Šta je novo?

MaxCoin [MAX] (SHA-3)

kako da otkazem sell order na ovoj mcxnow menjacnici? ne mogu da nadjem :wall:

edit: nasao

Poslednja izmena:
Pored chata ti je

Pored chat-a imas drugi tab Your max orders

imali tu malo iskusnijih da nam kazu njihova misljenja sta se moze dalje ocekivati???

Nisam nesto preterano iskusan ali cu ti odgovoriti. :)

Ovo su sad klasicne oscilacije zbog ogromnog volumena. Ko ima zivaca i volje, moze jako fino da profitira, oni nestrpljivi neka ugase berzu i provozaju se malo gradom jer ce sacuvati zivce.

Shoping orderi mi vec nekoliko puta prolaze na ~0.00043, a istresanje na 0.00046999. :)

Baratam sa nekih 700-800 novcica i nije velika ni suma a ni prodajna razlika, ali zato nekoliko takvih prodje i meni lepo.

Mada su mogli staviti reward halving za 3 dana npr, to bi bio pun pogodak jer ovako cisto sumnjam da se ovaj uptrend moze odrzati nedelju dana...

imali tu malo iskusnijih da nam kazu njihova misljenja sta se moze dalje ocekivati???
Meni ovo mirise da ce da se spusti ponovo na nekih 0.0003-0.00035. Sad, sve sto sam prognozirao promasio sam, tako da cekajte da se javi Prestige pa njegov savet uzmite u obzir, mada i on je malo masio, ali covek prati stvri detaljno, i sad je ubo ovu najavu za pump u pravo vreme, samo jos da smo ga tad malo bolje poslusali.

U svakom slucaju ovo bi trebalo da ide gore dole neko vreme sa nekim trendom na gore, ali to nije sigurno nista, tako da ti nista nisam rekao, samo si jos vise zbunjen sad.

Mada su mogli staviti reward halving za 3 dana npr, to bi bio pun pogodak jer ovako cisto sumnjam da se ovaj uptrend moze odrzati nedelju dana...
Ovaj trend mora da se prekine sigurno, ja nesto mislim da nece preci 0.0005 mnogo pre nego sto padne, do nekih 0.0003-0.00035, ali se taj pad moze desiti na 0.0007 npr i da ne sidje ispod recimo 0.00045. Tako da ***.

Ko nema zivce neka ceka tih obecanih 0.001 :) pa posle sta bude

Meni ovo mirise da ce da se spusti ponovo na nekih 0.0003-0.00035. Sad, sve sto sam prognozirao promasio sam, tako da cekajte da se javi Prestige pa njegov savet uzmite u obzir, mada i on je malo masio, ali covek prati stvri detaljno, i sad je ubo ovu najavu za pump u pravo vreme, samo jos da smo ga tad malo bolje poslusali.

U svakom slucaju ovo bi trebalo da ide gore dole neko vreme sa nekim trendom na gore, ali to nije sigurno nista, tako da ti nista nisam rekao, samo si jos vise zbunjen sad.

Stvar je u tome da niko na planeti nista sigurno ne moze reci jer je ova stvar skroz nepredvidiva i berza je prepustena sirokim naronim masama. Niti preovladavaju kitovi, niti rudari, niti trgovci, svakojakih ima tako da ne moze niko odlucivati o ceni. Ali eto postoji neko ko zna kako da izmanipulise cenu i ubode u zariste(recimo taj Kajzer koji ima milijardu pratitelja ali i milijardu mrzitelja), pa samim tim covek ima uticaja na berzu a pogotovo njegov novcic.

Ja u zadnje vreme maksimalno citam forume, pratim i proucavam grafikone, trgujem, pratim drustvene mreze i maksimalno se trudim da sve ispratim sto je konkretno vezano za ovaj novcic. To radim radi svog interesa jer trenutno u maxcoinu imam ne tako malu kolicinu sredstava, ali napisem i ovde misljenje jer mi bude drago da vidim kako se nasi ljudi bogate na berzi a ne debeli Ameri i kojekakvi drugi.

I verujte mi, ako vec hocete da se igrate berzom i spremni ste da rizikujete, to bi najbolje bilo da radite sa Maxcoinom a ne sa milijardu drugih valuta. Probao sam sve i svasta (od valuta :) ), na nekima sam zaradio a na nekima pukao, sve je to normalna stvar. Ali ovaj Max je kao easy mode za trgovinu. Veliki volumen, mcxnow je sasvim brza i stabilna berza za trgovanje, trenutno cena zavisi od vesti i vrlo lako se moze kratkorocno predvideti gde ce ici. Tako da sam se ja skrasio na njemu kako sa miningom, tako i sa trgovinom. Daj boze da ima lepu buducnost ali trenutno je njegovo stanje odlicno. Developeri, podrska, kec u rukavu(MK), algoritam, itd...

Poslednja izmena:
tesko ga probija...
mora ovo da se vrati na 3.5 sigurno, ovako ja vidim. sta vi mislite?
max.png

Mozda se vrati na 00035 samo da bi lakse probilo 0005 ... I taj vremenski interval koji si uzeo za grafikon je po mom misljenju premali da bi mogao da se izvuce neki zakljucak.

Ali ovaj Max je kao easy mode za trgovinu. Veliki volumen, mcxnow je sasvim brza i stabilna berza za trgovanje, trenutno cena zavisi od vesti i vrlo lako se moze kratkorocno predvideti gde ce ici. Tako da sam se ja skrasio na njemu kako sa miningom, tako i sa trgovinom.

Kad prodaješ da li to radiš po nekoj svojoj procenjenoj ceni, kad krenu naglo da se tope buy orderi ili možda podvlačenjem ispod velikog sell ordera?

Pozdrav, moze li neko da mi ostavi bat fajl za Sapphire R9 280x? miner koji sam skinuo je cgminer-1gh-max.3.7.3. Ako ima neki bolji javite.
Krenule vrucine pa hocu da probam da probam maxcoin :D.

Prilozi

• max.PNG
    max.PNG
    63.5 KB · Pregleda: 103
Poslednja izmena:
cgminer.exe --keccak --no-submit-stale -o stratum+tcp://maxpool.1gh.com:17333 -u mMveDnVhawLe1aDg9XwAjXhYmcABDEAZky -p x -g 1 -I 10 --auto-fan --gpu-fan 30-75,30-75,30-75,30-75 --gpu-memclock 980,980,980,980 --gpu-engine 1045,1045,1045,1045 --temp-cutoff 82,82,82,82 --temp-overheat 80,80,80,80 --temp-target 70,70,70,70

meni bacaju po 350, i imam rejected izmedju 1-2%, ovo je za asuse pa mozes da probas

Meni se grafika vise muci kad kopam sha-3 nego scrypt.Undervoltovana je na 1.085V. Sta ne radim dobro, uzeo sam Nesiceva podesavanja.....

Prilozi

• max1.PNG
    max1.PNG
    53.2 KB · Pregleda: 78
Poslednja izmena:
Ovo su moja pdešavanja za Sapphire R9 280x Vapor-X

setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
cgminer.exe --keccak --no-submit-stale -o stratum+tcp://erebor.dwarfpool.com:3339 -u mRXCbSjxd4evdF6QB3sEBFw2qMjPCuqDJt.2 -p x --failover-only -o stratum+tcp://maxpool.1gh.com:17333 -u mRXCbSjxd4evdF6QB3sEBFw2qMjPCuqDJt -p x --failover-only -o stratum+tcp://maxpool2.1gh.com:17333 -u mRXCbSjxd4evdF6QB3sEBFw2qMjPCuqDJt -p x --failover-only -o stratum+tcp://max.suprnova.cc:3333 -u Mare76.1 -p 1951 --failover-only -o stratum+tcp://stratum-east.max.hashfaster.com:4004 -u Mare76.1 -p 1951 -I 9 -g 1 --auto-fan --gpu-engine 1080 --gpu-memclock 950 --temp-cutoff 90 --temp-overheat 85 --temp-target 72

Kako misliš više se muči ?

Pa kada kopam scrypt temperature su par stepeni vise (oko 71C), ali mi se fan na kartama vrti na dosta manjem broju obrtaja...

To sve zavisi kolika ti ja ciljana temperatura u podešavanjima --temp-target i da li ti je ventilator podešen da radi automatski --auto-fan ili ga podesiš da radi na nekom određenom postotku --gpu-fan 10-85

edit:eek:vo 10-85 je samo primer inače često vidim da se ventilatori podese da non-stop rade na nekih 70 do 80 % pa temperatur ne varira ali ventilatori ne odmaraju uopšte pa se brže kvare

Poslednja izmena:
Pa napisao sam da sam ubacio Nesiceva podesavanja, posle sam stavio gpu-fan 30-60 i opet isto vrti na oko 3000rpm, mozda se miner zabagovao nesto.

ajde probaj izbaciti taj deo gpu-fan 30-60 da ostane samo auto-fan kao u mojem podešavanju i pre nego što pokreneš miner izbriši iz cgminerovog foldera fajl pod nazivom keccak130718Tahitigv1w64l4.bin.
Kad pokreneš malo će mu duže vremena trebati ali ne brini.

koliko trose 280x na keccaku? imam jedno CM b500 viska i dve karte (280x) dostupne odmah pa nzm smem li da ih stavim na b500 (samo karte bez cpu+ploca)?

Uradio sam kako si rekao i sada je jos gore :D.

Prilozi

• max2.PNG
    max2.PNG
    126.4 KB · Pregleda: 93
Nazad
Vrh Dno