Šta je novo?

Mafia II

Jooooj, pa nisu cover sistem, i svi ostali tehnicki delovi igre tu da bi bili primarni, vec da budu u sluzbi igre i gameplaya. Ni prvi deo nije imao nikakve posebne novotarije u tom smislu, vec je sama igra bila jedna izuzetna kombinacija svih segmenata koji cine vrhunski proizvod. Dozvolite igri da ugleda svetlost dana, i ne palamudite previse. Developeri imaju izuzetnu presiju da naprave nesto sto ce ostaviti u najmanju ruku isti utisak kao sto je to uradio prvi deo, a to ce biti jako tesko, ali ne i neizvodljivo.

Pa Goran je skroz u pravu. Mafija nije bila to što je bila zbog tehničkih delova već drugih stvari. Prosto ne verujem šta čitam. Ali dobro, ja jedva čekam ovo a vi kako hoćete:D.

Dzaba dobra prica ako je gameplay monoton i naporan. Mafia I je bila odlicna zbog odlicne kombinacije gameplay-a, zanimljivih misija, odlicne grafike, jos bolje voznje, raznolikih predela i vremena desavanja radnje i naravno neprevazidjene price. Nadam se da im nije ponestalo idja i da ne racunaju na staru slavu, odn. da prave dosledan nastavak. Za sada je ovo prikazano (akcija) meni sasvim prihvatljivo. Jedino se plasim da ne preteraju s arkadnoscu voznje (u onom intervjuu lik spominje promene na tom polju). Npr u onom snimku nisam video da automobil uopste proklizava, a voznja je ogroman deo igre.

Poslednja izmena:
Ne lomite mi bagrenje...

Jedino se plasim da ne preteraju s arkadnoscu voznje (u onom intervjuu lik spominje promene na tom polju). Npr u onom snimku nisam video da automobil uopste proklizava, a voznja je ogroman deo igre.

Pominje "fun" kad prica o voznji, "to make it more fun" ili slicno..a meni to jako lose zvuci :(

Pa Goran je skroz u pravu. Mafija nije bila to što je bila zbog tehničkih delova već drugih stvari. Prosto ne verujem šta čitam. Ali dobro, ja jedva čekam ovo a vi kako hoćete:D.

Znamo svi sta je Mafia i sta je sustina kod takve igre (ne mora da se bude preveliki car da bi se to znalo :)), nema potrebe da se iscudjavate, komentarisali smo nesto sasvim drugo. Moze sve to da ostane na istom nivou ili da bude jos bolje, a da igramo gears of war, sto ja nikako ne bih voleo.

Poslednja izmena:
Hm, pa nije to sto pominjes karakteristicno samo za Gears Of War, imas vrlo slicna ili ista resenja i u RS Vegas, i u Kane & Lynch Dead Men, i zaista ne vidim nista lose u tome. Moralo je negde da se pojavi kao resenje, ali ce imati potpuno drugaciji smek u Mafia II, jer Mafia I nije bila samo puko puskaranje, sve je bilo izuzetno dobro dozirano, sa jurnjavom kolima, bezanijom, laganom razmenom vatre, i naravno, rostiljanjem, koje ne moze da izostane u spektakularnim gangsterskim okrsajima :).

Bice to sve dobro :)

Samo da sve ostane tako lagano i bice dobro ;). Vise sam pricao o obaveznim stvarima koje danas svi ubacuju i koje kod mene proizvode efekat koji me non-stop podseca da igram igru i to "nove generacije". Prica nema toliko veze sa cover system-om konkretno. Kao da niko ne kapira da je pozeljno imati svoj fazon, a ne ubacivati elemente koji su "u trendu". Ovo pricam bas zato sto to najmanje ocekujem da Mafie. Kad pogledam onaj video, ne kazem "Ah, dobra stara Mafia", nego nesto sasvim drugo.

I u filmovima smara kad tacno znas sta da ocekujes, ne zato sto je film los, nego si prosto milion puta video takvu situaciju i skoro da tacno znas sta ce da se desi, bez obzira na najbolje glumce, scenario i reziju. Na slican nacin me smara da kad ocekujem npr. akcionu igru, danas 'ladno mogu da opisem u kom ce fazonu biti bez gledanja, jer sve ispostuju "obavezni deo".

