Naravno prvo skini Combo Update sa apple sajta. Kada ga skines kreni redom:
1. Otvori terminal, kucaj komande:
2. sudo -s (komanda sudo, da postanes super user, iliti root)
3. *type password* (unesi svoj pass)
4. while sleep 1; do rm -rf /System/Library/Extensions/AppleIntelCPUPowerManagement.kext; done (ovo je komanda od vitalnog znacaja)
5. Poteraj 10.5.3 Combo Update Installer (ne iz terminala, normalno dupli klik na fajl)
6. KADA ZAVRSI UPDATE NI SLUCAJNO RESTARTOVATI !!
7. Vrati se u terminal pa kombinacijom CTRL + C zaustavi proces koji smo aktivirali (korak 4), zatim kucaj u terminalu:
8. nano /System/InstallAtStartup/scripts/1 (nano je editor)
9. U tekstu pronadjes liniju Dont Steal Mac OS X.kext obrisite je i umesto nje upises dsmos.kext
10. Fajl sacuvas
11. restartujes mekos, mozes ga prvi put bootovati sa -v, kako bi video tacno da li sve funkcionise kako treba.
Display:
Type: Display
Bus: Built-In
VRAM (Total): 64 MB of shared system memory
Vendor: Intel (0x8086)
Device ID: 0x27ae
Revision ID: 0x0003
Kernel Extension Info: No Kext Loaded
Displays:
Display:
Resolution: 1024 x 768
Depth: 32-bit Color
Core Image: Software
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes
Quartz Extreme: Not Supported
/CODE]
Pomoc neophodna...
Do juche sam koristio linux (ubuntu 8.10), vratio sam se danas na xp, jer mi je pao sistem na ubuntu, jer sam pogreshno instalirao drajvere za grafiku.
XP mi sada posle linuxa izgleda kao da sam se vratio u 95-u godinu proshlog veka.
Imam zelju da instaliram os x....bilo koj....tiger, leopard, sve mi je jedno.....ali me ubija u pojam grafichka koju imam na laptopu(ati mobility radeon 9200).
Tako mi je barem bilo recheno, jer sam pre pokushao da instaliram jas intel/amd, ne znam tachno koji je, ali je bio tiger, to znam....instalirao se ok, ali kada je trebao da se butuje doshao je do jabuke, onda fejduje tu sliku i tu zablokira.
E, sada, moje pitanje glasi, jel postoji neki novi hackintosh dvd koji ce da radi sa tom "prokletom" grafikom?
Ako ne, koja je najjeftinija konfiguracija koja moze da se zavrshi kod nas, da os x lepo radi?
I uz tu konfiguraciju, koji os x skinuti sa interneta?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari