Šta je novo?

Meizu m2 note

Ja sam prosao kroz sve martovske bete :)

Moze da se predje sa I na A obicnim update-om kroz recovery ili instalirati iz fabrickog file explorer-a (na 4.5 documents).

juče mi je stigao OTA 5.1.4.0A...neke stvari nisu loše, neke su malo ispreturane, ali sve u svemu ok...ne vidim neke velike novitete, pojavio se neki easy mode, možda će nekome pomoći jer su ogromne ikone ali je ružan u svakom slučaju...odvojena su podešavanja za pojedine notifikacije...teme sad ne mogu da se menjaju ali to mi nije toliko bitno...

Koliko imas aplikacija za multi window? Da li je moguce da ima samo settings i video?

Da, da... Samo settings i video :facepalm:

Opet pitanje :) Keva je cackala telefon i sada, kad je neko pozove, pre pocetka melodije zvona, prvo kaze ime kontakta ... kako da iskljucim tu opciju ?

Telefon koristim sa maskom koja ga ne prekriva na vrhu i dnu i staklom na ekranu....
Juce mi ispadne prvi put u zivotu i zvekne o plocice bas na vrhu gde nije pokriven maskom... Zastitno staklo neosteceno, staklo neosteceno, a unutra displej prso... Gornja polovina toucha ne radi,donja radi... i ne vidim vise od pola ekrana,ukupno... popizdeo sam...

Jel narucivao neko sa alija ekran a da je provereno dobar? Vidim ima raznih od 20 dolara pa navise...

Da li si narucio ekran? I meni se isto desilo, samo sto meni radi touch, ali dosta se mesaju pixeli. Prvo cu da probam u telenoru pa ako nista ne bude mora iz kine da se kupuje.

Cisto da obavestim glede moje zute fleke u cosku ekrana. Imamo jos dva ista kvara u firmi i jos jedan gde je ekran otiso skroz. Dobili smo nove telefone kao zamenu, ove sa servisa nam nece vracati nego ce stojati kao backup. Izgleda da je cela serija falicna. I postoji razlika u jednoj i drugoj seriji telefona. Ovi novi koje smo dobili imaju zuckasti ekran dok ovi stari su imali plavkastiju nijansu ekrana. Primeti se na screen testu. Dakle verovatno falicna serija ekrana. Svima se ekran poceo odvajati po coskovima (ili ta folija ispod sta god) i krenuo je ekran da zuti. Od 120 aparata - 4 pokvarena.

Opet pitanje :) Keva je cackala telefon i sada, kad je neko pozove, pre pocetka melodije zvona, prvo kaze ime kontakta ... kako da iskljucim tu opciju ?

ta opcija postoji jedino u drive assistantu, ne znam za nešto drugo...tamo ti kaže ko te zove dok voziš kola...nalazi se u accessibility odeljku podešavanja...

naravno, sa novim apdejtom ne radi kako valja web whatsapp, opet mora da se otvori aplikacija da bi se povezao sa kompom :-(( a i gubi vezu dok ga koristim...to sad znači opet čekanje da se to možda nekad ispravi, grrrr...radilo je sve kako treba pre ovoga...

sad su inače objedinili auto launch i rad u backgroundu aplikacija, verovatno su tu sad nešto zabrljali...

opet ja, ali šta da radim kad ne mogu da editujem raniju poruku...ali, biće korisno svima kad dobiju update, uštedeće vam vreme i glavobolju. dakle, nakon apdejta primetim da se aplikacije čudno ponašaju. već sam pomenuo da se web whatsapp teško loguje na komp dok ne otvorim aplikaciju, zatim playstore nekad hoće da se otvori nekad neće, i uopšte bilo je još sličnih pojava...

problem...sada u sistemu postoji nešto što se zove linked launching, otprilike komunikacija između raznih aplikacija i njihova međusobna povezanost, gde jedna app utiče na aktiviranje neke druge. to možete videti u security/permissions/autolaunched apps/linked launching...
S60402-113029.jpg

međutim, kad odete u power/settings/ videćete da postoji opcija disable linked launch, koja je po defaultu uključena?. kad sam to stavio na off aplikacije su normalno proradile, play store se sad otvara svaki put, web whatsapp se sad odmah nakači i koliko vidim više ne gubi vezu, itd...na istom mestu sada postoji i opcija programiranja power modova, tako da recimo sad može da se podesi da tokom noći telefon bude u low power modu, ili već kako ko voli...
S60402-113831.jpg

Znaci da ne prelazimo na novi Flyme. :)

nisam ni očekivao da će sve biti glatko, ali šta ćeš, kad ljudi svaki dan kukaju dajte nam updejte, dajte nam apdejte, neminovno je da se stalno vrtimo u svetu bagova...

sad kad sam kao sve podesio ustanovio sam da mi se pojavio contacts related bug, koji nikad ranije nisam imao...on sam troši oko 20% baterije...isključio sam google contacts sync pa ću videti, kod flyme inače postoji običaj da se stvari same od sebe poprave...

Na kraju ce da naprave samsung od njega.[emoji1]
Necu da zurim, dok ne izadje i verzija.

nisam ni očekivao da će sve biti glatko, ali šta ćeš, kad ljudi svaki dan kukaju dajte nam updejte, dajte nam apdejte, neminovno je da se stalno vrtimo u svetu bagova...

sad kad sam kao sve podesio ustanovio sam da mi se pojavio contacts related bug, koji nikad ranije nisam imao...on sam troši oko 20% baterije...isključio sam google contacts sync pa ću videti, kod flyme inače postoji običaj da se stvari same od sebe poprave...
Kako ide downgrade?

Što se tiče contacts related drain-a, koliko se sećam potrebno je sve ostaviti da sync-uje, tako se rešava.
Pod sve, mislim na sve naloge,viber, telegram,itd kojima je to potrebno.

Prvo probaj tako da rešiš.

Žena mi je još na 4.5.4A verziji, pa sam hteo nešto novije da joj stavim, ali ne žali se ni na jedan bug pa razmišljam.

Djilkoš mi je pomogao oko toga, ali sada čitam i vidim da su se za svaku verziju, čak i stable, žalili na neki bug.
Nemam pojma, razmišljam da joj instaliram i verziju, dodje mi lakše. Da se ne zezam sa malwerima kojih ima u izobilju na A verziji. Nisam pametan, možda je najbolje ne dirati ništa dok radi. [emoji2]

Poslednja izmena:
Ja nijedan bug. 5 beta sam flesovao, nikad nista. Evo i stable je okej. Samo treba namestiti.

Instalirao najnoviji stable flyme. Sve prošlo bez problema, stvarno je jednostavno. Isao bez clear data. Zeza me samo google play sada. Imao gresku kada udjem u play store, pa sam obrisao google acc i sada dobijam samo checking info, ne dozvoljava mi da unesem podatke od google acc.

Ja nisam imao taj problem, ali probaj da obrises account, restart telefona, pa ga ubaci. Ako to ne pomogne onda obrisi account, clear data za google play servise i play store, restart i probaj onda.

@Djilkosh_Ns

Nije pomoglo, uradio factory reset i instalirao google play, sada je sve ekstra.

Nov telefon bukvalno sa flyme 5.

Hvala ti puno na pomoći i što si me praktično "naterao" da ga updejtujem. [emoji2]

Neverovatno je prosto. Meizu me je kupio sa ovom lakoćom ažuriranja i instaliranja google servisa.

A ***, žao mi je, ali wipe je super odraditi, bar znaš da ništa nije do tebe.

Ako ti nesto treba pitaj :)

Ma opušteno,to mi je najmanji problem. Hteo sam inače da uradim clear data,i na kraju ne uradim.

Oduševilo me je da je sve nakon upgrejda bilo na svom mestu....osim google acc *** [emoji2]
Verovatno je i tu bilo još neko rešenje ali me mrzelo da istražujem.

Ne postoji opcija da se podesi da lamica za notifikaciju prestane da svitka nakon odredjenog vremena?

izgleda da sam uspeo da ubijem contacts related, nema ga više...sad je izgleda sve na svom mestu, pu pu...ima nekih sitnih UI poboljšanja koja mi se baš sviđaju, što se tiče brzine rada i slično ne primećujem neku bitniju razliku, ali koliko vidim više rama zauzima nova verzija...sad mi je slobodan ram manje više oko 400 a ranije je bio 500-600-700...a ništa novo nemam što bi opterećivalo ram, samo sam uradio upgrade sistema...

Ja sam podesio LMK da imam sto manje RAM-a da bi punio, jer je jako agresivan. Em stavili ZRAM, em stavili da brzo ubija aplikacije. Videcu kako se ponasa kroz par dana.

Primecujem da je novi M2 Note koji sam dobio umesto starog kome se pojavila fleka na ekranu drugaciji. Home taster je utrgnutiji, ne krcka toliko, drugaciji osecaj. Takodje cela izrada je bolja, nista ne krcka niti se pomera ni mikron kao kod starog aparata (i kad je bio nov). Ekran je drugaciji, nekako bolji prikaz na suncu. Kao da je potpuno nova serija.

Primecujem da je novi M2 Note koji sam dobio umesto starog kome se pojavila fleka na ekranu drugaciji. Home taster je utrgnutiji, ne krcka toliko, drugaciji osecaj. Takodje cela izrada je bolja, nista ne krcka niti se pomera ni mikron kao kod starog aparata (i kad je bio nov). Ekran je drugaciji, nekako bolji prikaz na suncu. Kao da je potpuno nova serija.

Nemoj me handriti, kod mene krcka home dugme, hoćeš da kažeš da je stara serija? :(

Nazad
Vrh Dno