Šta je novo?

Mehanicke Tastature

Dajte neki predlog za solidnu mehanicku tastaturu, ovo su kriterijumi redom od najvaznijeg:
1)Da bude bezicna sa BT povezivanjem tj da moze da kontrolise vise uredjaja istovremena i da prelazak sa jedne masine na drugu bude brz jednostavan i intuitivan tipa pritiskom na taster ili neku kombinaciju (tipa CTRL+1/2/3 i sl)
2)Da ima numericki deo
3)Da bude sto tisa a da opet ima odgovarajuci fidbek na prstima
4)Da bude sto jeftinija, max recimo nekih 10k
5)Da ne zahteva neki spec softver da bi radila. Na privatnom kompu bi mogao da inastaliram neki softver da inicijalno podesim nesto ako treba (recimo neki makro) ali to je sve.

Jel trazim previse, mozda da ipak jurim membransku? Ne igram igrice, nisam bahat i ne zlostavljam uredjaje ali opet nemam ni mnogo vremena za podmazivanje, mazenje, lizanje i milovanje glupe elektronike... Pozeljno je da izgleda pristojno tj da nema mnogo gejming kiceraja. Takodje bilo bi super da u startu ima odgovarajuce tastere (tihe a taktilne ako takvi postoje) da ne moram dokupljujem i da se zezam sa time.
Logi MX je daleko iznad budzeta ako hoćeš mehaničku verziju, ali membranska je tu negde, odlična i ima sve što tražiš!

Poslednja izmena:
20250726_163111.jpg

Boje nisu kao u originalu ali se ni ja nisam proslavio slikajući, zelena je manje siva uživo naradnžasta nije ovako živa nego je svetlije nijasne i slabije saturacije.
Najveća razlika je u Kanji karakterima koji su na originalu skoz drukčiji.

Ne uzdaj se mnogo u fotke sa Aliexpress stranice...obično imaju boostovan kontrast/zasićenost pa boje izgledaju življe i tamnije no inače. I ja sam se opekao par puta...

da, ako zelis da dobijes kako stvarno izgleda samo original GMK postuje color palete dizajnera, pa sto vidis na renderima to je i uzivo. ali to kosta dosta vise od GMK klonova nazalost

Nisam na to mislio, nego slika koju sam ja uslikao nema veze sa bojama kako ovo zapravo izgleda.

Vrh Dno