Šta je novo?

Mafia II

Moći će i 8800GT da se izbori sa tim, možda ne sa maksimumom detalja, ali sasvim pristojno. Igra je počela da se pravi pre 2 godine i ne verujem da su endžin tada napravili da ide potaman na 4890x2. Ne verujem da će biti zahtevnija od GTA 4, čak mislim da će Česi tu dobro obaviti posao.

^
zar je moguce da bilo sta bude zahtevnije od GTA IV?! :) :d

^
zar je moguce da bilo sta bude zahtevnije od GTA IV?! :) :d

Mada, sad kad se setim GTA 3 i Mafiu sam nabavio istovremeno i dok je GTA 3 klizio na mojoj tadašnjoj mašini, Mafia se vukla kao prebijeno pseto. Tada su Mafiju mogli da odigraju, onako kako su programeri zamislili, u FULL-u, samo vlasnici ekstra moćnih računara i to im je prilično snizilo moguću prodaju igre. Ne verujem da će da ponove takvu grešku...bar ne na PC verziji, ali nikad se ne zna...

Mada, sad kad se setim GTA 3 i Mafiu sam nabavio istovremeno i dok je GTA 3 klizio na mojoj tadašnjoj mašini, Mafia se vukla kao prebijeno pseto. Tada su Mafiju mogli da odigraju, onako kako su programeri zamislili, u FULL-u, samo vlasnici ekstra moćnih računara i to im je prilično snizilo moguću prodaju igre. Ne verujem da će da ponove takvu grešku...bar ne na PC verziji, ali nikad se ne zna...

Sa GeForce3 je Mafija letela :D

Ma i da bude lose optimizovana ko GTA IV zbog ove igre bih kupio sta god treba da bih je igrao :d

^
Ma moze! :d Ako izbace tastaturu i mis :d

edit: Stavicu je u case od kompa i gotova stvar :d

Poslednja izmena:
Da se nisi malo zeznuo ;).
GF4 je u rangu sa FX 5200 128bit, onaj 64bitni je bio krsh, ali mislim da je i on bio bolji od GF3.
Anyway, secam se da je meni na Radeon 9000Pro (~FX 5200 128bit) igra lepo radila na 1024x768 na high :).

3DMark 2k1

GF3TI200 = 9908
GF3TI500 = 9235
GFFX5600 = 8904

Zasto mi se ne svidja kretanje automobila iz ovog gameplay-a :(

Posto je gamespot povukao interview, evo linka odakle mozete da skinete, ako niste stigli da odgledate
Link

Snimak je malo nize rezolucije, ali to je sve sto ima ;)

Zahtevnost ce verovatno biti nesto manja od GTA IV ali mogu se kladiti da ce igra tek sa quad-core procesorom raditi pristojno. ,)

To je cista pretpostavka, to sa quad-om :).
Nadam se da nece biti istina.

Inace, zju sto sam se sad naprzio, ko ce sad sacekati jesen.
Jedino sto se sa videa moze videti da su isprobavali konzolnu verziju, to malo bode oci, al dobro :D.

Pa sve vrste kladjenja se zasnivaju na pretpostavkama, zar ne? :)

Zahtevnost ce verovatno biti nesto manja od GTA IV ali mogu se kladiti da ce igra tek sa quad-core procesorom raditi pristojno. ,)

Ako sugavo odrade port, kao sto su napravili sa GTA IV!

[YOUTUBE]tvQ2UlEXkfk[/YOUTUBE]

Odkud ti to? Vidis kako pomera kameru sa misem dok vozi, kao u GTA IV.

Moguce da je to radio sa desnim analognim, nisam siguran.
U oci mi je upalo to sto mu treba 3-4 secunde da iz cover moda nacilja protivnika, sto nije bas osobeno za misa, then again mozda nikad misa za igranje u ruci nije drzao :D, a mozda se nije trudio.

Ako sugavo odrade port, kao sto su napravili sa GTA IV!

To je nemoguce !
GTA4 je razvijen prvo za konzole pa onda portovan na PC. A ovde je poptuno jasno da prave igru za sve 3 platforme istovremeno, tako da je prica o portu izlisna.
Naravno ovo povlaci da ce PC verzija igre ipak biti pod uticajem tog istovremenog razvijanja za sve 3 platforme, jer ce mnoge stvari biti potpuno iste.
To ne mora samo po sebi da znaci da je lose, samo ne zelim da vidim svetlece oreole oko objekata/oruzja koja se mogu pokupiti, kao u hebenom GTA serijalu :smash:.
Ma bice ovo sjajna igra, ali ce tesko ponoviti uspeh M1 (ne mislim komercijalni, to verovatno hoce), nego mislim na pricu/misije, gameplay ce verovatno dostici :).

Znaci kada sam presao M1, pao sam na doope koliko je to kvalitetna prica. Pokupila je ono najbolje iz svih mafijaskih filmova, i dodala nesto ekstra.
Dodatni sadrzaj je takodje bio kvalitetan, onih 20-tak misija u extreme modu :).

Poslednja izmena:
Hm...pa ovako nesto sam video vec ....milion puta u igrama :(. Mnogo mi je jadan taj fazon, u nekoj igri se pojavi npr. cover system i sad kao da ne sme da izadje nijedna igra bez toga. Cak i realizuju na skoro isti nacin. Isto vazi i za one delove kad neko vozi, a ti pucas, ili se uvalis negde i pucas iz nekog stacioniranog oruzja. To sam video toliko puta u 10000 igara i TOLIKO me je smorilo, da nemam reci. I sad prvi put gledam gameplay mafie 2 i ona mi deluje kao hiljadu prethodnih igara. E **** ga...

Ako industrija nastavi da ide u ovom pravcu, im da ponovo uzmem amigu 500 i da igram ko covek, od ovoga mi se vise *****...

Najzaslužnija za fenomenalni feeling kod igranja Mafie je bila sjajna priča, okruženje i potpuna sloboda kretanja. Samo napucavanje i vožnja su bili dovoljno dobri da ne pokvare utisak. Ako M2 uspe da ponovi sjanu priču, uživanje je zagarantovano.

Da nazalost sve mi ovo izgleda totalno genericki za sada, ali bitna je prica, atmosfera izmedju likova u igri.. to je najbitnije u mafiji. Nadam se da je u konzolnim verzijama bolje fiksirana kamera kad vozis, kao u GTA, ovako kad je cima sa misem najezim se..

primetio sam onaj health sistem iz recimo CoD sa stekanjem. hm..

Pa dobro, bolje i to, nego da sakupljamo paketice healtha usput, mada je u prvom delu igre to bilo elegantno reseno, sa kutijama prve pomoci na zidu :), ali je sustina ipak ista ;).

Nazad
Vrh Dno