- Učlanjen(a)
- 29.11.2006
- Poena
- 440
Vlado, da nema Kovača mi drugi bi morali da gubimo vreme objašnjavajući. Ja sam asy-ju pokušao da objasnim da njegove "teorije" i viđenje situacije nije sastavljeno od činjnica, međutim, džaba.
post PC era ce izgledati kao da WINTELa nikada nije ni bilo...![]()
dakle, jos malo pa nece biti SF![]()
Vlado, da nema Kovača mi drugi bi morali da gubimo vreme objašnjavajući. Ja sam asy-ju pokušao da objasnim da njegove "teorije" i viđenje situacije nije sastavljeno od činjnica, međutim, džaba.
Vlado, sa nekim ljudima ne možeš argumentovano da razgovaraš i to je činjenica. Kada se ljudi dohvate interenta i tastature... Još na to kada se doda ostrašćenost. Pa mora "onaj drugi" da greši i nema dalje. Kako je moguće da ja grešim? Čak i da grešim, nazvaću ga retardiranim hrčkom.
Ja sam davno pisao tepihe od poruka o M$ vs Apfel i uticajima na osobe prilikom rasprave. Nije pretenciozno. Zašto imamo Igoritzu, zašto imamo kovača. Ti ljudi, ma koliko čudni delovali nekima od vas zaista poznaju neku materiju (ok, kovač poznaje neku materiju Igoritza više je tu zbog druženja (lova ya man, dont be angry with me)) i kada naiđu polu-priučeni ljudi u materiji onda ti treba da ispravljaš krive drine. Ne mogu više. Pratim toliko tema i sada kada bih krenuo da ulazim u priču sa svakim.
Smatram da moj sagovornik treba da ima osnovni dekorum i otvoren um, pa posle možemo da nastavimo.
Već na početku si promašio metu što se tiče tih koji žele da nahrane svoj mega-ego. Oni će to uraditi pošto-poto.To je budalaština, jer niko pa ni oni sami nemaju nikakve koristi od toga...
Isto pitanje je i da li Mercedes E klase stvarno vredi toliko više od, recimo Audi A8, i da mu je cena opravdana? A pogotovu cena redovnih servisa... A i što se tiče kvarova ni tu nije sve idealno, već se najnormalnije kvare kao i svaka druga vozila. A možeš kupiti i Fiat Punto, jeftin servis, možda nemaš nikakav problem godinama i da tvrdiš kako Mercedes ne valja zato što se kvari i skupi delovi i servis. Naravno da će te neko podržavati a neko će se smejati.Moze ovo i mnogo krace da se kaze
Nisu Apple proizvodi i softver losi, isto kao i Windows imaju svoje prednosti i mane, ali da vrede onoliko koliko kostaju - ne vrede, i mislim da im je cena totalno neopravdana u odnosu na ono sto nude u odnosu na Windows masine
Isto pitanje je i da li Mercedes E klase stvarno vredi toliko više od, recimo Audi A8, i da mu je cena opravdana? A pogotovu cena redovnih servisa... A i što se tiče kvarova ni tu nije sve idealno, već se najnormalnije kvare kao i svaka druga vozila. A možeš kupiti i Fiat Punto, jeftin servis, možda nemaš nikakav problem godinama i da tvrdiš kako Mercedes ne valja zato što se kvari i skupi delovi i servis. Naravno da će te neko podržavati a neko će se smejati.
Meni je oduvek poredjenje IT i auto industrije bilo potpuni promasaj.
Mogli bi da pravimo poredjenje da svaki proizvodjac racunara pravi sopstveni CPU&GPU (motor), sopstveni tip magistrale za prenos podataka (elektrika), sopstvene HDD-ove (gume?) itd itd.
Ovako bi mogao da se zapitas - ukoliko imas mercedes koji je prakticno isti kao fiat osim u eksterijeru (kozna sedista, mahagonijum itd), da li bi ti bio spreman da placas 3-4-5x vise samo za ime i izgled iako znas da ce te i jedan i drugi prevesti isti broj kilometara i kvariti se isto s'tim da mercedesov servis placas opet 5x vise; uz to si jos primoran da kupujes iskljucivo mercedesove gume za koje znas da su iste kao fijatove iako ih mercedesov veselo naplacuje nekoliko puta vise? Sta bi odlucio da vozis?
Situacija je, kada se prica o operativnim sistemima (a o tome je i inace ovaj thread), jos teza za pravljenje paralele sa auto industrijom, a glavni krivac za to su open-sors operativni sistemi. Kako uopste u poredjenje ubaciti nesto sto je potpuno besplatno? Tek kad jednog dana dobijemo automobil koji ce biti potpuno besplatan, koji ce da trosi nula litara benzina na 100 km, doduse sa ogranicenjem da ne moze da ide preko 160 km/s na asfaltu i problemima u gradskoj voznji, ali zato je od bilo kog konkurenta brzi na makadamu i planinskim putevima, tog dana moci cemo da poredimo OS-eve sa auto industrijom.
@salac: Zanimljiv video. Samo što autor očigledno nije bio mnogo vredan. Mac OS X je pomenuo jednom i to slikom Leoparda, a od Windows-a je morao svaku betu da pomene (pri tom mu je 98-ica omiljeni), izostavio je Gnome, KDE-u dao sav prostor za Linux GUI-e.
btw jesi li video intervju sa tvorcem HFS+a ?i on se smorio, ali kaze da je impresioniran kolicinom stvari koje se danas vrte na HFS+u
![]()
post PC era ce izgledati kao da WINTELa nikada nije ni bilo...![]()
dakle, jos malo pa nece biti SF![]()
Dobro poređenje. Baš sam danas bio na sajmu. Na prvu loptu, zagledajući auto može se reći da Mercedes zaista vredi više, kakav je u svakodevnoj upotrebi (nažalost) ne znam. To nema veze sa marketingom, dok se kod Apple proizvoda ta dodatna vrednost opravdava najviše marketingom. Ne kažem da ta razlika u kvalitetu kod samog proizvoda nije prisutna ali jednostavno marketing preteruje. HP i Sony nisu ništa manje kvalitetni od Apple laptopova, čak naprotiv, najbolji modeli su kvalitetniji.
@salac: Potpuno si promashio smisao znacenja termina 'post PC'. Tu se misli na uredjaj kao moderni tableti koji su maksimalno pojednostavljeni da svako moze da ih koristi i nije ti potrebno nikakvo znanje gomile podesavanja, opcija i strucnih termina da bi taj uredjaj koristio.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari