Šta je novo?

Mafia II

Bas me zanima da li bi isto pricao da nisi Ati fanboy.
Fizika kvalitetno odradjena i utkana u igru itekako moze da utice na gameplay.

Prvo: Nisam ja nikakav i niciji fanboy i po 100-ti put nick nema nikakve veze sa proizvodjacem grafickih! :)

Drugo: Fizika utkana u igru da utice na kvalitet gameplay-a je naravno pozeljna i da se zaista koristi za to prodao bih trenutnu graficku i uzeo nvidiu ili bih dodao na ovu nikakav problem, ali njihanje tkanine i slicne egzibicije koje su trenutno aktuelne me ne zanimaju.

Prvo: Nisam ja nikakav i niciji fanboy i po 100-ti put nick nema nikakve veze sa proizvodjacem grafickih! :)

Drugo: Fizika utkana u igru da utice na kvalitet gameplay-a je naravno pozeljna i da se zaista koristi za to prodao bih trenutnu graficku i uzeo nvidiu ili bih dodao na ovu nikakav problem, ali njihanje tkanine i slicne egzibicije koje su trenutno aktuelne me ne zanimaju.

Onda ti ne treba ni 5870, možeš na low igrati sa mnogo slabijom grafičkom, pošto grafika nema uticaj na kvalitet gameplay-a. Pa ti onda ni ne trebaju dx10/11, efekti teselacija, advanced dof, volumetric lights/smoke, ambient occlusion, soft particles i ostale sitnice koje ne utiču na gameplay. Evo u uglasimaa ima 9800gt za 6-7k, teraće sve na low podešavanjima, pa čak i u nativnim rezolucijama.

Onda ti ne treba ni 5870, možeš na low igrati sa mnogo slabijom grafičkom, pošto grafika nema uticaj na kvalitet gameplay-a. Pa ti onda ni ne trebaju dx10/11, efekti teselacija, advanced dof, volumetric lights/smoke, ambient occlusion, soft particles i ostale sitnice koje ne utiču na gameplay. Evo u uglasimaa ima 9800gt za 6-7k, teraće sve na low podešavanjima, pa čak i u nativnim rezolucijama.

Ja sam pricao o FIZICI i to ne kao o necemu nepotrebnom nego neiskoriscenom na adekvatan nacin. Trenutno sluzi samo kao reklama zelenim.

Sto se tice te 9800gt imam jednu 8800gts u drugom racunaru tako da mi nije potrebna, inace sam imao vise zelenih nego crvenih u kompovima. ;)

Evo u uglasimaa ima 9800gt za 6-7k, teraće sve na low podešavanjima, pa čak i u nativnim rezolucijama.

Nema vise prodata je :d...

Kratko i jasno physx u mafiji je sasvim lep efekat, ali prakticno vise neupotrebljiv nego upotrebljiv zbog principa rada :wave:.

Zna li neko odgovor na najvaznije pitanje -

Ima li ova igra DX11 uopste? :D

Ajd da ti odgovorim posto si nam obrisao postove.:D Razvijana (najavljivana) je kao dx10, a za dx11 cisto sumnjam. Dakle kad razmislis dobijes dx9 + physx.:)

Efekat fizike je bitan onoliko koliko vam je bitan bilo koji drugi detalj vishe u igri. Znaci,vrlo jednostavno, ili su vam bitni detalji ili nisu(sto takodje mogu da razumem). Ostalo je hejt...

Eto glasa razuma, Rectum objektivan kao i do sad.

Efekat fizike je bitan onoliko koliko vam je bitan bilo koji drugi detalj vishe u igri. Znaci,vrlo jednostavno, ili su vam bitni detalji ili nisu(sto takodje mogu da razumem). Ostalo je hejt...

Upravo tako ;)

Ja nisam rekao da je fizika u igri nebitna ali vi ga preteraste. Mnogo su mi bitniji kvalitetni modeli, dobre teksture, osvetlenje i ostali efekti koji uticu na kvalitet prikaza od toga da li se kaput njise skriptovano ili realtime uz interakciju sa okolinom i da li neka kutija na sceni leti u skladu sa zakonima fizike, pa kad jos za to treba jedan 470 da izracuna kako treba... :)

Cek, da li vi stvarno mislite da u igri ne moze da se napravi da fizika utice na igrivost? :)

To se nece desiti, bar ne uskoro, samo zbog jedne stvari, a to je profit. Jer bi onda morali da se odreknu dobrog dela kupaca koji imaju Ati karte.

Nisam Ati hejter, samo gledam realno.

Poslednja izmena:
A zar vec godinama ne postoji fizika u igrama koja utice na igrivost?

A ti kao da ne znas na sta je mislio?:D Naravno, samo sto je on mislio na physx ekskluzive koje su vise sminkerski da igra lepse izgleda, a ne ne havok i ostale engine koji su bili smisao vecine igara i koji rade na svim kartama. I ne palamudite vise o fizici ili cu i dalje da se javljam.:D

Ajde sta se prepirete, ko ce jos da vozi ove sklopocije koje su
jos jedino popularne na Kubi :)

Ujee koji hate :D.
Mada cenim da je ipak zaebancija/sarkazam.

Btw, forum is dead, long live the forum :D.

Au, morace da padne nova makina, ovo ne bih propustio.

i ja se nadam da nece.
gta sam pokusavao x puta da igram ali kad na ovoj konf ne radi kako treba onda dokurdza.:mad: Mislim bar pristojno a i sama igra je sva iskrzana i nedovrsena. E al zato mi mafia 2 deluje ispeglano i to poprilicno ali ipak da sacekamo i taj avgust vise.:smoke:

i ja se nadam da nece.
gta sam pokusavao x puta da igram ali kad na ovoj konf ne radi kako treba onda dokurdza.:mad: Mislim bar pristojno a i sama igra je sva iskrzana i nedovrsena. E al zato mi mafia 2 deluje ispeglano i to poprilicno ali ipak da sacekamo i taj avgust vise.:smoke:

Nevezano za temu, juce kod druga na Pentium Dual Core 6500,4gb,4870 512mb probali GTA sa patchem 1.0.7 i fuckin dobro mu radi na 1080p sve na high, one distance i ostale sam podesio na 50 i odlicno radi, kod mene se vuce na 15fps, da li je moguce da toliko varira od kompa do kompa...

A BTW za Mafiu 2 ocekujem extra igru sa zanimljivom pricom, ovo ce se prziti ceo sept.

Daj boze da bude optimizovano...Mada meni ne bi smetalo da igram i na medium,igra ce i takva izgledati odlicno..

Ko je igrao GTA4 ne bi trebalo da ima problema sa Mafia-om 2. Za high detalje ce verovatno trebati quad-core i nVidia grafa za Physx. Verovatno ce biti optimizovanija od GTA4 jer ipak nije port i dugo je vec u razvoju tako da ne bi trebalo da zakaze. Sacekajmo avgust...
Ali sam sklon misljenju da cu dokupiti ako mi zafali nesto za ugodno igranje ovog naslova. Receno je 100x ali vredi jos jednom, Mafia1 je jedna od najboljih igara koje sam igrao iz doticnog zanra(Prica + celokupan uzitak).
Jos kad stigne SC2, ne treba mi ni jedna druga igra do kraja godine...

...Receno je 100x ali vredi jos jednom, Mafia1 je jedna od najboljih igara koje sam igrao iz doticnog zanra(Prica + celokupan uzitak)...
Hehe.. Kada su najavili Mafia 2 za proslu godinu (davno, davno bese), ja uzeo neki komp. Dual core, neku graficku.. Kad su je odlozili, prodao sam taj komp i cekao, cekao, cekao... Posto nisam imao komp, morao sam da kupim nesto, pa sam uzeo ovo iz potpisa. Posto ne igram igre (retko lan party, ali za to mi ni ne treba jaca graficka, a igram bigfish games sa devojkom ili TrackMania, Elasto Mania... :) ), uzeo sam integrusu. Savrseno mi radi, a ne mogu da verujem ni da mogu da igram Split Second, recimo. Ne igram je, ali je igrivo. :)
Nego, kupim ja tako drugi put kompjuter zbog iste igre, kad ono.. Moracu kanda da dokupim i neku graficku. :)
Kad izadje, pa je probam i ona ne radi zbog graficke, kupicu neku bilo koju, koja samo moze da pristojno pokrene igru. :)
Nadam se da ce Mafia 2 biti optimizovana do te mere, da cu moci da je igram na nizem nivou detalja i sa kompjuterom iz potpisa, pa kad izadju neke nove generacije "grafulja", uzmem neku "matoru" za par desetina evra i ponovo odigram najbolju igru svih vremena. :d
P.S. Ljudi, ko razmislja o prelazenju ove igre, neka obavezno nabavi neki volan (litrli bilo koji, a bilo bi super da ima force feedback), jer je osecaj igranja volanom neponovljiv! I dan danas igram prvi deo igre i ne mogu da se odlepim od nje. :)
Fantasztikus!
:)
Jedva cekajmo... :d

Poslednja izmena:
Tesko da ces moci da je odigras na integrusi... nisam znao da moze sa volanom, taman da ga ponovo malo raspakujem...

Hehe.. Kada su najavili Mafia 2 za proslu godinu (davno, davno bese), ja uzeo neki komp. Dual core, neku graficku.. Kad su je odlozili, prodao sam taj komp i cekao, cekao, cekao... Posto nisam imao komp, morao sam da kupim nesto, pa sam uzeo ovo iz potpisa. Posto ne igram igre (retko lan party, ali za to mi ni ne treba jaca graficka, a igram bigfish games sa devojkom ili TrackMania, Elasto Mania... :) ), uzeo sam integrusu. Savrseno mi radi, a ne mogu da verujem ni da mogu da igram Split Second, recimo. Ne igram je, ali je igrivo. :)
Nego, kupim ja tako drugi put kompjuter zbog iste igre, kad ono.. Moracu kanda da dokupim i neku graficku. :)
Kad izadje, pa je probam i ona ne radi zbog graficke, kupicu neku bilo koju, koja samo moze da pristojno pokrene igru. :)
Nadam se da ce Mafia 2 biti optimizovana do te mere, da cu moci da je igram na nizem nivou detalja i sa kompjuterom iz potpisa, pa kad izadju neke nove generacije "grafulja", uzmem neku "matoru" za par desetina evra i ponovo odigram najbolju igru svih vremena. :d
P.S. Ljudi, ko razmislja o prelazenju ove igre, neka obavezno nabavi neki volan (litrli bilo koji, a bilo bi super da ima force feedback), jer je osecaj igranja volanom neponovljiv! I dan danas igram prvi deo igre i ne mogu da se odlepim od nje. :)
Fantasztikus!
:)
Jedva cekajmo... :d

Integrusa ce da explodira kad pokrenes Mafiu 2. Igrao si Mafiu 2 sa volanom pa znas da je osecaj 'neponovljiv' ;). I da, malo prerano donosite zakljucke sa tim 'najbolja igra svih vremena' a ona jos nije ni izasla, jeste Mafia bila dobra igra ali sta znam ovo moze da ne ispadne kako su svi ocekivali, pogledajmo npr. SC serijal, pre svega prvi deo i ovaj poslednji Conviction sto je dokaz da serijal totalno moze da se unakazi

Kakva Mafia i volan. Jel znate vi kako izgleda stalno žongliranje između volana i miša i tastature? Ima par misija koje je kul odvozati na volanu ali celu igru igrati tako nema smisla.

Nevezano za temu, juce kod druga na Pentium Dual Core 6500,4gb,4870 512mb probali GTA sa patchem 1.0.7 i fuckin dobro mu radi na 1080p sve na high, one distance i ostale sam podesio na 50 i odlicno radi, kod mene se vuce na 15fps, da li je moguce da toliko varira od kompa do kompa...

A BTW za Mafiu 2 ocekujem extra igru sa zanimljivom pricom, ovo ce se prziti ceo sept.

Igra koristi vise od 2 jezgra,a i sto vise kesa igra radi bolje.Naravno sitniji proizvodni proces je pozeljan jer je veci broj tranzistora.:)

A onaj procesor ima 2 jezgra i 2MB kesha, tako da tvoj post beli riperu nema nikakvu upotrebnu vrednost :D.

Ima da kupim xbox da se vise ne cimam sa kompom. Majke mi. Svaka nova igra maltene nova konfa.

Ima da kupim xbox da se vise ne cimam sa kompom. Majke mi. Svaka nova igra maltene nova konfa.

To je zato sto gledas recomended req, odma ti oci zinule na maximalna podesavanja.
A to sto je na Xboxu (a i na PS3) rezolucija max 720p, i sto su podesavanja na medium, to nije bitno jel ?

Pa onda tako treba i porediti. Koja konfiguracija ce biti dovoljna za M2 za 1280x720 medium, bez AA. Pa prosecna danasnja gaming konfa.
Razmislite malo...

Nazad
Vrh Dno