Šta je novo?

Mehanicke Tastature

Ma video, video i redit gde su ljudi sa tri razlicite imali probleme. Moja je 3820, znaci posle 3400 je, al dzabe. Probam zamenu pa cu videti. Inace dobra tastatura, prijatan zvuk, ima i tockic koji je koristan..
Ne znam kad si kupio tu tastaturu, ali po cenama koje sad vidim po našim prodavnicama, ne vredi. Za te pare može opušteno da se kupi neki bežični Fantech model. Još kad se vidi da su prisutni problemi koji ukazuju na to da je korišćen loš kontroler, takve probleme nemaju ni Kinezi tipa Redragon, ili Aula.

Ne znam kad si kupio tu tastaturu, ali po cenama koje sad vidim po našim prodavnicama, ne vredi. Za te pare može opušteno da se kupi neki bežični Fantech model. Još kad se vidi da su prisutni problemi koji ukazuju na to da je korišćen loš kontroler, takve probleme nemaju ni Kinezi tipa Redragon, ili Aula.
Platio sam je 8500 dinara, tad za te pare nije moglo nesto bolje, bilo je Redragon, Marvo i ostala kompanija, a iznad su bili Razer, Asus, Logitech, Corsair... Ova je dosla kao neka zlatna sredina, jer sam hteo tise switcheve, sto ova jeste, RED linear ima, prethodna mi je imala Blue outemu. Ja bih opet kupio ovu tastaturu samo da radi kako treba. Jer realno i nemas neki izbor malo ozbiljnijeg proizvodjaca a da cena bude ispod 10k

Platio sam je 8500 dinara, tad za te pare nije moglo nesto bolje, bilo je Redragon, Marvo i ostala kompanija, a iznad su bili Razer, Asus, Logitech, Corsair... Ova je dosla kao neka zlatna sredina, jer sam hteo tise switcheve, sto ova jeste, RED linear ima, prethodna mi je imala Blue outemu. Ja bih opet kupio ovu tastaturu samo da radi kako treba. Jer realno i nemas neki izbor malo ozbiljnijeg proizvodjaca a da cena bude ispod 10k
Ja sam skoro uzeo Aula bežičnu tastaturu u našoj prodavnici za otprilike 8000. Možda Corsair ima ime na nekim drugim poljima, ali što se tiče tastatura, tu su i Redragon i Aula ispred. Za te pare dobiješ i hotswap svičeva, wireless i kontroler koji radi kako treba.

Corsair je kupio Drop, pa mozda i bude nesto ok od njih... videcemo

Ja sam kupio Ajazz AK820 Pro na Temuu za 2500, promenio sviceve u silent za 1500 dinara i kupio keycap-ove druge koji probijaju svetlost za 1000 i prosto sam odusevljen sta sam dobio za te pare, a to ne bih mogao da kupim ni za mozda 10.000 kod nas.

Ma ne isplati se kupovati nešto zato što je od "jačeg brenda". Treba gledati samo konkretan model, a ko je proizvođač, ne zanima ne ni najmanje.

Ja sam skoro uzeo Aula bežičnu tastaturu u našoj prodavnici za otprilike 8000. Možda Corsair ima ime na nekim drugim poljima, ali što se tiče tastatura, tu su i Redragon i Aula ispred. Za te pare dobiješ i hotswap svičeva, wireless i kontroler koji radi kako treba.
Aula mi se vizuelno ne svidja. Redragon sam gledao, Kumara model valjda, nemam pojma, nesto mi ne leze ni oni. Wireless mi ne treba, hotswap je dobra stvar na tastaturama i to je dobro imati kad crkne neki switch.

Aula mi se vizuelno ne svidja. Redragon sam gledao, Kumara model valjda, nemam pojma, nesto mi ne leze ni oni. Wireless mi ne treba, hotswap je dobra stvar na tastaturama i to je dobro imati kad crkne neki switch.
Pa imaš i žične modele Redragon i Fantech za nekih pet šest hiljada. A wireless tastaturu uvek možeš da spojiš i kablom, a može i to da se nađe za nekih 8-9000.
Evo ovo košta 8000 u našim prodavnicama.

Pa imaš i žične modele Redragon i Fantech za nekih pet šest hiljada. A wireless tastaturu uvek možeš da spojiš i kablom, a može i to da se nađe za nekih 8-9000.
Evo ovo košta 8000 u našim prodavnicama.

Fino izgleda nema sta, imam Fantech mis, radi vec godinama, zadovoljan

Pa vidiš sad šta ti pričam, kad uporediš šta Kinezi nude za te pare, jasno je da je Corsair napucao cenu samo zbog brenda.
Nesto sam cackao po onom device settingsu na ICUE od Corsaira, key switch debounce time je bio na 0ms sad sam stavio na 1ms, polling rate mi nije pomogao nista, izgleda da sad radi hahahahha ne verujem prosto, od proste stvari kao sto je tastatura napravise fiziku

Prilozi

• ICUE.jpg
    ICUE.jpg
    90 KB · Pregleda: 47

Da li neko ima Corsair K70 Core tastaturu? Interesuje me da li ima key chattering (kuca duplo slovo), izlude sa mojom, kad god treba nesto vazno da otkucam, ona po dva komada i to vecina tastera..
Brale, zašto pored gomile vrhunskih kineskih tastatura, kupujes Corsair k70 core?! Za tu lovu lagano mehanički bežični kinez (čak i aluminijumski) koji će da pojede to smeće na svim poljima.

Napiši ime tog kineskog čuda, da znamo i mi obični smrtnici...

keychron mozda ?

Napiši ime tog kineskog čuda, da znamo i mi obični smrtnici...
Leobog Hi75c 5000 din na Aliju barebone sa shippingom za Srbiju, Weickav Lucky d75 barebone 6500din na Aliju sa shippingom, Yunzii al75 pro 90 evra sa Temu. Sto se tice plastikanera Aula f75, Ajazz ak820 pro, ove su po 50 evra. Sve su slovom 10 puta bolje od Corsair K70 core koji je po oglasima 75-80 evra 🤷

Da ne pominjemo gomilu nas koji su uzeli F75 i/ili Ak820 Pro na Temu kad su bile po 20tak evra.

Kompletirah GMK67 komplet inspirisan Neon Genesis Evangelionom, tj. Unit-01.

Prilozi

• IMG_20250701_093147609.jpg
    IMG_20250701_093147609.jpg
    269.3 KB · Pregleda: 37
  • IMG_20250701_093158210.jpg
    IMG_20250701_093158210.jpg
    227 KB · Pregleda: 40
  • IMG_20250701_093216663.jpg
    IMG_20250701_093216663.jpg
    265.4 KB · Pregleda: 34
Ista ona stara GMK67 s Greywood V4, samo su caps otišli na Aulu a ona je dobila kabl i ovu kopiju GMK Japanese CYL Shinseiki keycaps seta.
Shinseiki je 150 evra s novelties, ali je double shot ABS i UV print, ovo je PBT dye sub sa Temua, za sirotinju.

Da li je neko nabavljao Mode tastature sa isporukom u Srbiju?
Imaju 30% akciju na sve sa lagera izgleda.

Nazad
Vrh Dno