Šta je novo?
Sumnjam da je ovako nesto moguce sa takvom "vrstom" zvucnika... Mislim da je potrebno mnogo vise snage da bi se tolka soba pristojno napunila zvukom... ;) Mozda moze da "trese" sobu od 15tak kvadrata max, al od 50 nema teorije.

http://www.youtube.com/watch?v=wqCVsyVBCV4

ma sabija dzigericu... sa 78db na 40hz mora da je osecaj nopisiv(ko hali gali na balerini a zidovi podrhtavaju gore nego zidovi u kraljevu tokom poslednjeg zemljotresa) , jos da su ih stavili u malo manju sobu od ovog spajza :wave:

Poslednja izmena:
Sto? Nema dekoder i digitalni ulaz? :D

Prvo ne moze zvucno da pridje jer je Genius drveni od 100e bolji od toga. I ti si ih imao pa znas o cemu pricam. Ne znam da li si slusao ove Jazzove, uporedjivao sam ih ranije i ne vrede ni pola cene. A digitalni ulazi i decoderi su naravno neizostavni deo sadanjeg audio sveta. Decoder je potreban ili u izvoru ili u risiveru, a digitalni ulaz smanjuje potrebu sa gomilom kablova. Ako ne znas (a znam da znas) proveri pa nauci.

Aj ti prvo nauci sta je zvucni pritisak od 79db na 40hz pa se javi , usput proveri sta TXH preporucuje kao donji minimum njihovog standarda pa nastavi da pricas o dozivljajima...

Poslednja izmena:
Mislim znaci postojim, rece civi i nestade.:smash:

Pa ti nonstop kukas o postovanju standarda i ostalim glupostim a sad ti smeta pominjanje istog

Ne smeta mi uopste ali gde ti vidis THX standard kod Jazz ili Geniusa. Z-5500 ima THX sertifikat a ako su im onda dozvolili da ga koriste bzv (a niko nece ime da si prlja)...... znaci da je Z-5500 sposoban da isporuci zvuk onako kako su ga zamislili.

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=245517&page=2
Za sav offtopic i diskusiju o ostalim sistemima i z5500 vs hifi imate gore pomenutu temu.
Tamo slobodno mozete postove tipa : moj tata je jaci od tvog, z5500 je krs, z5500 je najbolji za te pare... sve dok nema vredjanja. Svako vredjanje = warn od sada ... Ceo dan brisem postove a neki idalje nastavljaju za vrejdanjem i offtopicom ovde.

Imam Z5500 i x-fi xtreme music (onu staru na pci) povezane coax . Reinstalirao sam sistem (vistu) i stavio posljednje drajvere sa sajta. Svuda u podešavanjima sam stavio da je sistem 5.1. Kad su zvučnici u modu Coax/ Movie mode onda kad u CL konzoli kliknem na prenje zvučnike čuju se normalno prednji a kad kliknem na zadnje čuju se opet prednji, centralni zvučnik ne reaguje. Kad zakačim analogno, preko ona tri kablića i stavim mod & Chzannels direct onda se svi zvučnici normalno čuju. Znam da je nešto sa podešavanjima ali ne znam što. Pomoć

@rzeljko: To ti je do driver-a... :S Imao sam živu muku sa mojom karticom i W7x64...

Ne mozes preko spdif da proteras 5.1 lpcm nego samo stereo. Ukljuci DolbyDigitalLive ili DTS-Connect opciju i sve ce ti biti ok.

Piše ti lepo za DDL i DTS enkodere...

(*) – purchase and activation required, except SB X-Fi Titanium, Auzentech X-Fi Prelude and Auzentech X-Fi Forte.

da li youp pax drajveri podrzavaju x-fi mb , tj integrisani realtek ?

Daniel.K sada radi za Creative. Zvanicni driveri imaju njegov "potpis".

Porbao PAX Xfi Win 7 1.1 verzija, na coax kablu ne prepoznaje svih 5 zvucnika - Uninstall.
Idem jos jednom na All OS verziju.

Daniel.K sada radi za Creative. Zvanicni driveri imaju njegov "potpis".

ovo je OK sve " dok mu dozvole " da uradi kako valja a nesto bas nisam siguran da Creative vidi profit u tome ;)

Ne verujemo lopovu koji radi za lopova :) kao u vegasu ( onaj sto je varao na kartama sada se brine da kuca dobija

Ti znas da ti na coax kablu moraju biti ukljuceni DDL ili DTS-c da bi "prepoznao" vise od 2 zvucnika?

Ti znas da ti na coax kablu moraju biti ukljuceni DDL ili DTS-c da bi "prepoznao" vise od 2 zvucnika?

Ma zaboravio sam kad sam se sa tim zezacio :d
vratio sam xfi win 7 1.1 i rade ALI moraju se posebno instalirati DDL i DTS conect sto je steta s obzirom da sa kawakamijem idu u paketu ;)

Evo gruva " We were soliers " sve u fullu ali ne primecujem neku razliku u odnosu na starije + teze se dolazi do podesavanja " console launchera "

Nesto mi palo na pamet - da li je moguce staviti neke druge pasivne zvucnike umesto Logijevih satelita??
Koji su moguci problemi oko toga, i na sta treba paziti?

POZ

Korisnici Logija a i oni koji ga mrze, neka ih cuju sa karticom kao sto je ovaj xonar d1. Ne mogu da poverujem jos uvek, celog jutra slusam i mogu samo da kazem WOW!!! Zvuk je bar dvaput jaci nego pre i bar 100 puta kvalitetniji :,,: (majke mi ne mogu da ih pojacam i do 50%)
Logi za svoje pare nema ravne, sada mogu to da potvrdim i da podpisem sa obe dve ruke :guitar:
:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje

Poslednja izmena:
Nesto mi palo na pamet - da li je moguce staviti neke druge pasivne zvucnike umesto Logijevih satelita??
Koji su moguci problemi oko toga, i na sta treba paziti?

POZ

Ja sam svojevremeno na Z2300 kacio Technics kutije 2x50 W @6 Ohma dok sam ga imao... radilo je odlicno, bez ikakvih vecih pojacalo iz Z2300 je pogonilo zvucnike i to je zvucalo extra. Druga je stvar sto su mi kutije zauzimale mnogo mesta i dosta su bile pohabane, pa sam ih prodao. Tako da slobodno prikljuci, poslusaj pa presudi. :wave:

Ja sam svojevremeno na Z2300 kacio Technics kutije 2x50 W @6 Ohma dok sam ga imao... radilo je odlicno, bez ikakvih vecih pojacalo iz Z2300 je pogonilo zvucnike i to je zvucalo extra. Druga je stvar sto su mi kutije zauzimale mnogo mesta i dosta su bile pohabane, pa sam ih prodao. Tako da slobodno prikljuci, poslusaj pa presudi. :wave:

Ja sam probao pilot hifi satelite i prosto je neverovatno sta se desi sa zvukom u odnosu na standardni logitech satelit. Medjutim, posto su pilot na 4 oma, pri jacoj snazi (sve preko 30%) sistem se ugasi? U svakom slucaju, ko je emotivno vezan za logitech sub, zamena default satelita za slusanje muzike bi bio neki prvi korak ka pobojsanju zvuka.

A za ljude koji zele bolje, a prethodna tema je zakljucana, posto je ovde atmosfera za diskusiju o z5500 vrlo nepovoljna, ovde je to mnogo realnije:

http://www.avforums.com/forums/all-one-systems/1204072-anything-better-than-logitech-z-5500-a.html

http://www.avforums.com/forums/speakers/908894-better-than-logitech-z5500s-under-400-a.html

Itd.

A za ljude koji zele bolje, a prethodna tema je zakljucana, posto je ovde atmosfera za diskusiju o z5500 vrlo nepovoljna, ovde je to mnogo realnije:

http://www.avforums.com/forums/all-one-systems/1204072-anything-better-than-logitech-z-5500-a.html

http://www.avforums.com/forums/speakers/908894-better-than-logitech-z5500s-under-400-a.html

Itd.
"Atmosfera za diskusiju o Z-5500 vrlo nepovoljna"... ? Daleko bilo, pa ova tema se upravo i zove "Logitech Z-5500 diskusija".

O svemu vezanom za taj sistem se moze diskutovati, naravno. Sto se, uostalom, i radi.
A koga interesuje nesto bolje (skuplje... naravno), realno nema sta da trazi u ovoj temi. Kao i onaj koga zanima sta bolje (skuplje... naravno) da kupi... jer takav odgovor ovde nece (i ne treba) da dobije, vec da lepo otvori novu temu i pita. Kao sto rekosmo - otvaranje tema je besplatno.

Ljudi, imam X-Fi Extreme Audio (nije pravi x-fi chip znam) i zvucnici jesu puno glasni i woofer je bas jak al mi se nekako kvalitet samog zvuka ne dopada. Imam osjecaj kao da fale visoki tonovi i to dosta, cak i da su mi se prethodni zvucnici Genius SW-HF 6000 nekako ljepse culi (dok se ne pojaca naravno :D) Da li bi neka kvalitetna zvucna karta popravila stanje (i koja) ili ovim zvucnicima stvarno fale visoki tonovi? :)

Poslednja izmena:
Svi zivi vele da im malko fali visokih... dok srednjih pak prakticno i nema... ali je, naravno, niskih u izobilju :D:D:D

Ali, ono sto je sigurno jeste i da je taj Audio, realno, smesna karta. Trebalo bi neku ozbiljniju metnuti, sasvim sigurno. Bar neki jeftin(iji) Xonar, ili pak osnovni Titanium/Music.
Inace, znam o cemu pricas, ista mi je situacija bila kada sam terao Z-5500 na integrusi na nekim prethodnim plocama... glasno je to, nema sta, tutnji iz sve snage - ali nije to to nekako, zvuk je los, "prazan" (cak i meni, koji sam daleko od ikakvog audiofila), samo je glasno. Music, tj. sada Titanium je resio taj problem ;) (i dodao jos malo glasnoce pride :d)

Ne, to je taj generalni "problem" sa Z-5500, obojenost, da ne kazem tup zvuk na satelitima. Jednostavno, zvuk je tako muljav na satelitima, sto vecina zna koja je slusala ovaj sistem. Ja sam cak i Xonar Essence STX probao ali to opet nije to. Ne kazem da on ima odsecen spektar od poslednjih par khz do 20khz, vec jednostavno ostatak spektra cini da bude takav kako se cuje. Ja zato koristim Crystalizer barem nekih 30-40 procenata, cisto da izvucem visi i srednji spektar malo vise, jer kao sto sam sto puta do sad rekao ne svidja mi se default zvuka na satelitima za razliku od ostalih sistema koje sam slusao, sto vecina hejtera ovog sistema nijednom nije rekla, a to prvo pri slusanju upada u usi, sto dalje navodi da sistem nisu ni slusali.

Poslednja izmena:
Zar nije Essence STX predvidjen za sluske? :p

Nazad
Vrh Dno