Šta je novo?

MacOS X 10.5.x (x86) – 100% kompatibilan PC hardver

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uz modovane BIOS-e moguce je bez problema instalirati Kaly na P5Q seriju ploca, postoji i kext za ADI 2000 audio cip :)

Jel zna neko jel moze na mojoj masini bilo koji MAc OS X da proradi? Masina je u spisku levo.

Moze, tj trebalo bi ;)
Problem jedino moze ploca sa AMD chipsetom da pravi...
Prosvrljaj po google-u da se informises :wave:

Pa to sam znao i ja. :D Ali sam mislio da neko moze sa sigurnoscu da mi kaze. Probao sam neke novije verzije i uvek sa stizao do onog "Still waiting...."

AMD je lose podrzan pod Mac OS X i preporucuje se Intel kombinacija. Zaboravi na MacOS X, ako si na AMD-u.

Ne znaš dok ne probaš.
Kod mene je AMD lap i ok, uz malo truda za neke drivere.
Verzija install DVD-a: LawlessPPC-Leo-10.5.4-Phenom&AMD

Iako je Delimir u pravu: ko želi OSX na PC-u, nek proveri koji je hardver podržan i tako sklopi komp ;)

Poslednja izmena:
Koje P35 i P45 ploche su podrzane od strane hackintosha a da nisu skupe i naravno da koriste DDR2 ??

Poslednja izmena:
Sve gigabyte p35 ukljuchujuci i GA-EP31-DS3L koja je najjeftinija ulaznica za idealnu hackinotsh plochu [~50 evra]

Ja sam sad skoro spakovao sebi idealnog hackintosha

q6600
ga-ep35-ds3r [moze i da se ide na ds3l ako vam ne treba raid, tu ushtedite 10-20 evra]
2x2gb ddr2 800mhz
8800gt [ati je podrzan ali idem vishe na jeftinu i proverenu varijantu]
wd 6400aaks

Sve me ovo ispada oko ~320evra + sa dodatnim troshkovima kao napajanje kucishte etc dolazi do cifre od max 400 jura, a radi ko zmaj za moje potrebe [3d, video i obrada velikih fotki]

Skoro je na dizajnzoni bilo diskusije o tome i detaljno je opisan koji hw treba da se koristi [u tom sluchaju je korishcena GA-EP31-DS3L]
http://www.dizajnzona.com/forums/index.php?showtopic=47827&hl=

Isto tako ako nekog interesuje proces za update leoparda evo mali tut c/p iz tog topika

Naravno prvo skini Combo Update sa apple sajta. Kada ga skines kreni redom:

1. Otvori terminal, kucaj komande:

2. sudo -s (komanda sudo, da postanes super user, iliti root)

3. *type password* (unesi svoj pass)

4. while sleep 1; do rm -rf /System/Library/Extensions/AppleIntelCPUPowerManagement.kext; done (ovo je komanda od vitalnog znacaja)

5. Poteraj 10.5.3 Combo Update Installer (ne iz terminala, normalno dupli klik na fajl)

6. KADA ZAVRSI UPDATE NI SLUCAJNO RESTARTOVATI !!

7. Vrati se u terminal pa kombinacijom CTRL + C zaustavi proces koji smo aktivirali (korak 4), zatim kucaj u terminalu:

8. nano /System/InstallAtStartup/scripts/1 (nano je editor)

9. U tekstu pronadjes liniju Dont Steal Mac OS X.kext obrisite je i umesto nje upises dsmos.kext

10. Fajl sacuvas

11. restartujes mekos, mozes ga prvi put bootovati sa -v, kako bi video tacno da li sve funkcionise kako treba.

Poslednja izmena:
A koje Asus su podrzane ?? Ove jeftinije ?

Najjeftiniji Mac

najjeftinija konfiguracija za iDeneb V1.3
MB. MSI-K9N-neo V2-sve radi out of box-oko 40e
G.Kartica-XfX 8600GTXXX-potpuno podrzana-pala joj je cena tako da mislim da je oko 60-70e
Procesor- Kompletna AthlonX2 serija,moja preporuka 5200+ na 2.7-60e
Memorija-Trancendent 2x1gb-sasvim dovoljno 2x15e
Kuciste i napajnje po zelji i ukusu..narvno treba staviti ti i modem ruter ili samo ruter zbog neta
Hard sata2 mada je ovaj koji ja koristim neki budjavi maxtor koji je samo sata i nepravi mi problema uopste

Prilozi

• Snapshot 2008-10-16 10-46-11.jpg
    Snapshot 2008-10-16 10-46-11.jpg
    245.2 KB · Pregleda: 185
mene zanima jer mogu ja da instaliram neki mac na sledecem
Proc:q6600
Ploca:asus p5k
ram:2x1 na 800
Graf:9600Gt

I koja verzija mac-a se pokazala da ok radi na pc-u???
Meni su preporucili ovu Kalyway_Leopard_10.5.2

na tvom bi iDeneb trebalo da radi bez cackanja ikakvih...

Ajde mi preporucite sta da stavim na moj latop HP 530 - Celeron M 1.86 GHz - 15.4 " - 512 MB Ram + 1GB - 80 GB HDD - Grafika Intel GMA X3100.
Ovde je toliko stvari da sam se totalno pogubio,kalaway,iDeneb,Uphuck OS,JaS ....

Stavio sam,mislim pokusao sam,Leo4allv3final,sve je proslo kako treba,ali kad resetujem komp,pojavi se poruka "Still waiting for root device".

Mislim,mozda ne slaze se moj komp sa Leo4all,pa ajd da pokusam nesto drugo ... ili se pak ovo moze srediti .... neznam,nov sam u ovome ...

EDIT

Sada sam ukljucio nativ mod za sata HDD na laptopu,i opet instalirao Leo4All,sve je proslo OK,i kada ga restartujem dobijem sada drugu poruku:

... localhost DirectoryService[55]: Couldn't find root user. Sleeping and trying again.

i to vrti kao lud ...

Poslednja izmena:
pokusaj ponovo da stavis ali bez drivera za grafiku, mrezu, zvuk i td
kod mene je tek tako proradilo
a i posto imas stariji procesor probaj da mu stavis toh sleep kernel (mislim da je ovo pod obavezno)
znaci imao sam iste simptome kao ti, pa sam prvo instalirao sa driverima i nije proslo (mene je graficka zezala), posle bez drivera digne normalno i naknadno ubacio odgovarajuce

Da ne poverujes,na kraju se leo digao ... ukucao nesto -x -v i digao se :d
evo ovo pisemiz safarija ....:D

samo ne mogu da mu namestim rezoluciju ...
kako da instaliram drajvere

@diyabolic

Hvala ti na savetu,koristice mi nadalje,posto mislim da ostanem malo duze na MAC-u

Jesi li pri instalaciji instalirao drajvere, ili si ostavio za kasnije?
Koja ti je rezolucija za lap?

Trebalo bi da jesam.
Cackam ovde nesto,da se malo bolje upoznam sa njim!
Rezolucija je 1280x800!

Poslednja izmena:
Kod:
Display:

Type:	Display
  Bus:	Built-In
  VRAM (Total):	64 MB of shared system memory
  Vendor:	Intel (0x8086)
  Device ID:	0x27ae
  Revision ID:	0x0003
  Kernel Extension Info:	No Kext Loaded
  Displays:
Display:
  Resolution:	1024 x 768
  Depth:	32-bit Color
  Core Image:	Software
  Main Display:	Yes
  Mirror:	Off
  Online:	Yes
  Quartz Extreme:	Not Supported
/CODE]

Nije mi jasno kako ti ne radi grafička. Pogledaću još malo o čemu je reč, ali koliko znam to bi trebalo da radi out of the box.

Ok. Našao.

Poslednja izmena:
Hvala na linku.

Nego,primetio sam da mi se na Linuxu (a iiii na Window$-u,*BSD-ima,OpenSolaris-u) periodicno ukljucuje kuler na lapu,dok mi se na Mac-u uopste ne ukljucuje.
Meni to uopste ne smeta,jos mi je to razlog vise da koristim Mac,jer volim tisinu.

E sad,to me navodi na pomisao,kako da kazem,da je Mac bolje "napisan" od ostalih OS-a!Mislim ne samo po tome a i po svemu.

Poslednja izmena:
Pomoc neophodna...
Do juche sam koristio linux (ubuntu 8.10), vratio sam se danas na xp, jer mi je pao sistem na ubuntu, jer sam pogreshno instalirao drajvere za grafiku.
XP mi sada posle linuxa izgleda kao da sam se vratio u 95-u godinu proshlog veka.
Imam zelju da instaliram os x....bilo koj....tiger, leopard, sve mi je jedno.....ali me ubija u pojam grafichka koju imam na laptopu(ati mobility radeon 9200).
Tako mi je barem bilo recheno, jer sam pre pokushao da instaliram jas intel/amd, ne znam tachno koji je, ali je bio tiger, to znam....instalirao se ok, ali kada je trebao da se butuje doshao je do jabuke, onda fejduje tu sliku i tu zablokira.
E, sada, moje pitanje glasi, jel postoji neki novi hackintosh dvd koji ce da radi sa tom "prokletom" grafikom?
Ako ne, koja je najjeftinija konfiguracija koja moze da se zavrshi kod nas, da os x lepo radi?
I uz tu konfiguraciju, koji os x skinuti sa interneta?

Poslednja izmena:
2 cebzab

Pročitaj malo ovu temu, naćićeš i koje komponente odgovaraju, kao i iskustva korisnika sa distribucijama... Nemoj da te mrzi, jer ćeš siguran sam naći odgovore na sva svoja pitanja...

Ja sam imao E4500, 2GB RAM, 60GB SATA 2.5" HDD na ploči Gigabyte GA-945GM-S2 i sve je radilo... To ti je sa integrisanom GMA950 sa 64MB RAM-a (toliko sam joj dodijelio u BIOS-u)... Sve ostalo zavisi od modela do modela...

@castor

Koji mac os koristis leo4all,ideneb ... za tu makinu ....:D

2 marelli

Koji god da sam instalirao, svaki je radio... Poenta je što je mašina potrefljena što se podrške od strane OS-a tiče... Gledao sam, listao i bistrio InsanelyMac jedno mjesec dana prije nego sam se odlučio šta da kupim...

EDIT:
Ah da... Glede makine... Ta mašina je otišla poslije dva ili tri mjeseca i nju je zamijenio Mini, koga ovih dana treba da zamijeni iMac... ;)

Poslednja izmena:
Pomoc neophodna...
Do juche sam koristio linux (ubuntu 8.10), vratio sam se danas na xp, jer mi je pao sistem na ubuntu, jer sam pogreshno instalirao drajvere za grafiku.
XP mi sada posle linuxa izgleda kao da sam se vratio u 95-u godinu proshlog veka.
Imam zelju da instaliram os x....bilo koj....tiger, leopard, sve mi je jedno.....ali me ubija u pojam grafichka koju imam na laptopu(ati mobility radeon 9200).
Tako mi je barem bilo recheno, jer sam pre pokushao da instaliram jas intel/amd, ne znam tachno koji je, ali je bio tiger, to znam....instalirao se ok, ali kada je trebao da se butuje doshao je do jabuke, onda fejduje tu sliku i tu zablokira.
E, sada, moje pitanje glasi, jel postoji neki novi hackintosh dvd koji ce da radi sa tom "prokletom" grafikom?
Ako ne, koja je najjeftinija konfiguracija koja moze da se zavrshi kod nas, da os x lepo radi?
I uz tu konfiguraciju, koji os x skinuti sa interneta?

Za pocetak bi mogao da kazes celu konfiguraciju, pre nego sto postavis pitanje. A ta grafika je vec malo komplikovana, meventualno bi radila na tigru, dok na leopardu sigurno ne. Velika vecina AGP grafika na leopardu ne rade.

A sto se tice nove konfiguracije, pa npr najjeftinije ti je neka npr Gigabyte ploca sa 945 cipsetom i integrusom GMA950 na primer. Ovo ostalo je nebitno jer ce sve da radi. Moze isto tako i P31/P35 varijanta bez graficke (gigabyte ti je najsigurnija varijanta) npr kao ova moja iz moje masine, graficke od ATI 2600pro/xt, 3650, 3850, 3870. Za nVidiu nisam nesto upucen jer me nije zanimalo. Skines po meni najbolji Leo4All pogledaj poslednju verziju.

Poslednja izmena:
2 MUSTANG

Hvala ti na pomoci.....
Trenutno mi se skida iDeneb, posle njega skidam leo4all.....
Josh jedno pitanje....
Na tvojoj konfiguraciji, da li je sve sljakalo posle instalacije ili si morao neshto da patchujesh?

Pokusavam da instaliram iATKOS_5i 10.5.5 2.63 GB
Na lap topu Esprimo 5535
Udjem u Disk Utility i nevidi hard disk,sa leve strane nemam nista.
U gornjem panelu imam New Image i Convert.
Ajde mala pomoc :)

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    158.5 KB · Pregleda: 58
  • 3.jpg
    3.jpg
    146.1 KB · Pregleda: 55
Poslednja izmena:
Probaj u biosu da podesis AHCI mod za HDD. Pa onda opet probaj.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno