Šta je novo?

Mass Effect 3

Vec sam pisao o tome, a

posto ja gledam na zavrsetak iskljucivo kroz prizmu teorije indoktrinacije - te scene su samo naznake nekog "kao" zavrsetka, kao kada ti serviraju sniclu koja je socna, a ti prikacen u matrix:D Kapiras da je to kraj, tu kao ima nekog zakljucka i smisla...ali kad pazljivije zagledas shvatis da to ...nije istina:D
Recimo kao u Stalkeru sto je masa igraca igru zavrsilo sa betonom preko glave i eto...pljuvase malo, bilo je malo WTF...a igra tu nije zavrsena:) S tim da se ovde ocekuje lopovski DLC za "prave" krajeve...ako tako nesto uopste i bude lol tj da sam ja (i ostali koji veruju u indoktrinaciju) zapravo ne u matrixu vec u inceptionu negde na 5-om nivou:d

Bezanje od eksplozije nema mnogo smisla, posebno ne da su u njoj likovi koje si vodio sa sobom na Zemlji. To mora da simbolizuje nesto, nista drugo nema smisla.

Negde sam procitao da postoji izbacena scena gde Joker pokupi ostatak tvoje ekipe (koju si vodio u zadnju misiju) i ode sa njima. Upravo oni i izadju iz satla na kraju.

I bio ja razmazena devojcica ili ne, hocu svoju scenu gde mi Shepard prezivi (**** ih i TMS i EMS i MPs) i hocu neki conclusion. Kvazi abstraktne SciFi endings gde pola scena fali - ne volim :p

Koliko ja znam nema ta scena...A na YT se moze naci izbaceni momenat kada se Shepard okrece i vice pratiocima da se vrate nazad pre nego sto krene da trci ka zraku...i onda boom eksplozija i pratioci odlete (stavise pre bi rekao da su zaginuli u toj izbacenoj sceni).

Mislim da je glupo vise stavljati spojlere, proslo je vec mesec dana.

Meni je kraj spektakularan i nije mi u pocetku zasmetao. Ali ne moze se osporiti da su u sustini sve odluke koje sam doneo tokom igre na kraju obezvredjene ovim fiksnim zavrsecima.
I jeste malo razoravajuce kad shvatis na kraju da si unistio cidadelu i vratio galaksiju u kameno doba.
Sto se gameplaya tice, igrao sam kao vangard sva tri dela i kombinacija biotic charge + nova + shotgun mi ni posle hiljaditog puta ne bi dosadila. Takodje je savrseno izbalansiran odnos dijaloga/istrazivanja i akcije tako da ti nikad ne dosadi ni jedno ni drugo.
Mogu slobodno reci da je ovo najbolja igrica koju sam ikad igrao, a igram ih vec 15 godina :)

Poslednja izmena:
Vec sam pisao o tome, a

posto ja gledam na zavrsetak iskljucivo kroz prizmu teorije indoktrinacije - te scene su samo naznake nekog "kao" zavrsetka, kao kada ti serviraju sniclu koja je socna, a ti prikacen u matrix:D Kapiras da je to kraj, tu kao ima nekog zakljucka i smisla...ali kad pazljivije zagledas shvatis da to ...nije istina:D
Recimo kao u Stalkeru sto je masa igraca igru zavrsilo sa betonom preko glave i eto...pljuvase malo, bilo je malo WTF...a igra tu nije zavrsena:) S tim da se ovde ocekuje lopovski DLC za "prave" krajeve...ako tako nesto uopste i bude lol tj da sam ja (i ostali koji veruju u indoktrinaciju) zapravo ne u matrixu vec u inceptionu negde na 5-om nivou:d

Odgledao sam ovaj video:
http://www.youtube.com/watch?v=ythY_GkEBck
Na kraju, ispade da ta teorija ima mnogo vise smisla nego sto sam mislio. :) Shepard uvek prezivi kad se uniste reaperi, bez obzira na one readiness i ostale faktore? Posto se ne secam da je meni preziveo kad sam to izabrao, a ne cini mi se da bih to uspeo da zaboravim.

Ne, moras i readiness da imas da bi preziveo
Ali prezivi samo kad se izabere unistenje reapera...u obe druge kombinacije te scene nema bez obzira na sve ostale faktore.

