Šta je novo?
Cestitam, upravo si otkrio Ameriku! :)
Hehe, salu na stranu ima istine u ovome sto si prozborio ali sve je tu tacno. Z-5500 je najbolji odnos cena/kvalitet ali daleko od toga da moze da se meri sa komponentama koje su opet dosta skuplje. I sluh je individualna stavka, zato i ide uz preporuku preslusaj pa sam izaberi.

...hehe, morao sam.. par maratonskih threadova razglabanja o jednom te istom.. razumi, morao sam i ja da ostavim trag :)

Hmmm, hoces reci da si bio u mogucnosti da kupis Z-5500 i ranije ali eto nisi hteo? Mislim da ti je "prethodni ukus" bio limitiran budzetom. Razlika se itekako oseti prelaskom na X-Fi, trust me. Da, meni je otprilike woofer i udaljen nekih 50-60cm od uredjaja. To je jak i veliki magnet, tako da jesu moguce komplikacije blizu elektronike. Nisam imao hrabrosti da testiram blizinu ali mozda to jesu samo price, who knows...... ;)

izvinte sto se ubacuje nevezano za temu
jel smeta sto mi je woofer pored kucista(izmedju je stranica od stola)?

jos jednom izvinte

Imam par pitanja:
1) U pakovanju sam dobio upozorenje da vufer treba da bude udaljen od svih el. aparata 60cm :hair: :hair:, fakticki nemam gde da ga stavim u sobi od cca. 20 kvadrata, pa reko da pitam gde ga vi drzite i da li je to uopste bitno, kao i prica da moze da unisti lcd?
2)Pitanje za Rossija a moze i za sve druge koji imaju iskustva sa konkretnom karticom (supreme FX), a presli su na nekog boljeg creative-a: Koja je razlika izmedju kvaliteta zvuka i da li vredi investirati tih 80tak eura za neko bolje resenje recimo x-fi gamer?
Moram da naglasim da nisam neki audiofil, a evo vec 5-6 god. sam koristio neo sw-g51, koji su super odradjivali posao, mislim da ovo dovoljno govori kakav imam ukus :p!

meni je woofer ***** Samsung CRT 72cm.tj tv je stajao na polici a woofer pola metra ispod.slika na tv-u je postala skroz roze :smash:

Ispade da ima uticaja jer ipak je jaki magnet u pitanju u doticnom wooferu.

Definitivno ne treba drzati magnet pored nekog elektricnog uredjaja,a pogotvo ne tako jak magnet,nije bezveze stavljeno to upozorenje u kutiju :d
Znam slucaj gde je drzan najobicniji radio na tv-u i posle nekog vremena se slika povukla skroz prema gore :S:,ali obicno dodje do poremecaja boje i krivljenja slike...

Jel zna neko da li postoji softverski nacin za kontrolu jacine zvuka na Z-5500?

Znaci neki softver koji ce imati funckiju volume up i volume down sa njegovog daljinca.

Jel zna neko da li postoji softverski nacin za kontrolu jacine zvuka na Z-5500?

Znaci neki softver koji ce imati funckiju volume up i volume down sa njegovog daljinca.

Mislim da je to neizvodljivo, jer pijemnik signala sa daljinskog nema nikakve veze sa pc-jem. Ako imas tv karticu mozes namestiti na taj daljinski sa programom Girder.

Da li se nekom desavalo da na konrolnom centru onaj plavi displej pocne da zmirka na sekundu dve?

Desilo se meni i to je bio jedan od razloga zbog kojih sam odneo zvučnike na reklamaciju.

I jesu li rekli u cemu je bio problem, da li su ga resili? Neznam , ne javlja se cesto , imam ih 10 ak dana i mozda mi se 3 puta to desilo .

Ajd par pitanja u vezi sa Z-5500.

1. Cini mi se da je neko negde napisao da ako vuces DIGITALNI signal sa kartice onda nemas PLII podeshavanja na konzoli.U prevodu,ako si namestio na konzolu digitalni ulaz i imas PLII podeshavanja onda to nije u stvari digital.Jel to tacno ili sam ja samo umislio?

2. Kako da namestim da sva 5 satelita rade u isto vreme,i najbitnije da izbacaju ~isti RMS.Odnosno,kad mi je namesteno na PLII(bilo koji) rade sva 5 satelita ali zadnja dva jedva da se cuju u odnosu na ostale.O stereo x2 ne vredi govoriti.

3. Garancija se gubi kad ih terate na "boost" ??

Uzgred da se zna...imam mogucnost da ih kacim preko SB Live 5.1! 6ch analogno (Naravno :) ) i digitalno Bananica/Coax i preko integruse Coax/Coax.Sta je najbolje,odnosno koristicu bilo koji samo da mogu da namestim da rade svi punom snagom...

Pozz...

2. Stavi PLII Music i pojacaj surround na daljincu do kraja.

POZ

1. Umislio si. Poveži ih digitalnom vezom, pa ćeš da vidiš da ti sve ostaje kao što je bilo...
3. Ako uključiš onaj Boost koji se dobija preko tastera na konzoli, onda gubiš garanciju, kao što je neko već rekao. Ako koristiš normalan Boost koji se dobija samo pojačavanjem, onda je to OK.

:wave:

1. Umislio si. Poveži ih digitalnom vezom, pa ćeš da vidiš da ti sve ostaje kao što je bilo...
3. Ako uključiš onaj Boost koji se dobija preko tastera na konzoli, onda gubiš garanciju, kao što je neko već rekao. Ako koristiš normalan Boost koji se dobija samo pojačavanjem, onda je to OK.

:wave:

Znaci boost koji ide do 11,samo pojacavanjem to je ok.Ali ako se zezas sa tasterom "mute" i otkljucas boost do 22,onda gubis garanciju?

Ajd par pitanja u vezi sa Z-5500.

1. Cini mi se da je neko negde napisao da ako vuces DIGITALNI signal sa kartice onda nemas PLII podeshavanja na konzoli.U prevodu,ako si namestio na konzolu digitalni ulaz i imas PLII podeshavanja onda to nije u stvari digital.Jel to tacno ili sam ja samo umislio?

To sam verovatno ja napisao jer koristim Dolby Digital Live encoder i sav zvuk koji saljem sa racunara na zvucnike ide u DDL formatu, a PLII modove je moguce koristiti jedino na stereo signalu (PCM ili analogno), ne i na DDL.

Da li znate gde ih ima u Bg-u po najnizoj ceni??
Gledao sam na it svetu,kao 270e u tehnomarketu ali ih nema ni u jednom prodajnom objektu,zaatim gigatron,na sajtu pise 290emreko za svaki slucaj da ih pozovem kad ono umesto 290e 420! :O
piramid shop isto sam zvao kazu prodalo se,imali su po ceni od 28.000din.
Eeeej bre a u kom trejdu ih prodaju za 50.000
Bezobrazluk najveci!
I sta sad covek da radi,ne verujem da ce im padati cena u skorije vreme:/

Gigatron 25k!

Da li znate gde ih ima u Bg-u po najnizoj ceni??
Gledao sam na it svetu,kao 270e u tehnomarketu ali ih nema ni u jednom prodajnom objektu,zaatim gigatron,na sajtu pise 290emreko za svaki slucaj da ih pozovem kad ono umesto 290e 420! :O
piramid shop isto sam zvao kazu prodalo se,imali su po ceni od 28.000din.
Eeeej bre a u kom trejdu ih prodaju za 50.000
Bezobrazluk najveci!
I sta sad covek da radi,ne verujem da ce im padati cena u skorije vreme:/

Moras da zoves i da trazis cene u dinarskoj protivvrednosti.S obzirom da je evro dosta skocio nemoj da ocekujes neku nisku cenu...POz

da li mogu nekako da prevarim z5500 da pusta 2 signala u isto vreme? ocu zvuk sa tv karte i tipa winamp ?

da li mogu nekako da prevarim z5500 da pusta 2 signala u isto vreme? ocu zvuk sa tv karte i tipa winamp ?

Ako ovo ikad uspes javi mi. TV karta moze samo da mi radi preko analgnih prikljucaka a player-i mi rade preko optickog kabla. Nikako ne mogu da nateram da mi i player-i i TV karta radi samo preko optickog.

naso sam! SageTV,radi zvuk na z5500 iz prve preko digitalnog na ploci!

naso sam! SageTV,radi zvuk na z5500 iz prve preko digitalnog na ploci!

Cim dodjem sa posla popodne probacu! Probao sam brdo tih programa, prvi put cujem sa SageTV. DScaler, FlyTV, i ostali nisu nista mogli...

Zanima me da li je moguce naruchiti (konkretno ja bih naruchio logitech z 5500 zvuchnike) iz inostranstva, poshto su jako jeftiniji nego ovde! Zanima me kako se to carini, i da li su ti sajtovi uopshte u mogucnosti da to isporuche na kucnu adresu! Ja sam gledao na amazon.co.uk i tamo je cena 220 evra, a kod nas 400-500 evra! Ako znate neke povoljne cene zvuchnika kod nas, prokomentarishite! PozZz

Poslednja izmena od urednika:
Zaista ne postoji na trzistu sistem kompjuterskih zvucnika koji nudi taj nivo snage, broja ulaza a uz to i AC3 i DTS dekoder, odlican daljinski upravljac i uopste vizuelni identitet koji odaje utisak kvaliteta i trajnosti, i to stoji, mada ova poslednja serija kvarljivih primeraka pomalo baca senku i na Logitech kao pouzdanu marku (ili samo na nase ingeniozne dobavljace).
Ono na sta skrecem paznju je da je taj sistem i pored sve galame koju izbacuje iz subwoofera i dalje samo sistem kompjuterskih zvucnika na steroidima koji u filmovima i u igrama nudi nezaboravan dozivljaj za izdvojen novac ali da kod muzike nema sta da trazi, svira to, ali za te novce lose, za reprodukciju muzike postoje bolji kompjuterski sistemi poput Altec Lansinga i u poslednje vreme Microlaba. To Z5500 ne cini losim, naprotiv, samo ga postavlja u kategoriju kojoj je namenjen.

ovo je ono sto od pocetka " mi " tvrdimo da je za ulozen novac ovo najbolji gain za ono sto vecina nas ovde treba ...Games, Movies i Music
Ako si Hi Fi freak ... nemoj uzimati Logija ali se spremi da izdvojis sumu koja daleko prelazi cifru ovoga ;)

Kad pocnes raspravu sa " audiofilima " kazu da je zvuk subjektivan a opet kad im kazes da je Logi bolji od Alteca kojeg su slusali godinama tvrde da nisi u pravu ??

Na konto cega pitam ako je Audio subjektiva ?? Mislim da li covek kada slusa muziku treba da ima ispred sebe grafikone koji pokazuju da su odredjeni tonovi na nekim viisnama pa da bi sebi mogao da kaze ... " covece ovo sto ja slusam je stvarno kvalitetno " ,) ...
prvo krenu od toga da zavisi sta slusas .. da li je Mozart ili Metalika onda da li je Flac ili DTS .l. onda na kraju porede mp3 koji nema veze sa kvalitetom ali smo se svi svikli na njega zbog masovne primene

I ja sam sedeo u prostoriji sa 2 subwoofera i sistemom koji kosta preko 2 k eura i gledao " saving private ryan " i rekao sebi da ako ikad budem imao para spremicu sebi ovako nesto ali reci ljudima da ova vrsta zvuka koju trenutno imamo u kombinaciji sa X-Fi karticama ( po ceni manjoj od 400 eura ) !!!!!!!!!!!!!!! jeste losa ... mislim vrlo je upitno ulaziti u sam karakter osoba koja tako nesto tvrde :trust:

kad moram ovako da se izrazim ... brate za manje od 400 eura ... imas EAX, 5.1, DD i DTS, Flac i Lossles ... i to po principu sipas i ne mislis ...

Poslednja izmena:
Nisi ti onda dobro čitao šta ovde piše ;)
Ta Yamaha i ne vredi više od tih 120e za ono što nudi. :)

Hvala vam za ovaj thread, pomogao mi je da uzmem risiver Yamahu RX-V430 (120e 'like new' stanje) i imam josh skoro 300e razlike za zvucnike koji ce u kombinaciji sa Yamahom odrati logi 5500 :)

Tesko, a to izadje opet preko 400e a Logi su oko 320-330e... Koje 5.0 pasivne zvucnike mislis da uzmes sa tim pojacalom, a jos da imaju aktivni sub sa jacinom z5500?

Vrh Dno