Šta je novo?

Logitech Z-906 (naslednik Z-5500)...

Mda, bio sam ironicno-sarkastican :p... ali na kraju ce stvarno da ispadne da je bio u pravu, te mu ono "Aleluja" s pravom ostaje :)

Dobro je, uh :) . Vlado, dođi u Benchmark da pokrenemo Hi-Fi sekciju sajta :)

Jesteeee.... pa kad jedini cujem razliku izmedju 2 strujna kabla da dobijem od redakcije na poklon belu kosulju sa duuuuggiiimmm rukavima.... :D

Dobićeš od mene takvu košulju :D

Imam prilicno matore X-540 zvucnike, pa me zanima da li bi upgrejd na Z-906 bio primetan (cistiji zvuk i ostalo) ?

Totalni sam noob sto se tice zvucnika :). Usput, zvucna je ASUS HONAR DX...

Hvala unapred ;)

Imam prilicno matore X-540 zvucnike, pa me zanima da li bi upgrejd na Z-906 bio primetan (cistiji zvuk i ostalo) ?

Totalni sam noob sto se tice zvucnika :). Usput, zvucna je ASUS HONAR DX...

Hvala unapred ;)

Jel to retoričko pitanje?

Ne, ozbiljan sam.

Citam poprilicno podeljena misljenja oko z-906, pa cisto da proverim da li vredi uprgrejdovati :D

Porediš nebo i zemlju. Ako imaš pare predji odma :)

Ihaj, pa za tebe je onda idealan ovaj Gizmorov "pregled" zvucnika (nikada to necu nazvati testom, nikada! :p), jer ih on tu direktno "poredi" upravo sa X-540 :)

A misljenja oko Z906 su podeljena samo u kontekstu poredjenja sa Z-5500, nista vise... ipak, Z906 je odlican surround sistem, nema nikakve sumnje.

Ok, hvala na odgovorima.

Uzecu Z-906 onda pocetkom sledece nedelje, taman da ih testiram sa BF3 :)

ja ukapirah zasto su makli displej sa z5500 i sad mi je banja sto imam z906...(displej mi je jedino falio, al vise NE)
jel vam se desilo nekad da uvece kad gledate film ili da kad je soba u totalnom mraku, oko vam stalno ide na displey od docka z5500...(da, znam da vam se desavalo)
e pa zamislite sad da ste u dnevnoj sobi i da vam je dikspej od z5500 pored TV-a ?
iritira zar ne ?

kad je logitek napravio z5500 bili su namijenji za PC korisnike uglavnom...
al su vidjeli da ih ljudi stavljaju i kao 5,1 sistem za TV...

naravno posle vjerovatno dugog vijecanja odluceno je da displey na z5500 moze da bude i lose resenje za neke korisnike...
zato su se ovog puta sa Z906 ''ogradili'' za sve korisnike, i za dnevnu i za sobu i za ''garazu''...
nema displeja na z906 jer nekima moze da smeta...

posle (ne znam tacno koliko ali ima dosta) dana od kad sam presao sa z5500 na njegovog NASLEDNIKA z906
moje skromno misljenje i moj skromni zakljucak je da je z906 BOLJI od z5500
i da svi vi koji treba da kupite novi 5.1 sistem, ukoliko citate ovaj moj post, moj je predlog da se bez razmisljanja uzme z906
(ne znam kako i ne znam zasto al je zvuk BOLJI, bas je mnogo drugaciji i BOLJI na z906)

jos nesto, da me neko od pametnica ne ispravi il da mi neki pametnjakovic ne nadje to kao primjer ... =)))
znaci muzika koju sam slusao prije pola godine i muzika koju slusam sad je ista ...
znaci isti fajlovi, isti kvalitet sve isto ...

da ne bude ono sad, ah da nisi mozda skinuo neki kvalitetniji zapis pa ti se cini ...
znaci muzika na kojoj sam osjetio razliku je ista ... =))

Poslednja izmena od urednika:
Da, verovatno si u pravu i svi ostali proizvodajci svih ostalih uredjaja ce u narednim generacijama skloniti displaye da ne bi smetali...... nema veze za info, bitrate i sl.... to ionako nije vazno....
AKo si ti srecan za 906 uzivaj ;)
Inace, nikada mi display nije skretao pogled ni na Z-5500 a ni na Onkyo AVR. :)

99.9% korisnika iskreno boli uvo za taj displej i za info i za bitrate i sl.....kao sto si i rekao to i nije vazno...:wave:
neka za godinu dana izadje Z907 ovaj Z906 ide na prodaju i bacam pare na Z907...
*** ocu novo...a i vjerujem da su ti ljudi iz logiteka malo bolji strucnjaci od tebe, oko ovog se moramo sloziti...
kad ti budes ucestvovao kao strucno lice u izradi nekog sistema zvucnika, onda cu postovati i uvaziti tvoje misljenje...
ovako mogu samo da te ispostujem citanjem tvojih postova al oce li me to tvoje ''strucno'' sagledanje i ocjenjivanje necega dotaci...
NECE ... ,)

Heh, It doesn't matter what you think! Ovde nisam postovao da bi tebe nesto dotaklo vec da svako ko zeli da procita moze naci razlicita misljenja a ko je u pravu videce se vremenom.
Zahvaljujuci ljudima poput tebe Logitech i moze dozvoliti degradaciju svojih proizvoda, povecanje cene i veci profit. Kvalitet nije presudan, kvantitet se ceni.
Za razliku od tebe ja ne zelim stalno novo vec kvalitetno ali da ne bi moja strucnost tebi zvucala neshvatljivo ponovicu: "ako si ti srecan sa 906, uzivaj."
Da, lepo je sto verujes u jedno, drugo i trece... kad budes baratao cinjenicama mozda nesto i skapiras. ;)

Pa da.... hehe...... problem koji vidim kod kupovine polovnih stvari sa oglasa je da ne mogu biti 100% siguran i nekome preporuciti kupi to i to (pojacalo i zvucnike npr) sa oglasa (KP npr). Naravno, postoje uredjaji u mint stanju koji su fantasticni izbori ali kako biti siguran preko neta? Zato i preporucujem pre novo, osim ako kinta nije problem onda novi uredjaji itekako siju vintage varijante sto u slusacju 906 i 5500 nikako nije slucaj.

A to se manifestuje kako ? Moze li malo detaljnije, sta je kvalitetnije ?

Edit - Sad vidim ovo -
Imam prilicno matore X-540 zvucnike,

Pazi, u odnose na te zvucnike i TV zvucnici daju kvalitetniji zvuk, X 540 je poprilicno traljava izvedba. Ali opet dobro je da su bolji od istih.

Poslednja izmena:

Edit - Sad vidim ovo -

Pazi, u odnose na te zvucnike i TV zvucnici daju kvalitetniji zvuk, X 540 je poprilicno traljava izvedba. Ali opet dobro je da su bolji od istih.

Trulo bi bilo da za 5x vise para budu losiji, zar ne :p

Pazi, u odnose na te zvucnike i TV zvucnici daju kvalitetniji zvuk, X 540 je poprilicno traljava izvedba.

Ih, uvredi mi sad X-540 :) . Zvučnici sviraju za svih 80 evra koliko sam ih platio, ne vidim šta može da im fali u tom cenovnom rangu. Ne preuveličavaj, TV zvučnici su krš obično, nemaju nikakav zvuk i nedostaje im sub, basa nigde, jednostavno su vrištavci.

Uh uh uh, nemoj licno da se vredjas nisi ih ti proizveo, nisam neki audiofil ali sam kolegi pomagao oko sistema i po mom nagovoru je davnih godina kupio Creative Xfi Music, btw odlicna karta i posto sam na slicnoj karti na Z5500 vec neko vreme koristio poslusao sam na istim. Mislim da je malo reci da je odnos nebo i zemlja ( z5500 i Xfi karta i Logi X540 i Xfi ) i da sam mu potrosio uludo 60 ili 70 eura koliko je platio Zvucnu. Jednostavo zvuk je bio isti sa integruse ili sa Xfi sto je na nekim normalnim zvucnicima nepojmljivo. Da se ne lazemo, ne vrede oni ni 40 eura, sam creative ima u istom cenovnom rangu zvucnike da oduvaju X540.
I sad ja preuvelicavam :)

Cuj " uvredi mi " hehehe

Poslednja izmena:
Pa vidiš valjda smajli :) . Nisi ti skapirao moj post, rekoh da preuveličavaš u poređenju sa tv zvučnicima. Pričamo o 5.1 sistemu i dalje? X-540 je veoma popularan model sa odličnim zvukom za te pare, ali naravno da će ga Z5500 oduvati i bolja zvučna neće imati preteran uticaj "you cant polish a turd " :) . Za filmove mi je i više nego dobar, prvenstveno zbog surround-a, ne slušam toliko muziku da mi stereo previše znači.

Ajd' da se vratimo na Z-906, je'l postoji uopšte alternativa u tom cenovnom rangu? Review-i na netu su vrlo oprečni, a ja bih ponajviše voleo da mogu da ih naštelujem da sa njih mogu da slušam ne mnogo glasnu muziku - drugi kvaliteti me ne zanimaju jer ih sigurno obavljaju i više nego dobro: gruvanje, filmovi, igrice, itd...

Ne zezaj, daj nešto konkretno. Čitao sam neki review u kome su zvučnike zakačili na neki Onkyo, i rekoše da je zvuk da se smrzneš. Zaključujem da je Logijevo pojačalo mediokritet, ali da su zvučnici sami po sebi okej za te parice.

Ja se već godinama kunem u Microlab i do sad sam pazario jedno 4 kompleta, jedan 2.0, 2 x 2.1 i jedan 5.1 sam dobio na poklon. Iskreno bih voleo da dođem u posed nekog Microlaba sa optičkim ulazom, ako tako nešto uopšte i postoji? Grappolo ih više izgleda nema.

Stvarno me zanima za te pare šta drugo mogu da uzmem sa optičkim ulazom?

problem je u tome što kod nas možemo da kupimo samo proizvode te švajcarske firme / lodži / , koji su ustvari kineski drajveri stavljeni u plastične kutijice .
i još ih plaćamo duplo više nego bilo koja druga zemlja.

druga bi bila priča da kod nas imamo Teufel , Klipsch Promediju , Polk ... i slične aktivne sisteme koji koštaju isto koliko u srbiji košta taj z5500.

videli bismo posle dal bi neko kupovao lodžitek .

Nazad
Vrh Dno