Svejedno, verujem da ce mafia biti dobra (vise ne smem da se zakunem kao nekad :)). Nadam se da znaju sta rade.

Nije trebalo da prvo vidim ovaj video, vise bi mi prijao neki lagani uvod :)

Poslednja izmena:
Samo da tezina same igre ostane na nivou, i da se radi na nelinearnosti...i to je to...po meni mafiu i gta razdvaja bas ta tezina, u gta je sve objasnjeno, sta i kako a ti samo cepaj, kao pure fun i to(let's blow sth up)...
a u mafiji ti daju objectiv, pa se ti snalazi, kako znas i umes...secam se one misije na luci, gde sam trebao neke poluge da povucem, naravno nema nikakvih kruzica i trouglica na radaru gde se nalaze...pa misija pljacke banke...ne znam, po meni bi zaista trebalo da se izdvaja od ostalih igara po toj tezini...

Po meni je kljucna stvar koja je izdvajala mafiju iz gomile tadasnjih igara bila upravo prica...Ne smatram sebe game-erom,nisam presao stotine igara,pa je meni ta prica unikat,nikada nisam presao igricu da na kraju junak igre gine.
Taj kraj je na mene ostavio toliko jak utisak da sam po zavrsetku obrisao igru i nisam igrao dodatne misije jer bih sigurno razvodnio taj utisak.
Nikada necu zaboraviti reci svog burazera,posto se pogodilo da zavrsimo igru nekako u isto vreme. Kada smo komentarisali ja sam rekao "da su mi bar na kraju dali onaj najgori pandurski pistolj,da se odbranim",a on kaze "ma da su me pustili udavio bi ih onim crevom sto zaliva cvece"
Poenta svega je da ne moze da se sudi nastavku na osnovu par videa,daj te da je odigramo i zavrsimo pa cemo onda sesti u stolicu i reci KOJE NJESRA ili U JEEEBO TE KAKVA IGRA
:wave:

Po meni je kljucna stvar koja je izdvajala mafiju iz gomile tadasnjih igara bila upravo prica...Ne smatram sebe game-erom,nisam presao stotine igara,pa je meni ta prica unikat,nikada nisam presao igricu da na kraju junak igre gine.
Taj kraj je na mene ostavio toliko jak utisak da sam po zavrsetku obrisao igru i nisam igrao dodatne misije jer bih sigurno razvodnio taj utisak.
Nikada necu zaboraviti reci svog burazera,posto se pogodilo da zavrsimo igru nekako u isto vreme. Kada smo komentarisali ja sam rekao "da su mi bar na kraju dali onaj najgori pandurski pistolj,da se odbranim",a on kaze "ma da su me pustili udavio bi ih onim crevom sto zaliva cvece"
Poenta svega je da ne moze da se sudi nastavku na osnovu par videa,daj te da je odigramo i zavrsimo pa cemo onda sesti u stolicu i reci KOJE NJESRA ili U JEEEBO TE KAKVA IGRA
:wave:

Trebao si da igras dodatne misije, onaj Extreme mod je bio bas zanimljiv. Prolio sam krv dok nisam odradio svih 18 zadataka :).

Poslednja izmena:
verovatno ce biti solidna igra ali cete je razapeti na krst poredeci je sa originalom, koji je zaista remek delo. samo da je ispadne shit kao Godfather.

ne treba ni GTA porediti sa Mifijom...

ne treba ni GTA porediti sa Mifijom...

He, he, he, znam da si pogrešio prilikom kucanja, ali ovako zvuči kao da neki krezavko kaže "misijom". Naravno da ne mogu da se porede, jer je prva mafija bila linearna igra sa nizom povezanih misija i fantastičnom pričom i, koliko se sećam, nisi mogao da sedneš u auto između misija i vozikaš se po gradu, dok je GTA sama po sebi open world/sandbox igra u kojoj misije možeš da igraš nasumično, pa čak i satima/danima da se vozikaš po gradu bez ikakvih penala. A to je već VEOMA velika razlika da se igre ne bi poredile. To što ima vožnje i pucanja...pa aj da se poredi onda GTA i Crysis. I u jednoj i u drugoj ima vožnje i pucanja...:trust:

Alan Wake i Mafija 2 verovatno ce biti najzahtevnije igre do sad ako se nevaram, tako da ima da uzmem novu kantu samo zbog legendarne i neprevazidjene mafije. Nadam se samo da ce biti ako nista barem na nivou sa prvim delom.

Dakle, ovaj gameplay je definitivno demonstriran na nekoj od konzola. A najverovatnije i svi oni pre ovog (gamespot i onaj skandinavski sajt). Stoga, nije mi jasno zasto se Lozac lozi da lik pomera kameru pomocu misa?!

Jel poznat datum izlaska i zahtevnost?:wave:

Zaista atmosfera je izgleda zadržala taj neki poseban šmek iz mafije nego meni se čini da je vožnja sada dosta više nalik onom kako je u gta, npr. ja ne pamtim da su u originalnoj mafiji mogli da se prave onako ne realni zaokreti automobilima kao na samom kraju ovog snimka kada se auto parkira u garaži...a možda sam i pomalo paranoičan jer ću morati da pravim listu za odstrel ako zeznu igru :)

Odlično, gameplay i atmosfera deluju da su isti kao u prvoj igri. Čini mi se da igra obiluje pucnjavom : samo u ovim kratkim filmićima ima više napucavanja nego u većini misija prve igre.
Nadam se je i vožnja dobro odrađena i da će opet biti trka u jednoj od misija.

...

Igra izgleda fantasticno...Imam samo jos da dodam da je scenario za prvi dio imao 400 strana a za Mafia 2 ce imati preko 700 strana...Tako da ne moramo da brinemo da li ce prica biti razradjena dobro i da li ce igra biti kratka...;)

Dakle, ovaj gameplay je definitivno demonstriran na nekoj od konzola. A najverovatnije i svi oni pre ovog (gamespot i onaj skandinavski sajt). Stoga, nije mi jasno zasto se Lozac lozi da lik pomera kameru pomocu misa?!

Zato sto dok vozi kretanje kamere izgleda identicno kao kad GTA vozis na PC-u, odnosno kako se pomera kamera sa misem, onako neprirodno. GTA na konzolama ima lepo fiksiranu kameru dok vozis i skroz prirodno izgleda, naravno mozes ti rucno da je pomeras ali nema potrebe za stalnim korekcijama kao na PC verziji.
Barem se tesim da je ovo do misha a da nije ovakvo kretanje kamere i na konzolama, jer mi uzasno kvari atmosferu voznje..
Btw igra izgleda fenomenalno i napreduje odlicno! :) Samo da nije fizika automobila mnogo arkadna..

zar jos iz vremena ps2 ne postoji mogucnost rotacije kamere sa analognim stickom?

Stoga, nije mi jasno zasto se Lozac lozi da lik pomera kameru pomocu misa?!

Zapravo jedino što Boris svo vreme pokušava da kaže i što hoće jeste da "će konzolna verzija biti bolja". Ništa drugo:).

Odgledah prvi video - poezija:Klanjanje

Idem na sledeće...

Zato sto dok vozi kretanje kamere izgleda identicno kao kad GTA vozis na PC-u, odnosno kako se pomera kamera sa misem, onako neprirodno. GTA na konzolama ima lepo fiksiranu kameru dok vozis i skroz prirodno izgleda, naravno mozes ti rucno da je pomeras ali nema potrebe za stalnim korekcijama kao na PC verziji.
Barem se tesim da je ovo do misha a da nije ovakvo kretanje kamere i na konzolama, jer mi uzasno kvari atmosferu voznje..
Btw igra izgleda fenomenalno i napreduje odlicno! :) Samo da nije fizika automobila mnogo arkadna..

Ortak igra GTA4 na PC-ju.
I tamo se moze fiksirati kamera :).

Vrh Dno