Šta je novo?

Mafia II

To se znalo odavno, u retail verziji će raditi.

Mene nervira sto tela ne ostaju na zemlji kad ih lepo ubijes i sto se odmah pored respawnuje preminuli. Nadam se da ce to biti sredjeno u finalnoj verziji.

[YOUTUBE]oWxLcGsIMFQ[/YOUTUBE]

Aiming na joypadu - FAIL

Poslednja izmena:
@G@W: Frigata je kabriolet? On bas pici brzo... preko 100km/h moze da izvuce tj. ja sam isao dotle posto sam se slupa onda, a kako je neprijatno kad se slupas... vec se plasim toga, bas je realisticno pripadne mi muka. Jel neko probao da preskoci onaj zid? Tamo gde je napravljen kao "poligon" pa se zajruis sa autom i preletis? Ali tamo je zabranjeni deo ja mislim. Ja sam probao i prvi put preleteo i zabijem se u banderu i mrtav... 2. put sam se zabio odma u zid. A jos je zanimljivo kada automobil ne moze vise od 80 km/h da ide, bas je dobro... Jedina mana je sto se prolaznici ne uplase bas nesto kad izvadis utoku, al dobro... I super je sto te panudri ne hapse za tucu, nego "porazgovaraju" i sa tobom, ali i sa ovim sto si se posibao... to je super, ne kao u nekim igrama (tipa GTA) me napadne lik ja ga nokautiram pajkan na mene samo.

Jeste, Shubert Frigate je kabriolet. Ovaj na slici:

12_0_Shubert_Frigate-1-.jpg

Ja nisam probao da vozim preko sto na sat jer već na 80 km/h potpuno izgubim kontrolu nad vozilom.

Što se tiče prolazinika zavisi kako koji. Crnci reaguju ali zato oni po kućama su totalno indiferentni. Nadam se da je bag u pitanju.

Kad se zaletite sa kolima najbolje je kochiti sa speed limiterom, pa tek onda strelicu na dole. Isto tako i za kretanje, upaljen speed limiter mu dodje kao traction control. :)

Mada, zhivo me zanima kako ce se ponashati na volanu. Nadam se da ce imati dobru podrshku za logi volane, pa ce biti milina krstariti gradom uz fenomenalnu fiziku ovih oldtajmera. Kad dosadi, onda sledi jurnjava sa 16k policajaca grada Chikaga. :D

Ne kontam sta je speed limiter?

Hehe ni ja nisam gledao koje su kontrole. Koji je taster za parking brake i da li će biti u full-u paljenja/gašenja motora kao u kecu?

@G@W

Pa zar ovaj tachometar ne prikazuje milje, bez obzira ako u opcijama stavish na metric? Prebacio si ti 100 km/h odavno. Najbolje je proveriti u garazhi, tamo izmedju ostalog pishe kojom si brzinom najvishe ishao. :)

Kada je ukljucen ne dozvoljava ti da vozis brze od 40hm/h, sto ima za ideju da ti pomogne tako sto te cajkani nece zaustavljati jer ne prekoracujes dozvoljenu brzinu ;)

Recimo neka starinska verzija 'tempomata':)

Pa AF generalno slabo utice na performanse u danasnjim igrama..... AA vec utice dosta...

Svaka cast Medo na ovom linku!Znaci i gtx460 1gb ce biti dovoljan za medium fiziku!Odlicno,vec sam izgubio nadu da ce moci,ali prema ovim testovima pokazuje solidan fps!!

Ne svidja mi se sto su na mapi ucrtani pajkani ili crnci kad se rokas s njima... i ono sto sam jos video, tukao sam se sa crncem i kad sam zavrsio sa njim krenuo je da pada niz stepenice i onako je "proleteo" kroz one "drzace" stepenice, to ce nadam se ispraviti.

Test pokazuje bas ono sto sam pricao sinoc, kako igra bolje radi na Ati kartama sto je skroz cudno posto je nV igra. Ocekujem da ce se performanse menjati u finalnoj verziji bas kao u ovoj beti posle patcha kad je doslo do pada.

Koliko vidim sa PhysX-om, jedino ono sto leti i ostane na zemlji na primer delici stakla, inace svi ostali efekti su tu i bez PhysX-a sem sto to djubre ne ostaje po zemlji :)

A na medium skorto kao i bez PhysX mi se cini gledajuci ova tri videa:

http://www.computerbase.de/artikel/...formancebericht/5/#abschnitt_physx_mit_videos

To nisam ni gledao!Izgleda da si i upravu sto se toga tice!Samo onaj video gde je fizika na high vidi se razlika!!Mozda ce u finalnoj verziji i ispraviti po pitanju perfomansi,ali na ovoj mojoj grafi radi samo tako naravno bez fizike!:type:

je.be te sto igras na full hd rez,slicne su nam graficke,probaj sa fizikom na 1680,retko kad padne ispod 30 fps-a

S obzirom da igru izdaje 2K Games imaće verovatno neku smešnu zaštitu.

Inače primetio sam da sam u prethodnih godinu dana najviše uživao upravo u igrama koje oni izdaju. Kada se pojavi full Mafia 2 a nešto kasnije i CivV taj odnos 2K vs ostali izdavači biće gotovo pa apsolutno na strani 2K Games-a. Retko pristojan izdavač.

Koliko vidim sa PhysX-om, jedino ono sto leti i ostane na zemlji na primer delici stakla, inace svi ostali efekti su tu i bez PhysX-a sem sto to djubre ne ostaje po zemlji :)

A na medium skorto kao i bez PhysX mi se cini gledajuci ova tri videa:

http://www.computerbase.de/artikel/...formancebericht/5/#abschnitt_physx_mit_videos

Physx najvise ubija performanse sa tkaninom. Sami particle efekti nisu toliko zahtevni, jer koliko se navodi na high ih ima do 10 000, za razliku od Dark Voida gde ih je imalo do 100 000 cestica. Pad performansi je najveci kada i prolaznici imaju "fiziku" odece koju nose. Zato je najbolja opcija tweakovati fajlove za odecu kao sto je dato na physxinfo sajtu.

Poslednja izmena:
Jel mi verujes da ja gledajuci 3 videa uopste nisam obratio paznju na to sto se njise tkanina.....
Skroz sam zaboravio na taj cloth simulation u celoj onoj akciji....

Lepo je imati PhysX uz recim neki 480 SLI :) Ovako mislim da ne vredi posto pada dosta frejmrejt (mislim na recimo 1080p rezoluciju kao neki standard).

Poslednja izmena:
Tkanina najvise ubija performanse. Najbolji je ovaj tweak: http://physxinfo.com/news/3628/mafia-ii-demo-tweaking-physx-performance/
plus, sto sam ja ostavio i za ostale glavne likove da imaju simuliranje tkanine. Znaci, sa uklanjanjem njihanja suknje, kaputa i slicnog na prolaznicima, physx na high retko kad mi pada ispod 30fps, uglavnom je oko 40. Dakle, tweak je odlican, jer kao sto sam jednom rekao, apex simulacija tkanine se radi i na prolaznicima koji su udaljeni, tj. na gomili prolaznika, gde se gotovo i ne vidi taj efekat i tako obara, dooosta obara performanse.

Poslednja izmena:
Zar je toliko tesko sacekati full verziju igre?

Posto ne mogu da editujem prethodnu poruku moracu da napisem novu ***... izvinjavam se za dupli post.
Jel neko imao bilo kakvih problema kod tuce? Prelaka je... lepo su to zamislili, ali PRELAKA je. Jos sto bi bilo dobro je da u full verziji postoji boxerski klub, pa da moze malo da se vezba, ali i na ulici kad sretnes nekog da te ispresavija, a ne ovako... dosadno je. Isto i sa pandurima kad razmenjujes vatru, udjem u prodavnicu odece, ustekam se i pobijem ih na desetine... mada ovako po gradu i to je tesko sa njima.

Poslednja izmena od urednika:
Vrh Dno