Šta je novo?

Meizu m2 note

Jasno mi je sve to, zato i pitam je l' izvodljivo da zamenim to sam, a da ne ostavim nikakav vidljiv trag, pa da se pravim lud ako mu rikne nešto drugo dok je pod garancijom.
Neizvodljivo druškane.. Prvo na Aliju nećeš naći original Sharp displej, a drugo, verovatno ćeš ostaviti neki trag otvaranja.
Raspitaj se koliko košta popravka prvo. Iskreno, ne znam ko je ovlašćen da ih servisira..

Samo da se zapljunem u temu.... baterija mi je na 4% ukupno korišćenje je 2 dana i 30 minuta.

Danas ceo dan WiFi, displej na auto, imao sam 5-6 video (ukupno trajanje 13 minuta) poziva preko Vibera, 10-ak fotografija, 2-3web strane i 10-ak minuta igrice, 10 SMS poruka i 2 kratka poziva... dakle normalno koristim telefon i baterija traja ravno dva puna dana uz maksimalno korišćenje.

Kapiram da bi u nekom stand b. (bez neta samo pozivi i sms) modu trajala 3-4 dana glatko.

Ovo me oduševljava obzirom da mi na Galaxy S3 jedva izvlačio jedan pun dan uz ni blizu ovoliko korišćenje telefona.

Evo nekih utisaka sa 5.6.3.1 posle par dana.

Generalno telefon radi fluidnije. Animacija ima vise u sistemskim aplikacijama pa deluje i vise ispeglano.

Kako je beta za kinesko trziste, dolazi sa dosta bloata. Sve se lako brise osim par njih koje su sistemske. Do sada nisam ima kresovanje aplikacija.

Baterija mi deluje ok iako ne mogu tacno da proverim jer su sistemsku aplikaciju za bateriju skroz promenili pa je teze za pracenje. Preko noci zna da isprazni 7-8% ali verujem da cu to moci da ispeglam gasenjem raznih mz servisa.

Ono sto sam primetio da ne radi je chat heads za facebook mesendzer, ni u nova ni u flyme launcheru. Izgleda da i ne kesira aplikacije kao na 4.5. Meni je i dalje dovoljno pa mi ostaje kao daily rom.

Kamera, zvuk, sve isto osim sto su izbacili direct hd...
Izašla nova beta 5.6.3.8

Aj baci neki tut za flash i ti reče da radi na Telenoru? Ne gubi se mreža?

Sve što sam našao je sa A na I... Jel moram puno da se drndam, iskreno mrzi me, ali mislim da će prevagnuti da probam peticu :d

Djilke, ti koristis M2 Note..? :) Ili je to neki tudji koji samo "odrzavas"..? :D

Izašla nova beta 5.6.3.8

Aj baci neki tut za flash i ti reče da radi na Telenoru? Ne gubi se mreža?

Sve što sam našao je sa A na I... Jel moram puno da se drndam, iskreno mrzi me, ali mislim da će prevagnuti da probam peticu :d
Ma kao standardan upgrejd radis, stavis na internu i pokrenes iz rikaverija ili iz sistema. "A" softver moze na bilo koji telefon bez ikakvih posledica. Ako ti se ne svidja, na isti nacin se vracas na 4.5.

Prve one neoficijalne bete su se radile preko flashfire.

I da radi mreza...

Djilke, ti koristis M2 Note..? :) Ili je to neki tudji koji samo "odrzavas"..? :D
Moj bre :)
Ma kao standardan upgrejd radis, stavis na internu i pokrenes iz rikaverija ili iz sistema. "A" softver moze na bilo koji telefon bez ikakvih posledica. Ako ti se ne svidja, na isti nacin se vracas na 4.5.

Prve one neoficijalne bete su se radile preko flashfire.

I da radi mreza...
Pa super, kad dodjem za vikend fleškam ga.

Edit:

Još nešto Root ima? Google play store i servisi?

Čitao sam da su neki imali problema sa tim.

Poslednja izmena:
E da, google servisi se instaliraju iz njihovog app stora. Udjes u aplikaciju, nadjes google installer i jednim klikom ti instalira sve. Root radi.

Interesantna informacija

Meizu uses two manufacturers for the screens on m2 note - Sharp and AUO. To check which one you have go to /proc folder and open cmdline file with a text editor (requires root)

Moj je sharpov.

Poslednja izmena:
Tek sad provalih da fabricki video plajer ima mogucnost rada u pozadini, cak i dok surfujete netom, igrate neku igricu ( pogodno za ovu koju ja igram gde se farma na auto ) itd. Moguce je pomerati video plejer po ekranu, steta samo sto nema resize:( Postoji li mozda neka aplikacija na ovaj fazon za druge telefone?

Prilozi

• S60309-182047.jpg
    S60309-182047.jpg
    355.2 KB · Pregleda: 109
Poslednja izmena:
Nije u root folderu, imas red iznad folder proc, a u njemu, kad izredja sve one foldere sa brojevima, idu fajlovi, a medju njima i fajl pod nazivom "cmdline"

Aha nasao si...pa razlika je u proizvodjacu...zato su neki displeji malo topliji(zuci) neki hladniji u onom difoltnom stanju.

Poslednja izmena:
Nije u root folderu, imas red iznad folder proc, a u njemu, kad izredja sve one foldere sa brojevima, idu fajlovi, a medju njima i fajl pod nazivom "cmdline"

Aha nasao si...pa razlika je u proizvodjacu...zato su neki displeji malo topliji(zuci) neki hladniji u onom difoltnom stanju.

Neznam sa cime bih poredio, ovaj moj ne deluje zut, kada ga uporedim sa mojim starim Alcatel idolx-om idol je primetno hladniji, tj plavlji, pokusacu sutra na poslu da uporedim sa eizo cg276 monitorom...

mada vidim da je auo veliki igrac na tom polju...

Poslednja izmena:
To jedino da uporedis iste telefone...ovako nema neke vajde.

Skoro sam imao prilike da uporedim tri meizua...razlike na istim podesavanjima, primetis samo kad su sva tri uredjaja jedan do drugog...da uocis ovako jedan po jedan, ne bi nikad.Zato su tu ona podesavanja na toplo i hladno,da se sve to donekle izjednaci,tj da korisnik po zelji podesi toplinu/hladnocu boja.

Generalno vise volim topla od hladnih podesavanja, upravo malo citam izgleda da za mnoge brednove sharp i auo prave panele ali koliko sam skontao tehnologija (u ovom slucaju IGZO) je ista, samo je razlika u cijim pogonima se pravi..

E da, google servisi se instaliraju iz njihovog app stora. Udjes u aplikaciju, nadjes google installer i jednim klikom ti instalira sve. Root radi.
Nemam komp ovde gde sam sad, a moram da se strpim do vikenda, ne mogu da priuštim clean install, jer već vidim da će otići sve u majčinu :D

Net je čitavih 10Mbit/s na nas 30, tako da skinuo bih sve za jedno mesec dana :D

Moja cista preporuka za flyme 5. Instalirao sam ovaj zadnji kada si postovao i isto bez ikakvih bagova. Malo bolje kesira ali i dalje mi se cini da nije kao na 4.5.

Inace, chatheads i flyme 5. Izmeniti permissions za messenger da bude ukljucen alert. I nakon toga rade...

Razmisljam, ako izlazi normalna verzija u aprilu, sacekace se jos malo :)

Ja sam isto razmišljao da li da se zezam sa root pa sa instaliranjem ali ako je već u aprilu onda za 20-30 dana ne vredi se zezati :)

Pa na isti nacin ces morati da instaliras i tu finalnu verziju. Telefonima kupljenim kod nasih operatera ne radi OTA. Root je integrisan u sistem pa tu nema mnogo zezanja a i on nije potreban za upgrejd.

A kako je kod ovih koji su iz radnji? Da li i kod njih ne radi OTA ili radi.Tj pitanje da li je do operatera ili regiona.

Za kineski softver je bilo reci da radi ota, za internacionalni nisam siguran.

Cekajte, kineski softver (Asia specs) bese nema Google Apps..?

Je l' neka velika zayebancija sa kineskim softverom? Postoje li neki ocigledni downfall-ovi u vezi sa kupovinom azijske verzije..?

Znam, mislio sam na neke specificnije detalje, ali nema veze, istrazicu sam onda dublje.

Sve je isto, samo sto je dosta bloatovano ali se sve lako brise. Takodje kineska dolazi sa nekim meizu servisima koji ne rade van kine. Npr. meizu life, voice assistant, meizu companion, weather app. Globalna verzija ce doci bez njih osim ako ih ne osposobe do aprila. Mada to je malo verovatno jer samu weather app ne mogu da osposobe vec godinu dana.

Kupio sam kevi ovaj telefon i prvo sto je primetila da nema srpski jezik u opcijama....elem, da li postoji neka verzija flyme-a sa podrskom za srpski jezik ?

Ako nema onda si uzeo neki sa romom za kinesko trziste. I verzija ima srpski.

Nazad
Vrh Dno