Šta je novo?
tu sepojacalo ni na jednoj slici, vide se samo skretnice (u vidu kondenza) zvucnika.

Probao sam HD-DVD Transformersi koji ima u sebi DD+ a ja i dalje dobijam DD 48/16?!? Jedino kada imam 96KHz je kada pustim stereo PCM signal, a i u sound properties izabrano je da moze max 96/24 za SPDIF, inace OS je Vista x64 SP1 ali to se moze videti i u opisu. Da li neko ima neko resenje jer trenutno mi nista ne pada na pamet.

Nista osim obicnog DD/DTS signala i 2ch nekompresovanog PCM-a ne mozes preko SPDIF-a da posaljes:
http://en.wikipedia.org/wiki/Dolby_Digital_Plus

Dolby Digital Plus bitstreams are not backward compatible with legacy Dolby Digital decoders. However, all players capable of outputting Dolby Digital Plus over SPDIF are required to be able to transform the decoded-audio into a backwards compatible AC-3 signal 0.640 Mbit/s, for compatibility with legacy Dolby Digital equipment.

As of 2007, HDMI 1.3 is the only means to transport a raw DD+ bitstream between two pieces of consumer equipment. The older and more widespread TOSLINK and S/PDIF-interfaces cannot transport DD+ bitstreams, though as previously mentioned, Dolby's compatibility stipulation guarantees a SPDIF-equipped player is at least capable of transcoding the DD+ bitstream into an AC-3 bitstream.

Jesi probao preko analogne konekcije ?

@gx-x Ajde jos reci da ta igracka od alteca ima realno vecu snagu od logija i da su jaci :).

Pretera ga, jesi li detaljnije slusao z5500 ili dajes ove zakljucke iz nekih predrasuda-slusanja u radnji?

Pa nije covek rekao da su jaci, nego da mu imaju lepsi zvuk, tj. njemu vise prija da slusa atp3 od z5500.
Sta je tu cudno, o ukusima ne vredi raspravljati, a ni o navikama bog' me.
:wave:

hasilqi3vl8.jpg

goldtune2yt7aa8.jpg

goldtuneej2wc2.jpg

koliko ja vidim sa slika, koriste se kondenzatori od 10000uF i 50V, to sigurno nije dovoljno za 505W, druga stvar - gde mu je trafo? :d

Poslednja izmena od urednika:
Nista osim obicnog DD/DTS signala i 2ch nekompresovanog PCM-a ne mozes preko SPDIF-a da posaljes:
http://en.wikipedia.org/wiki/Dolby_Digital_Plus

Dolby Digital Plus bitstreams are not backward compatible with legacy Dolby Digital decoders. However, all players capable of outputting Dolby Digital Plus over SPDIF are required to be able to transform the decoded-audio into a backwards comp96atible AC-3 signal 0.640 Mbit/s, for compatibility with legacy Dolby Digital equipment.

As of 2007, HDMI 1.3 is the only means to transport a raw DD+ bitstream between two pieces of consumer equipment. The older and more widespread TOSLINK and S/PDIF-interfaces cannot transport DD+ bitstreams, though as previously mentioned, Dolby's compatibility stipulation guarantees a SPDIF-equipped player is at least capable of transcoding the DD+ bitstream into an AC-3 bitstream.

Jesi probao preko analogne konekcije ?

Ne, koristim samo coax ali nije problem DD i ili DTS signalu, imamja njih ali ocekivao sam 96/24 a ne 48/16 sa PowerDVD. Najgore sto sta god da sam pustio DVD, MKV sve sto ima 5.1 nigde nisam dobio 96 na Z-5500 osim stereo PCM signala. Pitanje je kako da poteram 96/24, cak i sampe iz Viste nije takav.

Poslednja izmena:
Evo kupih zvucnike. Medjutim imam jedan problem prilikom montaze centralnog satelita na zid.
Naime, onako kako je logitech zamislio, netje da moze. Iz prostog razloga sto bi se zvucnici pod tezinom 'odvalili' od svoje baze (plasticne stope).
Stopa je u obliku slova U kao i kod ostalih satelita. Svi sateliti su montirani tako da stopa i obrazuje slovo U na zidu. Ali kod centralnog, ako se podese onako kako na logitech site-u preporucuju, ta stopa obrazuje 'OBRNUTO' U i tako ne mogu da izdrze da stoje na zidu.
Evo slike:
http://logitech-en-amr.custhelp.com...y5zZWFyY2hfbmwmcF9wYWdlPTE*&p_li=&p_topview=1

E sad...ja sam razmisljao da se zvucnik odvoji (odsrafi) od baze i obrne za 180 stepeni, kako bi baza postavljena na zidu od centralnog zvucnika, takodje obrazovala pravilno slovo U, i tako bi sigurno izdrzala teret samog zvucnika. Ali, kao sto vidite na gore navedenom linku, pise da se sraf ne odsrafljuje od baze.
Znaci, treba mi savet. Sto pre. :) Kako ste vi montirali zvucnike na ZID (ne na posebna postolja ili sl. nego na ZID)?
Hvala.

