ako vec hoces da se bavis zaludnim poslom nadji neke starinske monitore na 16 oma
http://www.thevintageknob.org/wharfedale-Denton_3.html nadju se po oglasima za sitne pare
Ma jok, imam ja neko staro technics (mosfet AA) pojacalo za prvu pomoc (dok se ne skupi za bolje), nego posto imam sve moguce racunarske zvucnike htedoh da uradim test, najbanalniji moguci, hifi vs racunarski zvuk, cisto da uporedim sta se tu desava. Te mi pade na pamet, zasto nebi hifi zvucnik, nakacio na pojacalo od racunarskog zvucnika, cisto da vidim sta ce da bude. Razmisljao sam, da explodira nema sta. Ovo oko glasnoce bih da objasnim. Kad se nakaci pilot, dobije se neka prisutnost zvuka, ne znam koji tacno termin da upotrebim, kao da je sve duplo glasnije, jednostavno skroz druga kategorija svega. A nisam samo logi testirao. Vec sam kacio i na H300. Microlab
H300 ima, bar vizuelno mnogo ozbiljnije satelite, medjutim ista prica. Kao da je cebe prebaceno preko zvucnika u odnosu na pilot. Mrtva trka sa logitechom. Sam za sebe, mislis svira super, visoki, srednji, itd. Medjutim nakacis mu pilot satelite, wow! Jedino sto se microlab gasi i to brze od logitecha. Ali recimo, ko ne voli da odpanjuje zvucnike, preko 20%, ladno bi mogao, za prvu pomoc, da uzme dobre hifi satelite, i da smakne cebe sa zvucnika
🙂. Naravno, kad se sve nakaci na technics pojacalo, shvatis da su u pitanju igracke. Ali cini mi se da je zvucnik najbitnija stavka, posto logitech i h300 satelit nakaceni na tehnics-a, daju takodje cebe efekat. Pobojsanje je mizerno u odnosu na pilot satelit?
Ono sto je meni laiku licno otkrice je wow efekat koji dolazi od sub-a. Ja sam mislio da je sub neko jedva cujno muljanje, a da su sateliti sve. Medjutim, kad se ugasi sub, sve sto ostane od zvuka je tranzistor iz 43'. Sub je sustina wow efekta.