Šta je novo?

Meizu m2 note

Ipak ova kineska beta *****ava. Pokazuje da su aplikacije zaključane u kešu i aktivne, ali su zapravo ugašene, pa moram da ih maksimizujem da bih, recimo, primio nove poruke na vajber i skajp.

Zar su i folije skupe kod prodavaca u Beogradu?

Poslednja izmena:
Ipak ova kineska beta *****ava. Pokazuje da su aplikacije zaključane u kešu i aktivne, ali su zapravo ugašene, pa moram da ih maksimizujem da bih, recimo, primio nove poruke na vajber i skajp.

Tacno, ja se vratio na 5.6.3.1 jer navodno tih problema nema. Dok sam nju koristio sve je radilo ok ali videcemo...

Sa 5.6.3.8 moze na 5.6.3.1 bez brisanja data, tako da nije veliko smaranje.

@unnamed

Folije variraju sa cenom, od 200-500 dinara, kako gde.
Zavisi sta trazis i da li ti je hitno. Ja sam u Telenor radnji za 499 dinara dobila silikonsku futrolu i foliju za ekran. Pristupacna je cena tako da mozes to dok ne narucis iz Kine staklo.

Ja nemam problema sa poslednjom betom...? Dolaze mi normalno notifikacije?

Security i permission namešteni itd.

Poslednja izmena:
2. Dostupan sam, a nisam dostupan. Nalazim se u 4g mreži skoro ceo dan i odjednom mi stigne SMS od Telenora da ima XY propuštenih poziva. Interesantno je da ih ja mogu sve pozvati nazad, odnosno bilo koga, bez ijednog problema, ali kad sa fiksnog u tom trenutku pozovem sebe, i ja dobijam glasovnu poruku da sam nedostupan. Nakon toga, resetujem telefon i sve je ok do sutra. Sutra moram opet. Ovo mi je izuzetno nezgodno jer mi je ovo jedini broj, a koristim ga i za posao.

To sto se desavalo pre neki mesec nije do telefona, nego do operatera. Znam da se to desavalo kolegi koji koristi galaxy s5, pa mu je iz tehnicke podrske receno da samo prebaci na 3g i da se to onda nece desavati.

Ja nemam problema sa poslednjom betom...? Dolaze mi normalno notifikacije?

Security i permission namešteni itd.

U pocetku je i meni radilo dobro, ali vremenom je krenulo da zeza. Na kraju nisam mogao da primim notifikaciju ni cim minimajzujem aplikacuju.

5.6.3.1 navodno nema tih problema, ali i to je tesko ustanoviti obzirom da su ove bete izasle u zadnjih 10ak dana.

Moj kineski drugar je krenuo da krcka kod slota za sim i sd karticu...imam garacniju, nikada nije padao aparat, cuvan, mazen, pazen...ne znam da li ce Telenor da uvazi ovo kao defekt, te da dobijem neki nov ili da ovaj bude servisiran.

Istina je da kada se slot za sim karticu pritisne malo jace spolja cuje se krckanje, ali nije nista strasno, potrebno je da bas naslonis uvo da bi dobro cuo to krckanje

Meni ne upada skroz do kraja fiokica, nije u ravni sa okolinom. A i krcka mi pozadi kada ga pritiskam u odredjenim delovima. U futroli je,tako da mi ne smeta.

Da li neko zna koji kod se koristi za ulazak u meni za testiranje telefona (testiranje boja, odziva touch screen-a, vibracije, frekvencija i sl.)?

Bas sam zainteresovan za ovaj telefon.Koliko shvatam,ako ubacim 2 sim kartice imacu samo 16gb prostora.Koliko ostaje slobodno??

Ps.Inace dvoumim se izmedju Mezui M2 Note,Asus Zenfone Max i Samsing Galaxy J5.
Trenutno mi je Mezui najprivlacniji pa Asus.

Da li neko zna koji kod se koristi za ulazak u meni za testiranje telefona (testiranje boja, odziva touch screen-a, vibracije, frekvencija i sl.)?
*#*#3646633#*#*
Bas sam zainteresovan za ovaj telefon.Koliko shvatam,ako ubacim 2 sim kartice imacu samo 16gb prostora.Koliko ostaje slobodno??

Ps.Inace dvoumim se izmedju Mezui M2 Note,Asus Zenfone Max i Samsing Galaxy J5.
Trenutno mi je Mezui najprivlacniji pa Asus.
Ostaje oko 10gb.

^ Meni pise: Ukupno 14,56 GB, od toga dostupno: 5,79 GB

Sistem 2,82 GB
Aplikacije 30,09MB
Ostalo 5,92 GB

Verzija 4.5.4I

Siguran sam da nisam uspeo da instaliram vise od 500 MB aplikacija.

Meni deluje malo ovo 2,82 GB za sistem, zar to nije vise?

Da li da obrisem ovaj kineski AppCentar, ima li on neku svrhu?

Poslednja izmena:
Kada sam isao na Flame azuriranje dobio sam odgovor da je ovo najnovija verzija.

Kada iskljucim opciju Prevuci nadesno na zakljucenom ekranu, onda se prilikom prevlacenja ulevo javlja kamera.Da li nekako mogu da podesim da se prilikom Prevlacenja nadesno na zakljucenom ekranu samo prikaze pocetni ekran, ili uvek mora neka aplikacija da se pokrene?

Ma odes na flymeos.com sajt ili meizu fans, tamo skines zip, prebacis na root telefona i odradis update, ota ti nece stici nikad ako nije do sada.

Kako je sa Google servisima.Sad gledam reveiw na Youtube.Kazu da neki ne rade????

Meni je juce u odredjenom momentu pobeleo ekran izasao Flyme logo i pisalo Android updating...
Sta bi to moglo biti? Sve je isto ostalo, verzija telefona, aplikacije... :D

Meni je juce u odredjenom momentu pobeleo ekran izasao Flyme logo i pisalo Android updating...
Sta bi to moglo biti? Sve je isto ostalo, verzija telefona, aplikacije... :D
Restartovao se. A to flyme updating, to je sredjivao neku aplikaciju samo. Meni se nekad desi posle restarta to.

Ma odes na flymeos.com sajt ili meizu fans, tamo skines zip, prebacis na root telefona i odradis update, ota ti nece stici nikad ako nije do sada.

Da li verzija 4.5.4.2i donosi zaista neka poboljšanja u odnosu na verziju 4.5.4I, ili je to više psihološka opsesija najnovijom verzijom?

Pošto je telefon uzet u telenoru, ako prebacim na root da li time ugrožavam postojeću dvogodišnju garanciju?

Da li verzija 4.5.4.2i donosi zaista neka poboljšanja u odnosu na verziju 4.5.4I, ili je to više psihološka opsesija najnovijom verzijom?

Pošto je telefon uzet u telenoru, ako prebacim na root da li time ugrožavam postojeću dvogodišnju garanciju?

Problemi sa sinhronizacijom, sa kontaktima, sa mikrofonom itd...

A zato sto je sa telenora,zato i ne stize ota,vec mora rucno da se instalira.Ne gubis garanciju jer je i root legitiman u okviru flyme akaunta.

^ Meni pise: Ukupno 14,56 GB, od toga dostupno: 5,79 GB

Sistem 2,82 GB
Aplikacije 30,09MB
Ostalo 5,92 GB

Verzija 4.5.4I

Siguran sam da nisam uspeo da instaliram vise od 500 MB aplikacija.

Meni deluje malo ovo 2,82 GB za sistem, zar to nije vise?

Da li da obrisem ovaj kineski AppCentar, ima li on neku svrhu?

meni preko kineskog app centra stižu daleko brže novije verzije aplikacija...a inače na kineskom app centru je i gomila krekovanih aplikacija, jednostavno skineš aplikaciju za koju znaš da se plaća i kad je otvoriš vidiš da je već plaćena :) a ima i aplikacija koje recimo ne vidiš na play store...

Kontakte sam rešio tako što sam ostavio uključene sve servise koji uzimaju kontakte. Google kontakte sam sredio preko računara.Od tada nemam problema sa kontaktima i trošenjem baterije.

Jesu li vama ili Telenora potvrdili da rucni update flyme-a ne utice na garanciju? Ja sam pitao na onom njihovom chat-u i dobio sam odgovor da je dozvoljen update koji je dostupan u okviru podešavanja (O uređaju - pa update), a da svako rutovanje povlaci i gubitak garancije

Pošalji im upit mejlom. To je jedini način da dobiješ odgovor. Doduše, spremi se na dvosmislen odgovor kakav si već i dobio.

Opusti se i updejtuj telefon ako to želiš i za tim imaš potrebe.

Zvanični update svakako ne utiče na garanciju.
Za root su stvari malo nejasnije, čak i kada se uzme u obzir da se to radi regularno preko Flyme naloga.
U principu, mogu da prave problem ako provale da je telefon root-ovan.

Vrh Dno