Šta je novo?

Mass Effect 3

To je više nego jasno od samoga starta i bilo... Ali to ne opravdava izuzetno glupu i nemaštovitu završnicu koju je BioWare skockao i ponudio nam u finišu! Generalo stoji da su imali izuzetno mnogo varijanti i podvarijanti koje su mogli da uzmu u obzir za kraj. Ništa od ovoga nažalost nije iskorišćeno, a pri tom još brane ovakav kraj izjavama tipa da nisu hteli da naprave drugi "LOST" koji bi fanovima ponudio kao rešenje više pitanja nego odgovora!?!

Ne znam šta vi mislite ovde o tome, ali što se mene tiče, ja bih rekao da su sa ovakvom završnicom upravo to i uradili!

Pa da, to je i mene najvise razocaralo. Rekli su kako treci deo ce da zavrsi Separdovu pricu i trilogiju kako treba itd, a oni nas ostavise zbunjene i sa jos vise pitanja nego pre sa onim glupim krajem.:trust:

To bi bio zadovoljavajuci kraj ,a i bila bi WIN WIN situacija za BioWare..

Upravo to. Najlakse im je da tako poprave ovaj clusterfuck. :d Doduse ja i dalje tvrdim da je najveci krivac ovde EA. Procitao sam The FInal Hours of ME3, ona aplikacija od Geoff Keighley-a sa GameTrailers i tu pise da su bili pod velikim pritiskom da zavrse ME3 sto pre (prvobitno je bilo planirano nesto manje od 2 godine da bude dev cycle!) Zbog toga su morali da zure i da izbacuju dosta stvari koje bi inace bile u igri.

Losija igra od prva 2 dela.
Valjda ce DLC-ovi biti na nivou boljih DLC-ova za ME2 i da ce popraviti ovu brljotinu od kraja :).

Evo kako je trebao izgledati Mass Effect Team Assault:

Zanimljivo deluje, voleo bih da vidim i FPS u ME univerzumu... bilo bi lepo osveženje u moru WWI, a sada modern warfare FPS-ačina...

Očigledno je zašto nisu išli do kraja sa ovim. Jer izgleda kao HALO MP sa drugim teksturama.

ibxk0bAwLXTR7K.jpg

Fali PCu nešto nalik tom otkazanom MEu, UT3 skoro niko ne igra, Tribes:Ascend i Planetside 2 izgledaju dobro, ali sve mi se čini da će biti pay2win

@shin bojan:
Ajd malo iskuliraj kacenje kojecega i pravljenje slikovnice od teme, te slike i linkovi su maltene na svakom jbnom forumu sa ME3 temom a neke su i vec bile kacene/pominjane u ovoj temi. Jasno nam je sta nije u redu, jel treba da djubrimo tred da lici na cirkus kao svuda gde ne moze da se procita nista korisno od lavine spama i interwebz "humora" .

Poslednja izmena:
2 poruke, nije 10.
Primljeno k znanju, svakako.

Upravo zavrsio igru. Par pitanja imam -.-

Nazalost, izgubio sam svoje save-ove za ME1 i ME2 pa sam morao da krecem ispocetka trojku - samim tim, imam (sa SVIM zavrsenim questovima i asssets) samo 4765 Total MS. Na kraju sam izabrao Destruction, tj. da unistim Reapere. Ali tu famoznu poslednju scenu gde Shepard udahne i prezivi u Londonu - nemam.

Jel ne mogu ni da dobijem taj "kraj" bez igranja Multiplayer-a? Ovo me izludjuje -.-

Andersona upucam, ali i ubijem Illusive Man-a.

Inace, potpuno podrzavam teoriju da je kraj utvari halucinacija i Shepardova borba sa indoctrination tj. Reaperima. Ima smisla, igra nas tako i vodi. I ako ovo jeste istina onda je Mass Effect, bez ikakvog izuzetka, najbolji naslov koji smo ikada dobili..
Malo "too good to be true" to be honest :)

Edit:
I jos nesto, zasto sam nakon zavrsetka igre i credits (bez moje scene disanja -.-' ) vracen nazad na Normandy pred misiju napad na Cerberus Bazu? Kao da se nista nije ni desilo. I koje je "nezvanicno" objasnjenje/teorija za - zasto Normandy bezi od blasta sa Crucible-a?

Poslednja izmena:
Možda je neko već pitao, ali ne želim da čitam da ne bih nabasao na neki spoiler. Da li dobijem neki bonus ili još jednu biotic power ako učitam lika iz me2?
U me2 sam dobio kada sam učitao iz me1.

Aj i ja da napisem utiske:

Igra kao igra je dosadna - borba je uvek ista, i uvek na isti nacin. Skoro svaka misija se tako odvija, i posle tri igre, isla mi je na zivce. Ono skeniranje je isto potpuno neinteresantno. Ne znam koji je deo toga trebao da me zabavi. Da me nije zanimalo sta se desava, nikad ovo ne bih odigrao do kraja. Mozda bi bilo bolje da je ovo napravljeno kao film, mada onda verovatno ne bi zaradio ovoliko. A i cujem da ionako prave film... Sad o prici:

Dobio sam dva kraja (bez spajanja ljudi i masina), i Shepard mi ne prezivi. Mozda jer nisam igrao mp, i nisam uvozio lika. Mislio da bi to cak i bio bolji kraj - nema ociglednog izbora, nego dva teska. Na licu mesta ja sam to ovako nekako ukapirao (nisam znao da Shepard moze da prezivi i da ima jos jedan izbor):
- dete je ocigledno neka bozanska figura, i plasi se da se organski zivot ne pobuni protiv njega, to bi nekako objasnilo unistavanje. Shepard njega vidi kao dete, mozda to simbolizuje dobro u tom bicu. Shepard zbog svega sto je uspeo, dobija izbor da on postane novi bog, ili da oslobodi svemir bilo kakve kontrole. Catalyst - ono sto pokrece sve, valjda se to tako nekako prevodi. Uglavnom, ovo uopste nema smisla ako Shepard prezivi, ali tako mi je delovalo na licu mesta :)
- svi na Normandije su mrtvi, ne znam kako da drugacije ono objasnim. Posebno jer posle Jokera iz broda izlaze oni ljudi koje je Shepard vodio sa sobom, i nema smisla da su oni stvarno na brodu. Ona planeta na kraju bi mogla da simbolizuje neki raj - idila, priroda, tako smo svi zamisljali garden of eden, ili kako se to vec prevodi.
edit: nisam pobozan. Za svaki slucaj da napomenem :) Samo sam tako ukapirao sta sam video.
- na kraju, razgovor izmedju Stargazera i Child - nista mi nije jasno. On se desava na istoj planeti na koju je Normandy sletela, bar mi tako izgleda, sto bi mozda znacilo da posada nije mrtva, nego prosto sletela na neku nenaseljenu planetu, i naselila se tamo. Sto sumnjam da su hteli da kazu.
- mass relays bi unistili sve u galaksiji da su eksplodirali - to sam mnogo puta cuo, to se pomenulo u me2, ja sam iskreno zaboravio. Nije mi nelogicno da ako se uniste sa Crucible-om, ne proizvode takav efekat. To bi i imalo smisla.

Nisam jos odgledao onaj video o teoriji indoktrinacije, ali samo nesto na preskoke procitao, i odlicna je teorija. Ali mislim da je samo teorija. Objasnila bi manje kontrole u dijalozima posle prvog dela, i ako bi to bilo definitivno posle jos jednog (besplatnog) dlc-a, ovo bi verovatno bila najbolja prica ikad ispricana u bilo kojoj igri. Ali, sumnjam da je tako. Nije ovo delo jednog autora, nego armije ljudi, od kojih je najveci deo primarno brinuo o tome da igra bude "shvatljiva" (ne zamerite mi sto izmisljam reci) sto siroj publici. I da su smislili tako dobar kraj, sumnjam da bi ga krili. Mislim da onda ne bi imali nikakvu dilemu. Moja prognoza je da je ovo samo jos jedna odlicna fan-fikcija, iako bih voleo da nije tako. I ako se ispostavi da nije, aplauz za BioWare i EA, hrabar potez.

Lepo je sto kraj nije bio obican slide-show koji vam objasnjava sve sto se desava posle. Ne secam se kad se ovoliko diskutovalo o nekoj igri, i to na ovaj nacin. U svakom slucaju, odlican kraj, odlicne price. Postavili su neka teska pitanja tokom prva dva dela, pokusali da odgovore na njih, i mislim da su odradili sasvim dobar posao.

Upravo zavrsio igru. Par pitanja imam -.-

Nazalost, izgubio sam svoje save-ove za ME1 i ME2 pa sam morao da krecem ispocetka trojku - samim tim, imam (sa SVIM zavrsenim questovima i asssets) samo 4765 Total MS. Na kraju sam izabrao Destruction, tj. da unistim Reapere. Ali tu famoznu poslednju scenu gde Shepard udahne i prezivi u Londonu - nemam.

Jel ne mogu ni da dobijem taj "kraj" bez igranja Multiplayer-a? Ovo me izludjuje -.-

Andersona upucam, ali i ubijem Illusive Man-a.

Inace, potpuno podrzavam teoriju da je kraj utvari halucinacija i Shepardova borba sa indoctrination tj. Reaperima. Ima smisla, igra nas tako i vodi. I ako ovo jeste istina onda je Mass Effect, bez ikakvog izuzetka, najbolji naslov koji smo ikada dobili..
Malo "too good to be true" to be honest :)

Edit:
I jos nesto, zasto sam nakon zavrsetka igre i credits (bez moje scene disanja -.-' ) vracen nazad na Normandy pred misiju napad na Cerberus Bazu? Kao da se nista nije ni desilo. I koje je "nezvanicno" objasnjenje/teorija za - zasto Normandy bezi od blasta sa Crucible-a?

Ovde imas tabelu i sta mozes da ocekujes sa kojim brojem EMS:
http://www.ign.com/wikis/mass-effect-3/Endings

A nakon zavrsetka te igra vraca na normandiju u taj momenat jer je to "tacka bez povratka", i to je za slucaj da zelis da predjes igru sa nekim (buducim) DLC-om ili ako si nesto preskocio ...

A zasto normandija bezi od eksplozije? Pa moja teorija je da je to deo koji ne pokazuje nista bitno vec da te ubedi da si nesto smisleno postigao sa zavrsetkom a zapravo nisi:d

Poslednja izmena:
Indoctrination

Napisacu opet pa koga god zanima -

ME3 Coalesced Utility

I mini uputstvo na slici - edituje se Starting Strength, i to se radi za asset koji jos nije regrutovan/pronadjen u igri.

SLIKA.jpg

BooQy pa u svakoj igri je borba uvek ista kada imaš ograničen broj poteza ili moći. I u prve dve igre je borba uvek bila ista.

Možda je neko već pitao, ali ne želim da čitam da ne bih nabasao na neki spoiler. Da li dobijem neki bonus ili još jednu biotic power ako učitam lika iz me2?
U me2 sam dobio kada sam učitao iz me1.

Meni se cini da jeste tako (iako ne znam sta se desava tacno kada se ne uveze lik iz ME2) . Ja sam dobio extra biotic power (pri kreiranju lika moze da se odabere neka od ponudjenih) ... koju sam kasnije mogao da menjam u ambulanti za one koje otkljucavam pricanjem sa saborcima.

Poslednja izmena:
Ja sam učitao lika i odmah sam bio 30lvl, kao što sam i završio me2. Ali nije mi dao da biram novi power, nego sam imao raspoređene poene automatski i samo mi je dao oko 20 poena da rasporedim gde ja hoću. Mada mislim da se ovi što su bili raspoređeni automatski poklapaju sa ovima što sam birao u me2.
Moguće je da nisam birao novi power sada jer sam to birao u me2 kada sam učitao lika iz me1.

Ne, samo ti dodeljuje neki od onih koji ne dolaze po default uz lika. Meni npr. dalo armor piercing ammo za vanguarda. Nema biranja kao u ME2 odmah na startu koju ces da uzmes od nekoliko ponudjenih.

Poslednja izmena:
Ja to nemam, a isto sam vanguard. Imam: incendiary ammo, cryo ammo, pull, biotic charge, shockwave, nova, assault mastery, fitness. Čini mi se da sam pull izabrao kao bonus u me2.

@nex

Znaci, mora import iz ME1/2 ili multiplayer za "best" ending :(

Upravu si, zaboravio sam da sam ja krenuo iznova kampanju posto sam dogurao do Citadele jer sam cisto radio speedrun da proverim za DLC. Tada mi je vec otkljucalo jednu osobinu u toku kamanje i tu mi dalo odmah na startu.

@Razhiel

Da.
Ili da jednostavno editujes coalesced.bin onim programcicem gore, stavis lepo na Mirandu koliko poena oces (na primer) , odigras ponovo od tog dela i - profit :p

Poslednja izmena:
..kontam igracu malo MP -.-'

(skroz lame sto uopste i ima multi, a kamoli sto "moras" da ga igras)

BooQy pa u svakoj igri je borba uvek ista kada imaš ograničen broj poteza ili moći. I u prve dve igre je borba uvek bila ista.

Jeste, moguce da mi je dosadilo jer sam vec igrao sve igre koje su identicne po tom pitanju :) A u prvom mi nije bila dosadna borba, ni u drugom. Ovde sam prevrtao ocima, i jedva cekao da se zavrsi. Da sam se negde zaglavio, prebacio bih na najlakse, samo da sto pre predjem preko toga.

A zasto normandija bezi od eksplozije? Pa moja teorija je da je to deo koji ne pokazuje nista bitno vec da te ubedi da si nesto smisleno postigao sa zavrsetkom a zapravo nisi:d
Bezanje od eksplozije nema mnogo smisla, posebno ne da su u njoj likovi koje si vodio sa sobom na Zemlji. To mora da simbolizuje nesto, nista drugo nema smisla.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno