Šta je novo?

Mehanicke Tastature

Stigla Yunzii AL75 Pro sa Temu-a, plaćena 7751 dinara, zapravo 4700 dinara jer sam imao cashback. Za tu lovu bombona i svedenija nego non pro verzija, nema LED trake sa strane, ostalo manje više slično. U oglasu piše da stiže sa nekim grey switchevima, a stigla je sa nekim brown, navodno tactile mada su glasniji nego što sam navikao mada je jako fino kucati na njoj posle low profile Nuphy Air 96 V2. Čim stignu Outemu silent, menjam switcheve, možda i caps mada su ovi sasvim dobri, a imam i kombinacija dodatnih u plavoj i sivoj varijanti za space, keys i esc. Silver boja kućišta mi se baš i ne dojmi preterano ali nije neki izbor, silver ili black za razlliku od non pro gde je moglo da se izabere iz palete boja.

Gasket performance što bi rekli baš i ne primećujem nešto da se ugiba, fino je kucati ali ne vidim da "plivaju" svičeve kao kod nekih tastatura. Biće da je marketing u ovom slučaju.
Čekam da stigne numpad, tačnije CIDOO V21 Pro sa Alija, voleo bi i V87 u paru ali mnogo je skupo slanje. Ako bude preko Temu za normalne pare V87 uzimam odmah.

Jel uzimao neko kopiju GMK Kaiju, kako izgledaju uživo, jel svaki key druge nijanse ili su koliko toliko uniformni?

Kad je bila po toj ceni od 7751 ?

Pa sa kuponom je toliko, doduše treba kupiti neke sitnice za 700-800 dinara da bi se dobio kupon. Znači ovako, cena je 12500 dinara, postoji promocija gde dobijaš popust na jednom proizvodu, uzeo tih 10% ili koliko već i primenio na AL75, imao 3500 dinara na 11000 dinara kupon i 3050 dinara kredita od prošle kupovine, na taj način me izašlo 4700. Ako ne kupuješ na Temu onda verovatno nemaš ni kredit ni kupone niti gledaš ove promocije, ja sam u tom periodu kupio par stvarčica, između ostalog i ovu tastaturu.

Cena je konačna, carina i porez plaćeni kao i uvek preko Temu. Nadam se da će dati nešto od kineske egzotike po relativno okej cenama preko Temu, pošto je to izgleda jedini način da dobijemo malo kvalitetnije kineske proizvode većih gabarita a da ne plaćamo prevoz, porez i carinu.

Jer ja jurim CIDOO V87 već duže vreme, ali šta vredi kada je shipping 160 dolara na tome. Ukupno bez PDV-a i carine bi me izašlo 280 dolara što je suludo za kinesku tastaturu tog ranga. Ali ne bi imao problem da platim do nekih 120-130 evra.

Poslednja izmena:

da, ovo je client build, sa malo specificnijim zahtevima :)

domace :)

najbolje da se rastave, imaju neki brzi nacini, ali znas kako kazu sto je brzo to je i kuso :)

205g0 je najbolje za sve

ja sam pazario sa aliexpressa od kbdiy store

i switch opener

Nema neki način da se nabavi lokalno 205g0?

mozda na onom premium gaming, znam da prodaju custom mehanicke, ali i ako imaju sigurno je skuplje

sada sam pogledao, ima od keychrona 205 za 1000din, ali rasprodato

Upropasti tastaturu, ali će barem biti upotrebljiva u kancelariji...

1748563830057.png

Ovi braon svičevi su hiljadu puta bolji od ovih zelenih, ali su mnogo glasniji i nisu za kancelariju. Kako bilo sa njima je bilo uživanje kucati i nisam grešio sa njima. Ovi zeleni su baš mushy...

1748563958977.png

Koristio sam ranije one Peach V2, linear silent od Outemua i bolji su od ovih V3 Lemon taktilnih, mada su ovi možda još tiši. Sada je kucanje čak lošije nego na Nuphy Air 96 V2 koja zaista nije šampion kada je osećaj kucanja u pitanju. Yunzii AL75 Pro direkt iz kutije je bila mnogo bolja, osećaj kucanja odličan.

Stiglo i ovo:

1748589990790.png

Deluje znatno bolje od ove druge kineštine, skoro teško kao čitava Yunzii tastatura, a ona je sve samo ne lagana. Izrada kućišta dosta bolja nego na Yunzii, finiš odličan, obojeno tako da deluje da je metal ove boje za razliku od ove silver boje na yunzii koja je ok ali nije to taj kvalitet finiša. Osećaj kucanja out-of-the-box za nijansu lošiji nego Yunzii AL75 sa braon svičevima ali vrlo slično, naravno i ovo ću da upropastim da bi bilo silent za potrebe kancelarijskog rada...

Numpad me je izašo 50 evra, skuplje nego tastatura :D

Поприлично очајан звук.

To ti je...
Koliko god da se nekom sviđa osećaj pri kucanju, ne bih mogao da koristim Topre jer zvuče gore od membranskih. Uopšte nemaš osećaj da je mehanička a ja Topre i ne smatram za mehaničku tastaturu/switch/šta je već, nek' kaže ko šta hoće...

preporuka za keycaps...logi pro x tkl rapid tastatura...

Posle kratkog izleta sa ROG falchion rx low profile (nije za mene jednostavno, užasno sam griješio pri kucanju, nikako da se naviknem na zbijene kapice), stigla ROG Strix Scope II 96 Wireless. Druga priča skroz, meni skroz odgovarajuća za kuckanje, dosta i tiha, baterija kao i kod falchion nestvarno dobra, latencija gotovo nepostojeća, tj. ko na kablu + radi na istom risiveru kao i miš.
96%, tj. ima sve što i 100% layout samo je malo zbijeniji dio oko strelica i numeričke, tj. nema lufta kao kod 100% što je meni ok jer je ipak manja tastatura, tj. bliže je TKL izgledom nego 100% :)
RGB odličan, jasan, mada ja na svakoj tastaturi koristim static white tako da mi svejedno... :)

Prilozi

• IMG_20250531_231446_BURST001_COVER.jpg
    IMG_20250531_231446_BURST001_COVER.jpg
    159.6 KB · Pregleda: 68
  • IMG_20250531_231507.jpg
    IMG_20250531_231507.jpg
    151.9 KB · Pregleda: 39
  • IMG_20250531_231558.jpg
    IMG_20250531_231558.jpg
    120.4 KB · Pregleda: 40
  • IMG_20250531_231643.jpg
    IMG_20250531_231643.jpg
    126.3 KB · Pregleda: 41
Poslednja izmena:
Evo i ja naleteo na ponudu koju nisam mogao da odbijem...baš me zanima hoće mi trebati privikavanja pošto prelazim sa iste samo ne mehaničke :)

Prilozi

• 20250601_201943.jpg
    20250601_201943.jpg
    427.1 KB · Pregleda: 65

Nazad
Vrh Dno