Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Ako si holder, ja bi cuvao do 0.03. Verujem da ce doci ovaj krug.

Ako si trgovac, sam ces skontati gde opaliti short. Ja shortujem jedino kad skoci naglo tj posle 2-3 velike zelene svece. Jer onda mora ubrzo opasti, taman za rebuy.

Ako veceras dostigne 0.016 brzo, ja iz keca u dvojku tj iz longa u short idem.

Ako dostigne 0.016 sto je jako blizu. Na koliko ocekujes short?

Ako si trgovac, sam ces skontati gde opaliti short. Ja shortujem jedino kad skoci naglo tj posle 2-3 velike zelene svece. Jer onda mora ubrzo opasti, taman za rebuy.

Hvala na savetima, steta sto nema hvala dugme na forumu.

Za danas je dosta. Videcemo kako ce ostatak Kine reagovati kad se probudi. Lako moze da se desi da poguraju cenu jos i da odemo na 170. A mozda ostanemo i na ovome. Za short term mora da se prati non stop, nema tu spavanja. Za long term, spavajte mirno, idemo gore ;)

Vratili smo se na početak skoro, pre jučerašnjeg pumpa. Šta sada, prodati dok sam još u plusu, čekati, aaah, gasim sve i idem na doručak :)

Stvarno mislis da ce ltc dogurati na 0.03 :)? Kada i zbog cega ocekujes ocekujes tu cenu? Prodao sam 1/3 steka na oko 23-24 usd svaki put kad je bio veci pad, zivci popustaju. Cekao 3 godine, nagledao sam za to vreme kako za par dana LTC sklizne u bunar, pa me svaki put uhvati panika kad ga srokaju 20%. Realno prezadovoljan sam i sa ovom cenom, a opet gledam sta je bilo sa Dashom (spiskao sam 800 komada jer nisam imao zivce da ga cuvam) i par drugih coina, pa se razmisljam sto bi poklonio ltc nekom za ovu cifru. Nije mi frka za prodajom, nego da ne propustim ovaj voz da izadjem, pa da cekam naredni krug od par godina :). Sve u svemu ako bude 0.03, btc ce tada biti sigurno preko 2k usd, tako da ce to biti jako jako lepa cifra.

@picasso
evo ja sam se vodio ovim grafikonom sa tekstualnom napomenom da kreće i da će dostići tu crvenu zonu...(vidiš i datum od kada datira pa uporedi sa rastom LTCa na berzama)
Pogledajte prilog 229297

drugi grafikon (ne smem da pokažem) pokazuje slično samo je kontra nagib i dobacuje preko 0.03....
E sad....ako im je prvi grafikon služio za navlakušu onda će me istresti iz gaća jer ću da pratim ovaj drugi do kraja ,)

Poslednja izmena:
Ahahahaha Samo prati i nemas frke. 0.03 je tu pred nosom. Do tada istresate svi.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Sajber, citam vec evo par godina sve sto pises i nekako koliko god tvoj optimizam bio lep za usi, ne mogu a da ne konstatujem da preterujes ponekad. :)

Zapravo nemamo niti jedan pravi argument za te cene o kojima se masta, sve se svodi na neku lepu vest i pretpostavku da ce da naduvaju balon zbog iste.

Ja ne vidim neku konkretnu primenu LTC-a u praksi (pa ni btc-a) koja bi bila uzrok za toliki skok cene. I ETH i DASH su isto samo plod pump-a i nicega vise, sve ostalo su lovacke price, dokaz za to je sto bi losa vest za kripto svet prepolovila cene svim ovim valutama o kojima pricamo.

Iskreno se nadam ce LTC dobaciti ATH ali ono, ne vidim na cemu se bazira bas toliki optimizam kao da je to gotovo izvesna stvar :trust:

@IGI
Tako i meni već 4 godine pričaju da je ovo rudarenje obična prevara, da tu nema para jer im nije jasno da neko daje pare zato što tamo neke grafike troše struju i greju...:d

Znam ja da nije prevara, ni ne obazirem se na te ljude, ovo je prosto civilizacijska stvar, sada da li ce zaziveti u ovom obliku ili izmenjenom i za koliko to niko ne moze da proceni trenutno.

Ovde ja pricam o tome kako mi pricamo o nekoj vrednosti novcica kao o nekoj cinjenici a zapravo svi smo svesni da se radi o spekulacijama i manipulacijama, to nikako nije dobro. :)

Trebao sam da shortujem na 154, ali sta je tu je. Scaling problemi u btc-u ce nam pomoci da izguramo ath nadam se.

@IGI
Tako i meni već 4 godine pričaju da je ovo rudarenje obična prevara, da tu nema para jer im nije jasno da neko daje pare zato što tamo neke grafike troše struju i greju...:d

A jeste, kao namestiš grafičke da kopaju tamo neki bitkoin, ne radiš nista a pare same kaplju, leba bez motike, srpski san, hoće to /sarcasm off :D

Znam ja da nije prevara, ni ne obazirem se na te ljude, ovo je prosto civilizacijska stvar, sada da li ce zaziveti u ovom obliku ili izmenjenom i za koliko to niko ne moze da proceni trenutno.

Ovde ja pricam o tome kako mi pricamo o nekoj vrednosti novcica kao o nekoj cinjenici a zapravo svi smo svesni da se radi o spekulacijama i manipulacijama, to nikako nije dobro. :)

:beat:

Pogledajte prilog 229304

Edit:
ne bih da pričam o špekulacijama i manipulacijama "vrednošću" gore prikazane monete ;)

Poslednja izmena:
Ne vidis jos uvek, to je jedina razlika ;)
Ja volim da razmisljam dosta unapred i apsolutno kapiram sta pricas... Ali kripto jeste buducnost. Ljudi i ne znaju sta je to, naravno da nece koristiti. Dug je to proces ali cinjenica je da se polako priblizavamo tome. Primene ne moze biti kada jos postoji gomila mana celog sistema. To se nece desiti za godinu ili dve ali za 20-30 verovatno hoce. Kripto od prosle godine hvata zalet, btc nikad jaci, eth napravio pravo cudo, sada ltc unosi neke sjajne inovacije...

Vidi, niko ti ne garantuje ATH ali ako ne vidis razlog zbog kojeg skace onda dzaba pricamo. Mozda se opet desi nesto neplanirano pa sve padne ali je cinjenica da mora jos gore. Ja imam neku ideju, imam planove, svestan sam rizika i svesno rizikujem kada cekam vise. Ako ti mislis da je rizik preveliki moj savet je da procenis sam i sam doneses odluku. Nemoj posle opet ja da budem kriv. Meni je samo krivo sto su neki ljudi bas prerano izasli.

Kad god sam bio poslusao tvoj savet da ne prodam sam se pokajao. :D

Poslednja izmena:
@saj

Mislim da se razumemo u principu ali samo sam hteo malo da spustimo loptu na zemlju sto se kaze :)

I ja se nadam novom ATH, svi ulazemo koliko smo spremni da izbugimo.
I ja verujem u ovu pricu samo mislim da je hajp mozda malo previse velik a bez nekog realnog osnova u ovom momentu.

Pre samo mesec dana svi zivi su pljuvali po LTC-u i sada od jednom je sve i svja.
Kazes "cinjenica da mora jos gore" ovo apsolutno nije istina iako i ja i ti to prizeljkujemo kao i svi ovde u ostalom. Cinjenica je da su 2+2=4 a ovo nije cinjenica.

Kao sto je neko gore okacio, razlika izmedju $ i novcanice iz monopola je u tome u sta "verujemo", u ovom momentu ja nemam poverenja u kripto jer previse je muljanja u njemu(ili nepoznanica kako god hoces).

Cak i prica o decentralizaciji mi malo smrdi kada znamo da 70% "kapitala" je kod Kineza, sta je tu decentralizovano kada oni manipulisu cenom isto kao vlade i politika danas sa papirnim novcem?

Ja u kripto verujem kao pravac, kao buducnost, kao neki novi pravac ali u LTC ili neki drugi "novcic" konkretno...
Ne mogu da verujem u jos jednu od 50 kriptovaluta za koju ne postoji apsolutno nikakav garant da sutra nece pasti sa 27$ na 2$.

Kao i svi, vozim se na talasima u nadi da cu moci da izvucem neki fiat iz toga, to govori o nasem sve ukupnom poverenju.
Svako ko kaze danas u 2017stoj da ne planira da na odredjenoj cifri povuce bilo koji kripto u fiat laze ili je lud, to je za mene jedina istina.
Ta teza nas dovodi na pocetak price da svi vise verujemo u fiat kakav god da je on i mozemo mi da se lazemo ovde ali tako je.

I za kraj, nadajmo se novom LTC ATH i samo da be bude nesto nepredvidivo jer ce se verovatno u tom slucaju sve srusiti kao kula od karata... :S:

Poslednja izmena:
Mislim da osnova ovog sveta reč "verovanje"...
1) mi koji smo ušli u kripto VERUJEMO u njegovu vrednost i da će mu vrednost rasti kao i da ćemo imati koristi od toga....
2) mi koji koristimo papirni novac VERUJEMO da nam država garantuje za vrednost papira koji štampaju

E sad...mi koji smo prošli '90te znamo da je reč države "teška" koliko i nekih muljatora sa berzi u kripto...danas ovako sutra onako a uzrok/razlog su neke vesti (rat, pad berzi, ekonomska kriza)...

Sve zavisi od toga ko u šta VERUJE...;)

edit:
da se dopunim i pomenem VEROVANJE prvih ljudi (i skepticizmom ostalih) koji su počeli sa upotrebom papirnog novca

Poslednja izmena:
Ako hoces da spustas loptu onda momentalno prodajes novcice. Skocio je 6x, kraj. Dalja prica je suvisna.

Mada svidja mi se jako sto razmisljas svojom glavom ;)

@asic
zašto država ne objavi koje banke su u procesu (skoro pa) likvidacije? Znaš koje je zvanično saopštenje? Da ne bi unosili paniku medju stanovništvom...a to što će mnogi da izgube svoj krvavo zaradjeni novac kod tih banaka, nije bitno.....prošao sam ja i "staru deviznu" i Jezdu i Dafinu i hiperinflaciju (milijardu milijardi je vredelo - ništa) a iza svega je stajala država kao garant....dok se njesra ne dogodi svi garantuju i pozivaju se na zakon, prava i pravila a kad se desi svi kažu "u pravu si ali...trenutno nismo u mogućnosti ali... jednog dana" e zbog tog "ali..." možeš da dočekaš isplatu...nikada (da umreš u medjuvremenu...pu,pu, daleko bilo :D).
Zato su meni država = banke = muljatori sa kripto berzi...

U koga sada imas vise poverenja Polineks ili banke za koje garantuje drzava ?

@karanovicz

Država ne garantuju za sav novac vec samo za depozite do 50 000,00 evra a realno retko ko danas u Srbiji ima vise od toga.

Mnoge od nas muči pitanje šta se dešava sa našim novcem koji smo oročili u slučaju da banka ode pod stečaj odnosno likvidaciju?

U slučaju stečaja odnosno likvidacije banke u kojoj ste oročili Vaš novac, Agencija za osiguranje depozita će putem sredstava javnog informisanja obavestiti sve deponente o izabranoj banci isplatiocu , datumu početka, načinu i mestu isplate osiguranih iznosa

https://www.kamatica.com/vest/depozit-do-50000-evra-osiguran-od-strane-drzave/14558

Poslednja izmena:
@asic
zašto država ne objavi koje banke su u procesu (skoro pa) likvidacije? Znaš koje je zvanično saopštenje? Da ne bi unosili paniku medju stanovništvom...a to što će mnogi da izgube svoj krvavo zaradjeni novac kod tih banaka, nije bitno.....prošao sam ja i "staru deviznu" i Jezdu i Dafinu i hiperinflaciju (milijardu milijardi je vredelo - ništa) a iza svega je stajala država kao garant....dok se njesra ne dogodi svi garantuju i pozivaju se na zakon, prava i pravila a kad se desi svi kažu "u pravu si ali...trenutno nismo u mogućnosti ali... jednog dana" e zbog tog "ali..." možeš da dočekaš isplatu...nikada (da umreš u medjuvremenu...pu,pu, daleko bilo :D).
Zato su meni država = banke = muljatori sa kripto berzi...

Iako to u globalu i jeste tako nekako mnogo si ti to pojednostavio. :d

Ne mozemo bas gledati kroz prizmu Srbije, kod nas se desila klasicna pljacka i desava se svo vreme.
Ovde poredimo neki recimo Americki dolar i poverenje u njega spram kriptovaluta.

Spram tog poverenja se gradi i neka vrednost, mislim da smo se oko toga svi slozili.

Ja licno ne da ne verujem nego znam da se taj dolar stampa bez pokrica.
Ono u sta ja verujem to je da ce USA svim svojim potencijalima, sto obavestajnim sto vojnim u krajnjem slucaju braniti tu valutu i tu ekonomiju.

To je ono sto mi daje sigurnost u nju koliko god to glupo ili strasno delovalo.

To ti je ipak neki sistem koji stoji iza toga. Porediti banana drzavu poput nase i njenu valutu i banke u njoj koje posluju po zakonima te "drzave" i praviti paralelu spram toga je kranje neozbiljno.

Cinjenica je da trenutno kriptovalute su daleko od sigurnog trzista, daleko od legalne primene u praksi (a da ne zavise od fiat-a) ali takodje je cinjenica da su otvorile vrata za sasvim neki novi pogled na svet finansija i globalno placanje uopste.

Dok se ne prevazidju neke stvari, dok se zakonski ne uredi, do tada sve je spekulacija...

Poslednja izmena:
I dolar gubi na vrednosti ali mu treba 10 godina da se njegova realna vrednost prepolovi a kod kriptovaluta se to ponekad desava za jedan dan.

Ako hoces da spustas loptu onda momentalno prodajes novcice. Skocio je 6x, kraj. Dalja prica je suvisna.

Lepo zvuci ali si zaboravio da spomenes da je predhodno pao vise od 10 puta sto samo potvrdjuje moju tezu da najveci potencijal za rasta ima novcic koji je prethodno najvise pao. :D

Stvarno mislis da ce ltc dogurati na 0.03 :)? Kada i zbog cega ocekujes ocekujes tu cenu? Prodao sam 1/3 steka na oko 23-24 usd svaki put kad je bio veci pad, zivci popustaju. Cekao 3 godine, nagledao sam za to vreme kako za par dana LTC sklizne u bunar, pa me svaki put uhvati panika kad ga srokaju 20%. Realno prezadovoljan sam i sa ovom cenom, a opet gledam sta je bilo sa Dashom (spiskao sam 800 komada jer nisam imao zivce da ga cuvam) i par drugih coina, pa se razmisljam sto bi poklonio ltc nekom za ovu cifru. Nije mi frka za prodajom, nego da ne propustim ovaj voz da izadjem, pa da cekam naredni krug od par godina :). Sve u svemu ako bude 0.03, btc ce tada biti sigurno preko 2k usd, tako da ce to biti jako jako lepa cifra.

Zbog drugog kruga.

Da je $36 bio maksimum, vec bi bili sad na ispod 0.01. Hype nije gotov, Bitcoin ce jos dosta skakati narednih par nedelja, jos uvek se kupuje po prilici, bilo je par guranja cene na gore sa 300-400BTC buy orderima itd. Samo treba biti strpljiv, ne valja nista kad je ocigledno. Iskreno da nije bilo nas par koji smo vikali i trubili na drugi krug i bounche na 115-120, verovatno bi vecina rasprodala u panici. E to je ono sto njima treba, da ljudi u panici rasprodaju, a oni uzmu po jeftinim cenama i prave zalihe koje ce uz pomoc hype-a uvaljati po duploj, troduploj ceni.

Ovaj sad "pad" sa 155 na 140, ko je pratio nocas i jutros, video je o cemu se radi. Prvo BTC divlja, snage usmerene da se probije 2000. Drugo, LTC nije u centru paznje kod ALT-ova trenutno, sva svetla su usmerena ka ETH-u koji trenutno ima veci hype od LTC-a i tamo je preusmereno dosta love.

Iskreno zabrinuo sam se da nece biti masivnog sell off-a i vracanja na 130 nivo. Ali eto, fino ga odrzavaju na 140 i samo neka ostane ovako.

Uglavnom, ako dodjemo do 0.02, ocekujem mega hype i prelivanje iz drugih Alt-ova u LTC. To ce ga boost-ovati.

Hvala na odgovoru, samo jos da si ovu pretposlednju recenicu drugacije preformulisao da si umesto "ako" stavio "kad" bio bih zadovoljniji odgovorom :D

Ima razlike izmedju 100% i 99%. :) Zato i stoji ako.

Sve u svemu gledamo BTC i ETH za sada. LTC odlozen za par dana. Meni ne smeta.

Sad sam bacio pogled na ripple, njemu se Market Cap uvecao sa 1.2b ( LTC je na 1.4b trenutno ) na oko 15b (!).
Ne znam koje je racionalno ( inovacije, potencijal ) ili iracionalno ludilo ( FOMO ) gonilo takvo pumpanje ali me zanima da li je takav scenario tehnicki moguc i sa LTC ( samim tim i 10x pump )?

Pozz

Nazad
Vrh Dno