Šta je novo?

Mafia II

mogu da zamislim na sta je to licilo mada zavisi ako imas quad moze to da se izvuce nekako ali da neidemo u OFF

Ma kome jos treba fizika.... :D

S obzirom na avatar i nick, pravo je cudo da znas sta je PhysX :d.

Sve je super dok ne stignes do PhysX-a :d

MINIMUM SYSTEM REQUIREMENTS

• Operating System: Microsoft Windows XP (SP2 or later) / Windows Vista / Windows 7
• Processor: Pentium D 3Ghz or AMD Athlon 64 X2 3600+ (Dual core) or higher
• RAM: 1.5 GB
• Video Card: nVidia GeForce 8600 / ATI HD2600 Pro or better
• Hard Disc Space: 8 GB
• Sound Card: 100% DirectX 9.0c compatible sound card
• Peripherals: Keyboard and mouse or Windows compatible gamepad

RECOMMENDED SYSTEM REQUIREMENTS

• Operating System: Microsoft Windows XP (SP2 or later) / Windows Vista / Windows 7
• Processor: 2.4 GHz Quad Core processor
• RAM: 2 GB
• Video Card: nVidia GeForce 9800 GTX / ATI Radeon HD 3870 or better
• Hard Disc: 10 GB
• Sound Card: 100% DirectX 9.0c compliant card
• Peripherals: Keyboard and mouse or Windows compatible gamepad

PHSYX & APEX ENHANCEMENTS SYSTEM REQUIREMENTS

• Operating System: Microsoft Windows XP (SP2 or later) / Windows Vista / Windows 7 Minimum Processor: 2.4 GHz Quad Core processor
• Recommended Processor: 2.66 GHz Core i7-920 RAM: 2 GB

Video Cards and resolution: APEX medium settings

• Minimum: NVIDIA GeForce GTX 260 (or better) for Graphics and a dedicated NVIDIA 9800GTX (or better) for PhysX
• Recommended: NVIDIA GeForce GTX 470 (or better)

Video Cards and resolution: APEX High settings

• Minimum: NVIDIA GeForce GTX 470 (or better) and a dedicated NVIDIA 9800GTX (or better) for PhysX
• Recommended: NVIDIA GeForce GTX 480 for Graphics and a dedicated NVIDIA GTX 285 (or better) for PhysX NVIDIA GPU driver: 197.13 or later.
• NVIDIA PhysX driver: 10.04.02_9.10.0522. Included and automatically installed with the game

Malopre mi ispricao kum preko telefona, al mi je drago sto prodajem 9800...

Al najjace je sto pise gtx285 or better?! kratko i jasno idijotizam....

Poslednja izmena:
Malopre mi ispricao kum preko telefona, al mi je drago sto prodajem 9800...

Al najjace je sto pise gtx285 or better?! kratko i jasno idijotizam....

Napisali su gtx285, pošto ništa slabije ne donosi neki značajniji bust. Recimo gtx480 + 9800gt donosi 15% busta u odnosu na to kada 480 sam radi fiziku. Što nije značajno da bi se spominjalo...

Evo na primer za Batmana:

BAA: Stock GTX 480 HC FTW
Min: 31
Max: 95
Avg: 58

BAA: Stock GTX 480 HC FTW + GTX 470 Vanilla PhysX
Min: 37
Max: 132
Avg: 82

BAA: Stock GTX 480 HC FTW + 9800GT PhysX
Min: 35
Max: 106
Avg: 70

Poslednja izmena:
Min: 35 - Min: 37
Max: 106 - Max: 132
Avg: 70 - Avg: 82

I ti ove vece cifre zoves boost-om, a one nize ne.
Koja lolchina.

U oba slucaja odlicne performanse, a ono sto je najbitnije je min fps, koji je prakticno isti u oba slucaja.
Kakva bre zelena :)D) GTX 285 za fiziku, da li su oni normalni.

Pa da, ali poenta je u tome da onaj ko ima 480 nema svrha da ubacuje ništa slabije od toga, pošto ne dobija skoro ništa. Mada videćemo kako će izgledati u Mafiji, koja će više opteretiti i grafički procesor, pa će svaki frame značiti...

Pa da, ali poenta je u tome da onaj ko ima 480 nema svrha da ubacuje ništa slabije od toga, pošto ne dobija skoro ništa. Mada videćemo kako će izgledati u Mafiji, koja će više opteretiti i grafički procesor, pa će svaki frame značiti...

Moze da ubaci jos jos jedan 480 za bust. :D

Ma jos dva za svaki slucaj...

@rama ovde nije rec o batman-u ;), ovakve nebuloze stvarno vredjaju inteligenciju, znaci bice jos zahtevnija igra nego batman a treba ti nesto mnooogo jace za physx da ne bi gusio gtx480 ili pak 5970:D, jednostavno velika glupost, mozda je ovo samo iskenjano na papiru, i nadam se da je tako, napravise mozgalicu o zahtevnosti phsyx-a, koga briga koliko je zahtevna grafika daj da vidimo kako ce physx da radi, ma daj :crash:...

I za Batmana je igra "preporucivala" dodatnu kartu za physx, i to bese 9800GTX ...sto me nije sprecilo da predjem bez toga:)
Ovo sto su napisali jeste suludo, ali moze im se...pa ko se primi, primi.

MINIMUM
Hard Disc Space: 8 GB

RECOMMENDED
Hard Disc: 10 GB

Šta ovo nebi trebalo biti isto za minimum i reccomended

I do sada su njihale tkanine u igrama, i bez dodatne zverke od kartice samo za to. Ovo je takva nebuloza da nemam reči...

Bese jos u Max painu na procesorima slabijim od onih u telefonima danas plast viorio... i sto neko rece... opustite se radice to opusteno... predvidjam da ce biti manje zahtevna od GTA4

Tu fiziku budze samo zbog para, proizvodjaci kartica daju koji evric proizvodjacima igrica, da nabudze fiziku u igri, napaljeni uzmu jos jednu grafu, piknu stotinak evra i svi zadovoljni, sve lepo i sareno klati se, pusi se...

Ma OK, uz procesore tipa X6 zaista ne vidim potrebu za dedicated hardver. Sta vise, verovatno ce za jedno 10 godina potreba za zasebnom grafickom postati veoma retka...

Ko zna sta ce biti za 10 godina... A inace koliko puta je receno i testovi i sve, kolika je veca moc GPU-a u krckanju brojeva, u ovom slucaju fizike u odnosu na CPU.

PhysX nije samo simulacija ponašanja tkanine :)

Tu je i destrukcija materijala i objekata, ponašanje fluida, dima, pare, prašine. Odlična stvar i prava je šteta što se ne koristi do maksimuma u svim igrama, pošto su mogućnosti velike i neiskorišćene...

Poslednja izmena:
PhysX nije samo simulacija ponašanja tkanine :)

Tu je i destrukcija materijala i objekata, ponašanje fluida, dima, pare, prašine. Odlična stvar i prava je šteta što se ne koristi do maksimuma u svim igrama, pošto su mogućnosti velike i neiskorišćene...

Dim, prasina, tkanina to su sve gluposti koje rade i bez physX-a. Ono sto nama treba jeste prava destrukcija okoline za sta je i prvobitno bila namenjena physX zamisao, secam se Cellfactor-a jos davne 2007 kada je svaka cigla letela na neku stranu

Dim, prasina, tkanina to su sve gluposti koje rade i bez physX-a. Ono sto nama treba jeste prava destrukcija okoline za sta je i prvobitno bila namenjena physX zamisao, secam se Cellfactor-a jos davne 2007 kada je svaka cigla letela na neku stranu

Rade skriptovano, a ne realtime uz interakcijom sa okolinom ;)

Poslednja izmena:

A Cellfactor misteriozno i dalje ne radi na nvidiji, samo na AGEIA kartama...:p Inace fizika je realtime, ali opet je bitno da se pametno iskoristi, npr. ne kao glupost u Dark Voidu gde su nabili 100 000 physx based cestica dima koje obore na kolena kartu (CPU bi tek se srusio sa oko 1-2 frejma:D) a tek pri tome i ne izgleda nesto posebno taj detalj dima. Moze da se napravi perverzna igra bazirana na fizici, samo sto ja mislim da bi to bilo malo komercijalno nemoguce jer bi ATI korisnici bili osteceni i sa time prepolovljena prodaja. Zato je sve ovo sa fizikom cist sminkeraj da se navuce prodaja na zelenis a pri tome sve ostane fer sa korisnicima crvendaca.

Moze da se napravi perverzna igra bazirana na fizici, samo sto ja mislim da bi to bilo malo komercijalno nemoguce jer bi ATI korisnici bili osteceni i sa time prepolovljena prodaja. Zato je sve ovo sa fizikom cist sminkeraj da se navuce prodaja na zelenis a pri tome sve ostane fer sa korisnicima crvendaca.

Apsolutno, prava je šteta što ATI nema physx, sigurno bi bio daleko iskorišćeniji, a ovako je samo šminka, uostalom kao i dx10/11...

Ma da, sve je to trenutno bzveze, ako bas neko zeli da zna sta se planira za buducnost onda mora da ima insajd informacije kakav se chip trenutno razvija za ps4 i za novi xbox. To sto oni budu podrzavali bice buducnost pc gaminga za nekih narednih 7-8 godina.

Rade skriptovano, a ne realtime uz interakcijom sa okolinom ;)

Ne znam za druge ali u zaru bobe u igri ja nemam vremena da pratim da li se kaput njise skriptovano ili je realtime uz interakciju sa okolinom tako da je meni licno to nebitno. :)

Bas me zanima da li bi isto pricao da nisi Ati fanboy.
Fizika kvalitetno odradjena i utkana u igru itekako moze da utice na gameplay.

Nazad
Vrh Dno