Šta je novo?

Mafia II

Heh i ja pre neki dan kontam da mi se igra neshto, a shta god probam me brzo smori. I onda krenuh da razmishljam shta sam ono igrao pre godinu dana i setih se pa mogao bi malo Mafiu da igram :D
Jes da bi mogao i kuma mozda da odigram do kraja vec jednom prvi put kad sam igrao ostalo mi malo do kraja pa mi puko HDD pa sam ostao bez save-a, a svaki sledeci put me smorilo brzo...

Poslednja izmena:
kad se setim kako je debilski uradjena voznja automobila u kumu ne igra mi se...mafia je mama svih igrica realno...ne postoji nijedna mana...

Dok izadje dvojka ima da mi osedi graficka.:p

Neke nove informacije...

Mafia II, developed by the original creators Illusion Softworks, features a deep mobster-driven narrative packed with both behind-the-wheel and on-foot action. The Illusion engine was specifically written for Mafia II, and successor to IS' LS3D engine which was used in the original game. According to the few details out there the new engine will rival CryEngine 2 (Crysis Warhead) and support only DirectX 10.

"According to the few details out there the new engine will rival CryEngine 2" (glupi "autorski komentar"? :D)

http://worthplaying.com/article.php?sid=58081

Videcemo kako to izgleda 14-tog...

Znači, ispada da "krševiti 7900 GT iz PS3 i X1900 iz XB360" podržavaju DX10 :d Pa posle opet recite da su to krševi i iste karte kao na PCju :p

Malo mi je to bezveze, mada ako je M$ sunuo keša, a i kako se GTA4 ne može igrati (makar ne bez trikova) sa SP2, ne bi me čudilo da se desi...

Ovo sa DX10 se odnosilo na PC verziju...kao sto je bilo od Lost Planeta do FC2-ke...DX10 podrska, s tim da je ovde ocigledno MS "malo pogurao" ka "DX10-only" vodenici.

Ma naravno da se odnosi na PC, to ne postoji na konzolama, nego ja malo ubacujem po(r)uku da karte unutar PCja i konzola nisu isto, ma koliko se ovde iznosile razne (uglavnom zlonamerne) kritike :)

U svakom slučaju, ovaj potez je dosta radikalniji od ranijih, ako se bude ispostavio tačnim. DX10 do sada nigde nije bio apsolutno neophodan (samim tim i Vista), osim za Halo 2 koji je ionako bio outdated kada je došao na PC pa nas i nije zainteresovao. Sve druge igre su imale DX9 mod (zvali ga oni baš tako ili medium, high ili kako već) i mogle su da se igraju pod sistemima koji nisu Vista. Može biti da će Microsoft sada biti daleko agresivniji u tom smislu da bi pogurao prodaju Viste maksimalno do stizanja Windows7. Možda to i nije loše dugoročno, da se malo nateraju i developeri i korisnici na taj potez. Ipak...

Poslednja izmena:
hmm, koliko god bilo lose teranje nekoga predje na novi OS opet je besmisleno i razvlacenje DX9 i XP-a kao creva u nedogled...samo se koci napredak...

Poslednja izmena:
Po meni je prelazak na Vistu korak nazad a ne naprijed :D
Mislim da ce samo sebe da zeznu ako igra bude DX10 only.

Gosn Filipenko, ne znam da li ste ozbiljni ili ne, ali moram da prokomentarišem. Da, grafički čipovi X360 i PS3 jesu modifikovani 7800 i X1900, respektivno. Da su NVidia i ATI bili u stanju da ekskluzivno za konzole nabudže te derivate da po ceni od 100-200 $ po čipu (koliko može da bude cena samo grafičkog čipa u konzoli) jedu današnje x280 i 4870... ne deluje mnogo verovatno. Verujem IBMu, i pretpostavljam da jezgro u Xboxu može da se nosi sa X3 ili C2Q donekle (takođe ne verujem da je nešto mnogo jače, ipak je to već prilično star čip).

Snagu konzola donosi donekle veća propusna moć memorije (koje zato ima malo jer je skupa), sistemske magistrale... I jako mnogo krvi i znoja prolivenih da se igra optimizuje za hardver na kome radi. Sve to na sistemu ne opterećenim bloatware operativnim sistemom.

Ajde de, ne primaj toliko k'srcu, samo impliciram da ne može da se gleda karta 1 na 1, već sistem na sistem :)

Poslednja izmena:
Da, grafički čipovi X360 i PS3 jesu modifikovani 7800 i X1900, respektivno.

Mala ispravka, redosled nije dobar, Ati je u X360, Nvidia u PS3.. a i ne znam jel to nagadjate za karte, ali koliko znam sony nikad nije izjavio da je RSX neka "7900" ili "7800", nigde taj podatak nisam nasao...

Sto se tice Mafie, keep an eye na Spike TV Video Game Awards 14-og decembra, ja se nadam nekom gameplay trejleru i nekom konacnom datumu izlaska... 2009-a, kakva godina za igre.. ,)

Sto se tice Mafie, keep an eye na Spike TV Video Game Awards 14-og decembra, ja se nadam nekom gameplay trejleru i nekom konacnom datumu izlaska... 2009-a, kakva godina za igre.. ,)

Hmmm, a šta, osim Mafia 2, značajno izlazi u 2009?? Jedino, možda, novi Splinter Cell? Ah, da, i CoD6. Sve što je iole značajno za PC je izašlo, ili izlazi, ove jeseni/zime.

Poslednja izmena:
Ne govori on samo za PC :)

Hmmm, a šta, osim Mafia 2, značajno izlazi u 2009?? Jedino, možda, novi Splinter Cell? Ah, da, i CoD6. Sve što je iole značajno za PC je izašlo, ili izlazi, ove jeseni/zime.

Br.... kako ne izlazi.

Pa gde je Operation Flashpoint 2 koji ako bude onakav kakav se cini moze biti "Best Game" svih vremena.

Molio bi da mi ljudi ne prave lažnu nadu da ima novih informacija kad vidim da je boldovana tema, caskajte o ostalim ne bitnim igrama na drugom mestu !

Dodjavola ne mogu da pogledam sa posla, nek neko napravi Gif :D

Pa ja vidim 5 sec. in-game videa.

DX10 only glasina -INCORRECT.

Mafia II, developed by the original creators Illusion Softworks, features a deep mobster-driven narrative packed with both behind-the-wheel and on-foot action. Over the weekend we revealed details on The Illusion engine, claiming that Mafia II would only support DX10/Vista, which turned out to be incorrect. 2k Czech confirmed the game will be compatible with WinXP/DirectX 9.0c.

http://worthplaying.com/article.php?sid=58124

Daklem, svet je nastavio da se okrece:p

Pa i bilo bi glupo sa njihove strane kad bi igra bila DX10 only jer dosta ljudi jos uvijek koristi XP.

bogami, zbog te igre bih se iscimao da menjam OS :)

Nazad
Vrh Dno