dr.sonic
Slavan
- Učlanjen(a)
- 27.01.2012
- Poena
- 259
A da li si uključio BT Sharing? System Preferences > Sharing pa čekirano Bluetooth Sharing?
Da, to je resilo problem
A da li si uključio BT Sharing? System Preferences > Sharing pa čekirano Bluetooth Sharing?
Dobro jeDa, to je resilo problemHvala
Zasto ne RAR? I zasto kada raspakujem arhivu na Windowsu dobijam duple datoteke, tacnije dodatni folder koji se zove macosx?Ne rarujemo nego zipujemo... A inače baš za rar ide SimplyRAR
Zasto ne RAR? I zasto kada raspakujem arhivu na Windowsu dobijam duple datoteke, tacnije dodatni folder koji se zove macosx?
Hvala puno
Kako resavate problem sa popunjenom RAM memorijom? Da li se moze podesiti da kad odem na X izgasi potpuno aplikaciju, a ne da stoji u pozadini spremna na aktiviranje?
Zasto ne RAR? I zasto kada raspakujem arhivu na Windowsu dobijam duple datoteke, tacnije dodatni folder koji se zove macosx?
Zasto ne vidim share-ovane fajlove u mrezi sa MBP-a?
File sharing je cekiran, dodao share foldere, i korisnike:
![]()
Ali jednostavno, te foldere ne vidim u mrezi...?
Hvala puno
Kako resavate problem sa popunjenom RAM memorijom? Da li se moze podesiti da kad odem na X izgasi potpuno aplikaciju, a ne da stoji u pozadini spremna na aktiviranje?
Hvala puno
Kako resavate problem sa popunjenom RAM memorijom?
Da li se moze rucno dodati jos RAM-a na MBA 2012 koji ima 4GB ili je to posao iskljucivo za servis?Ово се решава, као и код свих unix-like systems тако што додаш још меморије. Систем је тако дизајниран да ”резервише” меморију унапред за одређене процесе или апликације.
Time MachineZanima me koji je najbolji nacin za backup svih aplikacija, sistem podesavanja itd da bih lako vratio sistem na staro stanje nakon sto mi se ugradi novi SSD?
Da li time machine moze da snima backup na usb disk, kako to radi, snima kao neki fajl, ili...? Jer na to. Disku imam sto sta, ne mora da se pravi posebna particija?
Ne mora, ja imam jednu particiju i pišem/brišem druge fajlove. Samo ne diraj backup folder koji napravi TM. Ako ponestane mesta TM će brisati najstrariju verziju bekapa ali najbolje je da uvek ostaviš mesta na tom disku, pogotovu ako si nešto dodavao pa je potrebno novog prostora na disku za sledeći bekap ciklus.Meni je taj USB vec formatiran kao mac os ext...samo me interesovalo da li ipak moram da napravim novu particiju za TM. Hvala za info.
Ma to je ok, za početak će zauzeti onoliko koliko ti je zauzeto na SSD (ako nije svih 128GBTo mi je HDD od 1TB, recimo da je prazno negde oko 500GB, a SSD (gde je Mac OS) je 128GB.
da li "desktop" verzije mac os-a (izvinjavam se na neupucenosti) imaju ili planiraju da imaju takvu vrstu skaliranja kao sto je na macbook-u?
Nisam skinuo ceo fajl (Blu-Ray 3D film od 28.7 giga), jutros uključim uTorrent i neće da nastavi, piše: Error: Check: Result too large.
Ima li rešenja?
Pokušao sam Re-Check ide par sekundi i opet ista poruka.
OS X je identičan na laptopima i na desktopima, dakle, ono kako se ponaša na panelima visoke rezolucije na laptopu, ponašaće se isto tako i na nekim drugim panelima visoke rezolucije.
Kasno za odgovor sada, ali ajde![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari