. . . .hehe, ma mi smo poznati da iz petnih zhila branimo svoju investiciju da ne bi ispali ovce.. sa obe strane ove rasprave su u startu napravljeni "koraci u polazu".. istini za volju, Z5500 je sa gledishta isplativosti jako dobro izbalansiran sistem, ako je nekome potreban surround.. dobro se snalazi u prostorijama do oko 30m2.. daje solidan zvuk.. ali to je to, ne treba ga dizati u nebesa kao "ultimativno reshenje".. ipak to je jedan allaround, kompjuterski sistem zvuchnika, vodjen parolom "sipash i ne mislish"..
. . ...druga, Hi-Fi strana mi je josh nelogichnija.. preporuchivati gamerima i ljudima koje mp3 zadovoljava u smislu kvaliteta zvuka, koji bi uz to i da pogledaju neki film, polovne stereo Hi-Fi komponente je malko pretenciozno.. za to ipak treba "malko" poznavanja materije(koje pojachalo voli kakve zvuchnike, koji DAC daje kakvu sliku..), srece, i poznavanja ljudi kroz chije shake cirkulishe najveci broj iole valjanih komponenti.. u celu tu prichu uvesti kablove

, prostoriju, raspored komponenti u prostoru, izvor zvuka (rezanci, jitter).. uz sve to, sluh, neko reche

, je subjektivna kategorija, pa se na kraju nekome ne svidi preporuchena kombinacija.. pa "Jovo nanaovo.."..
. . ..da u celu ovu elaboraciju ne ubacujem pitanje novca... "..taj i taj sistem daje zvuk da se u*eresh.. ali nije surround, koshta oko 1500Eu, za njega ti treba prostorija od xy m2... "..
. . ..moja preporuka, pogotovu za studente i druge "ptice selice".. Z5500 za mlatimudiju i Grado slushalice za uzhivanje u muzici.. i ljudi, najjeftiniji dobitak u kvalitetu zvuka, dobitak koji se u Hi-Fi svetu meri hiljadama Eu, predjite na lossless formate zvuka..
...eto..