Evo kupih zvucnike. Medjutim imam jedan problem prilikom montaze centralnog satelita na zid.
Naime, onako kako je logitech zamislio, netje da moze. Iz prostog razloga sto bi se zvucnici pod tezinom 'odvalili' od svoje baze (plasticne stope).
Stopa je u obliku slova U kao i kod ostalih satelita. Svi sateliti su montirani tako da stopa i obrazuje slovo U na zidu. Ali kod centralnog, ako se podese onako kako na logitech site-u preporucuju, ta stopa obrazuje 'OBRNUTO' U i tako ne mogu da izdrze da stoje na zidu.
Evo slike:
http://logitech-en-amr.custhelp.com...y5zZWFyY2hfbmwmcF9wYWdlPTE*&p_li=&p_topview=1

E sad...ja sam razmisljao da se zvucnik odvoji (odsrafi) od baze i obrne za 180 stepeni, kako bi baza postavljena na zidu od centralnog zvucnika, takodje obrazovala pravilno slovo U, i tako bi sigurno izdrzala teret samog zvucnika. Ali, kao sto vidite na gore navedenom linku, pise da se sraf ne odsrafljuje od baze.
Znaci, treba mi savet. Sto pre. :) Kako ste vi montirali zvucnike na ZID (ne na posebna postolja ili sl. nego na ZID)?
Hvala.

Samo ga namontiraj u obliku pravog slova "U" i onda okreni mrezicu da bude znak kako treba. Mislim da je tako i predvidjeno da se uradi :),bar po mojoj logici :D

Poslednja izmena:
Samo ga namontiraj u obliku pravog slova "U" i onda okreni mrezicu da bude znak kako treba. Mislim da je tako i predvidjeno da se uradi :),bar po mojoj logici :D

Tako sam ga ja namontirao sa tiplama, podnozje kao slovo U.

Nije mi jasno samo kako su predvideli da stoji u obliku obrnutog slova U...verovatno moze,ali meni je to nekako nesigurno zbog tezine celog zvucnika...bar da ima jos jedna rupa pri vrhu... :S:

Probaj da odsrafis taj jedan sraf sto drzi zvucnik za postolje i da ga okrenes napako. Postolje normalno postavis na zid (kao slovo U) a sam zvucnik namontiras na postolje obrnuto.

Hvala svima na odgovorima.
Nije bas 'elegantno' resenje tj. ruzno izgleda jer onda slovo U kada je u pravilnom polozaju 'ide' iznad samog zvucnika, pa 'strci' dok je kod ostalih iza pa se ne vidi, i ne bode oci.
U svakom slucaju, resenje ce biti da se napravi mala polica na zidu na koju ce biti postavljen centralni kao da stoji na stolu, i tako usrafljen u dascicu. Tako sve lici na nesto. :D

Hvala jos jednom na savetima!

@Falcon: Da, to sam i ja mislio. A i moj cale. Medjutim na site-u pise da se sraf ne dira, a i samo mesto na srafu gde bi dosao obican ili krstasti srafciger za odvijanje je zaliveno sa malo plastike. Znaci, predvidjeno je da se spreci taj tip 'experimenta'. Pa smo odustali od toga, mada je meni to takodje bilo najbolje i najlogicnije resenje. No dobro...i polica ce odraditi posao. :)

Poslednja izmena:
Na sajtu piše za satelite da se ne odvrću ti šrafovi, a tog šrafa nema na centralnom. Slobodno, odvrni i okreni ga. Ja ću kod mene uskoro montirati na zid i upravo tako ću ga i postaviti, kontra.

Evo sad pogledah uputstvo i tu jasno pise da ukoliko zelim da montiram zvucnike na zid, sraf sa centralnog mogu da odsrafim i obrnem zvucnik. Eto...pise u uputstvu. (damn it). Medjutim zvucnik je vec postavljen na policu...i ni tako ne deluje lose.

Hvala svima na pomoci.

Sta je ovo?
33.jpg

Nalazi se ovde u Wooferu:
32.jpg

POZ

Poslednja izmena:
ok, ima torusni trafo, te slike nisam video, a pregledao sam ceo thread, mada se jesam pitao gde idu te 4 upletene žice.

ipak, za 500W realne snage trafo bi morao da ima barem 700W, da li ovaj ima toliko, ne deluje mi ubedljivo?

Poslednja izmena:
Nemojte nijedan šaraf da dirate, jer ćete izgubiti garanciju... Barem ja takve informacije imam...

U odnosu na ovaj MTX definitivno ima slab bas. :)
Kod mene u sobi od 20ak kvadrata daje preglasan zvuk, opušteno može da se koristi za žurke. Što se tiče kvaliteta zvuka, definitivno nisu audiofilski zvučnici, ali za sve ostale su odlični. Ne znam koliko vati imaju zvučnici, ali znam da su veoma glasni za svoje gabarite.

Prilozi

• JackHammer_800.jpg
    JackHammer_800.jpg
    87.6 KB · Pregleda: 123
Nemojte nijedan šaraf da dirate, jer ćete izgubiti garanciju... Barem ja takve informacije imam...
I ja sam isto to mislio, i nisam nista dirao. Medjutim kada sam vec nasao neko resenje, vidim lepo pise u LOGITECH-ovom uputstvu koje ide uz komplet da ukoliko zelis postavljati zvucnike na zid, to i treba da uradis. Tj. da odvrnes sraf i okrenes zvucnik za 180 stepeni i vratis sraf. A za tako nesto ne mozes da izgubis garanciju jer je opis radnje za pomenutu situaciju dat u originalnom uputstvu. Tako da...serviseri ce morati da nadju neku drugu stvar kako bi ti uskratili garanciju. :)
Ja moje nisam okretao. Kao sto rekoh lepo stoje i na, za njih specijalno napravljenom, mini postolju (polici). ;)

Poslednja izmena:
OCz....hmm..ne kapiram, no dobro. Poenta je da se sraf sa centralnog postolja moze slobodno skinuti i izvrsiti rotiranje zvucnika, jer je to i napisano u originalnom uputstvu u slucaju montaze zvucnika na zid. :)

Poslednja izmena:
Koliko ja kapiram poenta je da se skine sraf obrne zvucnik na postolju i vrati sraf ?
Kakve ima to veze onda sa garancijom ? ako ti se npr. nesto desi zvucnicima pa ih odneses na garanciju a pre toga vratis zvucnik da stoji kako je i stajao ranije ( i sraf :D ) kako ce oni uopste da znaju da si ti i skidao taj sraf i obrtao zvucnik ?
To sam theo da kazem :)

Pa onda ces morati i da ga zalivas plastikom posto je srafu nemoguce prici dok se ne skine ta plastika sa njega...verovatno i jeste poenta te plastike bas zbog garancije...

Interesuje me da li je neko zamenio kablove koji idu do satelita sa nekim kvalitetnijim kablovima i uopste da li bi to imalo nekog efekta.

Interesuje me da li je neko zamenio kablove koji idu do satelita sa nekim kvalitetnijim kablovima i uopste da li bi to imalo nekog efekta.

Uglavnom svi jesu osim mene :d ne vidim razlog da inzenjeri iz Logija stave kablove koji bi narusili THX sertifikat iliti sam kvalitet ...

mada opet cena moze da da utice na odabir kablova ... ali i mene zanima " stvarna " razlika ...

Poslednja izmena:
Stavio sam druge,deblje,a nisam ni probao kako rade original kablovi :D,ljudi rekli bolje staviti druge...a kud svi tu i malu Mujo :d
Mada mislim da je razlika tesko primetna...mozda kada su u pitanju neke vece duzine...

Pa ako vam je frka za šrafove da se ne vidi da je odvijan. Koristite odgovarajući šafciger i sam šraf će ostati neogreban tj. crn bez ijedne ogrebotine. A kad se šrafovi odvijaju univerzalcem "one for all" naravno da se vidi da su odvijani čak i ako je odgovarajući broj. Pošto je vrh šrafcigera pormenio oblik zbog nepravilne upotrebe. A i otvorite se malo za kvalitetne šrfcigere.

I da rezimiramo Ph1 na Ph1 glavu, Phz1 na Phz1 glavu, torx1 na torx1 glavu i tako redom.

Pa ako vam je frka za šrafove da se ne vidi da je odvijan. Koristite odgovarajući šafciger i sam šraf će ostati neogreban tj. crn bez ijedne ogrebotine. A kad se šrafovi odvijaju univerzalcem "one for all" naravno da se vidi da su odvijani čak i ako je odgovarajući broj. Pošto je vrh šrafcigera pormenio oblik zbog nepravilne upotrebe. A i otvorite se malo za kvalitetne šrfcigere.

I da rezimiramo Ph1 na Ph1 glavu, Phz1 na Phz1 glavu, torx1 na torx1 glavu i tako redom.

Pa sve je to ok,ali sta sa plastikom kojom je obliven i pricvrscen taj sraf :)

Kod mene nema te plastike koju spominješ, odvrći slobodno :)

Kod mene je ima ( radi se o tome da je preko srafa tj. samo u "ulubljenjima" gde stavljate srafciger nalivena transparentna plastika )
Ali, sumljam da bi iko u servisu gledao u to, ni ovako se bukvalno ne primeti a uvek se moze skinuti sa svih i bice kao da nijedan sraf nije ni imao :D

Nazad
Vrh Dno