Šta je novo?

MacOS X 10.5.x (x86) – 100% kompatibilan PC hardver

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo moje agonije.....instalirao sam Jas 10.4.8 intel/amd na asus laptop.
Konfiguracija je bez veze:
1.amd sempron 3000+
2.512 ram
3.Ati radeon 9200

E, sada, problem je sledece prirode, ucita mi instalaciju, prodje celu instalaciju, kaze da ga restartujem, ja ga restartujem, restartuje se, izadje jabuka na beloj pozadini sa onim kruzicem za ucitavanje. Uchitava,uchitava,uchitava i onda prsne.
Kako prsne? Tako sto zablokira i pojave mu se sitne horizontalne linije, pa se onda pojave vertikalne i tako naizmenicno dok jabuka na kraju ne izbledi.
Predpostavljam da mi grafika kvari koncept.
Da li ima neko resenje?

Ja imam drugaciji problem sa Jas 10.4.8 intel/amd.
Instalacija prodje bez problema ali kad krene da podize sistem stane na pola i izbaci mi da moram da pritisnem reset dugme na kucistu.
Sumnjao sam da je mozda do moje gforce 8600gt i ubacio sam neku staru pci matrox grafiku.
Sistem se podigao bez problema,kako da resim taj konflikt sa 8600gt?

Radeon 9200, kao i GF8600 čini mi se da neće da rade, bez obzira na drajvere...

Ja sam ranije imao problema sa 6600GT ali sam se snašao sa FX5200! Sada sam našao jednu mašinu u koju ću da stavim 6600GT da probam Leopard pa javljam ... ;)

Koja grafika za laptopove provereno radi?

Intel 950 i x3100 od jeftinijih.

U vezi dosta pitanja oko toga koja verzija i da li uopste radi na AMD platformi, a u zelji da pomognem AMD-ovcima :) sa starijim masinama i NF4 plocama , navodim ovde komponente na kojima Leo 10.5.2 sigurno i lepo radi kao i postupak kojim sam ga ja instalirao.
Verujem da nisam promasio sobu u koju bi ovo trebalo postovati ....

Dakle, konfiguracija iz moja masina:
Venice 3200+
Epox 9NPA7I NF4
nVidia 7300 GT DDR3
HDD SATA 160GB, za Leo odvojeno 60GB
Iz Acronisa napravljena FAT32 primarna particija za OS X i jos jedna FAT32 logicka za Storage.
Postupak:
U BIOS-u ukljuciti ono AHCI i staviti CD ROM za First Boot
Sve ostalo je ukljuceno : LAN, cak i PCI komponente (TV karta, Wireles PCI)
Verzija za instalaciju je Zephyrot Leopard for AMD 10.5.2.
Po otvaranju Installer-a, prvo izabrati Disk Utility i iz njega pripremiti particiju. Onu FAT32 primarnu sa Erase formatirati u podrazumevanu za OSX.
Izaci i Disk Utility-ja, pokrenuti Install i onda kad disk bude detektovan izabrati Customize.
Ja sam se odlucio za sledecu varijantu koja mi najbolje radi:
cekirao ToH Kernel 9.2.0
odcekirao sam Aditional Fonts i Language Translation
Third Party Drivers:
-Audio - samo onaj koji vam je na ploci. Kod mene AC97
-Chipset- izabrati samo nVidia
-Graphic Driver - izabrati samo nvidia 10.5.2 kext
-Netvork - izabrao sam LAN opciju i u njoj nvidia
X11 cekirano
Boot Loader, izabrati EFI v8 MBR Loader
Done pa install.
Posle restarta i butovanja sa HDD, ukoliko nece odmah da se podigne, ponovo pokrenuti komp i pri butovanju odabrati safe mod -x. Posle konfigurisanja OS X, uraditi sledeci postupak ako vam rezolucija monitora nije kako treba:

1. Download Titan.zip from http://www.mediafire.com/?amtmwqztiqz
2. Copy Titan.kext to /System/Library/Extensions and authenticate with your password
3. Open up Terminal and type the following:
* sudo -s (enter password)
set permissions:
* chmod -R 755 /System/Library/Extensions/Titan.kext
* chown -R root:wheel /System/Library/Extensions/Titan.kext
4.Exit Terminal
5. From /System/Library/ delete Extensions.kextcache and Extensions.mkext
6. Restart the computer.
7. Enjoy CI/QE! or alternatively a black screen and some mv commands!

Zatim normalno podignite sistem sa HDD i sve treba da radi.

Ako neko smatra da ovo sto sam napisao nije u redu, neka se slobodno brise.

To moze da se kaci na amd?

Nakaceno na AMD i radi, bar kod mene ...

Prilozi

• Snapz Pro XScreenSnapz001.jpg
    Snapz Pro XScreenSnapz001.jpg
    173.8 KB · Pregleda: 172
Ok, da preformulishem pitanje.
Na amd laptop?

ako su komponente iste onda da :)

Evo i mene

Drug mi je instalirao Mac X 10.5.1 vanilla na mojoj konfiguraciji.Sljaka odlicno, samo jos da nadjem drajvere za ADI 1988B integrisanu i nastelujem NetMod ISDN.

Evo i ja da javim, instalirao sam 10.4.8 (pun naziv: Mac OS X 10.4.8 [JaS AMD-Intel-SSE2-SSE3 with PPF1 & PPF2].iso) na moju konfu.
Sve sto sam morao jos da podesavam je samo da instaliram AGPGart 2.1 (samo ga iskopirao u Extensions folder) i graficka (x800xt AiW AGP) je proradila u fullu sa sve Core Image i Quartz Extreme-om.
Sve radi, i mreza i zvuk i usb sata sve zivo.
Jedna stvar koju jos uvek nisam sredio je da mogu da menjam rezolucije i frekvenciju.
Za sada improvizujem podesavanje rezolucije editovanjem apple.boot.com.plist (kako vec ide).
A frekvenciju jos uvek ne mogu, ali i to cu valjda uskoro.
Drzim na 1152*864@75Hz (iz nekog razloga kad je postavim on stavi 75 umesto 60hz sto je skroz cool) :)

Eto tako ako nekog zanima jos neka pita.

Leo4all

Prijatelji nov sam ovde pa racunam da ce mi neko pomoci

moja konfiguracija nije bas ali radi super :

Athlon AMD 3000+ venice 64 bit socet 939
K8n neo4 ultra
Maxtor 40gb ata/133 podeljen na 2 particije po 20 gb za ovu priliku .
1 gb rama
Ati radeon hd2400 pro

probao sam

TOH instalacija nece da pokrene instalaciju ona je za intel i nju sam otpisao .
LEO4ALL instalacija odradi sve do kraja restartuje pocne da butuje sa HDD pa zaglavi na liniji UNKNOWN SIGSEGV CODE 0
Zephyrot instalacija je najlepsa ne vide se nikakva iscitavanja vec lep ekran sa jabukom i onom galaksijom ili vec sta je prodje instalacija 40-tak min ali posle restarta nece da butuje sa HDD kad treba da podigne sistem nece ni sa -x .

Evo vratio sam se na LEO4ALL instalaciju koja jedino hoce da butuje posle zavrsene instalacije ali i dalje stoji na UNKNOWN SIGSEGV CODE 0

za UNKNOWN SIGSEGV CODE 0 znaci da nema patcheva za procesor
kako da na najbezbolniji nacin ubacim patch za moj procesor i koji :wall: da se MAC os X podigne vec sam 10 puta pokusavao i mnogo saznao tu sam negde samo mi treba jos malo pomoci POZDRAV.

Leo4All v2 bi trebao da riješi tvoje probleme...

Ovu poruku upravo pisem na mojoj masini vidi iz potpisa na Leopard 10.5.1 vanilla. Nastelovao sam i zvucnu i netMod ISDN i sad radi sve apsolutno ( zvucni cip ADI1988b). Ziveli!

evo ga LEOPARD je ukrocen i kod mene insatlacija LEO4ALL koju sam vec skinuo predhodnih dana je proradila na mojoj konfiguraciji i neverovatno radi sve tako da necu nastaviti sa skidanjem predlozenih instalacija ova ima sve sto mi je potrebno .Trud se isplatio , mnogo sam citao analizirao i na kraju odabrao parametre koji su potrebni a to su .

iskljucio sam auditional lenguage i jos neke fontove
izabrao
karnel32
amdfix

drajveri
ati2400 za graficku
rtl8801 za network karticu
ac97 za zvucnu karticu
ostalo nisam nista dirao i sve radi .
instalacija je trajala 20min

moja konfiguracija
AMD ATHLON 3000+ VENICE 64bit
ATI HD 2400 PRO
1GB RAM
DE LINK NETWORK KARTICA
40GB HDD SAMO ZA OVU PRILIKU

Puno hvala svima koji su se trudili da mi pomognu a pitacu ih sigurno jos po nesto !POZDRAV a sad da UZIVAM !!!:type:

Sledece pitanje vezano za instalaciju Mac OS X Jas 10.4.8 na HP Pavilion dv8000,Intel Core Duo T2300..krene install i kada stigne do biranja particija tj hdda na koji ce da baci OS tu ne pokaze nista tj mogu se videti oba harda i particije iz disk managera ali ne mogu ih ni formatirati niti bilo sta jer su sve opcije vezane za dalji rad zamagljene tj nedostupne,probao i sa ukljucenom sata podrskom iz biosa i suprotno!Sledece pitanje je da li particija mora da se formatira u nekom posebnom formatu da bi je instalacija Tigra prepoznala ili sta? Hvala unapred,procitao sam neke teme ali nisam nasao slican pb.

Nisam najbolje razumeo pitanje ali ako misliš na ovo kako sam ja shvatio odgovor je da je najbolje da ti hard bude neformatiran i da ga formatiraš iz same instalacije OS Xa iz Disk Utility-ja koji se nalazi u Utilities meniju!

Pozdrav i srećno!

Mozda ja nisam to najbolje objasnio,ali bas iz tog Disk Utility-ja ne mogu nista da uradim,sve su mi opcije zamagljene...da li je moguce da je do install diska...ponestaje mi ideja :wall:

Ako su već particije formatirane onda bi trebao prvo da selektuješ ceo hard pa da obrišeš sve particije pa tek onda da particionišeš jer se meni to desilo par puta ali samo sa Leo4All verzijom dok kod Kalywaya i ranijih je sve radilo savršeno!

Probao i hard sa particijama,izbrisao particije iz win-a i samo hard i sve isto,nevezano od toga sta selektujem,da li hdd ili njegove particije,opcije su i dalje zamagljene i ne mogu niti da obrisem ili bilo sta...moram da probam sa leo4all verzijom samo prvo da je skinem,hvala ti za odgovor

Izgleda da ni ja nisam bio dovoljno jasan. Hteo sam da kažem da meni Leo4All je pravio probleme, dok ostali nisu.

Nemam pojma ni sam. Meni je Kalyway dosta dugo radio bez problema, čak je i apdejt na 10.5.2 jednostavan i bez cimanja, ali mi ga izgleda zeznuo Graphics Update pa sam trenutno bez OS Xa :(

Zanima me da li ovo Leo4All Leopard 10.5.2 V2 Universal AMD/INTEL[SSE2/SSE3] može da radi na mašini iz potpisa.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno