Šta je novo?

Meizu m2 note

Uocio sam jednu manu na telefonu. Ekran se ugiba kod volume tastera. Ajd da ih koristm stalno nego mozda pojacam ili smanjim zvuk samo par puta dnevno a nekad ih i ne diram. Takodje zbog tog ugibanja ekrana on je na tom mestu blago zuckast, otprilike 10x2mm... vidi ae samo bas na skroz beloj pozadini. Koristio sam Meizu Mx5 pre toga i nije bilo slicih problema u kvalitetu izrade. Ja retko koristim volume taster ali kod kolega koji ga cesto koriste problem je jos izrazeniji. Dakle, fabricki lose uradjeno. Srecom ne primecuje se u radu osim na skroz beloj pozadini. Od sad cu volume da koristim preko toucha a ne tsterima.

Telefon koristim sa maskom koja ga ne prekriva na vrhu i dnu i staklom na ekranu....
Juce mi ispadne prvi put u zivotu i zvekne o plocice bas na vrhu gde nije pokriven maskom... Zastitno staklo neosteceno, staklo neosteceno, a unutra displej prso... Gornja polovina toucha ne radi,donja radi... i ne vidim vise od pola ekrana,ukupno... popizdeo sam...

Jel narucivao neko sa alija ekran a da je provereno dobar? Vidim ima raznih od 20 dolara pa navise...

Pre tri dana sam otisao u Telenor sa namerom da uzmem tel. Medjutim rekose mi da je povucen iz ponude.

Telefon koristim sa maskom koja ga ne prekriva na vrhu i dnu i staklom na ekranu....
Juce mi ispadne prvi put u zivotu i zvekne o plocice bas na vrhu gde nije pokriven maskom... Zastitno staklo neosteceno, staklo neosteceno, a unutra displej prso... Gornja polovina toucha ne radi,donja radi... i ne vidim vise od pola ekrana,ukupno... popizdeo sam...

Jel narucivao neko sa alija ekran a da je provereno dobar? Vidim ima raznih od 20 dolara pa navise...

Pregledaj dobro ponude, pa naruči od prodavca koji ima najviše porudžbina i pozitivnih fidbekova. U komentarima obično neko napiše i kakvog kvaliteta je ekran, ovom logikom sam se ja rukovodio pre neki dan kad sam naručivao klincu ekran i touch za Lenovo.

Pre tri dana sam otisao u Telenor sa namerom da uzmem tel. Medjutim rekose mi da je povucen iz ponude.

Nisu oni bas svoji, posebno ne prodavci. Ne veruj na prvu loptu. Za par dana ako odes/pozoves mozda i bude i tako u krug.

Uocio sam jednu manu na telefonu. Ekran se ugiba kod volume tastera. Ajd da ih koristm stalno nego mozda pojacam ili smanjim zvuk samo par puta dnevno a nekad ih i ne diram. Takodje zbog tog ugibanja ekrana on je na tom mestu blago zuckast, otprilike 10x2mm... vidi ae samo bas na skroz beloj pozadini. Koristio sam Meizu Mx5 pre toga i nije bilo slicih problema u kvalitetu izrade. Ja retko koristim volume taster ali kod kolega koji ga cesto koriste problem je jos izrazeniji. Dakle, fabricki lose uradjeno. Srecom ne primecuje se u radu osim na skroz beloj pozadini. Od sad cu volume da koristim preko toucha a ne tsterima.

Ja bas intenzivno koristim volume tastere. I nema nista slicno tome sto pricas iz mog iskustva - sve je cvrsto kao stena. Naravno u serijskoj proizvodnji svasta se desava....

Poslednja izmena:

Mislis nema ga vise na stanju? Povucen iz prodaje zvuci kao da su imali previse primedbi pa su ga onda povukli iz prodaje, pre ce biti da nemaju vise telefona na stanju.

Zvuci kao i do sada-naruce celih 5 telefona marke meizu,cisto da kazu ga ima i da nije neka frka ako ga niko ne uzme i 31441114 ajfona, sonija, lg-a i samsunga jer to ide ko alva.Jer pre ce operater crci ako na stanju nema neki najnoviji premium uvek na stanju, nego neki fon za koji skoro niko ne zna.

Nestao mi je autofokus na kameri, da li se to nekom desilo?

Kada startujem kameru ranije mi se pojavljivao zeleni kvadrat koji je sam fokusirao kako pomeram telefon. Odjednom mi je to nestalo i sve je van fokusa dok ne kliknem prstom na ekran, tek onda odradi fokusiranje sto je prilicno smaranje svaki put.

To je do aplikacije, ima istih problema i sa drugim Meizu modelima. Probaj clear data i cache za kameru a ako to ne uspe moraces da flesujes rom.

E bas super. Clear data i cache nije pomoglo, sad moram da se drkam i s flesovanjem.

Restart cega? Restartovao sam telefon posle ovog ciscenja i nije se nista promenilo

Pa na to sam mislio.
A na kom si flymeu? stabilnom ili betama

Probaj i sa nekom drugom aplikacijom za kameru prvo.

Sad vidim da se cesto desavalo da je i hardverski problem.

Ja za dve nedelje mogu da menjam telefon i smorio sam se kada sam u Telenoru video da ga nema vise u ponudi, pisao sam im i ljubazna Ivana mi je rekla da ga nema ni u jednoj poslovnici i da ga vise nece porucivati, bas sam se smorio.

Vidim da u Handy-ju ima ali bez paketa, a imaju M2 (bez note) koji moze da se uzme uz VIPov ili MTSov paket, tako da mi je interesantno to uz VIP paket.

E sada, da li ima neke razlike u kvalitetu izrade izmedju M2 i M2 Note? Specifikacije su mi naravno jasne, nego vidim da su M2 nacrnili u komentarima na GSM Areni. Jel ima neko ovde taj manji, M2 i kakva su vam iskustva?

Druga varijanta mi je da predjem u VIP i uzmem Samsung J5 dual za 6400 din.

Pregledaj dobro ponude, pa naruči od prodavca koji ima najviše porudžbina i pozitivnih fidbekova. U komentarima obično neko napiše i kakvog kvaliteta je ekran, ovom logikom sam se ja rukovodio pre neki dan kad sam naručivao klincu ekran i touch za Lenovo.

ocene nisu relevantne UOPSTE! kada ti dodje smece, prodavac ti ponudi da ti vrati deo para ako mu das 5 zvezdica...
evo nasao sam jedan, ima 500 ocena, skoro sve petice, ali citam ove trojke i dvojke i ljudi pisu da je tamniji ekran,nego ima bele fleke, neko kaze nema veze sa originalom...

najbolje ako je neko vec narucivao,pa da kaze iz iskustva iskreno.

U zadnjem updejtu dodat slajder za zvuk notifikacija i valjda poboljsana situacija sa notifikacijama.

Na ovoliko uptimea jedva da folder otvara, toliko štopa da jedva kucam. Baš me interesuje koliko će izgurati bez toga da moram da ga restartujem.

2530ed95fd1b424fc83efd987396deae.jpg

Ubij mu cache povremeno..Mada ni ovo nije lose, kad vidim da mnogi sa flegsipovima ne izguraju ni 300 sati.

Imao sam 720 sati up time, tako da može da "pregura" povremena usporenja.

Pa to, evo recimo sad ne stopa nimalo, medjutim ima nalete neke kad ga opale i ne moze disati. Mislim da je zbog Vibera, jer samo kad je on u akciji telefon se gubi, sve ostalo fercera kao ludo.

Ja juce flesovao .29, a danas izasao stable. Gledam isto zauzima, tako da 29 je ujedno i stable :)

Ubij mu cache povremeno..Mada ni ovo nije lose, kad vidim da mnogi sa flegsipovima ne izguraju ni 300 sati.

Na ovoliko uptimea jedva da folder otvara, toliko štopa da jedva kucam. Baš me interesuje koliko će izgurati bez toga da moram da ga restartujem.

2530ed95fd1b424fc83efd987396deae.jpg

Imao sam 720 sati up time, tako da može da "pregura" povremena usporenja.

Meni je na 2000h uptime trenutno. Bez zastoja :) I to sam ga tada ugasio zbog swap-ovanja kartica.

Izašao stable 5.1.4.0. Za sada samo za azijsko tržište (a verzija). Internatinal (i verzija) verovatno vrlo brzo...
https://downloads.meizufans.eu/?dir=m2note/firmware/stable

Ja je i dalje ne vidim? Jel radi nekome upgrade over air?

Ovde nema novi fw: http://www.flymeos.com/firmwarelist?modelId=3&type=1

Poslednja izmena:
^ To je A odnosno kineska verzija. Ako imas I onda cekas international (global). I nema OTA.

Vrh Dno