Šta je novo?

MacOS X 10.6.x (x86 Snow Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

Ma sleep vise nije problem- isklucio sam ga.
Nego ovo, kad pokrenem Maintanace, on prvo cekira Mac Volume i kaze da bi trebalo da ubacim SL DVD i uradim repair!
Da li je to neophodno?

Jel ti to OnyX koristis?

Ako ti kaze da je Volume ostecen, onda je jedini nacin da uradis repair bas tako sto ces da boot sa Install DVD-a i koristeci diskutil popravis isti.

Uradi to, opraviće ga i sve će biti ok...

Lucko što ne zakači link gde si pročitao to u vezi sleep fixa! Tamo na tonymacx86 forumu treba da se okozi čovek pa da nađe to što mu treba... Bah! :(

U pitanju je neki free utility zove se Maintanance. On prijavljuje neko ostecenje, ali inace nemam problema u radu.
Da li je repair neophodan ( i pozeljan)? Ubacio sam samo DVD, ali nista se nije desilo, pretpostavljam da prvo treba neki EFI CD?

Probaj iBoot , repair naravno treba odraditi.

Kako ide procedura?
Ubacim boot cd
kaze mi "press any key"
onda mi izbaci da biram Bot CD ili Snow Leopard ili Win
jel tada treba da ubacim SL DVD?
Da li treba kao i prilikom prvog instaliranja SL-a, da otkacim hard na kome je Windows kao i TV karticu? jer nesto nece-ne radim dobro.

Poslednja izmena:
kad ti izbaci da biras odakle da boot-ujes, izbaci CD, ubaci SL DVD, stisni F5 za refresh, sacekaj da se pojavi SL DVD kao boot opcija pa tresni enter i krenuce boot. Ne treba da otkacis bilo sta.

Kad stisnem [enter] dobijem kernel panic!
Ne znam sta se desava SL sam instalirao sa USB flesk drajva, a sada cak ne mogu ni da kopiram .dmg na taj isti usb, ni u Winu prek transmaca ni u SL !
Narezao sam DVD, al sa njega nece.

danas sam se igrao sa ortakovim mac book pro i mogu da potvrdim da logitech g5, logitech mx 1000 i razer deathadder 3500 imaju probleme sa mouse skipping, snow leopard 10.6.6 instaliran, touchpad radi normalno.

danas sam se igrao sa ortakovim mac book pro i mogu da potvrdim da logitech g5, logitech mx 1000 i razer deathadder 3500 imaju probleme sa mouse skipping, snow leopard 10.6.6 instaliran, touchpad radi normalno.

Jel ti se cinilo kad da kasni kretanje kursora po ekranu u odnosu na kretnju ruke ?
Ja stalno imam takav osecaj na VX Revolutionu, Logitech isto.
Ne kapiram u cemu je problem. Znam da mi je bolje radio na windowsu. Losi driveri ?

yup, losi drajveri od strane Apple-a, cak i kad stavis npr. drajver od Razer-a, ne mozes da popravis nista, jer system i dalje brljavi, kriva akceleracije je retardirana, plus mouse "skakuce" ako ti je pooling rate veci od 125Hz. Tako se ponasa na mom hackintoshu, a tako se ponasa i na native SL-uy, tj MBP koji sam danas probao, imas po netu dosta tema o tome, gguglaj mouse skipping problems mac, mozda poprave stanje u Lion-u na prolece, nadam se x]

gledaj ovde, rekli su da ce izaci neki fix LINK

Akceleracija misha se podeshava na sledeci nacin..

'defaults read -g com.apple.mouse.scaling' prikazuje trenutnu vrednost, default je 1. Vrednost se menja komandom 'defaults write -g com.apple.mouse.scaling' i na kraju staviti broj. Za 27" je 18, za 21.5" je 14. Ko ima drugaciji monitor nek isprobava dok ne ubode kako mu odgovara. Potreban je restart...

moze i to da proba, ali....
ako hoces da iskljucis akceleraciju, sa -1, onda kad pomeris malo slider sa za tracking speed, vuce se pointer ko puz, uostalom steermouse ima slider za akceleraziju.
Ja sam namestio da mi radi razer deathaadder, stavio sam pooling rate na 125Hz u windowsu(sa razer drajverima) i igrao se sa steermouse, i sad sam zadovoljan, jos uvek nije precizan kao u windowsu, ali moze da prodje.

edit: ako neko nema steermouse a nece da kucka u terminalu, http://triq.net/articles/mouse-acceleration-download

edit2: scratch that

steermouse i mouse-acceleration pref. rade "in real time", ne treba restart, pa moze lepse da se tune-uje

Poslednja izmena:
Meni na iMac 24 je 1.5. Šta da radim ja kad mi sve radi kako treba? Inače, Logi VX Nano je u pitanju za glodara...

'defaults read -g com.apple.mouse.scaling' prikazuje trenutnu vrednost, default je 1. Vrednost se menja komandom 'defaults write -g com.apple.mouse.scaling' i na kraju staviti broj. Za 27" je 18, za 21.5" je 14. Ko ima drugaciji monitor nek isprobava dok ne ubode kako mu odgovara. Potreban je restart...

Opa, drajveru, pa jesi li ti to počeo da koristiš, mrsku ti, obskurnu konzolu. :D

Gle gle, jel to driver otkrio cari konzole? :D

Ajd' u zdravlje i nek' ti je sa srecom!

ps. e *** nisam video ivanov post :) Nema veze, neka ostane i moje pisanije, driver vs konzola to i zasluzuje :)

Poslednja izmena:
Postoje chari konzole ? :)

Ja koristim default akceleraciju na Macu i ovo mi ne treba, ovo sam nasao na nekom forumu i napisao jer je neko trazio, copy/paste iz nekog tutoriala je sve shto radim u konzoli, nikada je nisam ni koristio (ako se Spectrum i C64 ne racunaju), grafichki interfejs koristim od 1985. godine kada ste vi kucali u dosu, zashto bi u 21. veku to radio :d

Jes pazi da ti ne poverujemo :)

Izdao si se driveru.... ulazis u konzolu sam, kasno nocu, kad svi spavaju, da te ne provale.... :)

Ajd da Vas prekinem na trenutak i prijavim da sam uspesno instalirao GTX460 na svoj hackintosh, za sada sljaka bez problema, napokon mi radi i HDMI tj. sistem ne freez-uje kada zakacim TV.

Ajd da Vas prekinem na trenutak i prijavim da sam uspesno instalirao GTX460 na svoj hackintosh, za sada sljaka bez problema, napokon mi radi i HDMI tj. sistem ne freez-uje kada zakacim TV.

Da li možeš malo detaljnije da objasniš šta i kako si radio?

Da li ti radi i zvuk na HDMI?

Da nije Mini-DisplayPort? Mislim da ti imaju zvuk. A i možeš da zakačiš Apple Cinema Display bez adaptera. :D

A mini HDMI, znači, nema zvuk. Zanimljivo.

"Ne" je moj odgovor na tvoje prvo pitanje "Da nije Mini-DisplayPort?", sta ti nije jasno? Ne odgovaraj na svaki post ako nemas sta pametno da kazes, molim te.

Jos jedan update: GTX460 definitivno ne sljaka kako trebe, desava se povremeni KP ili jednostavno zaglavi ekran, ista iskustva ima vecina ljudi sa GTX460, GTX470/480 nemaju tih problema.

Inace trenutno mi je u makini Radeon 5850 koji sljaka sasvim uredno sa dva monitoria. Novi Chameleon 2.0 RC5 ATI ver. + GraphicEnabler=Yes.

POzdrav ljudi. Molio bih vas za pomoc ako je ikako moguce da na svoju mashinu instaliram Snow leopard. Komponente koje posedujem su: Intel pentium e5200, matichna plocha DFI Blod iron p35 t2rs i grafika GTX 460 Gigabyte. Da napomenem da sam pre ove grafike imao 4870 koja je radila na MAC OSX-u 10.5.8 i to je ferceralo bash lepo.

Unapred zahvalan.

POzdrav ljudi. Molio bih vas za pomoc ako je ikako moguce da na svoju mashinu instaliram Snow leopard. Komponente koje posedujem su: Intel pentium e5200, matichna plocha DFI Blod iron p35 t2rs i grafika GTX 460 Gigabyte. Da napomenem da sam pre ove grafike imao 4870 koja je radila na MAC OSX-u 10.5.8 i to je ferceralo bash lepo.

Unapred zahvalan.

Ne vidim niti jedan razlog zašto ne bi mogao to da napraviš bez mnogo cimanja. Znači svi uslovi su tu, intel procesor, nvidia grafička i solidna ploča koja ima oznaku p35 baš kao i moja napr. Ako imaš Leoparda podignutog onda je stvar više nego jednostavna! Sve što treba da odradiš za Sneška je propisan DSDT i za instalaciju će ti biti potreban i dovoljan još recimo fakeSMC 2.5. Što se tiče DSDT-a i njegove izrade, savetujem ti da malo pogledaš postove unazad i sve ćeš naći što ti treba...

toliko... :wave:

Ne vidim niti jedan razlog zašto ne bi mogao to da napraviš bez mnogo cimanja. Znači svi uslovi su tu, intel procesor, nvidia grafička i solidna ploča koja ima oznaku p35 baš kao i moja napr. Ako imaš Leoparda podignutog onda je stvar više nego jednostavna! Sve što treba da odradiš za Sneška je propisan DSDT i za instalaciju će ti biti potreban i dovoljan još recimo fakeSMC 2.5. Što se tiče DSDT-a i njegove izrade, savetujem ti da malo pogledaš postove unazad i sve ćeš naći što ti treba...

toliko... :wave:

Hvala Vlado. Pokusacu kao shto si mi objasnio. Josh jednom hvala.

Vrh Dno