Šta je novo?

MacOS X 10.5.x (x86) – 100% kompatibilan PC hardver

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
E sad nisam instalirao natit drajvere pa mi nije jasna stavka save the file and reboot? Kako da sejvujem taj file?

CTRL+O da sačuvaš fajl i CTRL+X da izađeš ... mada mislim da je bolje da se navikavaš na Vi ali naravno svako ima svoje tendencije.
poz ;)

Jel' ctrl u mac osx win key ? :d

Sori na debilnim pitanjima, poshto mi isti koristi npr za osnovne operacije copy paste i sl.

edit: ipak je ctrl i upalilo je. Josh samo zvuk da namestim i sistem je spreman za rabljenje :)

Poslednja izmena:
Koji zvuk? Jesi li gledao na InsanelyMac forumu pod onom Rammjet-ovom kompilacijom drajvera?

Poslednja izmena:
Mmm, pivo :)
Kada god ti trebaju drajveri onda prvo pogledaj na InsanelyMac forumu pod onim Rammjetovim postom sa drajverima.

poz ;)

Još nema drajvera za Attansic L1 Gigabit Ethernet?

Pa nema ni za ipw3945abg :(

AppleAzaliaAudio nece da radi

Probacu da vidim u visti koji je kod za realtek hd audio.

Ako neko ima reshen problem na p5b seriji nek javlja

AppleAzaliaAudio nece da radi

Probacu da vidim u visti koji je kod za realtek hd audio.

Ako neko ima reshen problem na p5b seriji nek javlja

Kako neće, meni radi? Možda nije dobar file! Probaj sa nekog drugog mesta da ga downloaduješ :)

Tachnije nemam pojma sa njim shta da radim

Odradio sam po uputstvu na linku kako je lik rekao i nishta se ne deshava :)

edit: ako imash pri ruci dotichni shibni preko pm ili daj link ovde

Poslednja izmena:
Imam sve moguće kext-ove ali je 29mb, a imam i taj željeni u posebnoj arhivi i on je 72kb. Sada ne znam koji sam ja koristio ali prvo probaj sa ovim ;)

Prilozi

• AppleAzaliaAudio.kext.zip
    71.7 KB · Pregleda: 57
@st4ljin
Probaj ovdje da nađe rješenje za zvuk. Jeste da nije kompletno, ali ti barem radi stereo.

Da bi ctrl na tastaturi bio command u OS X-u, potebno mu je dodijeliti tu funkciju (inače je na Alt): System Preferences - Keyboard and Mouse - Modifier keys, pa onda ovdje reći da je Ctrl - Command, a da je Command - Ctrl. Na ovaj način ste dobili da vam npr. Ctrl+I daje Info. FYI, Control koliko sam primjetio ima drugačiju vrijednost na Mac OS-u...

LM, što se tiče editovanja com.apple.bootlist fajla, evo vam najlakši način:
1.
Potrebno je promijeniti dozvole na čitavom folderu (command+i, pa Ownership & Permissions, pa Details, pa u katanac, pa lozinka, pa u Owner staviti Admina mašine, pa Apply to enclosed items)

2.
Pa Command+O (ili možda još bolji shortcut (ovo kad sam provalio, bio sam sretan kao malo dijete) Command+strelica_na_dolje), pa Choose Application, pa izaberete TextEdit.app.

3.
Editujete fajl i sačuvate ga.

Što se stringova tiče, posmatrajte ih kao tag-ove u HTML-u, barem je filozofija ista. Dakle, <key> i </key> su par, iza kojih slijedeći tag mora da bude par <string> i </string>. U ovom tvom slučaju, pedjamusic, iza tog tag-a Graphics Mode mora da ide Yes u drugom tag-u.

Što se mrežnih kontrolera tiče, površnim posmatranjem specifikacije Asus P5B ploče, vidim da koriste Reltek 8111/81?? čip. Za 8111B ima drajver (tj. kext) i instalacija koja se može naći na InsanelyMac-u.

Uostalom imate moj boot.plist ovdje.

Pozdrav.

PS:
Barem pročitajte temu otpočetka, ja sam sam je čitao barem tri puta, jer mi je lakše tražiti ovdje nego preturati po InsanelyMac-u. A i tamo sam čitao teme od barem 25-30 strana, da bi pronašao barem jednu korisnu informaciju, mada je i to ponekad znalo bi uzalud.

Ovdje vam je sve praktično sažvakano, tako da samo uz dobar odabir komponenti sasvim sigurno možete da natjerate OS X da radi na vašoj mašini.

Nadam se samo da niko neće ovaj PS da shvati onako kako ne treba...

Poslednja izmena:
meni nece na nf4 tako da cu da zaplacem

Zdravo svima :)

Imam Toshiba satellite Pro L40 laptop sa ALC250 zvukom. Instalirao sam Tigera 10.4.8 i radi (izgleda) sve osim zvuka. Jos uvek pretrazujem net u potrazi za odgovorom, ali ako bi se nasla neka dusa da me posavetuje ovde bilo bi sjajno:
dakle, kako da osposobim zvuk? Hvala unapred!

Pozdrav :wave:

Zdravo svima :)

Imam Toshiba satellite Pro L40 laptop sa ALC250 zvukom. Instalirao sam Tigera 10.4.8 i radi (izgleda) sve osim zvuka. Jos uvek pretrazujem net u potrazi za odgovorom, ali ako bi se nasla neka dusa da me posavetuje ovde bilo bi sjajno:
dakle, kako da osposobim zvuk? Hvala unapred!

Pozdrav :wave:

Ne kazem da ce pomoci 100%, ali zaista, Leopard donosi mnogo bolju podrsku za razno-razni hardver. Probaj onaj image iz drugog threada. Instalira se za 20-tak minuta, najduze traje raspakivanje RAR arhive :)

Meni to radi odlicno na PC-ju koji ima specifikacije slicne kao MacBook.

Ne kazem da ce pomoci 100%, ali zaista, Leopard donosi mnogo bolju podrsku za razno-razni hardver. Probaj onaj image iz drugog threada. Instalira se za 20-tak minuta, najduze traje raspakivanje RAR arhive :)

Meni to radi odlicno na PC-ju koji ima specifikacije slicne kao MacBook.

Aj ako ti nije problem postavi ovde link za taj image da ga isprobam :)
p.s. ima li neko neki extra brz dvd rezač pošto me mrzi da čekam da se dual-layer dvd reže na brzini od 2x :p

Problem mi je, jer nije u skladu sa pravilima foruma :)

Aj ako ti nije problem postavi ovde link za taj image da ga isprobam :)
p.s. ima li neko neki extra brz dvd rezač pošto me mrzi da čekam da se dual-layer dvd reže na brzini od 2x :p

E taj rad... Voleo bih i ja taj link... Moze i na PM. :)

Poz i hvala! :wave:

Problem mi je, jer nije u skladu sa pravilima foruma :)

Daj onda neke detaljnije, sočnije informacije kako i mi da dođemo do istog. Samo direkcije, one su valjda u skladu sa pravilima foruma.

Ili kao što Darko kaže :)

p.s. Delimire nije lepo to što nisi ni jedan kontakt ostavio na forumu ... :(

Poslednja izmena:
Pa ima u onom threadu na InsanelyMac forumu procedura kako instalirati na drugu particiju. Uglavnom, mozes da koristis i externi HDD. Malo ukljucite mastu :)

Darko da nisi toliko daleko mogao bi da potražiš pomoć prijatelja :)

Darko da nisi toliko daleko mogao bi da potražiš pomoć prijatelja :)

A jel moze pola-pola? :D

Salu na stranu, najvise problema imam sa skidanjem pravog SW, jer mi kontrolisu link... Zato sam trenutno na tigeru a ne na leopardu.

P.S. Ako neko zna kako da osposobim zvuk bez instalacije leoparda bilo bi jako, jako lepo ,)

jel probao neko osx sa Asus p4pe-x plocom ?
radi li sve ?
ne radi mi osxwiki pa da pitam ovde D:

Poslednja izmena:
Ljudi, pošizdeo sam! Skidam Jas 10.4.9 i dođem do 99,9%, gledam kako skida poslednje kB i onda BUM, odjednom vrati kao da mi je ostalo još 5MB do kraja! I tako 2 puta. U čemu je fora? BSA? loš tracker? gremlini?

Gremlini sigurno :D

Pa kako mi to možemo da znamo? Jedino ako je neko imao isti problem što kod mene nije bio slučaj. U svakom slučaju ako ti nije teško kada pronađeš rešenje ti ga napiši ovde.

Aj srećno i poz :wave:

Jedino ako je neko imao isti problem

Aj srećno i poz :wave:

Pa na to sam i mislio. Stopirao sam ga, reko' dok neko sa Bencha ne pomogne :D
Pokušaću kasnije da ga nastavim, ali sumnjam da će biti ok.
Ajde da ne offtopikujem više.

Poz

EDIT: izgleda da su gremlini otišli preko noći, sad sam nastavio i skinuo je do kraja. :)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno