Šta je novo?

Mehanicke Tastature

Computer Severance GIF

Jel ima neko Keychron V6 MAX da podeli iskustva?

Pozdrav, da li je neko uzimao Luciola ili Oil king 2.0 svičeve? Kakvog su kvaliteta?

Već mjesec ipo dana koristim Asus ROG Falchion RX Low Profile, ne mogu nikako da se naviknem, neviđeno griješim pri kuckanju. Još sam morao da ugasim INS dugme u gornjem desnom ćošku jer sam ga konstantno greškom klikao i tako palio "overtype" što me izluđivalo. I onaj touch slider gdje prstom pojačavaš i smanjuješ (zvuk, osvjetljenje...) samo u teoriji zvuči dobro, u praksi je užasno rješenje. Inače, nestvarno je tiha, bukvalno skoro pa nečujna dok se kucka + su odradili posao sa baterijom fenomenalan. Sa upaljenim RGB-om na 50% baterija traje sigurno 20 dana, brutalna baterija. Takođe je tastatura kvalitetno odrađena, za gaming odlična, latencija gotovo da ne postoji. Sa ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab Edition radi na jedan dongle što je odlično.

Poručio sam ROG Strix Scope II 96 Wireless, mislim da će mi ona odgovarati.

Prilozi

• 491771.61cac4b1192133bbd6f08ad5f7ac24c5.1600.jpg
    491771.61cac4b1192133bbd6f08ad5f7ac24c5.1600.jpg
    207.5 KB · Pregleda: 44
Meni bilo dosadno pa sam pazario Aula F98 Pro, pošto sam video da je na neku foru jeftinija u našim prodavnicama nego na Aliexpress i ostalim kineskim sajtovima. Dolazi sa Leobog Ice Crystal svičevima i trebalo bi da ima PCB mount screw in stabilizatore. Zvuk je odličan, ali mi idu na nerve transparentne kapice, to će morati da se menja. Svičevi mi isto ne odgovaraju, previše su lagani za moj ukus, iako su prilično glatki i imaju odličan zvuk, tako da ću i njih da menjam. Tastatura ima i bag da dongle za 2,4g mora da bude uboden u USB2 da bi radio kako treba, ako se ubode u USB3 tastatura baguje.
Sve u svemu, ok je, nisam nezadovoljan, verujem da će biti još bolja kad promenim kapice i svičeve.

Poslednja izmena:
Kad smo kod Aule:

Ne znam da li je lažna uzbuna ili ne ali...

Ima i komentar nekog sysadmina koji je naručio tastaturu, video ovaj post, i onda istestirao sve lepo -- nije primetio ništa sumnjivo.

Stiže mi Aula F75 ovih dana, već je čekaju Galaxy PBT caps :love:

😍

Eh, ovo nisam verovao da ću doživeti...

preskupe su.....

Ova "Dark" je, bar meni, zanimljiva, jer je moduilarna, softver je dobar i ima fine mogućnosti za one kojima to treba, ali 250 dolara/evra za tastaturu koja je žična?? Naravno, da ima još i dobru bateriju verovatno bi sa svim dodacima bilo teško podići je, a kamoli pomeriti. A znajući BeQuiet tada bi joj i cena bila debelo preko 300 dolara/evra...

za 250 dolara ima vrhunskih custom mehanickih

ne znam odakle im muda da traze toliko novaca za plasticno kuciste.... ali dobro svaka roba ima kupca

Koji silent switchevi su sada best buy (Ali, Temu, neki povoljan shipping)?
Treba mi za Yunzii AL75 Pro.

Može i neki dobar caps set ako ima preporuka da se slaže sa silver kućištem.

Linearni ili taktilni?
Moji omiljeni silent taktilni su TTC Silent Bluish White ali nisu mnogo jeftini...na Aliju su nekih 35-40€ za 80-90 komada.
Jeftina opcija bi bili Outemu Silent Lemon V3 za 20-ak evra za 90 komada:
aliexpress.com/item/1005007805630498.html

Od linearnih možda TTC Frozen V2 (slične cene kao taktilni i vrlo laki), a jeftina opcija opet Outemu (Silent Peach V3) ili novi MMD Princess Silent Pink. MMD mi deluju zanimljiviji, lakši i verovatno za nijansu manje tihi od Outemu ali tvrđi bottom-out...
LICHICX Lucy su takođe dobri ali se teško nalaze, koliko sam video...

Za keycapove ima opcija, sve zavisi kakve voliš i koliko bi platio.

Ako bi neki viši profil, ovde imaš da biraš:
aliexpress.com/item/1005008734174580.html
Ili ovde:
aliexpress.com/item/1005008166644347.html

Ako bi klasične Cherry i ne treba ti numpad, ja volim ove (plavi su mi jedan od omiljenih setova a imam i crvene i crno-zelene):
aliexpress.com/item/1005005521545504.html

Ovde imaš takve u BOW i WOB varijanti (i neke gradient):
aliexpress.com/item/1005006105308035.html
35€ za BOW + WOB kombo je dobra kupovina ako ti ne treba numpad...
Za slične pare imaš i ovaj kombo, ako bi nešto drečavo:
aliexpress.com/item/1005007104487468.html

I naravno, za 40-50€ imaš razne Shenpo i XMI setove, dobar PBT sa gomislom tastera ali mahom bele i bež/krem varijante...

Poslednja izmena:
Taktilni, ne znam zašto ali ne podnosim linearne svičeve na tastaturama. Bez grbe mi nije to taj osećaj pri kucanju. Hvala na sugestijama. Video sam Outemu kao i da su jako povoljni nego me zanimalo mimo njih šta ima.

Jel i dalje postoji domaći group buy za XMI gde izadje set manje od tih 40-50 evra koliko su na Aliju?

Vidim bluish white imaju sa coins popustom, jel bude nekad preko ovih 12 procenata? I kakvi su Kalih Deep Sea Tactile Whale?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno