koliko sam uspeo da pohvatam u prolazu to su China Unicom verzije i moguće je da su neke nama bitne frekvencije zaključane...

dakle, C: China Mobile
U: China Unicom...

...moj je inače M571, i sa kineskom A verzijom softvera, radi OTA, play store i sve drugo, 3G takođe...

generalni savet za one koji kupuju na aliju, gledajte slike i čitajte pažljivo opise telefona...A verzija je kineska ali se lako prilagodi i ubacuje play store....kod I verzije je sve spremno za korišćenje kod nas...verzije 578 i slične koje nose U ili C softver bi trebalo izbegavati...

Poslednja izmena:
Samo da javim da ipak ne moze OTA,zasto ne znam,skinuo mi je lepo ceo update,kad poteram opet kaze firmware corrupted,tako da cu ipak morati preko onog uputstva da to odradim.

Ljudi treba mi pomoc,uradio sam sledece:
Imao sa A verziju,uz pomoc ovog tutorijala
https://meizufans.eu/forum/topic/25...ional-firmware-on-your-chinese-mainland-meizu
prebecan na I,danas sam pokusao da odradim unroot i naravno ne lezi vraze,pogledao preko root checkera i lepo pise da je rutovan,skinuo supersu aplikaciju i tamo ima da se odradi unroot,naravno na pola je bila zaglavila pri paljenju i kad sam restartovao telefon i usao u root checker stoji da telefon nije dobro rutovan,ja reko ok onda sam uspeo da ga unrutojem,naravno kad udjem da ga rutojem(preko flyme naloga) tamo stoji open,i naravno sad kad hocu da odradim update preko tutorijala ne mogu jer telefon nije rutovan a ja ne mogu da ga rutujem.
Hteo sam znaci da odrutujem telefon,on se kao nesto na pola odradio proces i sad niti je rutovan niti odrutovan,ne znam sta da radim kako bi to sredio,pokusao sam clear data i sve i opet isto

@Romeo Crennel

unroot se radi tako što skineš neku poslednju zvaničnu verziju fw i pregaziš sa njom ono što sada imaš...skini recimo 4.5.4, prebaci u root kartice i startuj odatle reflash firmware-a...ja sam moj rootovao, pa sam se predomislio i uradio unroot tako što sam reflashovao fw, čak nisam ni radio clear data...

Ahaa, znaci 578 izbegavati. Hvala puno

kažu da A verzija softvera može da pregazi U i C verzije, koje imaju ti 578 modeli, i na taj način se otključaju i evropske frekvencije, ali to je opet dodatno zezanje za koje nije baš sigurno da li će sve biti baš kako treba...dakle, gledaj slike koje je ostavio prodavac, ako pod verzijom softvera stoji recimo 4.5.2U ili 4.5.2C ja bio to zaobišao...najsigurnija je svakako internacionalna I verzija, ali ko što rekoh i sa A verzijom nema nikakvih problema (jedino što ostane par kineskih aplikacija, ali bar meni kineska A verzija ima dosta prednosti no da ne širimo priču)...

Znaci trebalo bi da skinem A verziju?

pa ako si u međuvremenu ubacio I nisam baš siguran da će to tako lako ići...da bi vratio na A verovatno bi morao čitav onaj proces kad si menjao A u I ponovo da odradiš...

probaj da uradiš reflash poslednje zvanične I verzije, to je valjda 4.5.4I...ako prođe reflash trebalo bi da ubije i root...

Kako to da odradim?,zadnja je 4.5.4.1I,skinuo sam firmware i kad ga ubacim u telefon i poteram on se restartuje i krene checking firmware i izabaci corrupted firmware

Kako to da odradim?,zadnja je 4.5.4.1I,skinuo sam firmware i kad ga ubacim u telefon i poteram on se restartuje i krene checking firmware i izabaci corrupted firmware

nemoj s tom verzijom da radiš reflash, probaj taj koji imaš sada a to je verovatno 4.5.4I...lako ćeš posle uraditi update...

Jer da bi uradio preko onog tutorijala moram da imam root,evo skidam sad i 4.5.4 pa cu javiti sta sam uradio.

Imao sam 4.5.4 I i skinuo sam sad 4.5.4 A i stavio da radi,proslo sve super,ostale aplikacije i sve,kad udjem u flyme nalog stoji da nije rutovan,da ga ostavim na A verziji?
Da li mi mozes reci ukratko sta su prednosti A verzije a sta I?
Hvala u svakom slucaju

Imao sam 4.5.4 I i skinuo sam sad 4.5.4 A i stavio da radi,proslo sve super,ostale aplikacije i sve,kad udjem u flyme nalog stoji da nije rutovan,da ga ostavim na A verziji?
Da li mi mozes reci ukratko sta su prednosti A verzije a sta I?
Hvala u svakom slucaju

pa brže stižu sistemski apdejti, meizu muzička aplikacija, na meizu store daleko brže stižu nove verzije aplikacija, ja to baš nisam proveravao ali pišu ljudi okolo da A verzija ima bolje antutu rezultate nego I verzija...

jedina mana par kineskih aplikacija koje se ne mogu skloniti bez roota, ali toliko malo prostora i memorije troše da ih i ne registrujem...

Ok,hvala na odgovoru,nisam mogao da ubacim google nalog,sad sam opet krenuo da reinstaliram sve ali sam stavio da mi obrise sve,da li postoji neka caka za ovo sto google nisam mogao da dodam?,udjem u naloge i kad kliknem na google on samo pise loading i to je to.

možda ćeš morati da reinstaliraš google play etc., probaj preko google installera da ubaciš google servise...

Posle apdejta na 4.5.4I i brisanja podataka ostao sam bez mobilnog interneta. Da li bi neko mogao da okaci sliku sa APNom od mts a. Zanima me kako izgleda orginalno podesavanje koje ste dobili od mtsa.

Samo da javim da nakon apdejta se ponovo vratilo curenje baterije,contacts related je jaci nego ikad,sljusti je jako brzo,ne znam kako sam prosli put resio taj problem tako da cu morati da cekam da se samopopravi
34edbfaba1f5cd73cbb6eaaf8d702382.jpg

Pogledaj mu u app permissions čemu najviše pristupa i to mu isključi za početak

Nije ta, nadji App permissions

Slicno kao na slici za facebook npr.

nexusae0_wm_2013-07-25-13.35.31.png

edit: udji u podesavanja, aplikacije, idi na sve aplikacije i nadji contacts related , klikni i trebalo bi da imas dugme i app permissions

Poslednja izmena:
U aplikacijama nemam contacts related samo imam contacts storage i contacts.

Pa udji u contacts onda i vidi cemu je pristupao najskorije pa mu iskljuci to

Nema to na flyme os,valjda ce se nekako popraviti vremenom,tako je bilo i prvi put

Pa zar ne postoji nikakav deo gde mozes gledati koje su dozvoljene radnje aplikacija i selektivno ih ukljucivati/iskljucivati?

Skini neki program onda koji to radi...imas root na tel. ?

Imam odradjen root,u permissions u aplikacije center tamo imaju aplikacije koje su instalirane a nemaju ovi sistemski servisi.

A pa probaj sa nekim programom onda, mozda upali..

Pre par nedelja sam se nameračio da nabavim ovaj telefon. Naravno, nisam imao želju da pazarim preko Alija, a još manje od domaćih haračlija. Kad sam video da ga ima u MTS-u oduševio sam se, skrpio kintu za dva dana i kad sam ih pozvao, već je nestalo. Probam preko Telenora, rekoše mi ima još 4 komada, dogovorim sve i žena mi kaže biće vam poslato kurirskom poštom, stići će za dva, najkasnije tri dana. Evo, prošlo je više od deset, dva puta sam zvao da pitam šta se dešava, dva puta mi odgovorili, sve je u redu, poslato je, samo da vam javimo kasnije šta se desilo. Naravno, više se niko nije javljao. Preko mejla sam im poslao dve krajnje ljubazne poruke na koje, naravno, nije odgovoreno. Sad moram da smislim neki drugi način da dođem do ovoga za 20.000...
Nego, zanima me jedna stvar, jer nisam baš upućen previše u tematiku. Čitam da se mnogi žale na Flyme, pa me zanima šta bi se desilo kada bi se instalirao, naprimer, "Google Now" launčer, ili Nova?? Da li bi i dalje bilo problema koji se pominju ovde?? Da li je neko to uopšte probao??

launcher nije ceo sistem... launcher je launcher... moraces da flesujes ceo rom.

Kakav je ovo internacionalni model sa slušalicama? operater, kina, radnja?

Vrh Dno