Šta je novo?

Mafia II

Ma radi sve na dual core, normalno da radi, ali ne kako bi sa quad-om, pogotovo za jake karte je quad obavezan ako neko zeli da vidi kako sve radi u punom sjaju....

Jos malo informacija o fizici...

Specifically, the PC version of Mafia II will take advantage of two different aspects of APEX technology. The first, the “clothing module,” will realistically model flowing clothes on what are designated as “primary characters.” In the case of Mafia II, this means Vito (the protagonist) and any other characters that happen to be up close to him will benefit from this module. The APEX clothing module realistically makes trench coats flap in the wind and sway while characters walk or run.

The second APEX module, the “destruction module,” models realistic damage and deformation on exploding objects, as well as the concussive force of a powerful explosion with an “invisible force field” that realistically sends any sufficiently light objects (or characters) flying. We watched a demonstration of this in action with an exploding car, which smashed nearby crates to bits and sent their splinters–and a nearby mobster–hurtling through the air.

It also offers Mafia II an enhanced particle system that creates discrete and unique, procedurally generated debris when you or other characters destroy any of the game’s deformable objects. The demonstration we watched was from the Wild Ones level we’ve covered previously–specifically, the part where Vito and his gangster buddies use tommy guns and Molotov cocktails to tear a rickety wooden diner to shreds. The scraps of wood and shards of glass realistically went flying with each explosion, and we’re told that no two play-throughs should produce the exact same scraps and shards.

- PhysX content will have three levels – normal (physics like on consoles) and two enhanced with additional effects.

- Explosions will have forcefield based “shock wave”, repelling particles and objects in certain radius.

- On consoles only few main characters are able to “wear” physically simulated clothing, while with enabled GPU PhysX option clothing sim can be applied to much more characters – up to 30 (Police, NPCs, etc).

- If no Nvidia GPU is present, extra PhysX effects can be processed on CPU.

As you’re shooting up the building, pieces of wood and glass will splinter onto the ground in a realistic manner. PhysX also powers Mafia II’s clothing and explosion systems, giving both a real-world look.

The PhysX tech will scale appropriately to your PC depending on what your rig can handle.

http://physxinfo.com/news/2967/mafia-ii-physx-effects-hands-on/

...I jos malo...

[YOUTUBE]<object width="660" height="405"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/4z7RXxQFt1I&hl=en_US&fs=1&border=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/4z7RXxQFt1I&hl=en_US&fs=1&border=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="660" height="405"></embed></object>[/YOUTUBE]

Lepo, nadam se da ce biti priblizno ovako i na konzolama..

Dali to znaci da mi sa Ati kartama necomo moci da uzivamo u PhysX-u?

Upravo znači to.

Nisam bas siguran da je odgovor bas takav.

Moci ce naravno Ati-jevci da "vide" fiziku, jer ce sigurno jedan dobar deo ovih efekata biti prebaceno na procesor. 100% sam siguran da sam negde procitao ovo.
Za landaranje mantila na povetarcu, who cares, otpadanje maltera tu i tamo.

Al ako neko misli da nista od fizike nece moci biti prikazano na kompu sa Ati grafickom, taj se silno vara :).

Mali off:
Kad je rijec o PhysX-u, evo sta propustaju ATi-jevci :) :p
[YOUTUBE]-x9B_4qBAkk&[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
U pravu je Pjana, i ja sam to pročitao negdje, možda čak i ovdje. Ako hoćeš Fiziku na ATI-ju moraćeš imati bolji procesor da on to uradi.

collectorsed_main__1_.jpg

2K Games je upravo objavio da će Mafia 2 biti dostupna i u Collector’s Edition varijanti za sve platforme, odnosno PC, PS3 i Xbox 360. Navodno, radi se o izdanju u metalnoj kutiji koje će se u ograničenim količinama isporučivati odabranim partnerima. Kada je SAD u pitanju, radi se o GameStop, Amazon, Best Buy i Wal-Mart.com gigantima koji će igračima koji naruče ovo izdanje, omogućiti besplatno preuzimanje DLC sadržaja. DLC će sadržati dva nova luksuzna automobila i dva nova odela. Cena Collector’s Edition paketa još uvek nije poznata.

Viče detalja…

• Collectible SteelBook™ Casing: Brushed metallic SteelBook hard case with debossed logo containing two pieces of art featuring Vito and Joe, the stars of Mafia II.

• Made Man Pack: Free access to in-game downloadable pack that lets players get behind the wheel of two different luxury automobiles modeled after cars from the period. In addition, Vito will look the part with two new “made man” suits, including a vintage tux.

• Hardcover Art Book: Get to know the families of Empire Bay with a 100-page photo album-style art book that takes fans through the artistic design process of the game.

• Mafia II Orchestral Soundtrack: Immerse yourself in Empire Bay’s symphonic masterpiece with the Mafia II score recorded by the Prague FILMHarmonic Orchestra on CD.

• Map of Empire Bay: Get familiar with the neighborhoods and own the streets with a high quality, tear-resistant map depicting the 10 square miles of Empire Bay and all the hangout spots.

For those ready to get made now, the following pre-order items are being offered in North America by GameStop, Amazon, Best Buy and Wal-Mart.com. The downloadable content packs will also be available at select international retailers.

• Vegas Pack (GameStop): Get a taste of old school Vegas in this new DLC pack from Mafia II. Bring a taste of Vegas to Empire Bay as you cruise through the town in two new cars with smooth handling and timeless lines. Vito shows his Vegas style in two new suits inspired by movies and music of the time.

• War Hero Pack (GameStop): The ‘40s wouldn’t be complete without a war hero. Vito plays the role well in the War Hero DLC pack. Drive two military style vehicles and notice the superior handling in all weather conditions. Vito looks sharp in two new military outfits, including fatigues and a dress uniform.

• Renegade Pack (Amazon): Show off your inner renegade in this new DLC pack. Start with two new cars, one with the slick styling and tight handling of a small sports coupe and the other with the revved up engine of a ‘50s hot rod. Outfit Vito in two new suits, including leather and lettermen’s jackets to fit his renegade persona.

• Greaser Pack (Best Buy): Free access to the in-game downloadable content pack that is all about speed. These two new hot-rod speedsters will win you pink slips every time. Pair them with two new outfits for Vito — a leather jacket with heavy boots, and a leather racing suit — and get your engines revving.

• $10 Gift Card (Wal-Mart.com): Pre-order Mafia II at Wal-Mart.com and receive a $10 Wal-Mart e-gift card.

Poslednja izmena:
Lepo pise...ako nekoga mrzi da trazi na ovoj strani :D

- If no Nvidia GPU is present, extra PhysX effects can be processed on CPU.

Eto, imaće svi fiziku. I vuk sit i ovce na broju.
A PhysX by nVIDIA logo je tu samo reda radi ;)

Poslednja izmena:
Ja bih podvukao ono "can be" :d

Uostalom nex je par postovao iznad dao sve što se zna u vezi toga dosad.

Poslednja izmena:
Jedino jos da kupim i nvidia kartu pa da menjam po potrebi kako koja igra zahteva,ali bice dobra i ova moja,barem se nadam!Hvala svima na odgovorima!

Tebi ce da se vadi koren iz fps-a ako ukljucis da ti cpu procesira fiziku.:D

Ako physX na CPU-u bude radio kao u Batman-u, nećemo se nagledati physX-a u Mafiji.

Mozda ce biti vise nivoa fizike, valljda ce neki manji raditi i na CPU dobro, ja sam razmisljao da uzmem PhysX kartu u treci slot ali necu jer bi mi radio CF kao 8x onda a ne 16x obe karte....

Ovi Atijevci sto imaju single kartu mogu ladno za 40 evra da uzmu neku 8800GS ili 9600GT to ima da proracunava fiziku da sve leti....

Poslednja izmena:
Pa na polovnu naravno, imaš ih gde god se okreneš....Bili su i neki testovi okačeni na benču, čak je bolje skalirala ati+nV kombinacija od nV+nV.

Poslednja izmena:
U to ne sumnjam (EDIT: mislim na polovne GPU).

A kakva će, i u čemu će biti razlika u fizici, na GPU vs CPU to ćemo tek videti.

Poslednja izmena:
Samo treba znati da od 186 serije drivera, physx je blokiran ako ima ati kartica u računaru.

Since the release of 186 graphics drivers Nvidia has decided to disable PhysX anytime a Non-Nvidia GPU is even present in the same PC.

Sa druge strane, recimo sa Fermijem praktično ni ne treba dodatna kartica za fiziku, gtx 470 + 8800gt za fiziku donosi samo nekih 13-18% u odnosu na to kada 470 sama radi i rendering i fiziku.

Ma eno ima dele za dzabe.
9600GT za 40e, ajde ne preterujte ! Njena realna cena je 50e.

blokirano je, ali zamisli čuda i dalje besprekorno radi i radiće, što takođe znaš, tako da ne vidim razlog tog posta... ustvari vidim...;)

Puno je to zavrzlama, plus što dodatna karta troši još više (a potrošnja je jelte mnogo bitno merilo nekima u poslednje vreme) a pritom i dodatno zagreva ostale komponente, a i košta još dodatnih $ :D

Najbolji pokazatelj da nVidia stagnira jeste činjenica da više od dve godine nakon predstavljanja 9600GT ne postoji low budget, low profile kartica sa istim performansama. Nije ni ATI puno bolji po pitanju napretka u najnižem segmentu ali oni bar imaju razlog zašto se time ne bave. Dve godine u GPU svetu je večnost i da je sve bilo kao po loju nVidia bi do sada sigurno izbacila možda čak i pasivno hlađen skrdelj od karte sa ~100 shader-a. Nadam se da će do toga doći do izlaska Mafia II, pošto koliko sam video za Physx je bitan broj shader-a i klok na kome rade dok je ostalo manje bitno, što bi jednu takvu tihu i neprimetnu karticu činilo idealnom za dedicated računanje fizike.

Mada mi se čini da će nVidia ugasiti i podršku za CPU računanje pošto izlazi Fusion a to je zapravo CPU. Ako entuzijasti već ne smisle foru kako da prevare Physx da fizičke proračune prebaci sa klasičnih jezgara na GPU delove Fusion-a onda će sigurno onaj baja što se skoro promenio dres da smisli način kako da to omogući. Strašno me zanima kako bi se nVidia postavila u takvoj situaciji, da li bi tužila AMD ili bi pokušala da se dogovori oko podele Physx-a (otvorena OpenCL implementacija Physx i partnerstvo sa AMD vezano za promociju, podela troškova marketinga, zajednički rad sa gejm studijima itd.) Recimo da bi u ovom trenutku takav scenario bio idealan i ne bi bio neverovatan pošto je osnivač AGEIA sada deo ATI-ja (to otvara mogućnost za pregovore na tu temu). Scenario u kome nVidia nastavlja po starom, više radi na onemogućavanju Physx-a za druge nego njegovom unapređivanju a za to vreme AMD razvija i pokušava da uspostavi svoji tehnologiju kao standard, je veoma loš za nas krajnje korisnike.

P.S. Naravno ne očekujem da bilo ko iz 8800GT brigade razume šta sam hteo reći i očekujem da će me odreda svi popljuvati.

Poslednja izmena:
Vrh Dno