Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Daj boze, ali mislim da ce kitovi jos malo da nas cede

Prepadoste me bez razloga, kad sam procitao da ode diff mislio sam da ide na 6-7k o ono na 5.5k. Lakse malo sa takvim izjavama.

Trenutno 6.600 malo li je, gde ti to gledas

Current Difficulty 5,252.62944450
Next Difficulty Estimate 6,638.01688714
Time to Retarget 1 days 23 hours

Bas me zanima gde ti gledas :)

Poslednja izmena:
I sta tamo tacno pise?

Koliki je diff?

5252 :)

Malo zaokruzuju ali to je to.

Mene onaj gore do sada nije iznevjerio. Praticemo pa da vidimo koji je od njih tacniji.

Pa vidis li valjda novi dif za manje od dva dana i koliko je mreza skocila, trenutno ti je 5.2 ali to nije vazno bitno je sta nas ceka za manje od dva dana.
Skok za 20% i vise kao nekad BTC, ako ste uopste tada znali za rudarenje

Poslednja izmena:
A jesi li gledao pri prethodnoj promeni diffa sta se desavalo?
Taj trenutni ne znaci ama bas nista.

@shoma: Sta koji je tacniji? Diff je toliki koliki je i do promene to je to. Nama tacniji ili manje tacan, prosto je toliki.

Vi izgleda niste vidjeli na linku:

Litecoin Difficulty: 5,253
Estimated Next Difficulty: 5,573 (+6.10%)

He, he nove rudare je izgleda malo uvatila panika. :D

Da ste vi zivi i zdravi ali kada sam ja rudario bio je preko 6000.

Poslednja izmena:
Vidimo se za 1d i 20h, nedaj boze i manje, nema smisla da se preganjamo.
@Saj ocemo da izlazimo iz LTCa ja bih jos malo dok se ne iskristalise koja je nova alt valuta, sada je mutnije nego pre godinu i vise dana kad smo izlazili iz BTCa

Stvarno ih ne razumem oni vide ono sto bi oni zeleli da vide, al to nije realnost, oni su ko nasi tzv. politicari, zemlji skocio dif(bankrot) jos krajem 2008 a oni pricali kako izlazimo iz krize, mozda su racunali na nas da im uteramo svezu lovu:d

U bre Gorane zar i ti, ASICi ulaze i tu je kraj za nas kopace, ne znam za WC ali mreza na coinotronu za kucice nije pala, pustaju polako asice i tu se nista ne moze do sad su taktizirali, ali ocigledno je da su poceli da ih sinhronizuju i da mreza ide u nebo, mi cemo polako da se povlacimo sto ce malko drzati kolko tolko skok ali to je beznacajno da li cemo izaci za dva dana ili mesec. Koliko se secam @Saj je reko da izlazimo na 8000, u ovom trenutku fali jos iljadarka. Promene na mrezi su reda velicine 10Gh a to ne mogu biti mineri, jos ih ustimavaju ali ne zadugo, voleo bih da gresim al tesko

U bre Gorane zar i ti, ASICi ulaze i tu je kraj za nas kopace, ne znam za WC ali mreza na coinotronu za kucice nije pala, pustaju polako asice i tu se nista ne moze do sad su taktizirali, ali ocigledno je da su poceli da ih sinhronizuju i da mreza ide u nebo, mi cemo polako da se povlacimo sto ce malko drzati kolko tolko skok ali to je beznacajno da li cemo izaci za dva dana ili mesec. Koliko se secam @Saj je reko da izlazimo na 8000, u ovom trenutku fali jos iljadarka. Promene na mrezi su reda velicine 10Gh a to ne mogu biti mineri, jos ih ustimavaju ali ne zadugo, voleo bih da gresim al tesko

Sve ja to razumem za ASIC-e ali ovaj brzi i nagli skok u 24h je cisto posledica prelaska sa WC i DOGE na LTC. Sacekaj promenu diff-a, da se mreza stabilizuje, za 4 dana (posle jos jedne promene diff-a) bice cca 7000. Taman gde smo i stali, sa proslih 6100 sada na oko 7000. E odatle mozemo meriti dalje, sta i kako ce ici. DOGE i WC su onda u "mirnijoj" fazi i mocicemo pratiti kojom brzinom ulaze ASIC mineri. Za BTC je to bilo tempom od 20% na 10 dana. Praticemo kako ovde to ide.

Ja rekao i tako ce i da bude. Sada jos kopam ltc jer nema ne znam sta pametnije i isplativije. Hocu jos koji komad da nakopam i to je to. Uskoro ce i do 8K, ne verujem da cemo skrpiti jos mesec dana. Do 8000 je ok za kopanje, posle toga je sica. Preko toga bacam sve na drk i vise ne gledam karte, neka se gomila.
Ako neko nadje nesto pametnije za kopanje neka javi ali za sada mi drk deluje kao najozbiljniji kandidat.

@Saj jel ima guiminer za DRK

ltc hashrate is 204,810 MH/s of 405,584 total MH/s (50.498%).

edit;
ovo je od 19.4.

ltc hashrate is 125,600 MH/s of 295,142 total MH/s (42.556%).

prevelika razlika za samo 5 dana?

Poslednja izmena:
Ja ga nisam video, koristim sgminer. Podesava se kao i cgminer a drk ne trazi mnogo zezanja kao scrypt.

Estimated Next Difficulty: 5,757 (+9.60%)
About 2.3 days do promene. Za dva dana ova cifra iznad bice preko 6500 bez problema kako je krenulo.
Trenutna snaga je kao raketa poletela. Ako drugima to nije znak da je isporucena velika tura asica sta cu im ja, ja sam svestan da to mora da se desi i cudilo me je da nije ranije. Taman se i ona cetvorica najjacih na coinotronu uklapaju u celu pricu s velikim farmama koje su iskocile odjednom u prvi plan

Nisam bas siguran da ce cena skociti u skorije vreme, cisto da se neki ne raduju. Leti se malo sta desava. Tek na jesen ocekujem nesto ozbiljno. Sada je vreme da se vlasnici asic farmi nakupe novcica i da stekaju sta imaju, nas ce taman oterati na druge algoritme i smanjiti sebi diff jos malo. Kad se budu debelo nakrkali moze da bude nekog skoka, taman kad krenu i ove menjacnice po Americi s radom.

Ja sam nekad mracio za sha 256 asice i svi su mislili da lozim i da palim masu jer asic navodno ne postoji. Sad vishe to ne radim !!!

Nije KNC Asic nikom isporucen vec su poceli da kopaju za sebe..zauzece jedno 70% mreze brzo ..naravno krice se po raznim poolovima da rasporede snagu . .a asice se da isporucuju na kasicicu kad dif ode u nebo

Ko je spominjao KNC uopste? Jesu oni jedini koji proizvode Asic?

Poslednja izmena od urednika:
Naravno da ne prave oni samo ali su trenutno ispred svih ostalih i imaju dzinovski data centar gde kopaju za sebe.

Poslednja izmena od urednika:
Nije KNC Asic nikom isporucen vec su poceli da kopaju za sebe..zauzece jedno 70% mreze brzo ..naravno krice se po raznim poolovima da rasporede snagu . .a asice se da isporucuju na kasicicu kad dif ode u nebo

Neznam samo na osnovu cega zakljucujes da ce kontrolisat vise od 51% mreze, da im je to cilj sigurno ne bi u javnost plasirali da imaju data centar za BTC...

Ja licno kontam da svi proizvodjaci kopaju dok se ne javi prvi kupac za asic..... tako da nema sanse da jedna grupa ima 51% pogotovo sto bi to bilo kontra produktivno i tesko ustvarivu (ulozen kes ..)

Nazad
Vrh Dno