Odgledao sam ovaj video:
http://www.youtube.com/watch?v=ythY_GkEBck
Na kraju, ispade da ta teorija ima mnogo vise smisla nego sto sam mislio. :) Shepard uvek prezivi kad se uniste reaperi, bez obzira na one readiness i ostale faktore? Posto se ne secam da je meni preziveo kad sam to izabrao, a ne cini mi se da bih to uspeo da zaboravim.
Ta teorija je najverovatnija,posto Shepard u toku igre prozivljava sve simptome indoktornacije(glavobolja,video je malog decaka duha,cudni snovi itd.)...
Verovatno nas ocekuje dzabe DLC od BioWare-a,ne bi se usudili da naplate..

Lepo je to, ali... :trust:

:D
pirate.jpg

Da li je dovoljno jednom da skeniram sistem, ili moram pored svake planete posebno?

Range pulsa je malo veci od radijusa talasa koji se pojave kada "pingujes" tako da ne mozes odjednom da skeniras ceo sistem (uglavnom) ali i ne moras posle svake planete posebno.

Jao muke! Igrao sam kao blesav ovu igru, bas odmakao daleko i desi mi se danas da iznenada nestane struje u toku igre. Ukljucim igru sad i stalno mi trazi da se logujem na origin u meniju igre, kucam username i pasword od origina ali nista, kad cancelujem to logovanje onda nema 'resume' vec samo 'new game':S: Jel postoji nacin da pokrenem ovo cudo kao i pre, ne kontam do cega sad odjednom iskace to za origin

Dali bi neko mogao da okaci svoj sejv iz Mass Effect 2 sa svim prezivelim clanovima?Prosto me mrzi da je prelazim,a voleo bih da importujem taj sejv u trojku!Hvala unapred!

^
Ovo je prava stvar!Svaka cast!

da najgora kompanija...a onda navale i kupuju do besvesti sve njihove igre i jedva cekaju da izadje petrnaesti nastavak...potrosaci u americi su cudo...

Poslednja izmena:
Daleko je leto :).
A i koliko ja vidim, ovo ce samo prosiriti postojeci kraj, sto znaci da indoktrinacija otpada?

Zvanicna potvrda za poboljsanje kraja igre :) http://www.pcgamer.com/2012/04/05/mass-effect-3-extended-cut-free-dlc-to-expand-ending-this-summer/ Necu da se raspisujem, ali cu reci ovo svima nama je zao sto se nesto ovako lepo zavrsilo i pod uticajem toga je vecina nas docekala na noz kraj ove svemirkse opere :) Tako da sam misljenja da ma kakav kraj bio ostaje zal sto je uopste i doslo do njega :D

WOW... Izgleda da svi mi koji smo verovali u teoriju indoktrinacije smo previse zasluge dali nesposobnim piscima Biowara i EA... Kako kazu samo novi cinematici i to je to...

Eh znaci poslednji boss u ME fransizi ostaje Marauder Shields... :)

Ne otpada teorija, mozda je samo pojasne.

Da li smem normalno da pričam sa onim Kortezom ili može da se desi neka gej situacija što nikako ne bih voleo?

ofc da ce da se desi gay situacija, homoseksualci su izgleda neizostavni clanovi druzine u savremenim rpg-ovima, prica bez njih jednostavno ne bi dobra

Neeee, Shepard je oličenje muškosti, ne želim da ga tamo neki lažni meksikanac oskrnavi :)
Od sada sa njim samo razgovor na distanci i izbegavanje quick time event—ova :)

Neeee, Shepard je oličenje muškosti, ne želim da ga tamo neki lažni meksikanac oskrnavi :)
Od sada sa njim samo razgovor na distanci i izbegavanje quick time event—ova :)
Ma realno ako nastaviš da pričaš sa njim moraćeš da istrpiš emo bullshit o tome kako je njegov muž (bljaaak) poginuo u combatu, i onda će da ga preboli i ponudiće ti svoje dupe u baru na Citadeli a ti samo odeš na reject opciju, Sheapard se okrene i kaže ne fala više mi se sviđaju sojke što igraju na podjumu :d

Teorija indoktrinacije je nesto najgluplje sto sam cuo u poslednjih mesec dana. Ikada u zivotu.

Teorija indoktrinacije niđe veze nema IMHO. A sa ovim DLC-om ništa neće zapravo da postignu. Kraj i dalje ostaje podjednako glup, sa istim brojem rupa u priči i logici, i gaženje po svemu dobrom što je serijal predstavljao, i ne predstavlja ni trunku od onoga što nam je obećano. Par dodatnih minuta animacija ili scrolling texta (jel koliko ja shvatam, DLC će na to da se svede) tu neće da pomogne.

Vrh Dno