Šta je novo?
Za taj novac Z-5500 jeste stvarno best buy. Za nekih 300-400e kupiti AVR i zvucnike (pa i polovne) ne mogu parirati Z-5500 jer pricamo o 5.1 sistemu sa decoderima. 430model je vec dobro zastareo, sa jos dva zvucnika nije 5.1 a sa jos 6 zvucnike kostace dosta vise ili ko zna kakvi zvucnici mogu biti.

Pa gde ima da se kupe logi z5500 za 320-330 evra? Ja ne mogu da ih nadjem ispod 410 evra? odg...

Otprilike sam rekao, pogledao sam na pcberzi na brzinu ima na dva mesta za 350-60, mada ko zna da li ih imaju...

A shto se zvuchnika tiche, pa za 100e cu da kupim aktivni woofer neke poznate marke, ne ta noname-ara iz Logija :) A mislim da je 200 vrlo lako dovoljno za 5 zvucnika gde ce svaki biti jedno 3x bolji od tih 'plastikanera' :)

Imas recimo za 235e Mission m30i + mh3 komplet ili nesto skuplji eh3. Mislim da nema novo a jeftinije od ovoga, a polovno moze i bolje, naravno.
Jos sub da uzmes i to je to.

Poslednja izmena:
Dobar je ovaj thread ... natera sve ove sto znaju da i to podele sa nama ... :) inace bi kljestima izvlacio a mozda bi i neki juric morao da padne :d

Koji markirani dobar SW za 100e? A 200e za 5 zvunika? Koje?
Mission M30i je zvucnik pravljen za zadnje tj surround kanale i nije nesto posebno za prednje.
Ali ako jurite polovno onda nadjite i Z-5500 polovan pa opet uporedite cene. Hmmm.... nesto mnogo retko se nalazi Z-5500 na prodaju. Z-5500 ima odlicne magnete u svojim satelitima i dalje veoma prijatan zvuk i detaljan zvuk. THX i 5 zvezdica znace. Nece Lukas firma da se bruka za neku cenu da daje sertifikat ako uredjaj ne ispunjava standarde. WHF je WHF u ocenjivanju.
Bez nekih 600e min nema AVR i zvucnika u kompletu 5.1 a opet to je nekih 200e vise od Z-5500. Nekome to nije velika razlika i pre ce ici na AVR i zvucnike ali to se nikako ne moze reci da je slicna cenovna kategorija.

Nije mi samo jasno zasto ljudi koji ne koriste i ne poseduju ove zvucnike imaju toliku potrebu da pisu o ovim zvucnicima?!
Bilo bi logicnije da vise pisu korisnici i vlasnici ovih zvucnika,koji realno i mogu da iznesu neko misljenje i iskustva sa njima ;),a najbolje bi bilo da se jave ljudi koji su presli sa ovih zvucnika na neki ozbiljniji sistem pa da iskazu svoje misljenje...
Koliko vidim naziv teme je Logitech Z-5500 diskusija,a dosta ljudi dolazi sa izjavama koje i nemaju bas puno veze sa ovom temom :S:

Poslednja izmena:
Pa ozbiljno nije mi jasna potreba za takvim izjavama.
Onda treba otvoriti posebnu temu gde ce svi da pisu sta zele,a ovde ostaviti mesta za korisne informacije koje imaju veze sa temom...ne kazem da diskusija i sukobi misljenja nisu dobri,cak naprotiv,iz diskusije se obicno i dodje do dobrih resenja i zakljucaka,ali prvo je potrebno da ta diskusija bude u vezi sa temom :S: :)
Teme su dosta nepregledne ovako i tesko je naci ono sto ti treba kada zelis nesto da saznas... :S:

Ima nekoliko ljudi s bencha koji su bili kod mene i čuli Logi 5500 u radu sa X-Fi i 720p. Ostali su u neverici kako se to lepo čuje. Džabe rasprave s ljudima koji su jedva videli ove zvučnike i na slikama.

Nije mi samo jasno zasto ljudi koji ne koriste i ne poseduju ove zvucnike imaju toliku potrebu da pisu o ovim zvucnicima?!
Bilo bi logicnije da vise pisu korisnici i vlasnici ovih zvucnika,koji realno i mogu da iznesu neko misljenje i iskustva sa njima ;),a najbolje bi bilo da se jave ljudi koji su presli sa ovih zvucnika na neki ozbiljniji sistem pa da iskazu svoje misljenje...
Koliko vidim naziv teme je Logitech Z-5500 diskusija,a dosta ljudi dolazi sa izjavama koje i nemaju bas puno veze sa ovom temom :S:

Imam i Z-5500 i ozbiljniji sistem Onkyo 706 sa MA BR serijom zvucnika i opet kazem da je Z-5500 best buy u svojoj klasi. Nebrojano puta sam izneo svoje misljenje o njima tako da nemam nameru da radim copy/paste opet.

Imam i Z-5500 i ozbiljniji sistem Onkyo 706 sa MA BR serijom zvucnika i opet kazem da je Z-5500 best buy u svojoj klasi. Nebrojano puta sam izneo svoje misljenje o njima tako da nemam nameru da radim copy/paste opet.

Ok i to poshtujem! I dobro se secam kada mi je trebala pomoc oko ovih zvucnika upravo sam se tebi i obratio i dobio pomoc i zahvaljujem na tome! :)

Bas zato sam i napisao ono ranije,zato sto smatram da ovde trebaju da iznose misljenje ljudi koji su u mogucnosti da uporede sve to i zatim iz konkretnog iskustva posavetuju ostale.

I da upravo citajuci najvise tvoje postove sam se odlucio na kupovinu ovih zvucnika i muzicke kartice! Naravno hvala i nekolicini ostalih koji su takodje napisali puno dobrih i korisnih saveta. :wave:

Hehe, koji covek :) Stoji oko kompa, kada nesto kuckam ili mi teba neki zvuk uposljeni su, heh.

Jel Z5500 ima wall mount?

Imaju sateliti i centralni. Sub nemoj da kačiš o zid:d

Naravno, svi sateliti su predviđeni za wall mount (rotira se osnova za 180 stepeni za satelite, odnosno za centralni se skine postolje, zarotira za 180 stepeni i tako montira).

Prilozi

• satellite2-284x300.png
    satellite2-284x300.png
    82.3 KB · Pregleda: 58
E pa sjajno :) ovo ce bas lepo da se kombinuje sa mojim HI-FI sistemom :)

Koliko se secam THX mora dati zvuk tacno onakav kakav je zamisljen, ne samo 7.1 na kraju krajeva Z-5500 je 5.1. Odredjeni frekventni raspon, osetljivost, detlajnost u zvuku i sl.

nisam bas siguran u to. Uostalom, sta ti znaci ako imas SAL sistem sa frekventnim rasponom od 40 (nemoguce za SAL) do 15khz? Dobices THX cert. posto se cuje.
A sto se tice onoga da Lucas ne bi dao THX makar cemu - ni u to nisam siguran. Taj bi babu svoju prodao. Evo:
http://www.amazon.com/Logitech-Z-2300-THX-Certified-200-Watt-Speaker/dp/B0002SQ2P2
THX cert.

Evo gledam na THX sajtu, nema sta nije THX certified...To mu dodje ko greenpower :p

:zgran: http://www.thx.com/home/dvd/blueGlasses.html

lol

Poslednja izmena:
Ma kakav THX sertifikat, reklama je reklama i zna se cemu sluzi- da namami siroke narodne mase i zgrne pare od naivaca. :smash:

Šta se radi kada su zaliveni šrafovi.

U uputstvu za korišćenje zvučnika stoji ovaj podatak, a nije da je zaliveno betonom... ;) Iskopaš, iščačkaš tu plastiku kojom je zaliveno i montiraš. Ja čekam da sredim kutak za TV pa ću moje na zid.

Nije mi jasno samo zasto bi dirao srafove?!

Postolje moze da se okrene bez diranja srafova...cak i centralni zvucnik kada se zarotira samo se okrene mrezica da bude dobro postavljena i to je to...

Probaj da montiraš centralni zvučnik na zid bez rotiranja postolja i reci na šta to liči :)

Probaj da montiraš centralni zvučnik na zid bez rotiranja postolja i reci na šta to liči :)

Pa stajao mi je jedno vreme tako i nisam primetio da mu nesto fali :d

A inace ne znam kako se odnosi na garanciju odvrtanje tih srafova,a i ta plastika kojom je zaliven sraf je bas nezgodna...jedino zagrejati srafciger i istopiti je :d

Poslednja izmena:
Ružno :p

Nazad
Vrh Dno