Probao sam HD-DVD Transformersi koji ima u sebi DD+ a ja i dalje dobijam DD 48/16?!? Jedino kada imam 96KHz je kada pustim stereo PCM signal, a i u sound properties izabrano je da moze max 96/24 za SPDIF, inace OS je Vista x64 SP1 ali to se moze videti i u opisu. Da li neko ima neko resenje jer trenutno mi nista ne pada na pamet.
@gx-x Ajde jos reci da ta igracka od alteca ima realno vecu snagu od logija i da su jaci.
Pretera ga, jesi li detaljnije slusao z5500 ili dajes ove zakljucke iz nekih predrasuda-slusanja u radnji?
Nista osim obicnog DD/DTS signala i 2ch nekompresovanog PCM-a ne mozes preko SPDIF-a da posaljes:
http://en.wikipedia.org/wiki/Dolby_Digital_Plus
Dolby Digital Plus bitstreams are not backward compatible with legacy Dolby Digital decoders. However, all players capable of outputting Dolby Digital Plus over SPDIF are required to be able to transform the decoded-audio into a backwards comp96atible AC-3 signal 0.640 Mbit/s, for compatibility with legacy Dolby Digital equipment.
As of 2007, HDMI 1.3 is the only means to transport a raw DD+ bitstream between two pieces of consumer equipment. The older and more widespread TOSLINK and S/PDIF-interfaces cannot transport DD+ bitstreams, though as previously mentioned, Dolby's compatibility stipulation guarantees a SPDIF-equipped player is at least capable of transcoding the DD+ bitstream into an AC-3 bitstream.
Jesi probao preko analogne konekcije ?
Evo kupih zvucnike. Medjutim imam jedan problem prilikom montaze centralnog satelita na zid.
Naime, onako kako je logitech zamislio, netje da moze. Iz prostog razloga sto bi se zvucnici pod tezinom 'odvalili' od svoje baze (plasticne stope).
Stopa je u obliku slova U kao i kod ostalih satelita. Svi sateliti su montirani tako da stopa i obrazuje slovo U na zidu. Ali kod centralnog, ako se podese onako kako na logitech site-u preporucuju, ta stopa obrazuje 'OBRNUTO' U i tako ne mogu da izdrze da stoje na zidu.
Evo slike:
http://logitech-en-amr.custhelp.com...y5zZWFyY2hfbmwmcF9wYWdlPTE*&p_li=&p_topview=1
E sad...ja sam razmisljao da se zvucnik odvoji (odsrafi) od baze i obrne za 180 stepeni, kako bi baza postavljena na zidu od centralnog zvucnika, takodje obrazovala pravilno slovo U, i tako bi sigurno izdrzala teret samog zvucnika. Ali, kao sto vidite na gore navedenom linku, pise da se sraf ne odsrafljuje od baze.
Znaci, treba mi savet. Sto pre.Kako ste vi montirali zvucnike na ZID (ne na posebna postolja ili sl. nego na ZID)?
Hvala.
Samo ga namontiraj u obliku pravog slova "U" i onda okreni mrezicu da bude znak kako treba. Mislim da je tako i predvidjeno da se uradi,bar po mojoj logici
![]()
Nemojte nijedan šaraf da dirate, jer ćete izgubiti garanciju... Barem ja takve informacije imam...
I ja sam isto to mislio, i nisam nista dirao. Medjutim kada sam vec nasao neko resenje, vidim lepo pise u LOGITECH-ovom uputstvu koje ide uz komplet da ukoliko zelis postavljati zvucnike na zid, to i treba da uradis. Tj. da odvrnes sraf i okrenes zvucnik za 180 stepeni i vratis sraf. A za tako nesto ne mozes da izgubis garanciju jer je opis radnje za pomenutu situaciju dat u originalnom uputstvu. Tako da...serviseri ce morati da nadju neku drugu stvar kako bi ti uskratili garanciju.Nemojte nijedan šaraf da dirate, jer ćete izgubiti garanciju... Barem ja takve informacije imam...
Interesuje me da li je neko zamenio kablove koji idu do satelita sa nekim kvalitetnijim kablovima i uopste da li bi to imalo nekog efekta.
Pa ako vam je frka za šrafove da se ne vidi da je odvijan. Koristite odgovarajući šafciger i sam šraf će ostati neogreban tj. crn bez ijedne ogrebotine. A kad se šrafovi odvijaju univerzalcem "one for all" naravno da se vidi da su odvijani čak i ako je odgovarajući broj. Pošto je vrh šrafcigera pormenio oblik zbog nepravilne upotrebe. A i otvorite se malo za kvalitetne šrfcigere.
I da rezimiramo Ph1 na Ph1 glavu, Phz1 na Phz1 glavu, torx1 na torx1 glavu i tako redom.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari