Zna li neko kako da obrisem dva fajla iz trash-a, danima cuce unutra, probao sam svasta, i kroz terminal, pokusavao savetima sa neta, medjutim bezuspesno...
Da li je neko imao slican problem?
Thnx rusko, problem je resen na sledeci nacin...
Butovao sam Hirens boot cd-om mini windows i upalio prikaz skrivenih fajlova. OSX je na oba hard diska napravio po skriveni folder .Trashes u kojima su bili repovi ove dve stavke koje nisam mogao da izbrisem. Jedna na jednom, a druga na drugom hard disku. Brisanje fajlova nije bilo moguce, jer je sistem izbacivao gresku, lose index tabele.
Uradjen je chkdsk oba hard diska iz mini XP-a koji je uspesno rebuild-ovao indexe i obrisao je upravo ova dva fajla koja su bila u Trash kanti.
khm, pogresno ste razumeli...
fajlovi su obrisani pod OSX-om, a nalazili su se na NTFS particijama...
windows vise nemam instaliran te sam koristio hirens boot cd![]()
Pa šta ako nije naveo, ja sam to deducirao. Al tek kad je rekao kako je rešio problem.
A i meni se dešavalo to ranije. U pitanju je bio USB hard disk, takođe NTFS (za pisanje po NTFS disku korišćena ugrađen SL-ov drajver). A ni jednog trenutka nisam pomislio da to rešim iz Windows-a, niti da probam Check Disk, a imao sam sve simptome, svako malo fajlovi se nisu dobro upisivali na disk i neki nisu mogli da se obrišu. Verovatno je još pokvaren, samo ga nisam koristio od tad.
Ali sad znam za budučnost, ako se opet sretnem sa problemima između Mac OS X-a i NTFS-a.
Hehehe, bravo Vlado!
Upravo sam Paragon NTFS instalirao na sistem. Tuxera je dosla po default-u u okviru iAtkos S3 v2 instalacije. Problem sa Tuxerom je sto jako sporo radi!!! Cak i kopiranje sa NTFS na NTFS radi ocajno sporo!
Paragon je, kako bih rekao SSD u odnosu na Tuxeru koja je kao HDD kad je brzina rada sa fajlovima u pitanju.
Izgleda da ne mogu i jare i pare.
Ja sam problem resio bas kako si ti opisao, i nadam se da ih vise nece biti. I ako bude, znam lek. Lakse je to nego sporost Tuxere.
Zamisli koji je pakao bio sa Tuxerom kada sam obrisao folder gde su bile instalirane igre velicine 100GB+
:wave:
Bash je jedna od loshih osobina Corela losh UI u odnosu na Illustrator/Photoshop, sad navika je druga prica....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari