Šta je novo?
E ovako, posto sam prodao svoj sistem Jazz 9940 zvucnika koji su me sasvim korektno sluzili, hteo bih da pitam kolika je razlika u jacini i kvalitetu zvuka preci na ovaj z-5500? Koliko se isplati? U svoje vreme pre vise od 5 godina dao sam za taj Jazz oko 175 evra i bilo je ok, ali mi sadasnja cena z-5500 deluje malo prepumpano, tj. preko 400 evra! Da li se isplati da ulozim u njega? Naravno zna se namena, gaming, filmovi, muzika... :)

E ovako, posto sam prodao svoj sistem Jazz 9940 zvucnika koji su me sasvim korektno sluzili, hteo bih da pitam kolika je razlika u jacini i kvalitetu zvuka preci na ovaj z-5500? Koliko se isplati? U svoje vreme pre vise od 5 godina dao sam za taj Jazz oko 175 evra i bilo je ok, ali mi sadasnja cena z-5500 deluje malo prepumpano, tj. preko 400 evra! Da li se isplati da ulozim u njega? Naravno zna se namena, gaming, filmovi, muzika... :)
I ja sam bio u istoj dilemi i na kraju sam na uzeo logitech a kasnije prodao jazz-a. Razlika u zvuku je veoma ocigledna i sto se tice jacine a bogami i kvaliteta. Jazz je preko 70 % jacine stvarao distorziju dok sa logitech-om ma koliko god da sam ga pojacavao nisam mogao da cujem izoblicenje niskih frenkvencija, a pojacavao sam ga skoro do kraja, mogao sam da ga pojacam jos ali jedostavno toliko se glasno cuje da nema potrebe da se pusta toliko jako. Sto se tice kvaliteta zvuka, logitech ima frenkventni opseg zvuka bez rupa odnosno za razliku od jazz-a se veoma lepo cuju srednji tonovi (a to je jazz-ov najveci nedostatak). Bas je na logitech-u tvrdji i utegnutiji tok je cela zvucna slika nekako punija. Uostalom ovo linka ka temi koju sam otvorio gde sam konkretno bio u nedoumici kao i ti http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=184422

Poslednja izmena:
da li z5500 zaista vredi te pare?

Planirao sam i ja da uzmem z5500 medjutim kada sam video da su otisli na 450 evra resio sam da pazarim nesto ozbiljnije. :smoke: Juce sam kupio:

risiver Yamaha RXV363

yamaha-rx-v363.800406.jpg

RXV363-rear.jpg

a danas 5.1 sistem zvucnika marke Mordaunt-Short sa oznakom Premiere.

Sistem se sastoji od 4 satelita MS302

20080502_115203_premiere-302-header.jpg

centralnog zvucnika MS304

20080502_115213_premiere-304-header.jpg

i aktivnog vufera MS308W
20080502_115224_premiere-308-header.jpg

Sve ukupno me izaslo nesto ispod 500e :smoke: Kablove za zvucnike sam morao da kupujem odvojeno posto nisu isli uz komplet tako da zaokruzimo na 500 :) Nema ni dva sata kako sam povezao sistem i nakacio PS3 i jos ne mogu da dodjem k sebi od odusevljenja. Nisam imao prilike da cujem z5500 tako da ne mogu da ih direktno poredim vec samo mogu reci da sam prezadovoljan sa onim sto sam dobio (u poredjenju sa legendarnim Altec Lansing 251 koji posedujem ovo je neuporedivo bolje). Namerno sam postovao u ovoj temi jer se dosta ljudi razmislja o kupovini logija pritom ne znajuci da za koji evro vise mogu dobiti sitem koji zvuci extra i po potrebi se moze nadograditi. :wave:

ja sam vam na takve stvari od samog starta ukazivao. Naravno da i taj sistem ima mana ali nije plastikaner ko z5500, a o risiveru i njegovim mogucnostima prikljucivanja da ne govorimo.
z5500 realno vredi 200e plafon. ali logitech ko logitech sve preceni u besvest. Iskreno - z5500 bi bolje zvucao da ima manji bas zvucnik u istoj toj kutiji ali su namerno stavili sto veci da "pecaju" masu. (snaga zvucnika nikako ne zavisi od velicine membrane)

@PlayerPA:

svaka cast na kupovini! :wave:

Poslednja izmena:
ja sam vam na takve stvari od samog starta ukazivao. Naravno da i taj sistem ima mana ali nije plastikaner ko z5500, a o risiveru i njegovim mogucnostima prikljucivanja da ne govorimo.
z5500 realno vredi 200e plafon. ali logitech ko logitech sve preceni u besvest. Iskreno - z5500 bi bolje zvucao da ima manji bas zvucnik u istoj toj kutiji ali su namerno stavili sto veci da "pecaju" masu. (snaga zvucnika nikako ne zavisi od velicine membrane)

@PlayerPA:

svaka cast na kupovini! :wave:

Naravno da ima mana, pa i mnogo ozbiljniji sistemi nisu savrseni :) Sateliti su mali, ali tako dobro sviraju da je neverovatno - "veliki" su svega 18cm, a teski 2kg svaki. :D Drzao sam i satelit od z5500 u ruci i u poredjenju sa ovim je smejurija. Ono sto moram priznati je da fuver izgleda mocnije kog logitech-a, a i sigurno gruva bolje. :wave:

Jer ste videli primer! To je covek koji racionalno razmislja, a ne zalice se samo na logitech, pa logitech. Svaka cast na kupovini, nisi pogresio uopste, a poredjenje sa logitech-om je krajnje...:D...znate vec. Kad bi svako na ovaj nacin mucnuo glavom, logitech bi ubrzo propao. :smoke: Stvarno ne znam ko je lud da daje 400-500e na Z-5500 ovih dana kada za slicne pare ima nekoliko puta bolju i kvalitetniju stvar. Neko bas nece da prizna da Z-5500 ne vredi ni pola od toga.

Odlican sistem i dobra cena, sigurno je dosta bolji kod srednjeg i visokog opsega, tu nema dileme, ali bass je primetno slabiji, sto zbog zapremine, velicine i snage. Mada za manje kvadrature to nece biti uopste problem. Za nekih 40% vecu cenu sigurno vredi ici na ovako nesto...

Naravno da ima mana, pa i mnogo ozbiljniji sistemi nisu savrseni :) Sateliti su mali, ali tako dobro sviraju da je neverovatno - "veliki" su svega 18cm, a teski 2kg svaki. :D Drzao sam i satelit od z5500 u ruci i u poredjenju sa ovim je smejurija. Ono sto moram priznati je da fuver izgleda mocnije kog logitech-a, a i sigurno gruva bolje. :wave:

Super kupovina!
Realno bolji sistem od Z-5500 kako god okrenesh. Da sad kupujem zvuchnike ishao bih na tako neshto. Ipak, i dalje ponosan na svoj Z-5500 komplet, a i uvreme kad sam hteo da ga kupim (tada je koshtao 280 eura) sam ga dobio na benchmark nagradnoj igri :d Seo mi je ko dupe na noshu :D.
Logitech Z-5500 realno josh uvek vredi oko 300 eura jer imash sve u paketu, ali sve preko toga bi mene teralo na razmishaljenje o zasebnom pojachalu...shteta shto su podigli cene...Ko ih je kupio na vreme se usrecio i to lepo ;)

Odlican sistem i dobra cena, sigurno je dosta bolji kod srednjeg i visokog opsega, tu nema dileme, ali bass je primetno slabiji, sto zbog zapremine, velicine i snage. Mada za manje kvadrature to nece biti uopste problem. Za nekih 40% vecu cenu sigurno vredi ici na ovako nesto...

Ako imash kesh da :D ali ako si jedan od onih koji su hteli Logi X-530 pa onda odluchili da se "stisnu" i skupili jedva za z5500 onda ne...Relativna stvar :)
Dobra stvar kod Z5500 je shto je kompaktan sistem i nije zapreminski velik, a daje vrlo dobar zvuk, pa mesto nadje u najrazlichitijim situacijama tj zadovoljava potrebe velike vecine korisnika. U tome je najveci uspeh ovoga sistema, samo ponavljam, shteta shto podigoshe cenu...

Poslednja izmena:
E sad fora je sto kad sam pitao nisam rekao da mogu da nabavim z-5500 za ispod 350 evra, iako realno gledano ne vredi vise od 300. Inace kada bih imao 500 evra verovatno bi pucao na risiver + zvucnike, ovako ostaje z-5500 kao izbor za kupovinu. Inace naravno da mi ne pada na pamet da dajem preko 400 evra za njega koliko se sada krece. Uzdam se u to da ce dosta da nadmasi ovaj Jazz sto sam imao...

Jer ste videli primer! To je covek koji racionalno razmislja, a ne zalice se samo na logitech, pa logitech. Svaka cast na kupovini, nisi pogresio uopste, a poredjenje sa logitech-om je krajnje...:D...znate vec. Kad bi svako na ovaj nacin mucnuo glavom, logitech bi ubrzo propao. :smoke: Stvarno ne znam ko je lud da daje 400-500e na Z-5500 ovih dana kada za slicne pare ima nekoliko puta bolju i kvalitetniju stvar. Neko bas nece da prizna da Z-5500 ne vredi ni pola od toga.
Kao prvo verovatno si hteo da napishesh "Jel ste videli primer" ;)
Kao drugo. Chemu takav bombastichan i lozachki ton? :)
Kao trece Z5500 koshta 500 eura samo u prodavnicama koje zive od totalne neupucenosti kupca, a potpisujem da na benchmark forumu imash manje od 1% takvih :)
Kao chetvrto. Ja priznajem prvi da Z5500 ne vredi 400 eura. No to je politika Logitech-a, a na nama je da procenimo da li se ispalti ili ne. Kada je cena ovog kompleta koshtala 250 eura, bilo je apsurdno prichati o nekim pojachalima i sl...shto ce reci, svako vreme nosi svoje breme ;)
Znachi samo opushteno i bez nervoze i komentara tipa "Kad bi svako na ovaj nacin mucnuo glavom, logitech bi ubrzo propao. :smoke:". Znash zashto? Zato shto bi to pojachalo i zvuchnici kao shto ima PlayerPA onda koshtali 1000 eura...Konkurencija je uvek dobro doshla, a monopol je bezveze...Na kraju krajeva zato je i Logitech digao cenu, jer u tom cenovnom rangu niko nije imao dobar odgovor + globalno povecanje svih logi proizvoda i eto...sistem koji je do pre 3 meseca koshtao 250 eura sad je oko 350-400.
:wave:

Kao prvo verovatno si hteo da napishesh "Jel ste videli primer" ;)
Kao drugo. Chemu takav bombastichan i lozachki ton? :)
Kao trece Z5500 koshta 500 eura samo u prodavnicama koje zive od totalne neupucenosti kupca, a potpisujem da na benchmark forumu imash manje od 1% takvih :)
Kao chetvrto. Ja priznajem prvi da Z5500 ne vredi 400 eura. No to je politika Logitech-a, a na nama je da procenimo da li se ispalti ili ne. Kada je cena ovog kompleta koshtala 250 eura, bilo je apsurdno prichati o nekim pojachalima i sl...shto ce reci, svako vreme nosi svoje breme ;)
Znachi samo opushteno i bez nervoze i komentara tipa "Kad bi svako na ovaj nacin mucnuo glavom, logitech bi ubrzo propao. :smoke:". Znash zashto? Zato shto bi to pojachalo i zvuchnici kao shto ima PlayerPA onda koshtali 1000 eura...Konkurencija je uvek dobro doshla, a monopol je bezveze...Na kraju krajeva zato je i Logitech digao cenu, jer u tom cenovnom rangu niko nije imao dobar odgovor + globalno povecanje svih logi proizvoda i eto...sistem koji je do pre 3 meseca koshtao 250 eura sad je oko 350-400.
:wave:

Kao prvo, "Jel" sam hteo da napisem. Hvala na zapazenom lapsusu.
Kao drugo, u tom pasusu nema niceg bombasticnog, sve je to surova istina i realnost, koja izgleda ne prija vlasnicima logitech-a. Jos manje je izrazeno lozenje. Lozio bih se kada bih rekao da sam odusevljen logitech-om i da letim odmah da ga kupim, ne pitam posto. Ne radi se o parama uopste, 100e gore-dole, ista stvar. Logitech je logitech.
Kao trece, u bilo kojoj prodavnici pretpostavljam da ne mozes da ga nadjes ni po priblizno istoj ceni kao nekad, znaci skoro duplo skuplje. Mozes da budes i jos toliko upucen (nebitno da li ta upucenost u situaciju potice sa bencha ili od negde drugde), opet ces morati da ga posteno platis. Mozda ne svuda 500e, ali bices blizu.
Kao cetvro, dobro je da si svestan da ne vredi 400 ili vise evra. Inace, u tu sadasnju cenu su ukljuceni mnogi faktori, nije samo logitech-ova politika i globalni rast cena. A ovaj fini sistem koji je PlayerPA kupio, nikada nece poskupeti na 1000e, jer i u slucaju istrebljenja logitech-a sa nasih prostora, Yamaha se ne meri i ne upravlja po njemu i ne treba mesati babe i zabe. Drugo trziste diktira Yamahi cenu, i ona nece poskupeti toliko jer i yamaha je samo yamaha. ;)

Prvo srecno sa kupovinom i u zdravlje da se sluzis. Z-5500 jeste odlican izbor cena/kvalitet ali i ja kad sam ga kupovao bio je osetno jeftiniji. Opet postoji razlika u ceni 40k din nije isto sto i 50k din. Mozda si mogao malo bolji AVR da uzmes ali uzivaj ;)
Sto se tice cene Yamahe to je razlog mog odustajanja od cekanja njihove nove serije. Pametno su isti rang uredjaja podigli sa imenima ali i cenovno. Naslednik 663 modela 665 laksi je skoro 4kg ali iste cene, dok 765 koji po svemu upucuje na pravog naslednika 663 modela kosta 100$ vise. Yamaha je dosta skuplja kod nas nego napolju a kod 4audia (distributera) nece me iznenaditi da 765 model bude i 700e a onda nije ni prineti Onkyo modelu 706. TM je uvoznik Yamahe za Bugarsku i Makedoniju i pokusao je sa prodajom svojih modela sa pristupacnijim cenama ali ga je 4audio onemogucio. Pogledajte na sajtu TM 863 model je 68k din dok u 4audio kosta ~84k din. Evo kazete da napolju Z-5500 kosta manje, eto i za AVR Yamahe. Ono sto me prijatno iznenadilo je mnogo manja razlika u ceni Onkyo modela kod nas i napolju.

Poslednja izmena:
Dok je Z-5500 koštao 280-300€ bilo je nemoguće naći alternativu za približne pare i tada je bilo bespredmetno raspravljati o kombinaciji AVR+5.1 zvučnici naspram Logija jer je razlika u ceni bila skoro najmanje 2 puta veća za neki ekvivalent. Sad, kad su Z-5500 precenjeni priča je totalno drugačija.

Lepo rekoše na prethodnoj strani, ko ih je kupio na vreme i po pravoj ceni, usrećio se (u pravom smislu te reči).

Prvo srecno sa kupovinom i u zdravlje da se sluzis. Z-5500 jeste odlican izbor cena/kvalitet ali i ja kad sam ga kupovao bio je osetno jeftiniji. Opet postoji razlika u ceni 40k din nije isto sto i 50k din. Mozda si mogao malo bolji AVR da uzmes ali uzivaj ;)
Sto se tice cene Yamahe to je razlog mog odustajanja od cekanja njihove nove serije. Pametno su isti rang uredjaja podigli sa imenima ali i cenovno. Naslednik 663 modela 665 laksi je skoro 4kg ali iste cene, dok 765 koji po svemu upucuje na pravog naslednika 663 modela kosta 100$ vise. Yamaha je dosta skuplja kod nas nego napolju a kod 4audia (distributera) nece me iznenaditi da 765 model bude i 700e a onda nije ni prineti Onkyo modelu 706. TM je uvoznik Yamahe za Bugarsku i Makedoniju i pokusao je sa prodajom svojih modela sa pristupacnijim cenama ali ga je 4audio onemogucio. Pogledajte na sajtu TM 863 model je 68k din dok u 4audio kosta ~84k din. Evo kazete da napolju Z-5500 kosta manje, eto i za AVR Yamahe. Ono sto me prijatno iznenadilo je mnogo manja razlika u ceni Onkyo modela kod nas i napolju.

Uzeo sam entry level AVR zbog cene (placen je 190e u TM dok je u 4audio-u 245e) i za sada jedinu zamerku imam na HDMI ulaz koji nije u stanju da primi audio signal od izvora (mislim da to podravaju Yamahine serije 4+) vec isti sa PS3-ke moram da saljem preko optike - testirano i radi savrseno (DTS). Posebno me je odusevila opcija na risiveru "music enhancement" koja popravlja stereo signal i salje ga na 2 ili svih 5 kanala. Uvek gledam da poiskljucujem sve opcije koje dodatno peglaju izvorni signal (bilo da se radi o audio ili video efektima), ali ovo zvuci fenomenalno i definitivno treba biti ukljuceno za postojeci setup zvucnika.

Ovo sad vec prelazi okvire teme i mozda ne bi bilo lose da se otvori jedna zasebna u kojoj bi se diskutovalo ako bude bilo zainteresovanih :)

Uzeo sam entry level AVR zbog cene (placen je 190e u TM dok je u 4audio-u 245e) i za sada jedinu zamerku imam na HDMI ulaz koji nije u stanju da primi audio signal od izvora (mislim da to podravaju Yamahine serije 4+) vec isti sa PS3-ke moram da saljem preko optike - testirano i radi savrseno (DTS). Posebno me je odusevila opcija na risiveru "music enhancement" koja popravlja stereo signal i salje ga na 2 ili svih 5 kanala. Uvek gledam da poiskljucujem sve opcije koje dodatno peglaju izvorni signal (bilo da se radi o audio ili video efektima), ali ovo zvuci fenomenalno i definitivno treba biti ukljuceno za postojeci setup zvucnika.

Ovo sad vec prelazi okvire teme i mozda ne bi bilo lose da se otvori jedna zasebna u kojoj bi se diskutovalo ako bude bilo zainteresovanih :)

Sta konkretno mislis? AKo mislis na razna procesiranja surrounda bolje tu temu pokrenuti na Hi-Fi forumu, ovde ostaviti komp varijante.

Sta konkretno mislis? AKo mislis na razna procesiranja surrounda bolje tu temu pokrenuti na Hi-Fi forumu, ovde ostaviti komp varijante.

Upravo sam na to mislio, ali to vise ne spada u IT forum :) Zanimljivo je da sam pazario sistem, a da ga pritom jos nisam nakacio na komp direktno :) Slusam sve preko PS3 kojeg opsluzuje PC u lokalnoj mrezi pomocu PS3 Media Server-a. Pokusao sam da nakacim digitalni izlaz iz Audigy-a pomocu mono 3.5mm adaptera na cinc-cinc kabal i na digital ulaz na Yamahi i nisam uspeo da dobijem zvuk. Cackao sam sve zive opcije u drajverima. Moguce da je los kabal (5m sa buvljaka tanak ko konac :))

Jedino bzv sto taj AVR ne podrzava zvuk preko HDMI jer PS3 sama decoduje HD zvuk sa BD filmova a preko optickog to ne moze da se prenese.

Ok, ako necemo ulazimo u Hi-Fi varijante, onda treba cuti Microlab H-600. Kosta oko 300e i svira za sve pare. Daleko je muzikalniji od 5500, prijatniji, detaljniji. Vufer daje jasan, cist bas, bez nekontrolisanog mumlanja. Takodje svira dosta visoko pa se lepo "blenduje sa satelitima, koji imaju dvostruke srednjetonce i po jedan tviter u frontovima. Mogu slobodno da kazem da daleko premasuje sve kompjuterske 5.1 sisteme u kvalitetu reprodukcije. Ko zeli Hi-Fi a nema para, ili mu se ne daju, H-600 bi bio mnogo bolje resenje nego 5500.

Poslednja izmena:
Sto pitas, neverica.. ili si cuo al se ne slazez?

Kupio sam ih za sobu s projektorom, posle nekoliko meseci istrazivanja koji 5.1 za male pare. Nije mi se davalo soma i preko za 5.1. Vec imam stereo u toj vrednosti.

H-600 sviraju punim srcem. Imaju mnogo mana u zvuku ako uporedimo sa necim ozbiljnim, ali to nema smisla jer ozbiljnan 5.1 ne kosta 300e.
Plastika mu sa druge strane nije ravna. Ima moj drugar 5500, nikad mi se nije svideo zvuk. Ima bolje za te pare..H-600 je jedan od primera.

Evo malo i i nekih review-a:

http://hitech.tomsk.ru/2006/11/29/novyjj_polnoformatnyjj_domashnijj_kinoteatr_microlab_h600.html

http://www.techhome.ru/catalog/audio/article_19159.html

ko ne zna ruski to je gugli prevodilac:)

Ok, ako necemo ulazimo u Hi-Fi varijante, onda treba cuti Microlab H-600. Kosta oko 300e i svira za sve pare. Daleko je muzikalniji od 5500, prijatniji, detaljniji. Vufer daje jasan, cist bas, bez nekontrolisanog mumlanja. Takodje svira dosta visoko pa se lepo "blenduje sa satelitima, koji imaju dvostruke srednjetonce i po jedan tviter u frontovima. Mogu slobodno da kazem da daleko premasuje sve kompjuterske 5.1 sisteme u kvalitetu reprodukcije. Ko zeli Hi-Fi a nema para, ili mu se ne daju, H-600 bi bio mnogo bolje resenje nego 5500.

fora je u tome sto te niko ovde ne razume, kao ni mene. Z5500 je plastika za 400e koja ne vredi te pare. Mogu da krenem da izbacujem cifre za bas kutiju i da se vidi klriva koja pokazuje koliko taj zvucnik u toj kutiji ne moze da radi tj da svira niske basove (35hz pa nanize) samo zato sto je tako "mocan i velik" i koliko bi obican 8" sa tim magnetom napravio bolju sliku i isao na mozda cak i 32hz. Ali ne vredi. Kad prijatelji dodju i cuju z5500 to je to, to je vrh. :S:
(a prijatelji svi eksperti, culi mali milion konfiguracija do sada. Salu na stranu, dosta njih koristi sanio liniju i kabl vezen od kevine kose)

edit: izvinjavam se ako se ovde raspravlja o iskljucivo zvuku sa racunara i konzole, tipa plug n play zvuk, z5500 jete najbolji. Pored toga ako pricamo van tih granica, moze bolje za 50e vise....

Poslednja izmena:
@djurivoje Imas projektor, Hi-Fi u vrednosti od 1.5k e a potcenjujes 5.1 za filmove i kupujes sistem od 300e? Ne razumem ali ajde.
@gx-x Ja sam Z-5500 platio dosta manje nego sto je sada i ne mogu reci da je u mom slucaju (ili kada je tema zapoceta) bilo boljih opcija. Opet, ulazeci u kvalitetnije vode nikada ne predlazem dno ponude. Bez uvrede, ali min min za AVR je Yamaha 465 ili Onkyo 507 (modeli za 2009.), dok je neka bolja opcija 765 ili 607/707. Na zalost, ako se zeli kvalitetan AVR mora se dati mnogo vise novca nego li za stereo pojacalo.

H-600 koliko god bio dobar ne uklapa se u ostatak sistema. Razumem da neko nema para pa ne moze kupiti. Ja sam slusao 5.1 i na Geniusu 120w dok nisam dosao do kinte ali izgleda da kod tebe to nije slucaj. Gledati film na pravom 5.1 sistemu je nesto sto ne mozes porediti ni sa cim sto je vezano za IT svet.

Fala bogu pa ce se nesto konacno pojaviti na trzistu sto ce biti pravi cenovno i opciono pandan Logiju ... Ja sam moj platio 300 eura i za te pare tada nije postojao ( nov, u 3 god. garanciji ) 5.1, sistem sa toliko prikljucaka Optika + Coax + DD + DTS :)
Dovoljno je bilo da uzmem creative karticu i da imam sve sto prosecnom slusaocu treba da bi pratio filmove, igre i slusao muziku

Uzmite u obzir koliko postoji Logitech, koliko je mator a opet mu podigli cenu :smoke:

Poslednja izmena:
Djuro, ja razumem zasto si kupio microlab a imas vredniji stereo. Slicna prica je i kod mene, samo vise ne ulazem ni u kakav 5.1, ratosiljao sam se toga. S obzirom da znam filozofiju microlaba, kad bi me terali, pre bih i ja uzeo njega nego z-5500, nevezano za pare koliko je koji. Inace, gx-x je pogodio gore u srz logitech-a, ali ja sam prestao to da objasnjavam ljudima, svako ima pravo da kupi sta mu se svidja. Pozdrav

Da znam, to je ta prica. Kao moj mladji brat kad svrati kod mene, pa me tera da ukljucim loudness i pojacam bas na 16 sati na Marantz-u. Grmi, sve rezonuje, gusi se soba, raspada se sve, a on jos legne u cosak, nabaci kez do uveta i uziva. Vrh brate!

Moj brat bi definitivno voleo 5500.

Nazad
Vrh Dno