@st4ljin
Probaj
ovdje da nađe rješenje za zvuk. Jeste da nije kompletno, ali ti barem radi stereo.
Da bi ctrl na tastaturi bio command u OS X-u, potebno mu je dodijeliti tu funkciju (inače je na Alt): System Preferences - Keyboard and Mouse - Modifier keys, pa onda ovdje reći da je Ctrl - Command, a da je Command - Ctrl. Na ovaj način ste dobili da vam npr. Ctrl+I daje Info. FYI, Control koliko sam primjetio ima drugačiju vrijednost na Mac OS-u...
LM, što se tiče editovanja com.apple.bootlist fajla, evo vam najlakši način:
1.
Potrebno je promijeniti dozvole na čitavom folderu (command+i, pa Ownership & Permissions, pa Details, pa u katanac, pa lozinka, pa u Owner staviti Admina mašine, pa Apply to enclosed items)
2.
Pa Command+O (ili možda još bolji shortcut (ovo kad sam provalio, bio sam sretan kao malo dijete) Command+strelica_na_dolje), pa Choose Application, pa izaberete TextEdit.app.
3.
Editujete fajl i sačuvate ga.
Što se stringova tiče, posmatrajte ih kao tag-ove u HTML-u, barem je filozofija ista. Dakle, <key> i </key> su par,
iza kojih slijedeći tag mora da bude par <string> i </string>. U ovom tvom slučaju, pedjamusic, iza tog tag-a Graphics Mode mora da ide Yes u drugom tag-u.
Što se mrežnih kontrolera tiče, površnim posmatranjem specifikacije Asus P5B ploče, vidim da koriste Reltek 8111/81?? čip. Za 8111B ima drajver (tj. kext) i instalacija koja se može naći na InsanelyMac-u.
Uostalom imate moj boot.plist
ovdje.
Pozdrav.
PS:
Barem pročitajte temu otpočetka, ja sam sam je čitao barem tri puta, jer mi je lakše tražiti ovdje nego preturati po InsanelyMac-u. A i tamo sam čitao teme od barem 25-30 strana, da bi pronašao barem jednu korisnu informaciju, mada je i to ponekad znalo bi uzalud.
Ovdje vam je sve praktično sažvakano, tako da samo uz dobar odabir komponenti sasvim sigurno možete da natjerate OS X da radi na vašoj mašini.
Nadam se samo da niko neće ovaj PS da shvati onako kako ne treba...