Šta je novo?

MacOS X 10.6.x (x86 Snow Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

Zaboravio sam još da dodam gore da je potrebno da se ukloni bilo kakav grafički enabler posle ovoga ukoliko je neki instaliran, EFIstring mislim da ne mora, ali ne bi bilo loše možda i to za svaki slučaj... Opcija GraphicsEnaber=yes takođe, mada recimo u mom slucaju to može i da ostane jer ova funkcija nema nikakavog uticaja na grafičku koju imam...

Poslednja izmena:
Koristio sam pri instalaciji (iAtkos S3 v2) nvenabler, nista sem toga nisam dirao...

Pa obriši ga jer ti ne treba ako ideš na ovu EFI varijantu! Skini EFIstudio exended i odatle izradi string za svoju grafičku, zatim mu daj da to upiše u com.apple.Boot.plist, ili manuelno ubaci sam ako ti je ovaj fajl smešten u root/Extra...

Znači užasno je prosto...

Oket, will give it a try... Nisam dosada radio sa EFI zezalicama, ali cu probati svakako. Hvala na pomoci, javicu sta sam uradio. :)

edit: samo jedno pitanje, dakle dok mi je 8800GT u racunaru, ja u ovom programcetu izaberem 9800GTX i kliknem add device i onda sacuvam onaj string u com.apple.bootlist?
Zatim gasim masinu, vadim 8800GT, ubacujem 9800GTX+ i to bi bilo to?

Poslednja izmena:
Okej, sto mu jabucica! :d
Krecem za koji minut sam u pohod zamene graficke karte, i necu vam javiti sta sam uradio. :p
Vlada>>> i Rushko ce dobiti PM. :d

Poslednja izmena:
Vi se jos niste navikli na akceleraciju :) Meni je sad bezveze kad je nema :)

wow, da li je ok da ti snow leopard ne ponudi opciju da iskljucis tu akceleraciju, DA LI JE TO OK? naravno da si se navikao, tipicna apple fanboy prica o navikama.

Da li ti imash izbora da ne instalirash Snow Leopard uopshte ? Imash to u Windowsu, verovatno ima i u Linuxu, niko te ne tera da ga koristish ako ti se ne svidja bilo shta u njemu...
A fanboy prichu mozesh nekom drugom da prichash, ja kad sam pocheo da se bavim kompjuterima, Windows nije bio ni u planu, tako da je problem tvoja navika, ne moja...

I potpis ti je vrh, bilo bi smeshno da je u njemu tvoj nick, jer ko si bre ti :d:d

Ево ја се јављам, успео сам да инсталирам 10.6.5 на следећој машини:

MB: GA-P35-DS4
VGA: Powercolor Radeon 4850 512MB
Остатак машине капирам да није ни битно.

Метода: GraphicsEnabler укључен и преко Multibeast-a инсталирао драјвер за графику, за одговарајућу верзију, тј 10.6.5

Имао сам исти проблем као ти, и то скакутање миша, решио сам тако што сам накачио монитор преко DVI>VGA, међутим тада је настао проблем што ми није препознао монитор, и нисам имао у опцијама нативну резолуцију (1680*1050), већ само 1600*1200 и чак неке и веће. Углавном преко SwitchResX сам успео да убацим моју резолуцију и то је то све ради супер. Иначе скакуће миш када ми је монитор накачен директ DVI>DVI тако да сада га вежем преко VGA улаза.

Поздрав.

Poslednja izmena:
Da li ti imash izbora da ne instalirash Snow Leopard uopshte ? Imash to u Windowsu, verovatno ima i u Linuxu, niko te ne tera da ga koristish ako ti se ne svidja bilo shta u njemu...
A fanboy prichu mozesh nekom drugom da prichash, ja kad sam pocheo da se bavim kompjuterima, Windows nije bio ni u planu, tako da je problem tvoja navika, ne moja...

I potpis ti je vrh, bilo bi smeshno da je u njemu tvoj nick, jer ko si bre ti :d:d

kakve veze ima moj izbor covece?

pitao sam te lepo, sto nisi odgovorio, da li je ok to sto nemas mogucnost da promenis ili iskljucis ubrzanje na misu u snow leopardu???? Naravno da u windowsu ima.

sto se tice mog potpisa...to je post jednog drugog korisnika sa foruma, samo sto je admin obrisao taj post, pa ne mozes da se uveris, ali dobro, ima dosta takvih komentara o tebi, zato svi znaju ko si ti :D:D:D

Ја колико знам, ни у Виндовсу не може да се искључи акцелерација без неких акробација.
Ево овде се људи муче са седмицом:
http://www.sevenforums.com/hardware-devices/9035-windows-7-mouse-acceleration-help.html

Капирам да то служи само људима који играју игре, а не видим да су корисници Мекинтоша неки играчи ;)

Ја колико знам, ни у Виндовсу не може да се искључи акцелерација без неких акробација.
http://www.sevenforums.com/hardware-devices/9035-windows-7-mouse-acceleration-help.html

Капирам да то служи само људима који играју игре, а не видим да су корисници Мекинтоша неки играчи ;)

samo sto je razlika opet ogromna, bez ikakvih drajvera i menjanja opcija svaki mis koji sam koristio na windowsu je radio kako treba, sto se ne nikako ne moze reci za Mac, za driver support od strane Logitecha, Razera i ostalih proizvodjaca necu ni da pricam.

Akceleracija je ocajna, ali nije najveci problem....link

Poslednja izmena:
Pa ne znam baš koliko je ovaj test pouzdan, mislim očigledno da važi za neke miševe, ali recimo ja imam nekoliko miševa od kojih je jedan eto baš ovaj Logitech RX1000 koji je naveden kao drugi na listi, i ne sećam se da sam imao ovakvih problema... jeste malo proklizavao, ali se nesećam ovog hopa cupa po dijagonali! Dok recimo Logitech optical wireless mouse-a je totalno lagovao i imao je to poskakanje ali opet mislim da je kod njega inače ovaj problem prisutan i u windowsu jer on spada u red manje preciznih miševa... No kako god oba su radila perfektno uz steermouse! Tako, da opet, rešenje postoji što je ok, ali je svakako konstataicja da je ovo trebalo da Apple malo više upotpuni tj. pokrpi iliti bolje ispegla...

Oh, i uzgred... ne bi voleo da me neko pogrešno shvati ovde ali... manfromearth ne mislim da ti je taj potpis nešto fensi baš, jer je nekako u najmanju ruku prozivački... da sam administrator, podsetio bih te da treba da ga zameniš što bi rekli ameri ASAP! Ne želim ovde nikoga da branim i kontam da to može da spada pod demokratiju, itd, itd... već je ovo jednostavno da tako kažem najnormalnija ljudska reakacija na nešto što je neukusno i neprikladano... Mislim, kad se neko ovde odvali (a dešava se fala bogu) to obično gotovo nikada ne prođe nekažnjeno od strane ostalih korisnika, i ja nekako cenim da je to dobar pokazatelj i da je to dovoljno, što znači da je bilo kakvo dalje etiketiranje apsolutno izlišno. Za bilo šta drugo što opet narušava pravila i norme propisane na ovom forumu, tu su administratori da reaguju i to je to! Jasno je... Dakle toliko od mene, pa ti vidi sad dalje šta ćeš s tim druže...

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Covek sa zemlje verovatno prolazi pubertet, ne znam ko jos driver-a uzima zdravo za gotovo :d
Taj se jos nije rodio. :D

Back to topic.

Koristim Windows i Mac OS. Kad neko navikne na Windows mouse feel onda govori da je Mac OS feel los. I obratno. Video sam to nekolicinu puta, kod ljudi koji koriste samo jednu platformu.

Back to topic.

Koristim Windows i Mac OS. Kad neko navikne na Windows mouse feel onda govori da je Mac OS feel los. I obratno. Video sam to nekolicinu puta, kod ljudi koji koriste samo jednu platformu.

Zanimljivo je ovo oko miseva i OS-a ja koristim Inteli 3 i nemam nekih zamerki na njegov rad u MAC OS X cak igram i CSS pod MAC-om i sve radi ko metak... jedino sto se treba navici na ponasanje misa i to je to al nema nikakvog preskakanja seckanja niti bilo cega cak ima i drajver za MAC OS X :)

Ja nisam imao za sada nikakvih problema sto se misonja tice (da kucnem u drvo:)), koristio sam Logitech MX310 pa presao na LX8 (ovaj je wireless laserski, ali je generalni utisak losiji u odnosu na mx310), nije mi ni problem kada se s vremena na vreme nadjem u Win7.

Meni Logi G9 i Logi Wave wireless rade perfektno, svi tasteri ferceraju...

Pa kad nema sta da se igra! :d

Kako nema sta da se igra... mozda nema kao za Win ali ima dovoljno igara Steam stalno izbacuje naslove koji su i za MAC OS X...

Back to topic.

Pa nije stvar navike, ok mozda malo i jeste ali kada u photoshopu "izvlacis" selekciju i mis ti skace i igra po ekranu onda je problem (to se obicno desava sa epleovim drajverima)...
Mada sve zavisi koji je mis u pitanju....

Inace interesantno je to sto se mis mnogo bolje ponasa kada posle steermousa instaliras i intellipoint drajvere... malo je nelogicno ali radi... a happy accident :d
+ na MacProu isto mnogo bolje radi mis tako da nije hakintosh prob ili cudan odnos monitora misa drajvera ili cega vec...

Cisto da pomenem da je OS9 imao isto "ponasanje" misa kao Win, pa je onda stevica odlucio da to moze bolje i usrao stvari :D

@Dimke
Inteli 3 koristi intellipoint drajvere pa zato ti i sve radi kako treba :)

Kako nema sta da se igra... mozda nema kao za Win ali ima dovoljno igara Steam stalno izbacuje naslove koji su i za MAC OS X...

Ma ok ima ali nije bas izbor kao na windowzu.

Borderlands GOTY je super btw :)
I interesantno je to da npr Star Wars Force Unleashed mnogo bolje radi pod osxom :d

Evo meni je treperenje slike i preskakanje misa prestalo od kad sam instalirao 10.6.6 update.

Combo update.
Ali meni se treperenje slike pojavilo od kad sam zamenio monitore,22 za 24".
A i mislim da se mis sad malo vise ponasa kao na windowsu,ili je to mozda samo moj subjektini osecaj.U pitanju je G9.

I ja koristim G9, apsolutno nikakve razlike nema u odnosu na windows...

A jesi li instalirao neki dodatan softver za kontrolu misa?

Sta mislite o combo update-u sa iAtkos S3 v2 10.6.3 verzije na 10.6.6?
Svakako, napravio sam ghost image za ne daj Boze, ali me interesuje Vase misljenje, da li je neko pravio slicnu akciju?
Sve radi savrseno, ali ne moze se igra Angry Birds bez 10.6.5. :D

Vrh Dno