@salac,
Što se tiče MSSQL, tu se apsolutno slažemo, cene su fantastično velike! Ali kao što rekoh, moguće je koristiti besplatnu verziju, tj Sql Server Express za takav broj klijenata, tačnije, morao bih da pogledam dokumentaciju, ali verujem da je broj mogućih simultanih konekcija preko 100, za Express edition.
Za sve ostalo... zanimljivu diskusiju smo započeli, pa sam nekako zaboravio šta je bila poenta onog, prvog napisanog, koje je bilo namenjeno za kovacm. Htedoh da kažem, da ne možeš da braniš stav, napadajući nekog drugog. Znam i sam, za izreku da je napad najbolja odbrana ali da koristiš argument, kad god ti neko ukaže na Apple propuste, da je MS još gori... To je skoro, pa kao ona dečija fora "znam da si ti a šta sam ja?" ili kako god već da beše...
Nisam ja ni imao sliku MS-a, kao firme koja je došla do trenutne pozicije, isključivo sa svojim kreativnim i inovativnim proizvodima, apsolutno sam svestan njihovih prljavih poteza i monopolističkih igrarija. Sećam se članka na temu AT&T i kako su ih "sprečili" da monopoliziju tržište, mislim da je baš bio u pitanju članak vezan za sudski spor protiv Microsoft-a, nešto tipa, istorija se ponavlja... ako se dobro sećam, a moguće je da ne, MS je pretio selidbom firme u Kanadu, valjda zbog njihovih liberalnijih zakona.
Rekoh da je to pisao bivši MS zaposleni, da su oni ustupili svoju verziju BSD-a, Apple, pre nego što se pojavio OS X i da je neki interni dil, između "glava" dveju kompanija, glavni razlog, zašto se Macintosh OS, neće prodavati za non-apple računare. Naravno, to je moglo biti dezinformacija ili čista laž... ali brzina kojom je taj blog ukinut i dotični, prosto rečeno nestao sa web-a, je bilo dovoljno interesantno, da se čovek zapita. No, zadržavam pravo, citiram Balaševića, da "ako su lagali mene, onda ja lažem vas". Inače, Bill Gates je itekako pomogao razvoj prvog Mac OS-a, tačnije završio je isti.
Mislim da grešiš što se konzola tiče, pošto im je prodaja opala, bar u prošloj i u ovoj godini. Verujem da se PC gaming industrija ponovo vraća, tj, povratila, pošto je nikada jeftinije napraviti solidan gaming računar. Kad smo kod toga... nikada nije bilo jeftinije imati solidan računar.
Moram da ti se zahvalim na gomili pruženih, odnosno napisanih informacija u poslednjih par poruka, naučih nešto novo.
@sirNemanja,
Znam, pošto sam dolazio ovde, daleko češće, u periodu od 2003 do 2005. U periodu između, posećivao sam isključivo strane IT forume, poput [h] foruma, xs i overclock.net.
Ja napisah "većina", nisam napisao "svi". A ja se divim tvom optimizmu, ako ti veruješ da je među 25k+ članova ovoga foruma, 25k+ IT stručnjaka, eksperata i gurua.
Pozdrav