Šta je novo?

MacOS X 10.5.x (x86) – 100% kompatibilan PC hardver

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A da se relevantne poruke prebace u Leopard temu, jer Tiger-a više niko ni ne instalira...

Pozdrav svima...

Instalirao sam OSX 10.5.4 JAS na mašini

IBM ThinkCentre 8187
Intel 2.4GHz, Intel 865 Chipset
1.5Gb RAMa
Intel pro 1000 Lan
Ati 9200Se 128mb
USB tastatura i miš

Uprincipu sve radi lepo (LAN, Sound, USB...) ali te uvek čačka "zašto ovo ne radi".
Za grafičku sam čitao na ovom forumu da nije najsrećnije rešenje ali nameravam da stavim neku jaču (9600XT ili sl.) Ima li svrhe? Ne trebaju nikakve igrice ali animacija prozora deluje prilično sporo.
Jednom sam uradio update svega ponuđenog i sistem se zakucao pa sam ponovo instalirao bez ikakvih update-ova. Mislio sam da će sve još lepše da radi sa update-om ali .... Sada ću probati da sve osim sistema da updatujem.
Ne sećam se da li sam na ovom forumu pročitao da crossover radi samo na MEC-u. Da li je to tačno, pošto ja nisam uspeo da ga pokrenem ni 6.0 ni 8.0... Da li treba za njega instalirati X11 ili će on sam instalirati komponente koje mu trebaju, pošto mi je verzija 6 tražila da instaliram quartz-wm iz X11 a verzija 8 nije tražila ništa.

Instalirao sam Idenab (poslednja verzija) na kompjuter, jako se dobro ponasa i zadovoljan sam njime....dobio sam jos jedan kompjuter da mu ztavim ovaj sistem sutnuo sam XP i stavio da hard bude FAT32, butovao iDenab a on izbaci ovo:

Zasto se ovo dogadja kada sam sve ispravno namestio a i radi se o full INTEl masini :D

Verbose mode pa vidi šta kaže :)
Niko ne može po slici izvaliti u čemu je problem :)

Eh kada bi moglo po pixelima da se izvaljuje to bi bilo super :)

Ako je to sto ja mislim onda evo ga, nisam znao kako da fotkam pa sam podelio u 2 dela, nadam se da je dovoljno citko....

Prilozi

• deo1.jpg
    deo1.jpg
    280.4 KB · Pregleda: 59
  • deo2.jpg
    deo2.jpg
    243.6 KB · Pregleda: 60
jel moguce da se samo meni ovo desilo i da niko ne zna odgovor na problem?

Hajde ti to lijepo reinstaliraj, uzmi samo neophodne drajvere za ploču (PS/2 komplet+čipset) i eventualno grafiku, te pri instalaciji nanovo formatiraj hard, ali ovaj put u HFS+ Journaled sistem i izaberi da ti je particija MBR tipa.

Kada bi ostavio malo više detalja o mašini - bili bi svi od veće pomoći. Ovako možemo samo da nagađamo, a problem je očigledno do kontroler/HDD-a... :p

Hajde ti to lijepo reinstaliraj, uzmi samo neophodne drajvere za ploču (PS/2 komplet+čipset) i eventualno grafiku, te pri instalaciji nanovo formatiraj hard, ali ovaj put u HFS+ Journaled sistem i izaberi da ti je particija MBR tipa.

Kada bi ostavio malo više detalja o mašini - bili bi svi od veće pomoći. Ovako možemo samo da nagađamo, a problem je očigledno do kontroler/HDD-a... :p

Ali ja nisam instalisao sistem, ja tek sada treba da krenem da instaliram sistem!!! ali evo sada cu pokusati u MBR-u!

Milion puta se pisalo o ovome a najbolji način za rešenje ti je OSX86 wiki i InsanelyMac forum pa ako ne možeš ovde da pronađeš rešenje tamo ćeš sigurno naći jer se i meni dešavalo i to je sve bilo vezano oko podešavanja u BIOSu samo pitanje je da li tvoja ploča ima te opcije.

Ok evo mene ponovo...
na forumu sam dobio ovo uputsvo :
Go into your BIOS,

1) Advanced Chipset Features
2) Integrated Peripherals
3) OnChip IDE Device
4) [On-Chip Serial ATA Setting]
SATA Mode=>AHCI

e sada udjem ja u bios i dodjem do 4-tog koraka ali nemam to podesavanje evo i slika dole...kako to namestiti?

Prilozi

• DSCF2243.JPG
    DSCF2243.JPG
    425.3 KB · Pregleda: 31
  • DSCF2244.JPG
    DSCF2244.JPG
    349.5 KB · Pregleda: 36
Imao si četiri opcije da probaš i tebi je bilo lakše da postaviš ovde pitanje nego da isprobaš jednu po jednu? Čudno ali šta da se radi!

Nego i dalje nisi napisao koja je ploča u pitanju ali mislim da kod tebe treba da se namesti combined mode jer enhanced nemam pojma šta može da bude.

Imao si četiri opcije da probaš i tebi je bilo lakše da postaviš ovde pitanje nego da isprobaš jednu po jednu? Čudno ali šta da se radi!

Nego i dalje nisi napisao koja je ploča u pitanju ali mislim da kod tebe treba da se namesti combined mode jer enhanced nemam pojma šta može da bude.

hehehe ma probao sam sve cetiri opcije ali se ja u biosu snalazim ko alisa u zemlji cuda ma probacu vec nesto ako ne stavljam vistu iovako nije moj komp ,) ploca je foxconn tamo neka (mrzi me da rasturam kuciste da vidim koja je) opusteno....samo me bas kopa zasto nece :p

Pa trebao bi sa leve strane da imaš objašnjenje za svako od tih podešavanja kako prebaciš sa jednog na drugo, zar ne? Po tome zaključi koje je adekvatno...

sve sto nalazim od linkova ima 6gb i vise, kako to da srezem na dvd?

Nemoj te varijante od 6GB, imas one od 4GB.

Npr iPC 10.5.6 koja je i inace najbolja :)

A što svi prvo ne probaju Mac u VM verziji pa tek onda ako im se svidi pređu na ovo zezanje?

DL DVD = Double Layer DVD. Reze dvoslojno, kapaciteta je 8,5 GB (nesto manje nego 2 x obicni DVD), ima ga da se kupi svuda i skuplji je od obicnog DVD.;)

Uostalom evo sta jos kazu.

Super, hvala na odgovoru, proucicu na linku, nego ja bih ipak neki manji fajl oko 4gb ako neko zna link neka mi posalje plz.

mene zanima da li mogu da instaliram neki mac na sledecem
Proc:e7300
Ploca: dfi p35 blood iron
ram:2x2 na 800
Graf:4850
koju verziju instalirati?

Poslednja izmena:
trebalo bi da sljaka ko zmaj na toj konfi :)

skini iPC 10.5.6

Poslednja izmena:
upravo sam probao iPC 10.5.6 u VMware i odmah mi prijavi gresku!
u cemu je problem da li VMware pravi problem?

Moguce, s tim sto se ja nikad nisam zezao sa VMware-om, tako da probaj lepo direkno instalaciju, ionako ako radi, ne traje puno. Najbolje bi bilo kad bi imao poseban hard da bi izbegao zezanja oko particije da ne unistis i to malo sto imas (win) :)

99% sam siguran da ce ti raditi na toj konfi.

Jel uspeo neko da pokrene mek pod atijem 4670 tj dal je uspeo da pokrene ovog atija pod mekom? :D

dzaba poso nece da radi prijavljuje mi neku gresku sa hardom na nekih 40%

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno