Šta je novo?

Mass Effect 2

Je l' može da se instalira i počne sa igranjem samo sa prvim diskom ili traži u startu oba?

ovako nesto je meni poslednji put uspelo sa escape from monkey island-om, koji je bio na dva cd-a :D znaci pre nekih cirka 8-9 godina, mislim da posle toga nijedna igra nije mogla da se instalira samo sa jednog diska.

Grim Fandango je mogao :)

Bas sam prijatno iznenadjen ranijim izlaskom ove igre :)
Uzbudljiv vikend je pred nama :)

ovako nesto je meni poslednji put uspelo sa escape from monkey island-om, koji je bio na dva cd-a :D znaci pre nekih cirka 8-9 godina, mislim da posle toga nijedna igra nije mogla da se instalira samo sa jednog diska.
Bilo ih je dosta ranije kada su igre išle na više diskova. Očigledno ovde ipak igra očekuje da se cela instalira na hard.

Znaci igra je sjajna, pocetak je ludilo :) Grafika je kao u proslom delu mozda malo bolja, nije uopste zahtevna 1920x1080 sve na max. 4xAA drzi se na oko 60FPS skoro konstantno, gameplay je kao pre, prica je ekstra pocetak me je odusevio.

Evo nekoliko slika Full HD:

Poslednja izmena:
Vrh op op jedva cekam da se zavrsi kupovina :D:D:D

@D Medved

Gde si nashao AA da se podesi? U konfiguratoru nema, ima gomila opcija koja moze na On/Off, izmedju ostalog i AF, ali AA jok.

Jest' pochetak je bruka, pogotvo explozija broda, tresli mi se prozori. :D Sad josh treba sesti i odigrati... :type:

Ljudi oce li biti konfuzija u prici ako pocnem da igram Mass Effect 2, a nisam prvi deo presao? Poceo sam da ga igram i extra je, al nikako nisam uspevao da odvojim malo vise vremena. Igrao bih Mass Effect 2, al ne znam koliko ce mi biti prica jasna posto se nastavlja na prvi deo

Jeste da ni ovo nismo zaigrali kako treba, ali vest je vest, a koliko je i da li tačna....:
“Mass Effect 3 neće izlazit za PC
Direktor projekta Mass Effect 2 Casey Hudson kaže: To nam je uvjek bila namjera. Imate Xbox360 ili PC, ali Xbox360 je onaj koji će vas ponjeti u svijet mašte u određenom momentu, kreirate svoj karakter I igate cjelu trilogiju na toj platformi”
http://www.gamers.ba/vijest/10315/mass-effect-3-nece-izlazit-za-pc/

Poslednja izmena:
Jeste da ni ovo nismo zaigrali kako treba, ali vest je vest, a koliko je i da li tačna....:
Direktor projekta Mass Effect 2 Casey Hudson kaže: To nam je uvjek bila namjera. Imate Xbox360 ili PC, ali Xbox360 je onaj koji će vas ponjeti u svijet mašte u određenom momentu, kreirate svoj karakter I igate cjelu trilogiju na toj platformi”

Dobar ti izvor za ovu vest :d

Da li mi se samo cini, ili je ovaj Illusive Man u nekom the-architect tripu :) ?

Jel probao neko repack verziju od 3.7gb??

ja, cini mi se, necu skinuti ovih 14.6 Gb do sledeceg vikenda i to da ne gasim komp. prosecna brzina je 20-30kb/s

Izvor gamestop.com

Još kad bi ja znao gde se nalaze vesti na sajtu koji se isključivo bavi prodajom igara...

Ne postoji nijedan tekst na engleskom koji ovo potvrđuje. Ima par skorašnjih intervjua sa Casey Hudsonom ali nidge se ne pominje da neće izađi za PC već se kaže da će sigurno izađi za X360 (ko bi rekao
weiranime25.gif
).

Meni se čini da su .ba jarani opet dali mašti na volju. Definitivno su za izbegavanje kad je tačnost vesti u pitanju.

ja sam probao na xboxu - igra je odlična, sreća pa tamo radi i sa prvim diskom. drugi se već skida :D

mislim ko će dočekati tih 14GB kad može već i sa 6

Poslednja izmena:
Zna li mozda neko neki nacin da se jos vise smanji sensitivity misa u igri ?

Ja cenim da ti to u velikoj meri može zavisiti i od miša koji koristiš i softwera tj. drajvera za isti. Možda ti je uklječena akceleracija pa ti zato trza više nego što bi trebalo. Znači proveri prvo kako ti je podešen mišoline. Ako ti je tu sve ok, a iz igre to ne možeš da rešiš, onda ćeš bogami verovatno imati samo jedno rešenje za pomenuti problem koji se zove - adaptacija, heh :D

Eventualno se još možeš ponadati da će to doterati sa nekom od budućih zakrpa!

Još kad bi ja znao gde se nalaze vesti na sajtu koji se isključivo bavi prodajom igara...

Ne postoji nijedan tekst na engleskom koji ovo potvrđuje. Ima par skorašnjih intervjua sa Casey Hudsonom ali nidge se ne pominje da neće izađi za PC već se kaže da će sigurno izađi za X360 (ko bi rekao
weiranime25.gif
).

Meni se čini da su .ba jarani opet dali mašti na volju. Definitivno su za izbegavanje kad je tačnost vesti u pitanju.

+1

Ovo su klasicne gluposti. Ljudima je dosadno i odlucili malo da pale masu. Ja nisam uspeo ni da nadjem onu vest na gamestop.com. Da je to tacno pricalo bi se o tome vec uveliko na netu, jer ipak, nije to mala stvar. Jos je vecina sajtova vec izlistala Mass Effect 3 da izlazi za PC/XBox360. Zato... Dok cekamo da se zavrsi kupovina :guitar:

Ljudi, los prevod je u pitanju, covek iz BW je izjavio sasvim drugaciju stvar, nemojmo vise o tome...likovi sa tog sajta moraju jos malo skole da pohadjaju, pa da pisu tekstuljke kad jos malo poodrastu...i ovo sto smo do sad napisali o tome je previse...

Nemam zvuk ,)

Prilikom podizanja win-a zvuk je tu, pustim muziku film sve ok, kada pokrenem ME2 cujem uvodnu spicu i onaj logo od EA a kasnije nema zvuka :S:

WTF

win je Win 7 x86, Creative X fi je zvucna ...

Sredio sam ... skinuo novi alchemy, reset to defaults, onda u folderu ME2 ima neki tool za podesavanje, nesto prckao oko drivera i zvuk je ok.
Igra predstavlja osvezenje i deluje EPIC :) Atmosfera me podseca na dead space vise nego na ME 1.

U Startu od mene 8.5 :)

Ja cenim da ti to u velikoj meri može zavisiti i od miša koji koristiš i softwera tj. drajvera za isti. Možda ti je uklječena akceleracija pa ti zato trza više nego što bi trebalo. Znači proveri prvo kako ti je podešen mišoline. Ako ti je tu sve ok, a iz igre to ne možeš da rešiš, onda ćeš bogami verovatno imati samo jedno rešenje za pomenuti problem koji se zove - adaptacija, heh :D

Eventualno se još možeš ponadati da će to doterati sa nekom od budućih zakrpa!

Nisam ja problem vec igra, drzim 2500DPI i setovanja u Windows-u i na samom misu koja meni odgovaraju. Medjutim ovde u igri uopste nemam ponudjeno da namestim sens. ko covek. Stavio sam na low i dalje ne mogu da kontrolisem misa ..Stavio sam donji DPI na 1200 pa sam tako resio stvar mada to mi nije nimalo najsrecnije resenje ..sreca pa mi ni ne treba nikakva preciznost u igri.

Poslednja izmena:
Da li je neko ovo poceo da igra sa novim likom?
Cini mi se da import lika iz ME cini igru dosta laksom(pocetni kapital i dodatne opcije tokom razgovora).

jel radi taj repack?

sa ovih 15gb i s/p odnosom skinucu igru oko 15 februara :(

Utisci posle provedenih 5 sati u igri.

Da počenem od gameplaya. Dakle igra je pretrpela ogromnu izmenu što se nekih RPG elemenata tiče. Za neke sam znao ranije neke izmene sam primetio. Nedostatak inventara zna da zasmeta pogotovo što sam skoro igrao ME1 pa sam navikao da stalno pritiskam I i da u njemu provedem dosta vremena. Toga više nema. Neko će reći da to nije loše međutim sada uopšte ne vodite računa već samo idete napred i pucate. Nema ni specijalne municije. U zavisnosti koju klasu uzmete takvu ćete municiju i imati bilo da se radi o disruptor, cryo ili incendiary metkovima. Uključite municiju kao osobinu lika koga vodite i imate specijalne metkove :trust: . Ostaje samo da reload-ujte tj. menjate heat ketridže i to je.

Nema ni med pakova. U početku ste ograničeni na 3 a sve ono što uzmete preko toga automatski se pretvara u novac pošto nema gde da se smesti. :) Inače med pakovi ne leče već samo oživaljavaju protivnike koji padnu u borbi (to je bio unity skill u prvom delu igre). Ajde što su se shield-ovi regenerisali, sada to radi i healt i to sam od sebe - samo nađite neko dobro mesto da se uštekate dok crvene linije na ekranu ne prođu i onda ste spremni na borbu :)

Nema ni mako-a. Istraživanje planeta se obavlja sa broda odakle se pretražuju resursi a zatim se šalje sonda po njih. Resursi su bitni za upgrade svih delova opreme koju koristite. Fora je što ne možete bezglavo juriti po planetama i sklupljati resurse jer da biste došli do njih morate da kupite gorivo a da bi ih ekstraktovali sondama morate da kupite sonde. Zanimljivo rešenje :)

Saborci su i dalje pomalo tupavi. Ne ostaju u zaklonu već trče po celoj mapi i izlaze lice u lice sa heavy mech-ovima. Ovo zna pomalo da frustrira ali uglavnom ne morate voditi računa o njima. Ionako nemaju nekih skilova. Tačnije svako ima po dva skila (tipa overload i lift) i dva za municiju. I to je to što se njih tiče.

Za moj ukus mnogo su uprostili igru. Sada bi igra mogla bez razmišljanja da se svrsta u TPS. Ali ja je prihvatam kao takvu jer na tom polju nije podbacila. Borbe su mnogo dinamičnije nego u prvom delu igre sa dosta akcije i na mnogo većim mapama. Uopšte ceo svet deluje nekako ispunjenije sa dosta više detalja. Naravno sve je to odlično optimizovano.

Ko god planira da da igra ME2 predlažem mu da prvo pređe ME1. Dosta stvari se propusti. Evo npr. u misiji Archangel naišo sam na meni omiljenog lika iz prvog dela. Nekome ko nije igrao prvi deo ovo neće ostaviti toliki utisak.

Eto toliko za početak. O likovima i daljem razvoju priče ne mogu komentarisati pošto sam tek "zagrebao" igru.

ono sto mene interesuje je lineranost i doradjenost sveta... ME1 je tu dosta podbacio ...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno