Ma da bre, inace ovaj komplet hifi standard nego se resili da izigravaju Robin Huda, hehe.... Koliko vidimi ovde je mocni woofer sa 500w, osetljivosti 84dB, da... fantasticno....
Same shit, different package... u danasnje vreme spdif je raspostranjeniji od stereo cinc ulaza, koji je ionako beskoristan za vise kanala a ovo je koliko vidim upravo 5.1 sistem.
Znaci, dac, decoder i spdif in su must! Ok, mogu davati bolji zvuk od Logy (i nadam se da je tako, treba konacno konkurencije) ali kad se doda ono sto fali dobija se cena Onkyo sistema.
U specifikacijama za woofer nisam pronašao podatak za osetljivost (efikasnost) zvučnika koju si izneo. To si prokomentarisao kao "fantastično", nije fantastično ali taj sistem i ne pretenduje da bude u kategoriji naučna fantastika. Koliko si ti očekivao da bude za 12" zvučnik 103dB? Da si toliko pažljivo gledao i ostale podatke video bi da je snaga (sinusna naravno) 150W za woofer i 325W ukupno za ceo sistem. To što je sistem aktivan bez digitalnih ulaza je za mene prednost jer ako se koriste na računaru mnogo je lakše kupiti dobru zvučnu kartu nego gledati da li svaka ploča koju kupuješ ima optički (digitalni) izlaz.
A 500 watt subwoofer
There's no way to look past the imposing CE 400 SW situated right at the center of this sound system. Its 500 watt amplifier supplies more than enough power to fill spaces up to 30 sqm with loud, clear sound.
Kako god, gvlada kaze da ako nema dac u zvucnicima onda je to PC only resenje, a zapravo je obrnuto.
Nazalost. Kad vidim da ovo kosta iste pare, steta samo sto ne znaju da bi i kod nas imali gomilu kupaca...
Digitalni dekoder u sklopu zvučnika meni lično izaziva gađenje iz prostog razloga što mi nisu pod kontrolom ni njegov kvalitet ni njegove mogućnosti.
Novi EAX ne izlazi ima vec 5-6 godina a odavno je zamenjen openal standardima jer hardwerski pristup zvucnoj ne postoji jos od izlaska viste a sa njim ni eax.Takodje ni kodeci se ne shiftuju jer DD i DTS dekoding postoje bas odavno i i ne menjaju standarde za spdif, dok su za hddvd i bluray prosireni sa svojim lossless formatima jos od 2006-te, eto opet 5 godina stagnacije i cisto sumnjam da ce jos veoma dugo da se tu ista promeni. Kod zvuka se to najsporije menja sa kodecima tako da za prenos dd i dts nema da brines, jedino je problem kvalitetne digitalno analogne konverzije oduvek bio...
Nazalost, zbog neke latencije ugradjene u win, kao i zbog zastite dts-ac3 formata, ne moze se u "optical/spdif IN" od zvucne karte ubudziti out iz ps3 ili x360 pa da PC bude reciver. Steta.
No da ne konretizujemo stvari jer je moja poenta opšta: ne želim da razmišljam o environment audio ekstenzijama kao ni o digital surround formatima.
Kako bi povezao PS3?Ok, ako gresim objsni mi kako nije PC only resenje. Navedi mi koji player poput WDTV ima 5.1 analogni izlaz a da ne kosta skoro kao ti zvucnici ili BluRay player sa 5.1 izlazima i slicnom cenom. Kako bi PS3 povezao na taj sistem ili D3, IPTV box?
Koliko vidim isplati se samo za PC a i ima samo 1x 5.1 input. Ako se zeli konzola sa vise analognih ulaza mora se dati jos 80e.
Ranije kada sam imao X-Fi Platinum koji je imao dig in na front panelu uspeo sam da nakacen dvd player dekodiram i posaljem analogno na zvucnike, kao probu. PS3 nisam imao pa ni probao. Koliko se secam tada sam jos imao XP. Ta pomenuta latencija je nesto za Vista/7 sisteme ili je vezana za odredjene zvucne karte?
EDIT (10-25-2009): Possible Solutions
Confirmed:
Creative Sound Blaster X-Fi Elite Pro 70SB055A00000 7.1 Channels 24-bit 192KHz PCI Interface Sound Card (Black/Silver) $279 (Note: Only works in windows XP)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari