- Učlanjen(a)
- 17.01.2009
- Poena
- 605
Zar nije Essence STX predvidjen za sluske?![]()
Pa stereo je karta, mozes da je koristis za sta hoces.
Evo snimio sam na amazonu Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional, za 70-75e tako da bi trebala da radi posaoSvi zivi vele da im malko fali visokih... dok srednjih pak prakticno i nema... ali je, naravno, niskih u izobilju
Ali, ono sto je sigurno jeste i da je taj Audio, realno, smesna karta. Trebalo bi neku ozbiljniju metnuti, sasvim sigurno. Bar neki jeftin(iji) Xonar, ili pak osnovni Titanium/Music.
Inace, znam o cemu pricas, ista mi je situacija bila kada sam terao Z-5500 na integrusi na nekim prethodnim plocama... glasno je to, nema sta, tutnji iz sve snage - ali nije to to nekako, zvuk je los, "prazan" (cak i meni, koji sam daleko od ikakvog audiofila), samo je glasno. Music, tj. sada Titanium je resio taj problem(i dodao jos malo glasnoce pride :d)
otvaranje tema je besplatno.
Ma salim se, naravno... to je zver od zvucne![]()
BitrAtE je napisao(la):Evo snimio sam na amazonu Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional, za 70-75e tako da bi trebala da radi posao
Kao i zatvaranje. Atmosfera je nepovoljna, vidi se po temi koja je zatvorena posle jednog dana
.
Probajte slobodno zamenu frontalnih satelita za stereo. Evo vam moje iskustvo. 99% wow efekta racunarskih zvucnika dolazi od sub-a. Iskljucite sub, pa vidite sta ostaje. Bukvalno tranzistor iz 1943. I to je tako sa svim racunarskim sistemima koji u sebi imaju sub. Ako ne verujete probajte. Sta se desilo kada sam ja nakacio pilot satelite na logitech. Kao da sam smakao cebe sa zvucnika! 5x otvoreniji zvuk, i sto je vrlo cudno, na istoj snazi cini se duplo glasniji? Toliko sam se istripovao, da sam poskidao grilove sa logitech satelita misleci da oni nesto guse. Medjutim, nije, cak i sa skinutim grilovima, u odnosu na pilot kao da je neko prebacio cebe. Jedino sto ako se pojaca preko 30% sistem se ugasi.
Inace cebe osecaj je zbog toga sto su u pilotima ovaj drajver http://www.madisound.com/store/product_info.php?products_id=1088 i visoki koji kosta priblizno tako da... sateliti na tim pilotima su 8 oma jer se paralelno kace na wofer provereno 100 posto tako da opet stoji moja tvrdnja da su u logiju premotali drajvere na jos vecu omazu od navodnih 8oma ili jednostavno napajacka sekcija umre kad se zakaci deklarisani otpor :wave: ako vec hoces da se bavis zaludnim poslom nadji neke starinske monitore na 16 oma http://www.thevintageknob.org/wharfedale-Denton_3.html nadju se po oglasima za sitne pareKao i zatvaranje. Atmosfera je nepovoljna, vidi se po temi koja je zatvorena posle jednog dana
.
Probajte slobodno zamenu frontalnih satelita za stereo. Evo vam moje iskustvo. 99% wow efekta racunarskih zvucnika dolazi od sub-a. Iskljucite sub, pa vidite sta ostaje. Bukvalno tranzistor iz 1943. I to je tako sa svim racunarskim sistemima koji u sebi imaju sub. Ako ne verujete probajte. Sta se desilo kada sam ja nakacio pilot satelite na logitech. Kao da sam smakao cebe sa zvucnika! 5x otvoreniji zvuk, i sto je vrlo cudno, na istoj snazi cini se duplo glasniji? Toliko sam se istripovao, da sam poskidao grilove sa logitech satelita misleci da oni nesto guse. Medjutim, nije, cak i sa skinutim grilovima, u odnosu na pilot kao da je neko prebacio cebe. Jedino sto ako se pojaca preko 30% sistem se ugasi.
Znaci u obzir dolaze samo zvucnici od 8 Oma??
Ako tako stavim neki veoma jak par zvucnika, jel jedina nus pojava sto (zbog nedostatka snage) nece biti dovoljno glasni, ili ipak nesto moze da crkne??
POZ
ako vec hoces da se bavis zaludnim poslom nadji neke starinske monitore na 16 oma http://www.thevintageknob.org/wharfedale-Denton_3.html nadju se po oglasima za sitne pare
Mislis na onu "Zasto je Z-5500 losa gomila plastike" temu?Kao i zatvaranje. Atmosfera je nepovoljna, vidi se po temi koja je zatvorena posle jednog dana
.
Jos da mi objasnis odakle ti to da su zvucnici 4 oma i kako si to zakljucio a nebi bilo lose ni da nam kazes kako se meri otpor da cisto vidimo el znas o cemu pricas :wave:Tema je zatvorena zbog ponasanja.
Sistem je baziran na sw i satelitima, sta ocekujes?
Naravno da je duplo glasnije kad si zakacio zvucnike od 4ohm a Logy je deklarisan na 8ohm. Da nema zastitu otislo bi pojacalo.
JMedjutim, posto su pilot na 4 oma, pri jacoj snazi (sve preko 30%) sistem se ugasi?
A to sto je tebi logicno a zaboravljas na najbitniju karakteristiku zvucnika a to je njegova efikasnost koja je kod logi satelita kriminalna je neka druga prica , nije bitno samo ono sto pise u specifikacijama ima mnogo vise izmedju redova koji nazalost prosecni korisnici i ne vide... :wave:Znam da tokom rada otpor moze da padne, kod nekih kutija to je i nagalseno, kod nekih nije. Ako je nenaglaseni otpor 8ohm a covek kaze da je zakacio 4ohm zvunike.... odakle ja znam da je on iz nekog razloga napisao da su zvucnici 4ohm ako oni ne idu ispod 6? Sto manji otpor pojacalo daje vecu snagu pa bi bilo i logicno da je zvuk glasniji.
Svi koji ih imaju su ZADOVOLJNI al im fale visoki i srednji , imaju paucinu preko satelita , dobiju par puta bolji zvuk kad zamene satelite nekim drugim zvucnicima , zanimljiva percepcija....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari