Šta je novo?

MacOS X 10.5.x (x86) – 100% kompatibilan PC hardver

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moze da pokusha, meni je proshla instalacija na VIA chipsetu, chak se i digao os, al me dochekala poruka da ushtekam tastaturu pre nego shto nastavimo poshto mi nije skontao USB kontroler, a tastatura je bila nakachena na USB.

I jesi li to rešio jednostavnim USB2PS2 konvertorom?

Neko prijavio kakva je situacija sa NF730i (9300) i OS X ???

Pošto mi ne da edit: vidim na insanelymac da se pate i s ovom pločom, e do qrca :mad:

To je PM45 cipset?

Ako jeste, probaj... Vidjao sam po insanelymac forumu da su neki uspevali da poteraju leoparda, samo ima dosta protivrecnih informacija. Tipa da na nekim laptopovima uopste ne radi, dok se javljaju ljudi kojima navodno sve radi. :)
Skini nesto od novijih varijanti iPC, ideneb i slicno pa probaj (nisam u toku sta je trenutno najnovije).

S tim sto sam ja skeptican u vezi tih budzevina na laptop, zato sto je na laptopu veoma bitno da ACPI radi kako treba, tj. da se ne greje i sl.

Poslednja izmena:
Maticna : Mobile Intel PM45 Express Chipset +ICH9M

kad ugrabim dobar net da skinem instalaciju, probacu...

Konfiguracija sledeca:

Intel Celeron D 347
Gigabyte GA-945P-S3
2x512 DDR2
ATI RageII 4mb PCI :D
40Gb Maxtor ATA
SonyNec Optiarc 7200S

Instalacija je proshla OK, al po startovanju OS-a Lan i Snd ne rade :(
hteo sam da instaliram Leoparda (Kalyway), al nece da formatira HDD nego mi zvekne neki error. Tiger to bez problema prolazi. Zanimljivo je da one animacije sa prozorima rade sa grafichkom koja ima preko 10 godina :d

2nsxli0.png

Poslednja izmena:
A da odeš na InsanelyMac i skineš modovani BIOS za tvoju postojeću ploču i instaliraš retail Mac OS X, umjesto što se drndaš sa razmišljanjem o toj drugoj ploči? ;) :wave:

Dosadio Linux, dojadio Windows. Hteo bih da probam (posle 10 godina) ponovo OS X, da bih se kasnije upustio u kupovinu pravog Meka. Zna li ko kakve bi mi bile sada šanse na ovom PC-iju:

ThinkPad R61 (Intel Core Duo T5550, ACPI x86, 2 GB RAM, Intel 965 Express display adapter, ATA hard, i ostalo uobičajeno za ThinkPad te vrste).

Intel chipset i procesor, šanse su sasvim OK.

Hajde i ja da pitam da li ce kod mene raditi osx, trenutno skidam ideneb 1.4
MB: Asus P5W DH Deluxe
Procesor: E6600
Grafika: 8600 GT
Memorija: Nemam pojma ali 2gb
I hdd: 320 gb.....

Jos jedno pitanje, da li je potrebno ceo hdd formatirati u Journaled ili moze i samo jedna particija ?

Hvala unapred na odgovorima.

hvala Nemanja, pa sad cu da dlnem i to :D

Instalirah IPC sve prodje glatko .... ali izgleda da me nesto zeza. Oni efekti pri otvaranju i zatvaranju aplikacija se bas sporo "realizuju" .... da li sam nesto / tj sta , zeznuo u toku instalacije ....

Poslednja izmena od urednika:
9.5.0 Voodoo Kernel
Intel ICHx sata drivers
Grafika: NVinject 0.2.1 256VRAM
Audio driver je bio onaj gde pored imena pise p5k (slicne su ploce pa mi se to ucinilo kao to :D i radilo je :) )
Ethernet - Realtek driver (radio je)
Wifi - Realtek |RTL8187L (nije radilo ali nije ni bitno)
Power managment package.
Od fix-eva i patcheva nisam nist instalirao.
Zakacio ps2 support za keyboard i mouse (ali nist , zbog toga sam dva puta reinstalirao).

nist vise nisam kacio ni od aplikacija niti icega vise :)
Ok je radio (sem tog sa tim efektima) ali onda je poceo sa nekom greskom disk you entered is not supported by this system ili tako nesto i tu nisam mogao nist da uradim, mrzelo me opet da instaliram i sad sam na visti again :D

Moraš da primeniš patcheve, zbog toga su tu. Imao si patch koji rešava probleme sa Finderom i HDDovima, trebao si da probaš sa Darwin nVidia drajverima.

probacu to sutra , a sta da zakacim sve od patcheva ?

Poslednja izmena:
Imaš opis, kada klikneš na svaki od njih, šta i čemu koji služi. Najbolje ćeš sam utvrditi šta ti se dešavalo sa kompom.

Jako mi se svidja ovaj sistem i negde sam cuo da mogu da ga stavim i na Sony PSP pa me zanima da li je to neko okusio i ako stavim da li cu moci da igram igre itd... malo mi cudno zvuci pustati muziko preko itunes-a na PSP i koju verziju na njega staviti? hoce li raditi wifi itd...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno