Šta je novo?

MaxCoin [MAX] (SHA-3)

Ja jesam na 0,00014, ali po pravilu uvek čovek žali što nije više uzeo.

Lep pump, neko je istresao za 12btc cini mi se, ali se cena povratila za minut i nastavila gore...

Bter: 0.0005

kakvo je sad stanje sa bterom rade li lepo? da presipamo malo

Šteta što i ja nisam uzeo na 015 prekjuče ***, uzeo sam danas već kad je bio 031, nadam se da će stići bar do 070-80.

Moguci razlog zbog kog je na bter-u cena trenutno i veca od 0.0005 jeste da Kinezi pretvaraju LTC u Max. Volume i cena rastu, videcemo da li je istina.

A vrlo brzo ocekujte da cena i na mcxnow probije 0.0004.

Ja sam još neko vreme vrebao dump da se dopunim, ali ovaj voz ne staje više. Poslednja dopuna na 0,0004, a koliko vidim već se testira i 0,0005.

Ovo je samo reakcija na pozitivnu vest. A pump ce doci kada vest prestane da deluje na cenu, odnosno kada dodje do .0008-0.001 prirodnim putem. ;)

Ko je pazario na 0.00015 i manje, neka slobodno rezervise kartu za Maldive! :p

Ja prodao sad i ltc iz steka, i dokupio 6000 maxa na 0.00045, pa da vidimo

edit, sad ce da pljusne dole sigurno, imate siguran short ko hoce

Poslednja izmena:
Back to reality...

Hashrate 8.97 TH/s, diff 63K... kopanje još dan ili dva pa ode diff preko 100K i onda džabe krečenje...

Evo stigoh kući ipak...

Skinuo sam neki node list i napravio maxcoin.conf fajl tamo gde treba kako bi se sinhronizovao, jer nije hteo preko sat vremena sam da počne... Node list datira od sredine februara, našao ga na bitcointalk.org.
Jako kilavo ide.

Pa je moje pitanje, je li ovaj novi novčanik "bezbedan" sa starom node listom da li se menja nešto sa njom kada se odradi update wallet-a kao što je MAX-ov zbog ovih promena i da li je inače tako kilav ili nešto ne štima?

@ omnik

Ne kontam u kom kontekstu je "džabe krečenje"? Misliš da će se krckati jedva neki delić novčića svakog dana zbog skoka diff-a?

Poslednja izmena:
Ja kopam dokle god po očekivanoj ceni od 0,002 bude bar 20% isplativije od trenutne isplativosti LTC-a. To mu otprilike dođe diff od preko 300k.

@ omnik

Ne kontam u kom kontekstu je "džabe krečenje"? Misliš da će se krckati jedva neki delić novčića svakog dana zbog skoka diff-a?

Cena je suviše promenjiva da bi se kopanje isplatilo po visokom diff-u.
Za ovo su krivi pump&dump rudari koji nemaju pametnija posla nego jure uvek najisplativiji novčić i kopaju ga dok je isplativ... pa evo sad je maxcoin u vrhu liste isplativosti i odmah raste hashrate... već je otišao na 9.43 TH/s.
Mnogo bolje je kupovati i prodavati max nego kopati, a to posebno dolazi do izražaja kad je diff u nebesima.

@ omnik

Kapiram sad.

Ne znam šta reći, ja sa MAX-om tek krećem da se bakćem. Iskreno, doživljavam ga onako "poluozbiljno" trenutno - u smislu da je moguće da postane "ozbiljan" novčić u budućnosti...
U ovom trenutku ništa ne mogu da uradim sem da krckam - za pazar nemam kinte, tako da mi samo to i ostaje.

The time will tell...

Ja sam pokupovao gomilu dok je bio ~0.00015 i pokrio sam gubitke koje sam napravio kad sam potrošio 1BTC po ceni 0.00099.
Tako da sam sad na nuli sa profitom i sledeći sell orderi su mi ovako postavljeni:
Sell 400.0 MAX at 0.0006BTC (ovo je da pokrije utrošenu struju :))
Sell 1000.0 MAX at 0.002BTC
Sell 2000.0 MAX at 0.0025BTC

Iskreno, napolju je 24 stepena, sunce piči a mene ovaj coin više ne zanima bar dok mi ne prođu sell orderi. Pratim malo ovaj thread, diff i hashrate i ako prođu sell orderi super, ako ne i to je OK.

Pozdrav

Poslednja izmena:
Sa mcxnow trollbox-a:
"maxkeiser: .00042 is new floor - say hello to .0006"

I cena sa 0.00044 skoci na 0.00048 u sekundi. :)

Problem je sto to svi misle i ocekuju...

Problem je sto to svi misle i ocekuju...

Pa nije bas svi.

Vecina njih je odustala tokom preprosle i prosle nedelje a i ovde su neki poceli paniciti da ce propasti.

Nas par ovde na forumu trubimo i ubedjujemo masu da ne prodaju po ovim cenama jer ce uskoro biti poveci rast.

Obidji bitcointalk, reddit i ostale forume, videces koliko se mase razbezalo jer pump nije bio na vreme kada su ga oni ocekivali. :) Posle bear trapa, samo malo iskusniji su ostali. Ti iskusniji uopste ne smetaju prilikom pumpanja cene, tako da im nista ne predtsavlja problem.

I prirodni rast cene moze ici i do 0.001, a pump se ne zna kada ce ga biti. Ali kad god dodje, treba ga secakati.

Pa nije bas svi.

Vecina njih je odustala tokom preprosle i prosle nedelje a i ovde su neki poceli paniciti da ce propasti.

Nas par ovde na forumu trubimo i ubedjujemo masu da ne prodaju po ovim cenama jer ce uskoro biti poveci rast.

Obidji bitcointalk, reddit i ostale forume, videces koliko se mase razbezalo jer pump nije bio na vreme kada su ga oni ocekivali. :) Posle bear trapa, samo malo iskusniji su ostali. Ti iskusniji uopste ne smetaju prilikom pumpanja cene, tako da im nista ne predtsavlja problem.

I prirodni rast cene moze ici i do 0.001, a pump se ne zna kada ce ga biti. Ali kad god dodje, treba ga secakati.

a vala kad smo cekali dosad.... mozemo i jos, i ovako je to igra strpljenja :)

Ja maxcoin nisam do sada pratio, ali koliko vidim na buy strani je samo oko 190btc-a na mcxnow sto nije nesto mnogo, jedino ako je na drugim berzama bolja situacija...kazem nisam do sada pratio ovaj coin pa ne znam da procenim ;).

Volume samo na mcxnow je 1150 za poslednjih 24 sata, a buy se moze postaviti za 1 sekundu kada odluce da stvarno pumpaju

edit: sad su 2 buy walla od po 20000 poterali cenu sa 405 na 440 i nestali

Poslednja izmena:
I to je tacno :D, hmm videcemo.

Vrh Dno