Šta je novo?

Meizu m2 note

Nisam jos primetio neki bag od ovih koje ste naveli, tako da cu svakako sacekati malo.

Zvanični update svakako ne utiče na garanciju.
Za root su stvari malo nejasnije, čak i kada se uzme u obzir da se to radi regularno preko Flyme naloga.
U principu, mogu da prave problem ako provale da je telefon root-ovan.
Prema onome što su mu rekli problem je i update.
Napisao je da su mu rekli da može samo OTA, a Telenor verzija nema OTA update.

Ma..sta zna zaposleni u telenoru.
Zvanicni apdejt je zvanicni za ceo svet,dobio ga ota ili ga rucno instalirao.A sve sto ide preko zvanicnog flyme-a,pa i ovaj flyme krnji root, znaci da je dozvoljeno,tj regularno.

Jesu li vama ili Telenora potvrdili da rucni update flyme-a ne utice na garanciju? Ja sam pitao na onom njihovom chat-u i dobio sam odgovor da je dozvoljen update koji je dostupan u okviru podešavanja (O uređaju - pa update), a da svako rutovanje povlaci i gubitak garancije
Isti sam odgovor dobio....

Ma..sta zna zaposleni u telenoru.
Zvanicni apdejt je zvanicni za ceo svet,dobio ga ota ili ga rucno instalirao.A sve sto ide preko zvanicnog flyme-a,pa i ovaj flyme krnji root, znaci da je dozvoljeno,tj regularno.
Slažem se da je glupost ali to su rekli očigledno.

Kako je loše odradjen battery stats na flyme 5... Očaj [emoji15]

Slažem se da je glupost ali to su rekli očigledno.
Pa da ali pogledaj sledece, ovo uopste nije root, niti je to klasican root i nisi koristio nikakve programe da bi rutovao uredjaj, ovo su Sistemske privilegije, stavljene na "open".Dakle, ne rooted.I tako stavljene na open, daju privilegije samo za neke stvari, tj nije rutovan uredjaj u potpunosti, nego je to neki krnji rut, koji je zvanican.
A opcija sistemske privilegije su na samom flyme akauntu.Dakle legalno i dozvoljeno inace opcija ne bi postojala.
Tako da postoji sve crno na belo, u slucaju da neko pokusa da opovrgne.

A rutovanje uredjaja je nesto sto otvara privilegije na drugi nacin, third party programima, i naravno da ce odgovor na chatu ili bilo gde, kad neko pita za "root", biti da ne podleze garanciji.
Na chat-u je onda trebalo lepo da pita za sistemske privilegije, koje su u okviru flyme akaunta, koje je sama kompanija meizu stavila da mogu da se pokrecu ili ne, kao sto imas developer options, a ne odmah uopsteno-e da li rutovanje ponistava garanciju.

Poslednja izmena:
Da li neko zna kako se zove aplikacija za prebacivanje broja kontakta 06x u +38106x ?

Ma mnogo boli dupe telenor da li je telefon rutovan, ne, ili da li ima windows 95 instaliran na njemu... Sta se oni pitaju uopste, servis je taj koji se pita. A ovlasceni servis za Meizu mora da zna da u telefonu postoji zvanicna opcija za otvaranje sistemskih privilegija,ili root, kako god. Nece sigurno odbijati garanciju zbog toga, ako im je sam Meizu dao uputstvo da je to dozvoljeno u telefonu.

Pravu informaciju može dati ovlašćeni servis.

Vi ste pomalo opsednuti tim redovnim ažuriranjima operativnog sistema. Vi kada biste mogli vi biste svaki drugi dan radili update.

Moze neki SS..? Da se i ja, kao buduci vlasnik m2 Note, malo razocaram. :D

Nema since unplugged, nego možeš da vidiš unazad 3,6 ili 12h (što je i maksimum) potrošnju, tako i sot računa.
Totalna konfuzija, baš kao na ios :)
9e54b1dfce5989808ff9e96c2fcdc6eb.jpg
ec35eb66750076ffeb9366ddc122cfbe.jpg

Poslednja izmena:
Pa fenomenalno...

Stvarno su pajseri, ako ovako ostane i na stabilnoj verziji, a verovatno hoce.Mada mi se ne dopada ni sadasnji grafik na neksusu, al sta je tu je.
Ima tu resenja koja mi se svidjaju, ali ovo definitivno ne.Ne znam samo kako nekoj zutoj budali padne tako nesto retardirano na pamet da ubaci.

Pa njima je iOS osnovni paket ideja u svakom smislu, pa tako i za ovo... Sto je pomalo tuzno, ali ***.

Mozda gsam battery monitor.

Mislim, realno, mi ni nemamo nikakav grafikon, ali imamo podatke koliko je sta radilo u cuklusu izmedju punjenja, ako to i dalje postoji ispod ovoga, onda me i briga za grafikon.

Ima neka SMS aplikacija slična Textri da podržava dual sim? Može i dajler :)

Vi kao da telefon koristite samo zarad gledanja u grafikon potrosnje baterije. Kao da je uopste bitno koliko je precizan, informacija koju pruza je i onako okvirna. Kad se isprazni - napuni ga.

Radi mi bbs, tako da me zabole, ali sam prikaz nema veze s' vezom.

Koristim telefon 6 sati, napunim ga, koristim još 4 sata i on pokazuje 10 sati SOT-a. A to sto se vidi punjenje i šta je tu još, toga nema. Umesto lepo kad se napuni da se resetuje, on nastavlja iznova i iznova sve sabira...

Ne znam sto su menjali klasični Android battery stats.

Vi kao da telefon koristite samo zarad gledanja u grafikon potrosnje baterije. Kao da je uopste bitno koliko je precizan, informacija koju pruza je i onako okvirna. Kad se isprazni - napuni ga.
Nije to, nego sta koji moj cackaju nesto sto ne mora, sto je na androidu onako kako je uvek bilo.Sta ih toliko svrbi da lice na ios, to je ono sto smara.

Jesu li vama ili Telenora potvrdili da rucni update flyme-a ne utice na garanciju? Ja sam pitao na onom njihovom chat-u i dobio sam odgovor da je dozvoljen update koji je dostupan u okviru podešavanja (O uređaju - pa update), a da svako rutovanje povlaci i gubitak garancije

Ti stvarno verujes da oni imaju pojma o razlici, kao sto je upravo ovde kod Meizu-a? Ovo je feature a ne 'hack'.... a znaju samo da 99% uredjaja i proizvodjaca neam tu opciju pa sta drugo da ti kazu nego da nije legalno i da gubis garanciju...

Uostalom kako su mnogi napisali vec - ne radi servis Telenor vec ovlasceni servis / uvoznik...

Udji u settings izbrisi account. Obrisi cache i data za play store i google servise. Udji u play store i odatle se uloguj. Cak mislim da radi bez koraka iz druge recenice.

Vratio sam se na 4.5.4.2i jer na 5.6.3.15 nisam uspeo da namestim play store.
Pokusao sam pre update da stikliram brisanje aplikacija ali sam onda ostao bez svih google aplikacija koje ne dolaze uz flyme 5 test verziju. Skinuo sam sa apk mirror service i play store i opet nista nisam uradio. Cak ni viber nije hteo da radi...

Da li neko uopste koristi tu test flyme 5 verziju?

Vrh Dno